Kaşınıyorum :(

Umay-

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2018
2.553
7.539
Merhabalar üç gündür kaşınıyorum. Önce ellerimde kuruluk oldu sonra kaşıntılı minik pütürlü döküntüler. Kaşıdıkça pütürler büyüyor içi su dolu gibi bir görüntü alıyor.
Hamileyken de olmuştu ama el ve ayak üstünde sınırlı kalmıştı. Doğum yaptığımın ertesi günü geçmişti. Yine kış aylarıydı. Bu sefer üç günde tüm vücudumu sardı. Her yerim kaşınıyor ve pütür pütür.

Fotoğraf ekledim bunun ne olduğunu bilen var mı

İkinci fotoğraf yanak boyun. Üçüncü fotoğraf boyun göğüs

Eklentiler

• IMG_20211025_153031.jpg
    IMG_20211025_153031.jpg
    85,5 KB · Görüntüleme: 386
  • IMG_20211025_161247.jpg
    IMG_20211025_161247.jpg
    54,3 KB · Görüntüleme: 117
  • IMG_20211025_161203.jpg
    IMG_20211025_161203.jpg
    66,9 KB · Görüntüleme: 115
Merhabalar üç gündür kaşınıyorum. Önce ellerimde kuruluk oldu sonra kaşıntılı minik pütürlü döküntüler. Kaşıdıkça pütürler büyüyor içi su dolu gibi bir görüntü alıyor.
Hamileyken de olmuştu ama el ve ayak üstünde sınırlı kalmıştı. Doğum yaptığımın ertesi günü geçmişti. Yine kış aylarıydı. Bu sefer üç günde tüm vücudumu sardı. Her yerim kaşınıyor ve pütür pütür.

Uyuz olma ihtimali var ne yazık ki .. hemen cildiyeye gidin

Aynısı bende oldu , kurdeşan diğer adıyla ürtiker , herşey tetikleyebilir, stres , soğuk sıcak, gıdalar, kıyafetler, bu dönemde vücudunuzu ılık, nemli tutun , tabiki doktora da görünün

Bende de çok olmuştu. Cildim kuruymuş. Her banyomsonrasıntüm vücudumu nemlendiriyorum. Yoksa pütür pütür oluyor

Aynısı bende oldu , kurdeşan diğer adıyla ürtiker , herşey tetikleyebilir, stres , soğuk sıcak, gıdalar, kıyafetler, bu dönemde vücudunuzu ılık, nemli tutun , tabiki doktora da görünün
Cildiyeye randevu bulamadığım için sabah sağlık ocağına gittim aile hekimi de ürtiker olabilir dedi. Kan verdim sonuç yarın çıkacak. Hamileyken de olmuştu kadın doğum doktoru karaciğer enzimleriyle ilgili demişti. O yüzden aile hekimi de önce tahlil yapalım dedi

Egzama benziyor Dr gittinizmi

Hekimin görmesi daha iyi olur . Bol su içiyor musunuz? Allah şifa versin. Hamileyken doktorunuz herhangi bir tedavi verdi mı?

Kronik ürtiker var bende yıllardır. Elinin üstünde olan şekilde. Tüm vücudumu sarıldığı zaman da oldu. Bikac yerde çıktığı zaman da oldu. Mutlaka doktora git. Artarsa sıkıntı verir. Sitres zamanları nuks ediyor bende.

Egzama benziyor Dr gittinizmi
Henüz gitmedim randevum yarın

Hekimin görmesi daha iyi olur . Bol su içiyor musunuz? Allah şifa versin. Hamileyken doktorunuz herhangi bir tedavi verdi mı?
Antibiyotik vermişti. Hiçbir işe yaramamıştı. Doğumdan sonraki gün geçmişti bir anda
Evet bulasici herkeste olurdu simdiye kadar. O zaman baska bir durum. Yarina randevu alin da gidin bari. Insallah ciddi bir sey yoktur.
Sağolun inşallah :KK200:
Kronik ürtiker var bende yıllardır. Elinin üstünde olan şekilde. Tüm vücudumu sarıldığı zaman da oldu. Bikac yerde çıktığı zaman da oldu. Mutlaka doktora git. Artarsa sıkıntı verir. Sitres zamanları nuks ediyor bende.
Geçmiş olsun canımsanA da çok fena bir şey tedavisi nedir acaba

Cildiyeye ancak yarın saat 15.00de bulabildim. Uyuz olsa evdekilere de bulaşmaz mı? Bir tek bende var
Bulaştan bir ay sonra falan belirti gösteriyor ne yazık ki.. kızımla ben deli gibi kaşınırken eşime çok geç bulaşti.. umarım uyuz değildir tabi

Cildiyeye randevu bulamadığım için sabah sağlık ocağına gittim aile hekimi de ürtiker olabilir dedi. Kan verdim sonuç yarın çıkacak. Hamileyken de olmuştu kadın doğum doktoru karaciğer enzimleriyle ilgili demişti. O yüzden aile hekimi de önce tahlil yapalım dedi
Ürtiker ilk akla gelen anlattıklarınıza göre, çok geçmiş olsun

Henüz gitmedim randevum yarın

Antibiyotik vermişti. Hiçbir işe yaramamıştı. Doğumdan sonraki gün geçmişti bir anda

Sağolun inşallah :KK200:

Geçmiş olsun canımsanA da çok fena bir şey tedavisi nedir acaba
Alerji hapı verecekler. Hadise durum hap yeter. Ama çok yaygın olunca kortizon iğnesi. Ben cocuklugumdan beri alerjik bünyeliyim. Ağır bakayım yani. Bütün vücudum alerji oldu bı kere am ürtiker değil bin beter biseydi. İki hafta hastanede yattım . Tanı koyamadilar. İki kere kanser taraması yapıldı. Tüm karaciğer kan tahlilleri. Hepsi temizdi. Tanı koyamadilar ama yoğun kortizon tedavisi ile duzelttiler. Seninki hafif. Ama dikkat et. Sitres iyi gelmiyo. Birde bu ürtiker atağı sırasında yağlı acılı baharatlı yiceklerden uzak dur.

Sabah randevu buldum gittim doktora ürtiker tanısı koydu. Alerjik bünyen var yumurta ve yer fıstığı çok tüketmiştim. Bunları yemeye bir müddet ara ver dedi. İki senedir yaz kış burun akıntısı hapşırma gözlerimde yaşarma kızarma vardı. Sesimdeki değişikliği farkedince kendisi sordu. İğne ve hap verdi. En çok soğuğa çıkınca kaşınıyordum. Soğuğa çıkarken de önlem al şampuan duş jeli ve nemlendiriciyi ona göre seç dedi

Herkese yaptığı yorumlar için çoook teşekkür ederim :KK200::KK36:

X