kas zarı altı silikon uygulaması hakkında...

Anladım canım,bende atamıyorum sanıyorum.aSlında az cok ısım tahmın edıyorum nede olsa kaszarı altı yapan doktor sayısı az ama tabı kesın emın olamıyorum:)umarım 6ay sonrasında herswy gonlunce olur ve tabı hepımızın ama ben 6 ay beklemek ıstemıyorum bu son yaz olsun ıstıyorum dolgusunu yoklayarak bıkını sececegım:)))))

Evet ben de bu konuda kararsız olduğum için bu foruma üye olup daha önce bu deneyimi yaşamış kişilerin fikirlerini almak istedim. Bir çok kişi de bana beklememi önerdi. Hayalimdeki göğüslerle kesinlikle örtüşmüyor aldığım sonuç ve zamanla da fikrimin değişeceğini sanmıyorum. Yine de acele etmemeye karar verdim. En azından 6 ay beklicem ve bu süreçte bir çok doktorla görüşüp araştırma yapıcam. Bu forumda da konuyla ilgili görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum.

ikinci kez karar verirsen ödeme ile ilgili ne olacak, herhalde tekrar ödeme yapacaksın değilmi, bu konuyu doktorunla konuştunmu

arkadaşlar fikri olan varsa yazsın lütfen,bu kas zarı altına silikon yerleştrmek bu kadaravantajlı bi yöntemse neden bunu yapan doktr sayısı bikaç tane allah aşkına.ben anlamıyorum.madem kasaltı ve kasüstü yöntemlern avantajını taşıo ozaman sıkça bunun yapılması gerekmezmi.benm kafam karışık açıkçası.sırf bu yüzden görüştğüm doktora olamyrm.çnkü kas zarı altı yapıcakmış.

kas zari altini ben de sordum doktoruma ve yapabilecegini ancak daha yeni bir yontem oldugu icin tercih etmedigini soyledi... en yeni teknik oldugunu ve henuz arti ve eksilerinden emin olunmadigini, vakti zamaninda hep kas ustu tercih edildigini ama zaman icinde ortaya cikan dezavantajlari yuzunden kasalti yapmaya basladigini soyledi... su anda kasalti en saglam teknik ve bu yuzden bu yontemi tercih ediyorum dedi. Ben de doktoruma guvenip kasaltindan oldum ameliyatimi

kas zari altini ben de sordum doktoruma ve yapabilecegini ancak daha yeni bir yontem oldugu icin tercih etmedigini soyledi... en yeni teknik oldugunu ve henuz arti ve eksilerinden emin olunmadigini, vakti zamaninda hep kas ustu tercih edildigini ama zaman icinde ortaya cikan dezavantajlari yuzunden kasalti yapmaya basladigini soyledi... su anda kasalti en saglam teknik ve bu yuzden bu yontemi tercih ediyorum dedi. Ben de doktoruma guvenip kasaltindan oldum ameliyatimi[/QU

Tam kasüstü aklıma yatmaya başlamışken, bu da nereden çıktı? Kasüstünün dezavantajları nedir ki? Daha acısız ve kolay iyileşmeyi sağlayan bir yöntem değil mi?:bbo:

Keşke elimizde olsa da şöyle bir 20 senelik ameliyat omuş kişilerden fikir alabilsek..
CADIARZU

Son düzenleme:
kas zari altini ben de sordum doktoruma ve yapabilecegini ancak daha yeni bir yontem oldugu icin tercih etmedigini soyledi... en yeni teknik oldugunu ve henuz arti ve eksilerinden emin olunmadigini, vakti zamaninda hep kas ustu tercih edildigini ama zaman icinde ortaya cikan dezavantajlari yuzunden kasalti yapmaya basladigini soyledi... su anda kasalti en saglam teknik ve bu yuzden bu yontemi tercih ediyorum dedi. Ben de doktoruma guvenip kasaltindan oldum ameliyatimi[/QU

Tam kasüstü aklıma yatmaya başlamışken, bu da nereden çıktı? Kasüstünün dezavantajları nedir ki? Daha acısız ve kolay iyileşmeyi sağlayan bir yöntem değil mi?:bbo:

Keşke elimizde olsa da şöyle bir 20 senelik ameliyat omuş kişilerden fikir alabilsek..
CADIARZU

benim kafamı karıştıran,siz neden teknikler içerisinde boğuluyorsunuz.Bence bir hastanın tercihte bulunabileceği en son nokta ameliyat tekniğidir. Sonuçta,güveneceğiniz bir doktor bulduktan sonra kas üstü,kas altı veya kas zarı altına olmasının bence sakıncası yok. Ben ameliyat olduğumda kas zarı tekniği ile olan kimseyi tanımıyordum,kas zarı anladığım kadarıyla her hasta tipine uygulanabilen bir yöntem değil.ama bu tercihlleri siz kendiniz yapmaya çalışırsanız işin içinden çıkılamaz ki..eğer güvendiğiniz doktor kas üstü ile güzel sonuç çıkarıyorsa doktorun tekniğine ve becerisine güvenmekten başka çözüm yok bana göre.. Uzun bir süre araştırma yaptığım için bende şöyle bir kanı oluştu. Bir doktor tek bir teknik üzerinde yoğunlaşıp,o teknikteki ameliyatları yapmamalı.. bana kalırsa,bir doktorun hem kas üstü,hem kas altı hem de kas zarı tekniği ile yaptığı ameliyat resimlerini görüp,hangi teknik ile daha doğal bir sonuç elde ediliyorsa ve doktor hangi tekniği size uygun görüyorsa o teknikle ameliyat olunmalıdır.

ameliyat sonrasında hiç bir sıkıntı yaşamadım. Cuma günü operasyon geçirmiştim. Çarşamba gününe kadar dinlendim evde. Bir sonraki Cuma elimi kolumu sallaya sallaya sıfır ağrı ile pansumana gittim.Operasyon günü sabah 10da olduğum ameliyattan akşam üzeri 6da taburcu oldum evime döndüm. Sadece ilk 2 gün biraz ağrılıydı o da dayanılmıcak bir ağrı değil. Kas zarı altının kesinlikle kas altından daha ağrısız olduğunu düşünüyorum.Ayrıca kassız zar diye birşey yok, zar yerinde duruyor sadece altına yerleştiriliyor. Kas altına yerleştirilnce kasların zedelenme ihtimalinin daha fazla olabiliceğini düşünüyorum. Doktorların az tercih etmesinin sebebine de daha zor olmasına herkesin bunu yapamayacağına bağlıyorum. Ancak işini iyi bilen bir doktor bu işleme hakim olabilir.İkinci tercih edilmemesinin sebebinin ise dediğiniz gibi çok büyük implantların yerleştirilemeyeceğine bağlıyorum. Büyük göğüs isteyenler tercih etmeyebilirler. Benim implantım 175 cc. Boyutundan açıkcası memnun kalmadım. benim tek sorunum boyutu ile ilgili onun dışında çok doğal duruyor. Doktoruma büyük olmasın dediğim için bukadar ufak koydu heralde. Oysa kas altı yapıcağı için zaten uyarmasam da kendisi en fazla 250 cc takacaktı sanıyorum. uyardığım için 175 takmış. O konuda bir iletişimsizlik yaşadım. Şuanda keşke 200-250 arası olsaydı diyorum. Bir daha yaptırsam mı acaba diye de düşünüyorum. Ama bir daha yaptırsam yine kas zarını tercih ederim.

canım bildiğim kadarıyla protez cıkınca diğer operasyonda farklı bir plana yerlestırmek gerekiyor.

canım bildiğim kadarıyla protez cıkınca diğer operasyonda farklı bir plana yerlestırmek gerekiyor.

öyle mi? demek istediğini tam anlayamadım. Başka bir doktorla da görüştüm. İkinci ameliyatın çok kolay olacağını orada zaten açılmış bir cep olduğu için ilkinden çok daha az sıkıntı çekeceğimi söyledi. kafam karıştı şimdi...

ikinci kez karar verirsen ödeme ile ilgili ne olacak, herhalde tekrar ödeme yapacaksın değilmi, bu konuyu doktorunla konuştunmu

henüz ödeme konusunu konuşmadım. ama elbette ki bedavaya yapmayacaktır.
belki bir indirim bilemiyorum:KK43: şuanda kafamdaki soru acaba aynı kişiye yaptırmalımıyım yaptırmamalımıyım. ya da ya ikincisi de istediğimden büyük olursa.. çok zormuş yaa bu işlerr:KK43:(

arkadaşlar fikri olan varsa yazsın lütfen,bu kas zarı altına silikon yerleştrmek bu kadaravantajlı bi yöntemse neden bunu yapan doktr sayısı bikaç tane allah aşkına.ben anlamıyorum.madem kasaltı ve kasüstü yöntemlern avantajını taşıo ozaman sıkça bunun yapılması gerekmezmi.benm kafam karışık açıkçası.sırf bu yüzden görüştğüm doktora olamyrm.çnkü kas zarı altı yapıcakmış.

özelden msj atamadığım için evet yada hyr diye cvp yaz demişsin bana symgcl
çok geç yazıyorum kusura bakma yeni görebildim
eser aydoğdu değil, naci çelik değil barış çakır da değil.. ama yine iyi ve bilinen birisi
nişantaşında muayenehanesi var.hatta ben 2. kez teoman doğana gittim fikir almak için kendisi doktorumu çok övdü 2.ye yine ona yaptırabilirsin dedi. İpucu olursa babası da estetik cerrah, Türkiyenin ilk plastik cerrahlarından. babası daha çok burun yapıyor...

kızlar ameliyat olan herkese geçmiş olsun bende protez ameliyatı olalı 6 hafta olacak benimde dual plant sisteminde oldu menton marka 300 cc protez konuldu kas altı ve kas üstü sisteminde yapıldı.bende kas zarı altını sormuştum doktoruma onun daha zor bi ameliyat olduğunu ve riskli olduğunu söyledi.kas zarı açılırken yırtılma riski olduğunu söyledi.vücut ölcülerine ve bakıldığında cok doğal bir görüntüsü oldu.cok memnun kaldım şuanda 85c cup agrım sızımda cok olmadı sadece bi gerginlik ve alışma süresi oldu şuanda içinde bişey varmış gibide hissetmiyorum artık cok memnunum bende olmandan önce cok araştırdım avrupada bile dual pland sistemini yapılıyormuş en sağlıklı ve en doğal yöntemde buymuşş tavsiye ederim arkadaşlar (dr zühtü demir onep)ankara ve istda da ameliyat yapıyor.

ameliyat sonrasında hiç bir sıkıntı yaşamadım. Cuma günü operasyon geçirmiştim. Çarşamba gününe kadar dinlendim evde. Bir sonraki Cuma elimi kolumu sallaya sallaya sıfır ağrı ile pansumana gittim.Operasyon günü sabah 10da olduğum ameliyattan akşam üzeri 6da taburcu oldum evime döndüm. Sadece ilk 2 gün biraz ağrılıydı o da dayanılmıcak bir ağrı değil. Kas zarı altının kesinlikle kas altından daha ağrısız olduğunu düşünüyorum.Ayrıca kassız zar diye birşey yok, zar yerinde duruyor sadece altına yerleştiriliyor. Kas altına yerleştirilnce kasların zedelenme ihtimalinin daha fazla olabiliceğini düşünüyorum. Doktorların az tercih etmesinin sebebine de daha zor olmasına herkesin bunu yapamayacağına bağlıyorum. Ancak işini iyi bilen bir doktor bu işleme hakim olabilir.ıkinci tercih edilmemesinin sebebinin ise dediğiniz gibi çok büyük implantların yerleştirilemeyeceğine bağlıyorum. Büyük göğüs isteyenler tercih etmeyebilirler. Benim implantım 175 cc. Boyutundan açıkcası memnun kalmadım. benim tek sorunum boyutu ile ilgili onun dışında çok doğal duruyor. Doktoruma büyük olmasın dediğim için bukadar ufak koydu heralde. Oysa kas altı yapıcağı için zaten uyarmasam da kendisi en fazla 250 cc takacaktı sanıyorum. uyardığım için 175 takmış. O konuda bir iletişimsizlik yaşadım. Şuanda keşke 200-250 arası olsaydı diyorum. Bir daha yaptırsam mı acaba diye de düşünüyorum. Ama bir daha yaptırsam yine kas zarını tercih ederim.
Sevgili MARİPOSA, galiba doktorlarımız aynı... ben de yaklaşık 3 ay önce ameliyat oldum...sonuctan hiç memnun değilim.Boyuttan dolayı değil,görüntüden dolayı....sana hangi marka kondugunu söyleyebilir misin...benimki silimed.Kas üstüne 235 cc koyuldu bana. Doğal bir görüntü istediğim için iyi bir referansla gittim ama maalesef iki balon gibi duruyorlar.üst yüzeyi de dalga dalga görünüyor.Daha önce bir arkadasım oldu...doğallığına laf yok ama ona da cok küçük koymuştu.

Sevgili MARİPOSA, galiba doktorlarımız aynı... ben de yaklaşık 3 ay önce ameliyat oldum...sonuctan hiç memnun değilim.Boyuttan dolayı değil,görüntüden dolayı....sana hangi marka kondugunu söyleyebilir misin...benimki silimed.Kas üstüne 235 cc koyuldu bana. Doğal bir görüntü istediğim için iyi bir referansla gittim ama maalesef iki balon gibi duruyorlar.üst yüzeyi de dalga dalga görünüyor.Daha önce bir arkadasım oldu...doğallığına laf yok ama ona da cok küçük koymuştu.

kızlar hangi doktor bu ya??

Kas zarı yaptıranlar ne olur bı fıkır versınler:KK43: dual plan ıle damla arasındakı fark yanı bence bırınde sılıkonun ust kısmını kasa sabıtleyerek o goruntuyu verıolar ama damlanın donme rıskı varmıs.kas zarı altı ve dual plan yenı yontemler yanı bunun bı 30 sene sonrasının ornegı yok buda benı dusunduruyor.kapsul olayındanda cok korkuyorum,ınternette kapsullu meme resımlerı felakettı!!!

Bende kas zarı altı yöntemiyle ameliyat oldum fakat bu sayfada okuduklarıma baktığımda bu konuda bir kişi haricinde bu yöntemi bilen ve doğru anlatan kimsenin olmadığını farkettim. Yazmak istedim. Sayfayı açanlar, ameliyat olmayı düşünenlerin hepsi ameliyat olmuş olabilir yine de doğru bilgi sahibi olmayı etkilemez diye düşünüyorum.

Kas zarı altı yöntemi diğer ameliyat yöntemlerine göre daha uzun sürer, daha ciddi bir cerrahi gerektirir ve sonuç olarak doğal bir görünüm elde edilir. Bu zar çok sağlamdır kendinizi bıçaklamadığınız sürece yırtılmaz demişti bana doktorum. Ayrıca eğer doktorunuz küçük pütürlü yüzeyli silikon kullanırsa ameliyatınızda - ki en kaliteli ve güvenilir olanlar bunlardır- kullanılırsa damlada da kayma diye bir şey olmaz. Protezin markası da önemlidir yöntemler kadar. Sert değil yumuşak Koheziv Jel içerikli protezlerin tercih edilmesi sizin için doğru bir tercih olacaktır. Dokunulduğunda protez hissediliyorsa görüntü ne kadar doğal olursa olsun yine de bir eksiklik bir sorun olarak kalmış olur göğsünüzde. Kapsül ya da protezi hissetme gibi bir durum bende oluşmadı bu yöntemle ameliyat olanlarda da rastladığım bir risk olmadı. Dilerim kimsede karşılaşmaz. Sonuç olarak bu ameliyatlara insan gözünü kararttığı anda girişiyor sonuçları da bu gözü karalığa değmeli. Pişman ettirmemeli bu yüzden doğru bilgiye ulaşmak çoğu zaman daha güç oluyor.

Alıntıdır:

Kas Zarı Altı ( subfasyal ) yerleşim planı;

Bu plan hem bazı kas altı yerleşim planı avantajlarına, hemde meme dokusu altı yerleşim planı avantajlarına sahiptir. Kas zarı ince bir zar olmasına rağmen oldukça sert ve kolay genişlemeyen bir yapıdır. Bu nedenle protezin farkedilmesini önlediği gibi memenin sarkmasına da neden olmaz. Protezin sarkmaya katkısının en az olması için kas üstü protezlerde en iyi yerleşim alanı kas fasyasının yani kası örten zarın altıdır. Kas fasyası altına konan protezlerde kapsul kontraktürü görülme sıklığı da daha azdır.

Kas zarının altına silikon yerleştirme ameliyatını (subfasyal meme büyütme) tercih etmemizin nedeni ameliyat sırasında kas zarının altında ilerlerken özellikle meme başının duyusu için önemli olan 4. kaburgalar arası mesafeden gelen siniri koruyor olduğumuzdur. Böylece meme başının duyusunu sağlayan sinir zarar görmemiş olur.

Başka bir kaynağa göre:

2002 yılında literatüre giren bir teknik olan subfasyal(kas zarı altı) planı kullanıyorum. Kas altı, meme altı ve dual plan gibi adı sık duyulmuş bir teknik değildir ancak avantajları fazla olması nedeniyle kullanımı artmaktadır.

* Memenin üstünde bulunduğu tüm kasların (pektoralis major, serratus anterior, interkostal kaslar, bazen rektus abdominis kasının üst bölümü) fasyaları ile kasların arasına koyulur.
* Teknik olarak, kas altı ve kas üstü tekniklerden daha zordur ve daha uzun sürer. (Yaklaşık 30 dakika daha uzun)
* Silikonun zaman içinde aşağıya kaymasını engeller.
* Silikonu, meme dokusundan ayırır ve silikon meme dokusuna temas etmez
* Hiç bir kas kesilmez.
* Kas kesilmesine bağlı fonksiyon kaybı ve ağrı olmaz.
* Kollar bele doğru bastırıldığında silikonlar hareket etmez yada yanlara doğru kaçmaz.
* Plajda, kolanızı, kendiniz uzanıp alabilirsiniz, gögüslerinizin hareket etmesinden endişelenmezsiniz.
* Meme başı sinirinin geçtiği meme yan tarafında, serratus kasının fasyasının altından ilerlendiği için, az kanama olur ve sinirin korunması kolaydır.

Bu yöntem literatüre de geçmiş bir yöntemdir. Bilgi için kaynak:
PubMed home

Evet canım kime oldun ameliyatı?Ameliyat sonrası herhangi bir zorluk yaşadın mı?Ben hala zarsız kas nasıl eski yaşamına devam ediyor anlamıyorum:))Bu yeni bir yöntem ya o tedirginliği üzerinden atıp nasıl karar verdin , başka doktor ile görüştün mü canım??

Dashunya ameliyatla kas zarını almıyor ki doktorlar :))
Göğüs kası yeterince güçlü oraya bir cep açılıyor silikonun sığabileceği bir boyutta ve açıldığı yerden yeniden dikiliyor. Bir şey çıkarmıyorlar tam tersi büyütmek için protez ekliyorlar :) Ayrıca subfasyal 2002 yılında literatüre giren bir teknik.

Son düzenleme:

aramicam sana mesaj atmaya çalışıyorum ama posta kutun dolmuş:)
kafam şu silimed markaya takıldııı.. bi kaç sorum var da canım..

öyle mi? demek istediğini tam anlayamadım. Başka bir doktorla da görüştüm. İkinci ameliyatın çok kolay olacağını orada zaten açılmış bir cep olduğu için ilkinden çok daha az sıkıntı çekeceğimi söyledi. kafam karıştı şimdi...

Mariaposa merhaba,ben de yeniden ameliyat olmak için dr arayışında olanlardanım,benim problemim 290 damla kondu ve çok büyük ve sarkık ve hiç alışamadım,9 ay oldu 5 ay önce de küçük bir toparlama operasyonu yapıldı ama zaman geçtikçe alışacağıma daha da sarkıyor sanki.deneyimlerimizi ve görüştüğümüz yeni drları paylaşalım. sen şimdi kiminle görüşüyorsun yeni ameliyatın için.beni arkadaş listene eklermisin?sevgiler

Ben başka bir başlığın altına göğüslerimin boyutundan yakındığımı yazmış ve 2. ameliyatı düşündüğümü söyleyerek fikir istemiştim. Bir çok kişi de doktorumun adını merak etti. Benim boyut dışında bir sorunum olmadığından ve ameliyat sonucundaki boyutla ilgili problemin yarıya yarıya hem bana hem doktoruma ait olduğunu düşündüğümden,boş yere doktorun adını böyle bir konu altında duyurmak istemedim. Oyüzden adını açıklamadım.
Özelden mesaj atamıyorum ben ama sen bana atarsan cevap yazabiliyorumdur heralde.O şekilde adını söylerim tabiki.

merhaba

özelden mesaj atamıyorum yeni olduğum için. mail adresimi versem doktorunun adını yazabilir misin? Bir de dokunduğunda hissi nasıl acaba?
teşekkürler

Merhabalar mariposa ben yeni üye oldum ben de meme büyütme yaptırmak istiyorum.yaptığım
araştırmalar sonucu ben de kas zarı altı yaptırmayı düşünüyorum bana bu konuda uzman bildiğin doktorların isimlerini ve de senin kime ne kadara yaptırdığını özelden yollarsan sevinirim tabi bu mesajı görürsen çünkü son yazılanların üzerinden epey bi zaman geçmiş şimdiden teşekkürler...

X