Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kasım 2009 anneleri bebeklerimizin gelişimlerini paylaşalım

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

brcsrkn

annesinin kuzusu
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
847
7
96
merhaba arkadaşlar
2 kasımda doğum yaptım bebeklerimizin gelişimlerini birlikte değerlendirelimmi
biz enson 5 martta kontrole gittik 7800 kilo 67 cm boy ve 44 cm baş çevrsi
sizin bebişleriniz nasıllar
iştahları nasıl ek gıdaya başladınız mı süt durumunuz nasıl ( biz maalesef bebek sütü veriyoruz artık )
herşeyi konuşalım paylaşalım
kafamıza takılan konularda birbirimize destek olalım olumunekankayizsmile kaydirigubbakcemile5 vereliniortak a.s.

merhaba cnm bende bugün doktor kontrolüne götürdüm bebeğimi
16 kasım doğumlu benim tosim 7 kg 68 cm boy 44 baş
anne sütü bizdede az malesef
katı mamalara geçiyoruz artık inşallah severek yer

slm burcucum bende iliosun ayni zmanda dogum yaptik bende 4ksimda gittim 7.500 benimkininde kliosu cok fazla emmeye basladi bazen sutum sifirlaniyor resmen sitrese giriyorum ne yapcam diye okadarda sulu gidalar tuketmeme rahmen doktoruma sordum sutun yetmiyorsa princl muhalebisi vereilirsin dedi bende bebelec aldim muzlu muhallebi ilk basta cok zorlandik ama azda olsa yiyor birde gecen denemk icin kavanoz meyve puresi aldim onu cok sevdi bayda yedi zaten muhallebi yedikten sonra uzun uyumaya basladi sanirim artik yetmiyor sutum buyuduler artik sen ne yaptin canim dusunuomsun ek gidaya gecmeyi?

canım çok özledim seni ya görüşemedik valla biliosun aynı gün doğum yaptığımız için bağımız biraz farklı senle :)
canım bizimki emecek ama süt yok sadece gecleri benleidare ediyoruz 3 aylıktan beri bebelac bebek sütü 1 i kullanıyoruz dr umuz ek gıda için yoğurt elma armut ve havuç suyunu önerdi daha püre falan vermedi ama ben artık geçmek istiyorum bu hafta elma suyuna başladık günde 3 çay kaşığuı veriyurm sen nasıl veriyorsun kaç kaşık bide bende meyve püresine başlasammı acaba ya

merhaba cnm bende bugün doktor kontrolüne götürdüm bebeğimi
16 kasım doğumlu benim tosim 7 kg 68 cm boy 44 baş
anne sütü bizdede az malesef
katı mamalara geçiyoruz artık inşallah severek yer

canım bende 3 aylıktan beri bebek sütü veriyorum ilk 3 ay çok güzeldi sütüm ama artık kalmadı sanırım gece idare etsin diye gündüz hiç vermiyorum

mrb bende 16 kasımda doğum yaptım benim kızımda şuan 6 kilo ama şuan sadece anne sütü ile besleniyor. doktorumuz banada elma,havuç,armut tattırmamı söyledi. cam rendede rendeleyip kaşıkla en fazla bir günde 50 cc beşinci aya kadar alabildiğince anne sütü henüz muhallebi falan başlamadık. erken değilmi muhallebi, kavanoz püreler. birde kavanoz püreleri yerine mutlaka evde hazırlamamı söyledi. bu tarz ürünleri çok zorda kalmadıkça kullanma dedi.

canim doktordan doktora cok sey degisiyor biri diyorki ver birsey olmaz biri diyorki kesinlikle 5.aya kadar verme ama muhalleinin bir zarari oldugunu sanmiyorum kavanoz evet sonucta taze degil haklisin zaten ilk ve son oldu..ama ben gercekten cok bunalima sokuyorum kednimi cunku sutum yetmiyor diye ilk 3ay cok guzeldi burcu nun dedigi gibi ama simdi yetmiyor ne yapacagimi sasridim zaten muhallebiylede pek arasi yok sut ypcak herseyide yiyorum ama olmuo zaten bu ay sadce 500gr almis doktor hareketlendi ondan az alir artik diyor

Merhaba arkadaşlar benim oğlum 9 kasım doğumlu bizde dün gittik doktora 6320 gr.kilosu boyu 64 cm baş çevresi 42 cm. Ben sadece anne sütü veriyorum. Ve 6 ay bitene kadarda ekstra bişe vermeyi düşünmüyordum. Ama Maaşallah sizin bebişleriniz fark atmışlar. Doğum kiloları ne kadardı? Oğlum 3280 gr. doğdu ilk iki ay 1 er kilo aldı son iki ayda da 600-650 gr. kadar alıyor. Kilosuna takmıyorum artık. Emmek istemiyor çoğu zaman uykusunda emdiriyorum. Sizde durumlar nasıl??

benim bebegim 3.300 dogmustu simdi 7.500 bende senin gibi dusunuyordum sutum bitmez yeer diyordum vermiycem diyordum ama yetmiyor cok emiyor o ac olunca uzuluyorum beegim huzursuz oluyor dogal olarak benim bebgim 3bay kadar hep 800gr 900 gr aliodu u ay sadece 500 gr almis sanirim hareketlendi ama senin bebegininde klosu iyi masallah bebegin emmiyormus ne yapmayi dusunuyorsun..

ıki ay daha sabredeceğim mecburen altı aynı doldurduktan sonra zaten ek gıdaya geçeriz. 20 gün sonra işe başlıycam gündüz zaten annem biberonla verir gecede uyurken emiyor nasılsa atlatabiliriz inşallah bu iki ayı. Sonrası Allahkerim.

29 ekim doğumlu benim oğlum 7 kg ve 65cm.son bir haftaya kadar sadece anne sütüyle beslendi.Bir haftadır elma suyu ve elma puresi veriyorum donuşumlu olarak,pek sevdiği soylenemez,tattırmak adına 2'ser kasık veriyorum.6 aya kadar boyle tadımlık meyve ve sebze pureleri vermeyi düşünüyorum.6 aydan sonra çorbalara,muhalebilere başlarım herhalde

benim kızımda 3405 gr doğdu 16 martta dört aylık olacak ama kilosu idare eder. şuan 6 kilo yanlız bir haftadır hiç kilo almadı. bir dönem çok iştahsızdı şuan iştahı iyi ama kızım yine kilo almıyor. doktor idrar testi yapalım dedi yarın yapılacak.

insanların bu bebek zayıf demesinden bıkkınlık geldi artık ama elimden bişey gelmiyor dün bir gün boyunca sütümü sağarak verdim acaba sütüm mü az diye ama 900 cc civarı süt sağdım yani sütüm yeterli ara ara biberon mamasıda verdim ama bu ay çok az kilo aldı.

benimde bebişim 26 ekim doğumlu 3230gr doğdu şimdi 7 kilo anne sütüyl besleniyoruz son bir haftada elma havuç püresi falan veriyorum ama niyetim 6 aya kadar sadec anne sütü ama sütüm çok değil sanki.

En güzeli takmamak geçen ay bende kilosuna takılıp kalmıştım. Napiim mama ile beslenen bebekler gayet güzel kilo alıyor.o yüzden bana da mama ver ısrarları var. Etraf ne derse desin doktor normal buluyor kilosunu. Sütüm de yetiyor heralde 500 gr aldıysa sorun yok diyo doktor.
E bizimkide 550-600 alıyor işte. Ayırca sen 900 cc süt sağdıysan süper işte bebekler daha fazlasını alıyormuş makine az sağıyor diye biliyorum. Ben ce takma o kadar kafana.Benim hedefim ilk 6 ay sadece anne sütü vermek...

benim oğlumda 3 100 doğdu 50 cm boyu vardı ilk 3 ay 1 kilo aldı ama şimdi 350 gr
bende meyvesuyunu cam rendede yapıyorum bide bişey duydum anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş acaba muhallebi ve yoğurdunu keçi sütü ile yapsakmı

orda konu almış yürümüş valla bide kasım 2009 anneleriyle ilgili öle çok başlık varki bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…