- 25 Aralık 2013
- 4.907
- 3.235
Merhaba Hanımlar,
Yine bir tarifle daha karşınızdayım. Valla bu kategori çok çekişmeli geçecek belli Süper tarifler varr Hak eden kazansın diyorum ve yapılışa geçiyorum
Malzemeler
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsuuuun
Yine bir tarifle daha karşınızdayım. Valla bu kategori çok çekişmeli geçecek belli Süper tarifler varr Hak eden kazansın diyorum ve yapılışa geçiyorum
Malzemeler
- 125 gram margarin
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Bol pudra şekeri
- İlk önce bademlerimizi iri çekip tavaya alıyoruz (eğer benim gibi rondonuz bozuksa havanda döverekte yapabilirsiniz:)) Üzerine 1 su bardağı unu da ilave ederek kısık ateşte kontrollü olarak 5 dk rengi dönene kadar güzelce kavuralım.
- Kavrulduktan sonra geniş bir kaba boşaltıp soğumaya bırakıyoruz tamamen buz gibi soğumuş olmasını bekleyelim.
- Yoğurma kabımızın içine yumuşak margarin ve tereyağını alalım.
- Yoğurma kabımızın içine tüm malzemeler ve soğumuş un ve Badem de alınarak iyice yoğurulur.
- Un ile kurabiye kıvamına gelene kadar eklenerek yoğrulur.
- Eğer yarım ay şeklinde kalıplarınız varsa onlarla şekil çıkartabilirsiniz ama yoksa benim gibi su bardağı ile yarım yarım keserek yarım ay şekli verebilirsiniz.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir
- Fırından çıktıktan sonra soğuması beklenir.
- Tamamen soğuyanca bol pudra şekeri serpilir.
- Kurabiye kaplarına yada saklama kaplarına konulduğu takdirde yumuşama bayatlama olmuyor.
- Kavrulmuş undan dolayı diğer kurabiyelerden çok farklı lezzette ve kıyır kıyır oluyor.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsuuuun