• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi katı gıdaya hala gecemedık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ada67

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2008
1.525
11
158
Diğer
selam arkadaslar oglum 14 aylık hala katı gdaya gecemedık önerılerınıze ıhtıyacım var...

çocuk kendini ne zaman hazır hissedeerse o zaman geçecektir katı gıdalara bence çok zorlamayın dişlerlede bağlı bi olay çene kasları ayrıca tadda çok önemli biz 16 aylığız daha yeni ev yemeklerine geçtik sayılır oda keyfi isterse yiyo dün bezelye yedi mesela ama ondan önceki gün yemedi dolam içi bulgur pilavu felan deneyin domatesli onları daha çok seviyolar genelde

katı gıda derken çorba dısında bısey veremıyorum menumuz çorba yogurt meyve puresı pırınc unu boyle azıcık pütürlu olsun yıyemıyor kusuyor çğinemeyi bılmıyor ....9 ayından berı kusmaları vardı dr gıtıkreflü dedi ılac kullanuyoruz ama hala gecmedı bende kıyamayıp hep blendırdan gecırıp verdım herseyı boyle oluncada cıgnemeyı öğrenemedı ama daha fazla gecıkmek ıstemıyorum dr kusmasını göze alıp ver dedi ama nerden baslıyacagımı bılmıyorum

katı gıda derken çorba dısında bısey veremıyorum menumuz çorba yogurt meyve puresı pırınc unu boyle azıcık pütürlu olsun yıyemıyor kusuyor çğinemeyi bılmıyor ....9 ayından berı kusmaları vardı dr gıtıkreflü dedi ılac kullanuyoruz ama hala gecmedı bende kıyamayıp hep blendırdan gecırıp verdım herseyı boyle oluncada cıgnemeyı öğrenemedı ama daha fazla gecıkmek ıstemıyorum dr kusmasını göze alıp ver dedi ama nerden baslıyacagımı bılmıyorum

Çiğnemesini öğrenmesini sağlamak için direk pütürlü yemeklerle değilde,
mesela eline ekmek,elma,salatalık,çubuk kraker falan vererek başlamanı tavsiye ederim.bu onunda hoşuna gidecektir.
ve sende yanında ol tabiki o yerken yinede.

kolay gelsin.:80:

ben şöyle yapıyorum belki işe yarar sizde de
bir havuç elime alıyorum bir tane de oğluşa veriyorum
yanına oturuyorum
havucu yerken çiğnediğimi ona gösteriyorum
biraz şapur şupur ses çıkıyor tabi:1:
o da beni taklit etmeye çalışıyor çiğniyor
sonra elmayı bir ona veriyorum bir kendim ısırıyorum
yine aynı şapur şupur
sonra çorbayı yine aynı
ben böyle alştırdım
belki işe yarar

bizde 13 aylık olduk..durum aynı..yaşıtları alıyor eline koca gofreti kıtır kıtır yiyor..benimki de saf saf bakar yere atar..ya da habire uzatıp bana yedirir..minicik ekmek içine labne sürüp veriyorum..onu dilinin üzerinde tutup sallıyor..ne yapacağını bilmiyor..çiğneme diye bişey yok..yutamayıncada öğürüyor..hala çorba muhallebi bulamaç..benim midem bulandı artık bulamaç yapmaktan..niye insan gibi yemiyor yaa..insan çatalla ezilmiş patatesi de yiyemez mi..2 dişi var sadece..zorlamayayım diyorum,bakıyorum millet köfte makarna yediriyo,sinirlerim bozuluyo..ama çorba gibi versem 2 kase yer kalkar..kilosu çok iyi..11.500 şuan..ama ben nereye kadar uğraşıcam böyle..:37:

Back