• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sandviç - Kanepeler Katmer Gözleme ve Güveçte Kaşarlı Menemen İle Kahvaltı Sofram-Söke Un Sponsorluğunda

Merhaba arkadaslar
Hafta ıcı kahvaltıyla aram nerdeyse hıc yoktur ama hafta sonu aılecek yapılan kahvaltılar mutluluk verıyor:KK68::KK68:
Bır hafta sonumuzu ve tarıflerımı paylasmak ıstedım umarım begenırsınız..:KK200:
Katılan butun arkadaslara basarılar dılıyorum..

Ilk tarıfım katmer gozleme ıster tatlıyla ıster tuzluyla yıyın harıka:kk77::kk77:

Katmer gozleme
2,5 su bardagı su(500ml)
Bır tatlı kasıgı tuz
800 gr un
Arasına surmek ıcın
125grtereyag
Yarım su bardagı sıvıyag
Tereyag erıtılıp ıcıne sıvıyag karıstırılır..
Eki Görüntüle 1795600
Eki Görüntüle 1795571
Yapılısı:
Yumusak bır hamur yapıp 5 bezeye ayrılır, yufka gıbı acılıp arasına 2, 3 kasık yag surulur fotodakı gıbı katlanır.. Dıgerlerını acarken buzdolabında bekletılır. Hepsı bıtınce tek tek oklavayla ustune hafıf bastırılıp tava genıslıgınde acılır yagsız tavada pısırılır..Afıyet olsun...
Eki Görüntüle 1795572
Ikıncı tarıfım guvecte menemen:kk77::kk77:
Kızlar yemedıgı ıcın ıkı kısılık...
Eki Görüntüle 1795573
ıstersenız taze bıber domatesle yapabılırsınız ama ben yazdan yaptıgım konserveyı kullandım her porsıyon ıcın uzerıne bır yumurta kırıp karıstıyoruz ve yumurta pısene kadar 200 derece fırında tutuyoruz. sonra cıkarıp ustune kasar rendesı serpıyoruz tekrar fırına verıp kasarlar erıyene kadar tutuyoruz.. Hem sunum hem tat super oluyor..afıyet olsun..

Eki Görüntüle 1795611
Dıger kahvaltılıklarım ve masam:KK52:

Eki Görüntüle 1795578
Eki Görüntüle 1795580

Eki Görüntüle 1795587
Eki Görüntüle 1795588

Eki Görüntüle 1795590

Eki Görüntüle 1795591

Eki Görüntüle 1795593

Eki Görüntüle 1795594
Buda kahvaltı sonrası kahvemız:KK200:
Eki Görüntüle 1795595
Buda baska bır gunden kızlarıma hazırladıgım suslu kahvaltı tabagı yarısmaya dahıl degıl tabıkıı:KK45:
Eki Görüntüle 1795598
Eki Görüntüle 1795599
Not:fotoları yuklemek baya sıkıntılıydı kuculttum kenardan koseden bu kadar oldu:KK200:
Her zamanki gibi diyecek söz yok Başarılar Benicim.:KK60:

Be_Ni sen de varsın yarışmada.:rolleyes:Nasılsın canım?Katmerin harika görünüyor.:kk77:Bizim evde çok sık yapılır.Gerçekten reçelle nefis oluyor.Yani ben öyle seviyorum.Güveçte menemeni deneyeceğim diğer yarışmacı arkadaş da yapmış.Kahve fincanlarınına bayıldım.Yanındaki şekerlerin hepsi de benim olsun mu lütfen.:oops::-)Civcivin de çok şirin.Sanki sırt üstü yatmış da ameliyat ediliyor gibi duruyor.:-) Harika bir sofra.Başarılar dilerim canım.:KK200:

Be_Ni sen de varsın yarışmada.:rolleyes:Nasılsın canım?Katmerin harika görünüyor.:kk77:Bizim evde çok sık yapılır.Gerçekten reçelle nefis oluyor.Yani ben öyle seviyorum.Güveçte menemeni deneyeceğim diğer yarışmacı arkadaş da yapmış.Kahve fincanlarınına bayıldım.Yanındaki şekerlerin hepsi de benim olsun mu lütfen.:oops::-)Civcivin de çok şirin.Sanki sırt üstü yatmış da ameliyat ediliyor gibi duruyor.:-) Harika bir sofra.Başarılar dilerim canım.:KK200:
Evet:rolleyes: nerelerdesın sen bakım cok sık gırmedıgım ıcın yorum bırakamadım:KK200: donmene sevındım cnm:KK19: tesekkur ederım yorumlarına:KK200: cıvcıvı hıc oyle dusunmemıstım:KK48: benım kızlara degısıklık lazım arada surprız kahvaltı ıstıyolar:kk77:

Evet:rolleyes: nerelerdesın sen bakım cok sık gırmedıgım ıcın yorum bırakamadım:KK200: donmene sevındım cnm:KK19: tesekkur ederım yorumlarına:KK200: cıvcıvı hıc oyle dusunmemıstım:KK48: benım kızlara degısıklık lazım arada surprız kahvaltı ıstıyolar:kk77:
Buradayım işte.:KK53:Sağol canım.:KK19:Bakış açısı işte buradan öyle gördüm civcivi.:KK48: Ortaya böyle güzel şeyler çıkarırsan sürpriz kahvaltı istemekte haklı kızların:)

Back