• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kasım 2009 anneleri bebeklerimizin gelişimlerini paylaşalım

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
benim oğlumda 3 100 doğdu 50 cm boyu vardı ilk 3 ay 1 kilo aldı ama şimdi 350 gr
bende meyvesuyunu cam rendede yapıyorum bide bişey duydum anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş acaba muhallebi ve yoğurdunu keçi sütü ile yapsakmı

Canım Dr mu başlattı ek gıdaya ? Biz geçen hafta gittik Dr. kontrolüne 6320 gr olmuş yanı 600 gr kadar almış boyuda 64 cm olmuş. Dr. dedi 500 gr ın altına düşmediği sürece 6 ay dolana kadar sadece anne sütü ile gidelim diye.. Acaba bende başlasam mı yavaştan ? Yoksa Dr. umu dinlesem??

benim kuşumda 6 kasım doğumlu doğduğunda 2700 dü şuan 7.700 olmuş boyu 66 cm baş çevresi 40.5 miş ek gıda için bişi demedi daha şuan anne sütü ile beslenio ama ben eski usuller gibi allah ne verdiyse herşeyden tattırıom gelişimide gayettte ço şükürr ama ilk başlarda mama verioduk süt yetmiodu şuan 1aydan fazladır mamayı reddediyoo beni emiooo okadarrr

Canım Dr mu başlattı ek gıdaya ? Biz geçen hafta gittik Dr. kontrolüne 6320 gr olmuş yanı 600 gr kadar almış boyuda 64 cm olmuş. Dr. dedi 500 gr ın altına düşmediği sürece 6 ay dolana kadar sadece anne sütü ile gidelim diye.. Acaba bende başlasam mı yavaştan ? Yoksa Dr. umu dinlesem??

benim sütüm azalmaya başlamıştı anladım dra söyledik yetmicek die oda devam sütüne başlattı zaten devam sütüne başladı die ek gıda önerdi günde 2-3 kaşık veriorum öle çok değil

ya benim oğluşum sanırım koca kafa sizinkilerin yanında büyük kalıo sanırım kafa ölçümü :) :P

merhaba arkadaşlar
benim kızımda 27 kasım doğumlu. 3.750 doğdu 52 cm doğdu.ilk ay kilo alımı güzeldi. yalnız sonradan sürekli kusması yüzünden kilo alımı yavaşladı.şuan 5.600.kilosu. mide tembelliğinden dolayı. emdiği sütü öğütemediği için sürekli dışarı çıkarıyodu. buda kilo almasını çok yavaşlattı.sütümde artık stresten yetmez oldu. şuan çalışıorum.günde 1 yada 2 kez mama veriyoruz. maşallah sizlerin bebeklerin kilolarını duyunca çok sevindim.inşallah benim kızımda en kısa zamanda düzenli kilo alır

slm kızlar benim tontonumda 17 kasımda 3565 gr 51 cm doğdu
gelişimi bu aya kadar güseldi ama son 40 günde 600 gr almış diye bende çok kafama takıyorum
tam 4. ay kontrolünde 7 kg 69 cm baş çevresi 45 benimki kadar koca kafalısını hiç duymadım cnm takılma boşver anne sütü +günde 90cc dan 2 kez devam sütü içti ama ben 4 ayımız dolduğundan itibaren başladım tattırmaya ilk sbh anne sütünden sonra ikinciye açıktığında meyve püresi verdim ilk gün elma cam rendede rendeledim pütürde bıraktım hafifiten akşamüzeride açken yoğurt tattırdım sonraki gün şimdi hergün sbh ara öğünde sırasıyla elma havuç armut veriyorum akşamüzeride yoğurt bu hafta bunlara alışsın hele haftayada öylen öğününe havuç patates 1 bardak suda haşlayıp içine az pirinç katıcam bakalım sevicekmi meyve yoğurtla aramız iyi gibi görünüyor
birde aptamilin akşam öğünü için sütlü pirinçli aldım ama sevmedi pek biberondan verince içti gerçi ama kaşıkla tükürdü hep bunları tabi birkaç kaşık tadımlık veriyorum henüz

bebekleriniz ayağa kalkmak için ağlıyormu bizimki ağlıo ayaklarını yere basmaya bayılıo hemen susuyo:hulya:

slm kızlar benim tontonumda 17 kasımda 3565 gr 51 cm doğdu
gelişimi bu aya kadar güseldi ama son 40 günde 600 gr almış diye bende çok kafama takıyorum
tam 4. ay kontrolünde 7 kg 69 cm baş çevresi 45 benimki kadar koca kafalısını hiç duymadım cnm takılma boşver anne sütü +günde 90cc dan 2 kez devam sütü içti ama ben 4 ayımız dolduğundan itibaren başladım tattırmaya ilk sbh anne sütünden sonra ikinciye açıktığında meyve püresi verdim ilk gün elma cam rendede rendeledim pütürde bıraktım hafifiten akşamüzeride açken yoğurt tattırdım sonraki gün şimdi hergün sbh ara öğünde sırasıyla elma havuç armut veriyorum akşamüzeride yoğurt bu hafta bunlara alışsın hele haftayada öylen öğününe havuç patates 1 bardak suda haşlayıp içine az pirinç katıcam bakalım sevicekmi meyve yoğurtla aramız iyi gibi görünüyor
birde aptamilin akşam öğünü için sütlü pirinçli aldım ama sevmedi pek biberondan verince içti gerçi ama kaşıkla tükürdü hep bunları tabi birkaç kaşık tadımlık veriyorum henüz

canım benimkide bebelac kavonoz mamalarını sevdi gerçi evde yapıcam aartık meyve pürelerini ne kadar verdin yoğurdu falan ölçek neydi

bu arada bizim damaklatrımız kaşınıor neler yapıorsunuz havuç pırasa falan hep veriorum ama pek fayda etmio çok hafifletmio
benimkide oturrmayı çok seviyor hepmoturmak istio şuan kucağımda beraber yazıyoruz :9

merhaba;

benim kızım 19 kasımda 37 hattalık olarak doğdu.
2700 kilosu 47 cm boyumuz.Şu anda 6500 kiloyuz ve sadece anne sütü veriyorum.Ama yarından itibaren çok az çok az sebe püreleri vermeye başlıyıcam.Meyveleri daha sonra tattırmak istiyorum çünkü meyvelerin azda olsa tadı var onu severse havuç patates kabak gibi tatsız tuzsuz şeyleribelki reddeder o yüzden önce tuzsuz patates ve havuçla başlamayı düşünüyorum onları haşlayıp ezicim içinede çok az zeytinyağı ekleyip vermeyi deniyicem bakalım ne olacak :)

bu arada kızımda hep oturmak istiyor oturmayı çok seviyor ama erken diye çok oturtmak istemiyorum..

elimizde hep ağzımızda özellikle sağ tarafı ile ısırmaya çalışıyor yani sağdaki dişlerin yerleri kabarmış gibi acaba çıkacakmı?

son 2-3 gündür huy değiştirdik birden bire ağlamaya başlıyor ya da uykudan ağlıyarak uyanmaya başladı acaba rüyamı görüyor korkuyormu biliyormusnuz kızar?

yarın aşıolmaya gidicez ve gitmeden yine yarım ölçi calpol vermeyi düşünüyorum geçen seferde vermiştim rahat atlattık sizede tavsiye ederim.

Birde çalışmaya başlıyıcam ve ilk gün için dondurucuya süt atmam gerek ama gündüz hepsini emdiğincen ne zaman sağmak istesem çok az çıkıyor nasıl yapsam acaba???

kuzucumduru
canım benimkide genelde uykudan ağlayarak kalkıyorsanırım rüya görüyorlar ağladığı zaman ben hemen yanına gidip burdayım annecim deyip sevip okşuyorum
2gündür irmik veriyorum bende istersen sende sebze pürelerine alışınca ufak ufak başla gelişimleri için baya yararlıymış

burcu canim nasilsin uzun zmandir giremiyorum nete biliosun basim baya kalabalikti irmigi nasil veriosun yazarmisin ?

2 çay bardağı suda2 kaşık irmik haşlıyorum 60ml devam sütüyle açıyorum
bugünde 1 ölçek pirinç unu 1 ölçek irmik 1,5 çay bardağı su yarım çay bardağı sütte muhallebi yaptım içine bir tutam şeker attım sonrada piştikten sonrada içine 1 ölçek aptamil koydum
afiyetle yedi

merhaba

benim bebeğim 5 ayını doldurmak üzere. geçen ay ek gıdalara başladık çünkü hiç emmiyo. 3 buçuk aylıkken bıraktı. emerken de zaten mama veriyordum. şimdi muhallebi, yogurt ve meyve suyu veriyorum. konuştuklarınıza baktım da bu irmikli falan mamaları kaç aylık bebeklere yapıyorsunuz? ben henüz böyle birşey yapmadım. hazır muhallebi yapıyorum tahıllı falan olanlardan. acaba bu irmikliden de yapsam mı ?

canım irmikli muhallebiyi dediğim şekilde yapabilirsin hem senin pişirdiğin daha iyi sonuçta
benim bebeğimde 5.ayını bitirdi dr irmiği herşeyine koyabilirsin dedi.

selam ar4kadaşlar bu konuyu yeni gördüm kasım 2009 annesiyim
bebeğim 3.5 kilo 50 cm doğdu geçen ay kontrolünde 6900 kilo idi
bu ayki kontrolüne daha gitmedik ama amipli dizanteri denen mikropla
uğraşıyoruz 2.5 aydan beri kusmaları baya çoktu hala da kurtulmadık
sadece anne sütüyle besleniyor elma ve havuç suyu verebilirsin dedi
doktor bir de yoğurt ve kefir bağırsaklarında ki iyi bakterileri üretsin diye.....
bu bebeği çok istedim ama bir mikroptan koruyamadım
işte çok üzülüyorum:çok üzgünüm:senağlama

Back