Kasım ayı hamileleri...

Sevimcim mesajı yazdıktan sonra, yasin okuyup gönderdim.Rabbim kabul etsin.Yerine ulaşmıştır eminim.Allah senden de razı olsun.İnşallah canım,İnşallah.Gönlünü ferah tut,umutsuzluğa kapılma.Geçmişte tutmadıysa inan daha zamanı gelmemiş olduğu içindi.Ben öyle inanıyorum.Hayırlısı Allahtan.Benim sana tavsiyem,içini ferah tut,yaradana güven,hep hayırlısını iste.Bir de Meryem Suresi de çok etkiliymiş çocuk sahibi olmak için,ben de okumuştum.Mesela doktora giderken,özellikle transfer günü abdest alıp git.Ben öyle yapmıştım.Transferden sonra da yatarken Ayetel kürsi okuyup,sağ avcuma üfleyip karnıma sürdüm hep.Yer gök duayla derler.İnşallah güzel haberlerini alırız canım.Dualarım seninle.

selam kızlar
bugün ilk muayenemize gittik
çok şükür herşey iyiydi yanlız benim rahmim biraz arkadaymış ultrasonda göremedi vajinal ultrasonda gördük bebişimizi
6 haftalık olmuş kalp atışlarınıda duyduk çok şükür herşey normalmiş
5 ağustos doğum tarihim ama sezeyan olduğu için ilki bir hafta önce alıcaklarmış yani 30una falan denk geliyor temmuzun
rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi inşallah
bir daha kızınız olcak dedi
nerden bildiniz daha çok küçük değilmi dedim. kesin değil ama kesenin duruşundan bile tahmin edebiliyoruz dedi
hayırlısı olsun inşallah

çok güzel söylemişsiniz. yer gök dua üzerine duruyor ve ümit etmek ısrarla istemek sabretmek dua etmek çok önemli. benim teyzemin de 22 yıl cocugu olmamıştı. tedavi de görmüşlerdi,olmadı ama sonra kendiliğinden hamile kaldı. Allah bağışlasın şimdi biri 4 biri 2 yaşında güzeler güzeli kızları var. Rabbim olmayanlara da versin inşallah

canlar mide bulantım 7+1 de başlamış bulunmakta sabah 2 kere çıkardım ne kötü bi hismiş neyse bebebğim ii olsun da inş.

cok sagol canim Allah razi olsun senden..
bende zaten artik kabullenmis durumdayim Rabbimin ol demesini bekliyorum o nezaman ol derse, artik inan o kadar dua ettimki simdiye kadar dediklerini hepsini yaptim transferden sonra namazimi birakmadim meryem suresinide okudum abdestlide gittim transfere ama bunu cok iyi anladimki Rabbim zamanini bekliyor daha zamani gelmemis belkide hakkimizda böylesi hayirli bilemeyiz ama yinede umudumu kaybetmeyip dualarima devam ediyorum belki bizede bir gün Hz.Zekeriyaya merhamet ettigi gibi bizede mucizemizi verir insallah..

canım Rabbim bir an önce hayırlısı ile sana da nasip etsin bu duyguyu ben 14 ay bekledim bu bile bana çok geldi Rabbim sabır versin bir an önce nasip etsin

4444 tefriciye duasını okumanı tavsiye edewrrim bol bol hacet namazı kul ve 7 gün arka arkaya oruç tutup her iftarını zemzem suyuna ya bari ya musavvir ya halık isimlerin 21 kere oku ve o zemzemle iftarını aç her seferinde de duanı et niyetini al
ben bunlara çok inanıyorum inş. Rabbim bunları aracı kılarak sana da nasip etsin

canlar mide bulantım 7+1 de başlamış bulunmakta sabah 2 kere çıkardım ne kötü bi hismiş neyse bebebğim ii olsun da inş.

Canım benimde 7+2 de yani bugün başladı sabah çok öğürdüm akşam üzeride midem boş olduğunda afedersin acı acı ama öğürmekten başım ağrıdı parmakladım bende napim çıksın bitsin dedim ama şekerim yükseldi napcam ben 1 ay böle o değil öğürüp çocuk düşcek zannediyorum

Aynı durumdayım birkaç gün öncesine kadar çok rahattım ama şimdilerde bulantı,kusma derken kendimden geçtim bebeğime birşey olcak diye çekiniyorum midem çok fena

benmde dün başladı dün tam 7 haftalıktı. iş yerinde akşamı zor ettim ewe gittiğimde daha kötüydüm hastaneye gittik doktor böle durumlarda serum werioruz bi süre rahatlatıo dedi ama saat geç olduğu için istemedk işe gidicez die. ewe gittiğimde öğürtülerim daha çok başladı zaten bişy yiyemiorum boş boş öğürmek daha çok mahfedio insanı. işin enterasan yanı doktor bebeğe baktı gayet sağlıklı dedi ama ultrasonda 8+2 haftalık çıktı bu sefer anlamadığım her gittiğimde değişio we tam 9 gün fark etti resmen..

aynı sorun bende de var sat 17 ekim yani 8 haftalık olması gerekirken doktorum 5 haftalıksın dedi ben pko'luyum ondan

sabahları o öğürmek bende de oluyor aferdersiniz böyle köpük köpük su geliyor iğrenç bi his ama aç kalınca daha kötü oluyor zorlayıp bi şeyler yiyince hafifliyor bi de korkmayın bebeğimize bi şey olacak diye Allahın izniyle onlar sıkı sıkı tuttundu bize bi şeycik olmazz aklınıza bunları getirmeyin

birde şunu sormak istiyorum bilen arkadaşlara 3 haftalıkken fark ettim hamile olduğumu 2 arayla yapılan hcg lerim 96-240-916 çıktı doktorum bana artışların yüksek olduğunu ikiz olabileceğini söyledi ama tek kese görüldü.daha sonra belli olur dedi sizce ikiz olabilir mi. doğal yolla hamile kaldım benim ailemde yok ama eşimin ailesinde ikizz var

merhabalar arkadaslar ;

bende doktorumun demesıne gore suan 8 hafta 2 gunluk hamıleyım
ılk yaptırdıgımda beta testınde sonuc 552 cıkmıstı
meger 5 haftalık hamişmişim :)
bende mıde bulantısı asırı degıl ama var :) ac kaldıgımda daha cok oluyor
bu benım ılk gebelıgım ne yemem gerek ne yememem gerek hep arastırıyorum ama kafam ıyıce karıstı
bılen arkadaslar yardım ederse cok sevınırım

İkiz olabilir canım.Benim 2. gebeliğim tek yumurta ikiziydi.Gerçi tedavi ile oldu.Ondan dolayı olduğunu düşünüyorum ben.6 haftalık olana kadar biz de bilmiyorduk.Önce sadece kese gözüküyordu.Sonra işte tek kese içinde 2 bebek. Ama mutlaka ikiz olacak diye bir kaide de yok.Bazılarında artış oranı farklı olabiliyor.Umarım hayırlısı olur canım.

Canım benim de geç döllenme.Mesela şu an 10+1 olması lazım ama 9+1.(İlk önce 10 gün fark vardı şimdi 7 güne düşmüş).Çünkü ben geç adet görüyorum.5 gün sonra olurum mesela her ay.Çoğunun öyle değildir.Onunla ilgili olabilir senin de.Geç döllenmiş olabilir.Bulantı durumu da kızlar bilir.Ben de çok muzdariptim.5+0 da başladı.8+4 te bitti.Şu an çok şükür gayet iyiyim.İnşallah hepinizinki de 1-2 haftaya kalmaz durur.

Gelelim yeme-içme meselesine.Ben de sadece okuduklarımı paylaşıyorum.Tabi ki uzmanı değilim konunun.Ama şu anda bebeğin midesi bile yok.Kordon bağından,plasenta aracılıyla bebişler besleniyor.Peki nasıl besleniyor.Tamamen kan akışı ile besleniyor.Kordon bağından bebişlerimize oksijen,vitaminler,kalsiyumlar,folik asitler,minerallr,proteinler vs. yani bebeğin ihtiyaç duyduğu herşey gidiyor.Biz yemek yemezsek nasıl gider diyebilirsin.Ama hepimizin zaten deposunda bunlar mevcut.Hatta hepinizden kan alıp buna bakmıştır doktorlar kan durumlarınıza.O yüzden burada çok önemli olan şey,kan akışınızın iyi olması.Kanın akışkanlığını da en iyi su sağlıyor.Önceliğiniz her zaman bol su içmek olmalı.Sonra zaten bulantılar azaldığında diğer herşeye özen gösterirsin.Ama hep kanlı canlı olmak lazım.Mesela ben artık bol bol pekmez,kara üzüm gibi kan yapıcı şeyler tüketiyorum.Her yerde çiğ şeyler yemeyin diyorlar.Salam,çiğ köfte falan gibi.İyi yıkanmamış meyve,sebze yememek lazım.Pişirme koşullarını bilmediğiniz yerleden yememek lazım.Bunlar önemli.Süt de kalsiyum için çok önemli.Normal süt bulantı yapıyorsa kakaolu,meyveli sütlerden içebilirsin.Yani bulantılarına çok takılma.İnan bana o kadar zararlı olsaydı Allah böyle bir düzen yaratmazdı ve bulantı çekenlerin çocuklarında Allah muhafaza sıkıntı olurdu.En önemlisi aslında stresten uzak durmaya çalışmak.Sakin bir gebelik geçirmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…