Saç Kesim Şekilleri Kat Attırma Sonucu Dalgalanan Saçlar :S

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
559
198
Bundan birkaç sene öncesine kadar düz saçlar sahipken saçlarıma değişiklik olsun diye kat attırmıştım. Ama kesimden sonra saçlarım dalgalı oldu.
Bir çok arkadaşım saçlarımı beğenip doğal ve güzel durdugunu söylüyor ama ben sıkıldım .
Şuan Saçlarımın boyu Omuzlarımın 6-7 cm aşağısında .
Saçlarımı düz ve aynı hizada filan (katsız) kestirip uzatsam eski haline döner mi.?

Henüz ergenlik çağında olduğun için hormonal değişimden de kaynaklanıyor olabilir. Çevremdeki birçok kişi 13-14 yaşına kadar dümdüz saçlı iken bu yaştan sonra saçları birdenbire kabarıp dalgalandı. Buna ben de dahilim. Hep düz kestirirken ilk defa katlı kestirmeye başladığımdan itibaren dalgalı saçlara sahibim. Sebebinin hormonlar mı yoksa katlı kesim mi olduğunu hiç anlayamamıştım. O gün bugündür katlı kestiririm ama katsız kestirsem de artık dümdüz durmayacağından eminim:)

Ben de hep nedenini merak etmiştim .
Bir arkadaşım dümdüz uzun saçları varken katlı kestirdi ve dediginiz gibi saçları dalgalanıp kabardı.Ardından kısa ve katsız şekilde kestirip uzattıgında tekrar düz halini aldı.
Bilmiyorum belki de saç yapısıyla ilgili bişey...
Açıkçası saçlarım zor uzadıgı için küt saç filan kestirmeye de cesaterim yok :)

Son düzenleme:
Çok merak ediyorsan kırık aldırmaya gittiğinde yavaş yavaş katları düzleştirmelerini istersin. Fazla kısalmadan birkaç seferde düz hale gelir. Sonuçtan bizleri de haberdar edersin

ben saçlarıma hem kat attırırdım eskiden ama saçların zaten az katlı kestirince iyice hacimsiz sönük ayrıca uçları acayip dalgalanıyordu duruyorlardı bende gittim hepsini en kısa katın boyunda kestirdim. o dalgalı halinden eser kalmadı şimdi dümdüzler

Cevaplarınız için teşekkür ederim :)
saçlarımı en kısa kat hizasında katsız kestirmeye karar vermiştim ama baya kısa olcak galiba ensemde filan .
Biraz daha uzamasını bekliyorum şimdilik :S

Cevaplarınız için teşekkür ederim :)
saçlarımı en kısa kat hizasında katsız kestirmeye karar vermiştim ama baya kısa olcak galiba ensemde filan .
Biraz daha uzamasını bekliyorum şimdilik :S

bencede bekle canım yoksa benm gibi çok pişman olrsun dümdüz bnmkiler ama çok kısaldı ensemi bile kapatmıyr

BekLiyorum şuan :)
Kestirmeyı , kısa olmasını filan geçtim bi de saçlarım çok kısa olursa bu sefer de çevremdekilerin
"ben olsaydım kestirmezdim" "çok kısa olmuş" filan gibi yorumlarını duymak canımı sıkacak bu sefer de

Ben de kestirmek istemiyorum ama kestirmem gerekiyor ...
kat attırdıktan sonra saçlarım kabardı dalgalandı filan
bi de ince telli :S
DüzeLmesi için kıymam gerekiyor saçlaLarıma

Ben de kestirmek istemiyorum ama kestirmem gerekiyor ...
kat attırdıktan sonra saçlarım kabardı dalgalandı filan
bi de ince telli :S
DüzeLmesi için kıymam gerekiyor saçlaLarıma

Aynı sorun bende de var canım.Benim saçım dumduzdu 7-8 ay once katlı kestırdım. Eskisinden daha çok kabarır ve dalgalanır oldu buna dalgalı denırse ucları kalkık kalkık oldu. bende bıraz uzamasını beklıyorum sımdı en kısa omzumdan 2 cm yukarda. En uzunu da sırtımda. Belki katlarım uzayınca eskı dumdz halıne gelır dıye beklıyorum. Çevremden katlı kesmde bıraz uzadıktan sonra normal seklını aldıgnı duymsdum.

Uzun süredir ilgilenememiştim konuyla :)
şimdilik baya uzadı saçlarım ama şimdi de uçlarındaki katları çok inceldi
Nedense çok az gibi duruyor saçLarım :S

benim saclarimin dogal halide baya bi dalgali acaba katli kestirince dahada dalgali olmasinimi sagliyorum katlardan vazmigecmeliyim düz olmasini istiyorsam ? düzde olsa dalgali durmazmi

benim saçlarım dalgalı.Katlı kestirince bukleleri bozuldu.Çok kötü şimdi tiftik tiftik duruyorlar.buklelerim vardı ama şimdi yok.bir daha katlı kestirmem.Sadece yanlara kat iyi oluyor

Son düzenleme:
En kötü yanı da uzadıktan sonra katların şekilsiz durması ki bende öyLe oldu ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…