• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım - Aralık 2017 Annelerine Özel <3

Kızlar günaydın, ayrıntılı ultrasona gidecek olan var mı? kose4545 kose4545 Canım sen Fuat Hocaya gitmiştin yanlış hatırlamıyorsam Ahmet hoca yönlendirmişti. Memnun kalmış mıydın, nasıl bir doktor?
evet canım fuat hocaya gittik çok iyi bir doktor bütün sorularımızı cevaplıyor işindede çok iyi zaten yüksek riskli gebelik profesörü.. 20 haftada bende gidicem ayrıntılı ultrasyona.

Bence hersey yoluna girecek stres yapma iyi seyler düsün.Iyi seyler dusunmek icin de cok guzel sebeplerin var bebegin saglikli kipir kipir cinsiyeti nerdeyse belli kafanda soru isareti olan ilaclara da bi cozum bulunmus rahat olmaya calis.Son kanama geldiginde doktor bana cok stres yapma kanama dusuk tehlikesi olarak gorulur ama kotu seyler olacagi zaman da sadece kanama olarak kalmaz cok gurultulu olur agrin vs cok olur demisti.Agrin yoksa sadece kanamaysa surekli yat wc disinda kalkma gerekirse yemegin de onune gelsin bol su ic ve dua et.Ben transferimden bu yana hergun dua ediyorum.Hafta hafta cekilmesi gereken esmaul husna var onlari cekiyorum gunluk tesbihler var elimi karnima koyup onlari yapiyorum cok rahatliyorum sana da tavsiye ederim.bebeklerimiz Allaha emanetler insallah.
O tesbihatlari bana gonderebilirmisin canim rabbim yardimcimiz olsun

Yeni birine gittim canım o da jele günde iki devam dedi, prulotuon iğne de hafta da bir dedi, diğerine son gidip tahlil vs yaptırmıştık sonuçları öğreneceğim ondan sonra asla gitmem yazık ona tüp bebek yaptırmak için gidenler var, ilk muane de ikiz gebelikti birinin kalbinin durduğunu o söyledi, diğeri içinde o kadar olumsuz konuştu ki, belki belki belki cümlesi bitmedi o zaman 3 gün yataktan çıkmadım, kimseyle telefonda dahi konuşamadım ağlamaktan Bi hal olmuştum, gözlerim o kadar şişmişti ki açılmıyordu neredeyse, o zaman eşime biraz söylendim beğenmedim bu dr ne yapsak vs araştırdık en iyi dr ler aradında söylediler birde medical park hastanesi doğumu da orada yapmak istiyordum yine devam ettim . Benim hatam tüp bebekte uzman birini aramak oldu daha iyi bilirler ilaç konusunu vs diye düşündüm meğer herkes herhangi bir kadın doğumluya gidiyormuş. Çok kararsız biriyim en iyisi olsun dediğim araştırıp karar verdiğim ne varsa hep en kötüsü çıktı:KK43: çok ince düşünmemek lazım. Transferden 5 ay önce miyom ameliyatı olmam gerekiyordu, bursaya gittim ailemin yanına, o kadar araştırdım ki dedim en iyisi olsun çocuğum yok rahim zarar görmesin vs bir Prof buldum ayıptır söylemesi 7,5 bin lira verdim ameliyat oldum adam bir miyomu almış diğerini almamış :KK70: Güler misin ağlar mısın biri 7 cm diğeri 3,5 cm direk o büyük olana odaklandı sanırım saçma sapan bir şeyler oldu işte . Artık çok ince düşünmemeye çalışacağım :KK39:
Zaten sakinilan göze çöp batar demişler insan böyle ince düşününce başına olmadık şeyler gelir en iyisi hayırlısı olur deyip rabbıme bırakmak herseyi. Doktor konusunda bende başlarda çok tereddutluydum ama çok sukur doktorum iyi biri çıktı. Şimdilik memnunum doktorumdan insallah sana da iyi biri denk gelir de senin de için rahat eder

evet canım fuat hocaya gittik çok iyi bir doktor bütün sorularımızı cevaplıyor işindede çok iyi zaten yüksek riskli gebelik profesörü.. 20 haftada bende gidicem ayrıntılı ultrasyona.

Sağol cnm,benim normal hamileliği olan bir iki arkadaşımda gitti ama Ahmet Hocanın yönlndirmesiyse daha emin olurum diye sorayım dedim. Aldım bende 21.hafta için randevu inş.

Cenab-ı Hakk’ın isimlerini zikretmek, anne adayının yaşadığı sıkıntılara ve bebeğin karakter oluşumuna yardımcı oluyor. Bu sebeple hamileler, hafta hafta aşağıdaki Esmaü’l-Hüsnaları sık sık okuyabilir.
5. Hafta: el-Muhyî, el-Habîr
6. Hafta: el- Bâri, el- Velî, el- Vâlî
7. Hafta: el- Mü’min , el-Mâni
8. Hafta: el-Mübdi, el- Musavvir
9. Hafta: eş- Şâfi, el-Şekûr
10. Hafta: el- Bâkî, el-Müyessir
11. Hafta: es-Semî, el- Adl
12. Hafta: el-Hâlik, el- Hallâk, el- Fâlik
13. Hafta: en-Nâsır, el-Müsteân
14. Hafta: el-Bedî, el-Muhsin
15. Hafta: el-Mütekebbir, el- Kuddûs,
16. Hafta: el-Celîl, Zü’l celâli ve’l ikrâm, el- Muktedir, el- Melîk
17. Hafta: el-Hafîz, el –Vâris
18. Hafta: el- Hakîm, el-Hakem
19. Hafta: es- Sâni, el-Vâsi
20. Hafta: el- Cemîl, el-Cebbâr
21. Hafta: el-Kaviyy, el-Vehhâb
22. Hafta: el-Müneccî, el-Mucîb
23. Hafta: el- Câmi,el-Kâim
24. Hafta: el-Mukaddim,el-Muahhir,, el-Kâfî
25. Hafta: el-Halîm,el-Alîm, Allâmü’l-guyûb
26. Hafta: el-Basîr,es-Zâhir,el-Bâtın
27. Hafta: er-Rakîb, es-Selâm
28. Hafta: Rabbü’l-âlemîn, el-Müheymin
29. Hafta: es-Samed, el-Mükevvin
30. Hafta: el-Kâdir,el-Afüvv,el- Gafûr
31. Hafta: el-Mukît,el-Muhît, el-Mümid
32. Hafta: er-Rabb,en-Nâfi,ed-Dârr
33. Hafta: el-Latîf,el-Berr,el-Mâcid,el-Metîn
34. Hafta: el-Kebîr, el-Müteâl, el-Aliyy
35. Hafta: er-Rahîm,er-Raûf,el-Vedûd
36. Hafta: el-Hayy, el-Kayyûm
37. Hafta: el-Azîz,el-Kerîm
38. Hafta: el-Vekîl, Zü’l-eman
39. Hafta: er-Rezzâk,er-Rahmân, el-Bâsıt
40. hafta: el-Vâcid, el-Fettâh

Bunun dışında
Ya mübdi
Ya şafi
Rabbi hebli mines salihin

Elimi karnıma koyup aklıma geldikçe Ayetel Kürsi okuyorum :dua:

Kızlar, kız bebeklere isim çok ama erkek çocuklarında niyeyse bana yakın gelen YOk? Var mı güzel isim Öneriniz? Allah'ın 99 isminden Batın hoşuma gidiyor ama başına Abdül fln koymak gerekirse diye düşünmüyorum.

Okuduğunuz duaları tesbihatları buraya da yazarsanız biz de faydalanmış oluruz, ben sadece bilinen namaz dualarını ve tefriciye okuyorum başka ne okuyabilirim?
Elasen arkadas anlatmak istedigimi paylasmis sagolsun gebelik haftasina gore hergun 100 adet cekiyorum o haftaki esmaul husna ne ise.Ek olarak 100 adet salavat,500 estagfirullah,336 adet ya musavvir cekiyorum.
Transfer oldugundan bu yana Ya musavviri ihmal etmeden hergun cekiyorum yillar once bir komsum hamileydi ya musavvir ismini hamileyken cok cek cocugun yuzu olusurken eksiksiz guzel olur demisti ordan aklimda kalmis anlami;El-MUSAVVİR; Her varlığa en uygun şekli veren,farklı suretlerde yaratan,tasvir eden,şelillendirip biçimlendiren.demek zaten.
Bir de hamileyken okunmasi faydali olan dualar var arastirabilirsiniz.Hangi sure neye faydali diye.Arapca bilmiyorum ama arapca acip turkcesini takip ediyorum Yasin suresi Yusuf suresi Ibrahim suresi faydali surelerdenmis

Kızlar, kız bebeklere isim çok ama erkek çocuklarında niyeyse bana yakın gelen YOk? Var mı güzel isim Öneriniz? Allah'ın 99 isminden Batın hoşuma gidiyor ama başına Abdül fln koymak gerekirse diye düşünmüyorum.
Erkek cocuk bizde bulamadik Emir Ayaz düsünüyorum ama bakalim esim ne düsünecek Emir Kur'an da geciyor Peygamber soyundan gelen kimse demekmis.Ayaz ismini de begendigim icin ekledim.Begendigim diger isimler de bunlar

Batur
:, kahraman ve yiğit savaşçı anlamına gelen, Türk ve Moğol dili kökenli onursal unvan. Bu unvan, cengâverlerlik ve yiğitlik yapmış askeri komutanlar ve destansı kahramanlar için kullanılan bir Altay terimidir.

Ayberk:1. Sağlam ay, sağlam kişilik. 2. Şimşek, ay’ın şimşek gibi parlaklığı. 3. Yaprak, ay yaprağı.

Herkese kolay gelsin onceden cocugum olursa adini şu ya da bu koyarim dedigim hicbir ismi simdi koyamiyorum sanki cocugum hep daha iyisini hak ediyor gibi geliyor:anneadayı::emir_bebek:

Biz karar verdik canim esimle bebisimizin ismi Çınar olcak :)

Kuzenimin çocuğunun adında batın ama o Burak batın olarak kullanıyor bilgin olsun. Bende tam tersini düşünüyorum kız bebek ismi niye Yok diye :)

:KK200:Çınar çok güzel oğlumun adı yiğit fikir olsun istedim. Kız ismi çok derken.. ben bulamıyorum :110: güneş ismi olabilir ama en yakın deniz ismi geliyor bir arkadaşım da hamile kızı olacak oda asila ismini söyledi oda güzel

Back