• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım - Aralık 2017 Annelerine Özel <3

kızlar birşey sorabilir miyim sizlere benim beta hcg biraz fazla katlıyor normalmi bu durum yada neden olabilir iki günde bir değerlerim şöyle çıktı 135-390-862-3062 tüp bebek ve tek embrio kondu ve bugün transferimin 14. günü normalde sizce nedendir yada sizin nasıldı

kızlar birşey sorabilir miyim sizlere benim beta hcg biraz fazla katlıyor normalmi bu durum yada neden olabilir iki günde bir değerlerim şöyle çıktı 135-390-862-3062 tüp bebek ve tek embrio kondu ve bugün transferimin 14. günü normalde sizce nedendir yada sizin nasıldı
Benimde çok hızlı ve yüksek değerlerle katladı tek embriyo. Erken tutunmuş demeksizin dedi doktorum. Ve ben ta ki bugüne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bugünde çok hafif bir lekelenmem oldu hemn pruloton depot yapıldı. Birşeyim Yok çok şükür kalp atışında duydum. Onun sebebimde kan değerim biraz düşmüştü. Bide bir aydır yoruluyorum. Sıkıntı Yok şuan inşallah da olmaz.

Benimde çok hızlı ve yüksek değerlerle katladı tek embriyo. Erken tutunmuş demeksizin dedi doktorum. Ve ben ta ki bugüne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bugünde çok hafif bir lekelenmem oldu hemn pruloton depot yapıldı. Birşeyim Yok çok şükür kalp atışında duydum. Onun sebebimde kan değerim biraz düşmüştü. Bide bir aydır yoruluyorum. Sıkıntı Yok şuan inşallah da olmaz.
inşallah öyledir karından ultrason için paZartesi gideyim diyorum doktor görürmü acaba çünkü değerim yüksk olduğu için aslında pazartesi 5+1 olacağım ama 6000 leri geçer gibi görünüyor şuan sizce görünür mü

Valla benim karından bakılmadı tam 5+1de keseyi gördüm vajinal ultrasonla sonra 2 hafta sonra kalp sesini duydum. Ama karnımdan bakılmadan hemn vajinadan bakıldı.

Valla benim karından bakılmadı tam 5+1de keseyi gördüm vajinal ultrasonla sonra 2 hafta sonra kalp sesini duydum. Ama karnımdan bakılmadan hemn vajinadan bakıldı.

Arkadaslarm nolur benmde derdime derman olun 3nisanda tup bebek transferm yapildi ve hamileym ama kan degerlerm hep az az artti bi iki kat artiyo bi duraksio surekli kan takibindeydm pztsi 2107 persmbe 3800 cikti hralde dusuk olcak die hemen doktra gttik 5gun oncesi keseyi gormustk kese braz daha buyumus we icinde embriyo olusmus baya belirgin bebek.allak bullak olduk sevinsekmi uzulsekmi bilemedk.doktor kalp atisina bagli artk gidisatin ama hastalarn yuzde 30u bu sekilde degerlerle hamileligi dewam ettriyo yuzde 70 dusukle snuclanio dedi hic boyle bisey yasayan duyan warmi umutlanmali miyim lutfen yardm edin

vajinadan baktırmaya korkuyorum ben bebeğebirşey olur diye korku var içimde

canım ne alaka rahım ıcıne mı gırıyorlar sankı :) benım doktorum o olaya cok kızıyordu bebeklerı olsun dıye ugrasıyoz gıcıklıgına vajınal muayene yapıp dusuruyoz falan dıyıp kızıyodu hep :)

vajinadan baktırmaya korkuyorum ben bebeğebirşey olur diye korku var içimde

Bense aksine alttan baksın da bebisimi daha net göreyim istiyorum. İki defa bakıldı bir sorun olmadı. İki gün önce tüp bebek doktoruma gittim o da alttan bakti. Kocaman olmuş yavrum çok şükür :dua:

Allah bağışlasın canım umarım sağlık sıhatle kucağınada alırsın, bazı yazılarda okudum canım alttan baktırmayın düşük olur yazmışlar ondan etkilendiğim için korkuyorum tabi okadar riskli bişey olsa zaten doktorlarda bakmaz ama insan zor elde edince gerçekten daha çok korkuyor

Tabi canım için nasıl rahat edecekse öyle yaptır ama alttan bakma gerekirse korkma diye bir yazı paylaşıyorum.

Gebelikte Vajinal Ultrason Zararlı mı?

Hamile bayanlar tarafından en sık sorulardan biriside hamilelik süresince özelliklede ilk üç ay içinde yapılan vajinal ultrasonların gebelik veya bebek üzerinde zararlı bir etkisinin olup olmadığıdır.

Hamilelikte yapılan vajinal ultrasonlar bebeğe veya gebeliğe hiç bir şekilde zarar vermez, düşük nedeni olmaz. Tam aksine, özellikle ilk üç ayda yapılan vajinal ultrasonlar fetus (bebek) ve gebelik ile ilgili bize önemli ip uçları vericidir.

Gebelikte vajinal ultrasona neden başvurulur ?

Gebeliğin ilk aylarında bebeğin kalp atışını daha net izleyebilmek için veya myom gibi patolojileri daha net görüntüleyebilmek için vajinal ultrasonografigerekebilir.
Hamilelik sırasında vajinal ultrason yapılması hiçbir risk oluşturmaz. Bebeğe hiçbir zarar vermez. Düşük, kanama veya başka bir risk oluşturması imkansızdır. Gebelik rahmin içerisindedir, bu muayeneler ise tamamen rahmin dışarısında rahim ağzına kadar olan bölgeleri ilgilendiren muayenelerdir.

Bende ilk zamanlar korkuyordum alttan baktirmaya sonra gereksiz bir korku olduğunu anladım sende fazla kuruntu yapma acelede etme ben bekledim ikisini bir arada gördüm keseyi ve kalp atışını

inşallah öyledir karından ultrason için paZartesi gideyim diyorum doktor görürmü acaba çünkü değerim yüksk olduğu için aslında pazartesi 5+1 olacağım ama 6000 leri geçer gibi görünüyor şuan sizce görünür mü
1 mayis pazartesi günü hastaneler tatil canim.

kızlar birşey sorcam biraz önce çok açık pembe az bişey bir lekelenmem oldu sizce hastaneye gitmelimiyim yada napmalıyım

kızlar birşey sorcam biraz önce çok açık pembe az bişey bir lekelenmem oldu sizce hastaneye gitmelimiyim yada napmalıyım

Proluton Depot yaptırıyorsan lekelenme için gitmen gereksiz olur. Eğer yaptirmiyorsan bir de lekelenmeyi takip et kırmızıya dönerse hemen git.
Tabii doktoruna ya da hemsirene ulaşırsan daha iyi olur canım. Korkma hepinizde oldu bunlar.

Proluton Depot yaptırıyorsan lekelenme için gitmen gereksiz olur. Eğer yaptirmiyorsan bir de lekelenmeyi takip et kırmızıya dönerse hemen git.
Tabii doktoruna ya da hemsirene ulaşırsan daha iyi olur canım. Korkma hepinizde oldu bunlar.
çok saol canım normalde iğne yaptırmıyordum, doktoruma ulaştım hastaneye git 2 adet progestan ampul yaptır dedi yaptırdım şimdi iyiyim çok şükür keseyide gördü alttan baktı 5+3 dedi içini görmek için erken dedi boşmu dolumu bilmiyorum şuan

çok saol canım normalde iğne yaptırmıyordum, doktoruma ulaştım hastaneye git 2 adet progestan ampul yaptır dedi yaptırdım şimdi iyiyim çok şükür keseyide gördü alttan baktı 5+3 dedi içini görmek için erken dedi boşmu dolumu bilmiyorum şuan

İyi olmana sevindim canım. Çok korkuyor insan ama olağan seylermiş bunlar. 6 haftalık olduktan sonra bebek de görülür akabinde kalp atışı da duyulur insallah :dua: Ayaklarının altına yastık koyup uzan bol bol su iç :)

Back