• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Katre-i matem

bu kitabı çok merak ediyorum ilk fırsatta alıp okuyacagım teşekkürler.

Bir matem damlasının rengi nedir ? Bu soruyu kitabı okurken ve okuduktan sonra çok düşündüm. Ancak sonu tatmin edici bir şekilde sonlanmıyor sanki havada kalıyor bazı şeyler. ya da bizler okuyucu olarak herşey bir noktaya bağlansın istiyoruz.

evet katılıyorum.Bende sonda beklediğimi bulamadım sanki:ssz:

Eğer divan edebiyatını sevmiyorsanız yazarın dili size ağır,şiirler anlamsız ve sıkıcı gelecektir.Kitap Lale Devri'ni anlattığı için dili de ona göre kurgulanmış.Kitabın başları kopuk gidiyor belli bir sayfadan sonra sürükleyici olmaya başlıyor.Kitabın sonunda Osmanlı da kim bilir bilmediğimiz kaç şehzade daha var diye düşündüm ben de.Tarih sevenlere tavsiye ederim.

Bu kitaptan sonra İskender Pala'nın Yunus Emre'yi anlatan Od romanını okudum,halk edebiyatında birini anlattığı için dili daha sadeydi.Tasavvuf edebiyatıyla bütünleşmişti.Şu anda da İskender Pala'nın Şah ve Sultan adlı kitabını okuyorum.Bu da Yavuz Sultan Selim ve Şah İsmail'i,Çaldıran Savaşı'nı anlatıyor.Tavsiye ederim hepsini:34:

kızlar bende bu kitabı okudum 1 yıldan fazla bir süre önce kitap yaşanmış sanırım ama İskender PALA yazmamış kitabı. bir müzayededen almış eski el yazması kitap olarak onu çevirmiş. ilk sayfalarda sıkıcı gibiydi ama okudukça akıcı olmaya başladı. bende lalelere renk vermek için kaplumbağaları kullanmalarına hayret etmiştim.

iskender palanın kitaplarının sonunu görmek nasip olmuyor bana
kitapları yarım bırakmak huyum değildir ama bunu bitiremedim çok sıkıldım okurken :50:

iskender pala okuyamıyorum önyargısıyla uzun süre kitaplarına yaklaşmasamda bir arkadaşımın tavsiyesiyle katre-i matemle başladım.çok severek ve kısa bir zamanda bitirdim.güzel bir kurgusu vardı.o zamanların koşullarında da tıbbi bilimler ve spritüel olaylarla ilgili yapılanlar beni çok şaşırtmıştı.bu kitaptan sonra yazarın babil'de ölüm istanbul'da aşk,şah-sultan ve od kitaplarınıda okudum.iskemder pala okuyabilmek için biraz tarih sevmek gerekiyor.

Back