- Konu Sahibi cindrellla
-
Merhaba ben 16 yaşındayım ve gerçekten kaşlarım çok sık ve dağınık.Bazı arkadaşlarım liseye başlarken aldırmışlar ama annem benim aldırmamı istemedi.Geçen gün kaşlarımla ilgili bir muhabbet geçti ve ben çok utandım.Kaşlarım iyice beni rahatsız etmeye başladı.Ortasını kendim cımbızla alıyordum zaten ama şimdi ciddi ciddi aldırmayı düşünüyorum.Ama arkadaşlarım çok dikkatli tiplerdir aldırdığımı anlayacaklar diye utanıyorum.Saçma biliyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.Zaten fazla kilolarım yüzünden kendimi kötü hissediyordum şimdide kaşlarım göze batmaya başladı ve ben kendimi artık çok çirkin buluyorum lütfen bana yardım edin sizce ne yapmalıyım?
aldırmasının ne zararı var arkadaşlar? iyi bir kuaföre aldırtır, mis gibi olur işte
ama aldırmazsa siz istediğiniz kadar burada "utanılacak bir şey yok" deyin, o arkadaşları arasında utanacaktır.
16 yaşınızı ve yaşadığınız özgüvensizliklerinizi unutmadan tavsiyeler verin :)
aldırmamasını öneren tek kişi benim ve 16 yaşımı ve yaşadığım özgüvensizliklerden örnek vererek cevap verdim
bence aldırma, sence neden aldırmanı istemiyor annen? hiç bi anne evladının kötülüğünü ister mi?
kız meslekte öğretmenim alınmış kaşlar bir lise öğrencisine hiç yakışmıyor ne kadar gür olsa da bir de çok kötü görünüyorlar aldırınca. bir de o yaşlarda insan hep bişeylerden kötü hisseder kendini büyüdüğün zaman anlarsın ben de kulaklarım kepçe zannederdim kendimi hırpalar dururdum şimdi bakıyorum da boşuna üzmüşüm kendimi. oysa o dönemde bana öyle gelmiş. şimdi sana da kaşların kötü geliyordur ama eminim dediğin kadar yoktur. herşeyin doğalı çok güzel bence.
aldırmamasını öneren tek kişi sen değilsin :44:
ayrıca ben de özgüvensizlikler yaşadım ve şimdi düşündüğümde saçma gelmiyorlar. değiştirmek insanın elindeyse değiştirmelidir.
kepçe kulak operasyonu ayrı, basit bir kaş aldırma ayrı. ben de kepçe kulaklıyım ve hala saçlarımı toplamam mesela. ama ameliyat işi korkutuyor. kaş aldırmaksa çok kolay, halletsin ve mutlu hissetsin. bu kadar basit :) niye aksinin tavsiye edildiğini anlamıyorum.
ben de sana asla katılmıyorum anneler tabi evlatlarının kötülüğünü istemez ama çoğu zaman da onları anlamazlar ayrıca bırak kaş almayı şimdi küçücük çocuklar saçlarını boyuyorlar bi ton makyaj yapıyorlar o öğretmen halt etmiş niye yakışmasın ki liseye giden kızlar artık genç kız oluyor önemli olan düzgün bir kuaförde yaşına uygun bir şekilde aldırması kalın kaşlarla dolaşıp psikolojisi bozulacağına aldırsın insanın aynaya baktığında kendini güzel görmesi iyi hissetmesi çok önemli hayatının her alanını etkiliyor kız kendimi çirkin hissediyorum diyor kötü etkileniyor kilo sorunu da varmış zaten o kızı ben çok iyi anlıyorum konudaki ilk mesajımı okursan anlarsın kilo verip kaşlarımı aldırdıktan sonra kendime güvenim geldi tel taktırıp dişlerimi de düzelttim saç şeklimi değiştirdim boyattım biraz makyaj yapmaya başladım ve o içine kapanık insanlarla iletişim kuramayan kız gitti yerine bambaşka biri geldi
aynen katılıyorum bu yaşlar çok önemli yaşlar bu yaşlardaki güvensizlik insanın psikolojisini çok fena bozuyor
canım benim üniv.ark.larım 21 yaşındaydı en küçüğü ve herkes kendilerini böyle kabul ettirdiler çünkü kendine güveniyorlardı evet akıllarına giren oluyordu ayy çok kalın aldır kurtul bence diye(ben başta ama bende onları öyle kabullendim ve keşke hiç demeseydim diyorum şuan) aldırmadılar (biri nişanlandı aldırdı hemen hiç yakıştıramadım) bence kendinde değişkilik istiyorsun sen ve kendini yokluyorsun biryerim eksik biryerim fazlamı diye gerçi geç bile kalmışın ben liseli ark.larım yüzünden ortasonda aldırmıştım..ayrıca aldırmayla da iş bitmiyorki sürekli onu kontrol halinde olman lazım çıkmaya başlarken okadar kötü oluyorki o minicik tüyler
ama yinede sen bilirsin eğer uğraşırım aman ark.larım beğensin yeterki demek istiyorsan aldır kurtul iyi bir kuaföre sadece bir-iki sıra aldıracağım demen yeterliama bence ilkönce kendin için birşeyler yap diyorsanki ben aldırınca rahat etcem sonuna kadar arkandayım önce mutluluğun aldır kurtul
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?