Katre-i matem

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
688
63
İskender Pala'nın bu sürükleyici ve yaşanmışlığı muhtemel olan bir romanı....
Ben çok beğendim.

yaaaa bu kitabı sadece iki kişimi okumuş acaba

ben de başlarken ön yargılıydım epey..fakat okunası bir kitapmış gerçekten,içine dalınca ve kendimi kaybedince anladım..içinde ,minik minik hikayeler anlatmış yazar..eski aşkları özlüyorsunuz,hiç yaşamadığınızı düşündükçe üzülüyorsunuz...başlarda,birbirinden kopuk gibi bir anlatımı olsada,derinleştikçe olaylardaki gizemi görebiliyorsunuz...yazarın diğer kitapları da sırada benim içinnn

Açıkçası başlarda biraz sıkılmıştım,dili de ağır geldi ama sonra sonra içine dalınca çok beğendim kitabı..Herkese tavsiye ediyorum :

okuyalı 1 yıldan fazla oluyo belki ama hala adını duyunca ne kitaptı be diyorum ve acaba yaşanmış mıydı diye soruyorum kendime ....

kitabın görüntüsü iç karartıcıda olsa mutlaka okuyun derim. gerçekten pişman olmazsınız ...

bende alalı 1 sene olmustu ama yenı sıra geldı su anda 80.sfdayım daha yenı anlamaya basladım konuyu :) cinayetı kimin işledigini cok merak edıyorum

Bir matem damlasının rengi nedir ? Bu soruyu kitabı okurken ve okuduktan sonra çok düşündüm. Ancak sonu tatmin edici bir şekilde sonlanmıyor sanki havada kalıyor bazı şeyler. ya da bizler okuyucu olarak herşey bir noktaya bağlansın istiyoruz.

ewet asıl soru bu ve kendıne sureklı bu soruyu sorup duruyor.. Matem damlasının rengı bence sıyah olmalı ama kıtapta daha cevaını ogrenemedım

Çoook güzel, eski İstanbul'un sokaklarını görmek istedim kitabı okurken. Sonundaki belirsizlik beni de rahatsız etti...

bende bu konuya bitek ben takıldım sanıyodum...

kitabı bir solukta okudum.. ama sonu hiç bekledigim gibi gitmedi...

çok güzel bir anlatım çok güzel bir hikaye sürükleyici

amma velakin sonundan da bir hikaye daha cıkar...

evet harika gidiyordu sonu pek tatmin edici değildi. donup kaldım yorum bile yapamıyorum

katre-i matemi okuyalı baya oluyor ama yanılmıyorsam içinde siyah lale soğanından bahsediyordu. matem rengi siyahtır ve lale soğanının şekli de damlaya benzer. bence buradan yola çıkarak siyah lalenin soğanını matem damlasına benzetmiş. hem de romanda yaşanan cinayet anında siyah lale soğanının kızın elinde olması ve bir aşkı temsil etmesi bu açıklamayı destekliyor gibi. tabi bu benim yorumum...

Benimde beğenerek okuduğum bir kitap sonu hakkında evet açık uçlu ama buda biraz bize bırakılmış gibiydi....

Bu kitabi okurken türkcemin biraz yetersiz oldugunu düsündügüm anlar oldu
Iki günde okudum diyemicem resmen yuttum kitabi :)
Siddetle tavsiye ederim.

Sıkıldığım kitalardan biriydi. Bitirmek için baya bi çaba harcadım. çok yağlı bi uslubu varyazarın. Baydı

kitabı aldım serenadı bitirdim şimdi sıra bunda.
inş. severim innş. zevkle okurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…