Kaşık maması

Anais0

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2024
106
55
30
Merhaba anneler. Bebeğim şu an 4 aylık. Doktorumuz 5. Aydan sonra tattırmaya başla bir şeyler dedi ama ben 4. Aydan itibaren kullanılan kaşık mamaları gördüm. İlk sorum siz kullandınız mı 4. Aydan itibaren bir sorun oldu mu? 2. Sorum da bebeğim şu an sabah ve akşam günde 2 kere mama içiyor geri kalanı anne sütü tüketiyor. Ek gıdaya geçtikten sonra mama yerine ek gıda verip mamayı tamamen kessem mi?

Merhaba 4 ay çok erken o yaşta oturamaz bile çocuk. Desteksiz oturmaya başlamadan ek gıda başlanmıyor. Sindirim sistemi de yeterince gelişmemiş oluyor. İkinci sorunuza gelecek olursak mama anne sütü yerine geçiyor eğer içiyorsa niye bıraktırasınız ki? Zaten ek gıdanın ilk dönemleri sadece tadım yapılıyor doyacak kadar yemiyor çocuk. Hele kaşık mama için daha çok çok erken. Çay kaşığı ile sebze meyve ve yoğurt tadımları ile başlarsınız, doyacak kadar yemeye başladığında düşünürsünüz kaşık mama vermeyi.

Merhaba 4 ay çok erken o yaşta oturamaz bile çocuk. Desteksiz oturmaya başlamadan ek gıda başlanmıyor. Sindirim sistemi de yeterince gelişmemiş oluyor. İkinci sorunuza gelecek olursak mama anne sütü yerine geçiyor eğer içiyorsa niye bıraktırasınız ki? Zaten ek gıdanın ilk dönemleri sadece tadım yapılıyor doyacak kadar yemiyor çocuk. Hele kaşık mama için daha çok çok erken. Çay kaşığı ile sebze meyve ve yoğurt tadımları ile başlarsınız, doyacak kadar yemeye başladığında düşünürsünüz kaşık mama vermeyi.
Teşekkür ediyorum ❣️

Kesinlikle dışarıdaki katkılı şeyleri yedirme çocuğuna. Evde kendin yap püre seklinde. 5. Ayda tattirmaya başla ufak ufak bana göre önce sebze yoğurt tarzı daha sonra meyveye geç. Meyve tatlı olduğu için diğerlerini reddedebilir.

X