- 28 Şubat 2011
- 14.088
- 17.009
- 498
Hayırlı bereketli Cuma'lar dilerim herkese..
Trabzon Pidesi ile karşınızdayim.
Kıymalı, kusbasili ya da peynirli yapılabilen bir pide.
Bismillah diyip başlayalım :)
Malzemeler:
Hamur için:
Yapılışı :
Önce hamurumuzu hazırlayalım.
(Bütün pidelerin hamurunu bu şekilde yapabilirsiniz. İstediğiniz iç malzemeyi kullanarak.. )
Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz. En son unu ekleyip ele yapismayan, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Mayalanmaya bırakıyoruz.
Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
Ben kavurarak yaptım. Kavurmadan domates, biber, maydanoz ve baharatlar ile çiğden de yapabilirsiniz. Damak tadıniza göre.
Kıymayi yagda 3-4 dk çevirip, doğradığımız soğanları ilave ediyoruz. Güzelce kavurduktan sonra tuzu ve kimyonu ekleyip kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuz en az yarım saat bekledikten sonra, mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp 5 dk dinlendiriyoruz.
Merdane ile uzun bir şekilde çok inceltmeden açıp ortasına hazırladığımız harçtan koyuyoruz. (Kaşarları rendelemeden koyuyorum ben sizler rendeleyebilirsiniz.)
Kenarlarını içe kıvırıp, açılmaması için uc kısımları birlestiriyoruz.
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 300 derecede 3-4 dakika pisiriyoruz.
(kıymayı önceden kavurdugumuz için fazla tutmuyoruz. Kıymalı pidenin üzerine 2 dk sonra çıkarıp yumurta kırdım ben)
Fırından alıp servis ediyoruz.
İşte hepsi bu kadar.. Gayet basit :)
Şimdi sunuma geçelim.
Bir tanesini kapalı yaptim..
Yapacak olanlara afiyet olsun. Sevgi ile kalın..
Trabzon Pidesi ile karşınızdayim.
Kıymalı, kusbasili ya da peynirli yapılabilen bir pide.
Bismillah diyip başlayalım :)
Malzemeler:
Hamur için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- Aldığı kadar un
- 250 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Kavurmak icin 1 kahve fincanından biraz az zeytinyağı
- 1 küçük kase kaşar peyniri
Yapılışı :
Önce hamurumuzu hazırlayalım.
(Bütün pidelerin hamurunu bu şekilde yapabilirsiniz. İstediğiniz iç malzemeyi kullanarak.. )
Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz. En son unu ekleyip ele yapismayan, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Mayalanmaya bırakıyoruz.
Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
Ben kavurarak yaptım. Kavurmadan domates, biber, maydanoz ve baharatlar ile çiğden de yapabilirsiniz. Damak tadıniza göre.
Kıymayi yagda 3-4 dk çevirip, doğradığımız soğanları ilave ediyoruz. Güzelce kavurduktan sonra tuzu ve kimyonu ekleyip kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuz en az yarım saat bekledikten sonra, mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp 5 dk dinlendiriyoruz.
Merdane ile uzun bir şekilde çok inceltmeden açıp ortasına hazırladığımız harçtan koyuyoruz. (Kaşarları rendelemeden koyuyorum ben sizler rendeleyebilirsiniz.)
Kenarlarını içe kıvırıp, açılmaması için uc kısımları birlestiriyoruz.
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 300 derecede 3-4 dakika pisiriyoruz.
(kıymayı önceden kavurdugumuz için fazla tutmuyoruz. Kıymalı pidenin üzerine 2 dk sonra çıkarıp yumurta kırdım ben)
Fırından alıp servis ediyoruz.
İşte hepsi bu kadar.. Gayet basit :)
Şimdi sunuma geçelim.
Bir tanesini kapalı yaptim..
Yapacak olanlara afiyet olsun. Sevgi ile kalın..

Son düzenleme: