Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
4 aylık bebeklerınıze anne sutu ıle beslenenler kaşık mama erken mi ne kadr faydalı kaşık mama hangısıyle baslanmalı cok fazla cesıtı var cunku
Üç prens annesi
Kayıtlı Üye
canım diğer başlıkta da yazdım duyduğum kadarıyla doktorlar sütlü pirinçliyi öneriyormuş aptamilin.internette de araştırdım sütlü pirinçli tavsiye ediliyor.ben geçen gün denedim beğendi.tavsiyem gece yatarken ver tok da tutuyor.bugün 3 kaşığa çıkaracam ben inşalah.bir de aynı saatlerde vermeye özen göster.
sende sadece anne sutu mu veryrsun.. bebısın hangı gun dogumlu .. benımkı 14 eylul
varlığın öyle bi sevinçki
Kayıtlı Üye
bence kaşık maması yerine doğal meyse suyu ve sebze suyula başlamanı tavsiye ederim bebeğin hazıra alışmasın ben doğal sularla sonra pürelerle devam ediyorum geçen gün ülkerden kutu geldi içindeki kavanoz mamayıda sütlü yulaflı mamayıda yemedi benim kızım hazır olarak sadece cicibebe ve gece muhallebi veriyorum onuda o muhallebiyle başladım başka hiç bir şey kabul etmiyor.
Üç prens annesi
Kayıtlı Üye
sende sadece anne sutu mu veryrsun.. bebısın hangı gun dogumlu .. benımkı 14 eylul
oğlum 8 eylülde doğdu.ben devam sütü de veriyorum sütüm yetersiz olduğu için günde 3-4 defa.
Üç prens annesi
Kayıtlı Üye
bence kaşık maması yerine doğal meyse suyu ve sebze suyula başlamanı tavsiye ederim bebeğin hazıra alışmasın ben doğal sularla sonra pürelerle devam ediyorum geçen gün ülkerden kutu geldi içindeki kavanoz mamayıda sütlü yulaflı mamayıda yemedi benim kızım hazır olarak sadece cicibebe ve gece muhallebi veriyorum onuda o muhallebiyle başladım başka hiç bir şey kabul etmiyor.
meyve ve sebze sularını ne kadar süre verip pürelere geçtiniz?oğlum da galiba biraz kabız oldu mamadan günde 1 defa yapıyor 2 gündür,sizce normal mi,yoksa ben mi vesvese yapıyorum?
bence hazır bebek gıdalarını kullanmayın derim. nede olsa içlerinde hep jaktkı maddleri var. sizin evinizde taze taze meyve sebzelerden yapacağınız mamalar çok daha faydalı olacaktır..
varlığın öyle bi sevinçki
Kayıtlı Üye
meyve ve sebze sularını ne kadar süre verip pürelere geçtiniz?oğlum da galiba biraz kabız oldu mamadan günde 1 defa yapıyor 2 gündür,sizce normal mi,yoksa ben mi vesvese yapıyorum?
bence ek gıdaya hızlı geçtiysen ondna kaynaklanabilir ben kızıma bir çay kaşığı veririken bile kakası koyulaşmıştı. sabahları 1 çay kaşığı zeytinyağı veirisen iyi gelir canım.
merhaba anneler benim oglum 5 bucuk aylik hep anne sutuyle besleniyo ama ben gun de bir yada 2 ogun kasik mamasi veriyorum.cokda severek yiyo.
ben hipp kullaniyorum muzlu seftalili tadi kotu ama seviyo.ondan oncede hero babynin sutlu balli irmikli die kahvalti saaati var onu vermisdim onu daha cok sevmisdi gercekden onun tadi ve kokusu daha guzel.
ama hipp organik die tercih ediyorum.milupann sutlu princlisinide kullandim onuda sevdi ozellikle icine armut rendelyince.
ben doktora filan sormadan aldim herseyi doktora sormaya gerek yok bence.benim oglum biberon mamalrni sevmiyo agzina bile surmuyo.
bide benim oglum kakasini 3.aydan beri hafatada bir kez yapiyo.ama bu aralar her gun yapiyo.bebginiz sorun etmiyosa bence side etmeyin sevgili anneler.
bi intenet sayfasinda anne sutuyle beslenen bebeklrin 2 haftaya kadar kaka yapmamasinda bisorun olmaz die okumusdum ama tabi nekadar dogru bilemiyorum.
benim oğlum 8 aylık çok kabızlık sorunu vardı bende bu yüzden 4.aydan sonra aptamilin tahıl karışımı gece yazan mamasını denedim ve çok memnun kaldım günde bir sefer verdim gece yada gündüz farketmez hem tok tutuyor hem de bağırsaklarını çok düzene soktu,ayrıca gaz ve kabızlık sorunu yaşayan bebekler için aptamil konformili de öneririm..ben bu sorunlar için bu mamaya başladım ama herhangibir sorunu yoksa doğal beslenmesi engüzeli,benim arkadaşım aynı ay doğumlu oğluna sürekli kavanoz maması yedirdi ve şu an oğlunun gelişiminde gerileme başladı.
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
benim oğlum 8 aylık çok kabızlık sorunu vardı bende bu yüzden 4.aydan sonra aptamilin tahıl karışımı gece yazan mamasını denedim ve çok memnun kaldım günde bir sefer verdim gece yada gündüz farketmez hem tok tutuyor hem de bağırsaklarını çok düzene soktu,ayrıca gaz ve kabızlık sorunu yaşayan bebekler için aptamil konformili de öneririm..ben bu sorunlar için bu mamaya başladım ama herhangibir sorunu yoksa doğal beslenmesi engüzeli,benim arkadaşım aynı ay doğumlu oğluna sürekli kavanoz maması yedirdi ve şu an oğlunun gelişiminde gerileme başladı.
arkadaşınızın oğlunun gelişim geriliği yaşamasını sadece kavanoz mamalara yüklemek doğru değil bence arkadaşım,ben de devamlı kullanırım kavanoz meyve pürelerinden oğlum şuan yaşıtlarından önde gidiyor
.
onun başka bir nedeni vardır bu sorunu yaşamasında .:80:
kaşık mamalrın üzerinde yazıyor mu gunde kac defa verılmsı uygun halen almadgım ıcın soruyorum.. birde kaşık mamnın besleyıclıgı ne yanı ıcındekı ne .. muhallebı gbı mı ..
kızlr cici bebe yi neden herkes kullanmıor anlamadım ben .. bazıları onla başlıor bazılrı hiç tattırmıyor nasıl olacak.. fikir evrırsenız sevınırm.. yoksa muhallebı yerıne mı gecıor varmı tavsıye ettıgınız muhllebıler
kızlr cici bebe yi neden herkes kullanmıor anlamadım ben .. bazıları onla başlıor bazılrı hiç tattırmıyor nasıl olacak.. fikir evrırsenız sevınırm.. yoksa muhallebı yerıne mı gecıor varmı tavsıye ettıgınız muhllebıler
bebek bisküvileri çok tatlı ve besleyici hiçbir özelliği yok.
illaki vericem diyorsanız hipp organik bebe bisküvisinden verebilirsiniz
3 ÖmürLük AğLadım..
Kayıtlı Üye
kaşık mamalrın üzerinde yazıyor mu gunde kac defa verılmsı uygun halen almadgım ıcın soruyorum.. birde kaşık mamnın besleyıclıgı ne yanı ıcındekı ne .. muhallebı gbı mı ..
ben milopanın kavonoz mamasını aldım.iki günde yedirdim onu.48 saat içinde tüketilmesi gerekiyo.ne kadar yerse ver bence.onlar kendi istemedikleri zaman itiyo zaten.çeşidi çok var ben sütlaç ve şeftali verdim.
4 aylık bebeklerınıze anne sutu ıle beslenenler kaşık mama erken mi ne kadr faydalı kaşık mama hangısıyle baslanmalı cok fazla cesıtı var cunku
bebelac sütlü pirinçli kaşık maması var onu kullanabilirsn, bence erken değil bebeğin sadece emmeye değil kaşıkla beslenmeye de alışsın. ama eğer bebeğinin kilosu iyiyse kaşık maması yerine evde püre yap kendin o şeklde ver.
benim bebeğim de 8 eylül doğumlu. Ben kızım gece çok sık emdiğinden akşam hipp marka gece tahıllı elmalı mamasından veriyorum, seviyor.Hem organik olmasından dolayı içim rahat. gündüz ise kendim sebze çorbası veya meyve püresi yapıp veriyorum. Tam düzene oturtmadık, sadece alışsın istiyorum. Hero babynin bi kaşık mamasını almıştım, un kokuyordu,içinde de besleyici özellikte pek bişey yoktu, sevmedim.
benım oğlum 25 ağustos doğumlu..ve dr kasık maması pirinçunu ıle muhallebi falan verme dedi..meyve sebze suyu ıle basladık sımdı pure olarak devam ediyoruz..kahvaltıda sadece bıkac tane cicibebe ile yoğunlastırıyorum okadar..kasık maması yerinede gunde 1 oğun yoğurt ıcıne bı dılım meyve rendeleyerek yediriyorum..ben dr yalancısıyım kasık mamalarının sadece tok tutma ozelliği varmıs besın değeri dusukmus ama cok ıstersen cok tahıllı mamalardan verebılırsın gunde 1 oğun dedi..