Kas zarı yaptıranlar ne olur bı fıkır versınler
dual plan ıle damla arasındakı fark yanı bence bırınde sılıkonun ust kısmını kasa sabıtleyerek o goruntuyu verıolar ama damlanın donme rıskı varmıs.kas zarı altı ve dual plan yenı yontemler yanı bunun bı 30 sene sonrasının ornegı yok buda benı dusunduruyor.kapsul olayındanda cok korkuyorum,ınternette kapsullu meme resımlerı felakettı!!!
Bende kas zarı altı yöntemiyle ameliyat oldum fakat bu sayfada okuduklarıma baktığımda bu konuda bir kişi haricinde bu yöntemi bilen ve doğru anlatan kimsenin olmadığını farkettim. Yazmak istedim. Sayfayı açanlar, ameliyat olmayı düşünenlerin hepsi ameliyat olmuş olabilir yine de doğru bilgi sahibi olmayı etkilemez diye düşünüyorum.
Kas zarı altı yöntemi diğer ameliyat yöntemlerine göre daha uzun sürer, daha ciddi bir cerrahi gerektirir ve sonuç olarak doğal bir görünüm elde edilir. Bu zar çok sağlamdır kendinizi bıçaklamadığınız sürece yırtılmaz demişti bana doktorum. Ayrıca eğer doktorunuz küçük pütürlü yüzeyli silikon kullanırsa ameliyatınızda - ki en kaliteli ve güvenilir olanlar bunlardır- kullanılırsa damlada da kayma diye bir şey olmaz. Protezin markası da önemlidir yöntemler kadar. Sert değil yumuşak Koheziv Jel içerikli protezlerin tercih edilmesi sizin için doğru bir tercih olacaktır. Dokunulduğunda protez hissediliyorsa görüntü ne kadar doğal olursa olsun yine de bir eksiklik bir sorun olarak kalmış olur göğsünüzde. Kapsül ya da protezi hissetme gibi bir durum bende oluşmadı bu yöntemle ameliyat olanlarda da rastladığım bir risk olmadı. Dilerim kimsede karşılaşmaz. Sonuç olarak bu ameliyatlara insan gözünü kararttığı anda girişiyor sonuçları da bu gözü karalığa değmeli. Pişman ettirmemeli bu yüzden doğru bilgiye ulaşmak çoğu zaman daha güç oluyor.
Alıntıdır:
Kas Zarı Altı ( subfasyal ) yerleşim planı;
Bu plan hem bazı kas altı yerleşim planı avantajlarına, hemde meme dokusu altı yerleşim planı avantajlarına sahiptir. Kas zarı ince bir zar olmasına rağmen oldukça sert ve kolay genişlemeyen bir yapıdır. Bu nedenle protezin farkedilmesini önlediği gibi memenin sarkmasına da neden olmaz. Protezin sarkmaya katkısının en az olması için kas üstü protezlerde en iyi yerleşim alanı kas fasyasının yani kası örten zarın altıdır. Kas fasyası altına konan protezlerde kapsul kontraktürü görülme sıklığı da daha azdır.
Kas zarının altına silikon yerleştirme ameliyatını (subfasyal meme büyütme) tercih etmemizin nedeni ameliyat sırasında kas zarının altında ilerlerken özellikle meme başının duyusu için önemli olan 4. kaburgalar arası mesafeden gelen siniri koruyor olduğumuzdur. Böylece meme başının duyusunu sağlayan sinir zarar görmemiş olur.
Başka bir kaynağa göre:
2002 yılında literatüre giren bir teknik olan subfasyal(kas zarı altı) planı kullanıyorum. Kas altı, meme altı ve dual plan gibi adı sık duyulmuş bir teknik değildir ancak avantajları fazla olması nedeniyle kullanımı artmaktadır.
* Memenin üstünde bulunduğu tüm kasların (pektoralis major, serratus anterior, interkostal kaslar, bazen rektus abdominis kasının üst bölümü) fasyaları ile kasların arasına koyulur.
* Teknik olarak, kas altı ve kas üstü tekniklerden daha zordur ve daha uzun sürer. (Yaklaşık 30 dakika daha uzun)
* Silikonun zaman içinde aşağıya kaymasını engeller.
* Silikonu, meme dokusundan ayırır ve silikon meme dokusuna temas etmez
* Hiç bir kas kesilmez.
* Kas kesilmesine bağlı fonksiyon kaybı ve ağrı olmaz.
* Kollar bele doğru bastırıldığında silikonlar hareket etmez yada yanlara doğru kaçmaz.
* Plajda, kolanızı, kendiniz uzanıp alabilirsiniz, gögüslerinizin hareket etmesinden endişelenmezsiniz.
* Meme başı sinirinin geçtiği meme yan tarafında, serratus kasının fasyasının altından ilerlendiği için, az kanama olur ve sinirin korunması kolaydır.
Bu yöntem literatüre de geçmiş bir yöntemdir. Bilgi için kaynak:
PubMed home