Kas Zarı Altı Silikon Taktıranlar Lütfen Yardım

bahar14

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
4
1
Arkadaşlar kas zarı altına silikon taktırmak istiyorum, bir kaç doktorla görüştüm hepsi farklı bir şey söyledi. İlk gittiğim doktor kas zarı altı, yuvarlak high profil önerdi. İkincisi kas zarı altı, damla önerdi. Ben yuvarlak istediğimi söyleyince o zaman kas altı yapalım, kas zarı altı yuvarlak silikon portakal görüntüsü verir doğal durmaz dedi. üçüncü doktor kas zarını hiç tavsiye etmesi ilerde sarkma olur dedi. Kas zarı altına taktıran arkadaşlar memnun musunuz? sırt üstü yatınca silikon hissediliyor mu? bir de damla mı, yuvarlak mı taktırdınız? Tavsi ye eder misiniz?

Canim bende hala arastirma icindeyim..herkesin memnunuiyeti farkli..her bir doktorda farkli konusuyor..bende ne yapacagimi sasirdim

Bana bu kas zarı altı saçma gelio niyeyse bi zarı kastan ayırıp altına koysa ne koymasa ne kas üstünden bi farkı kalır mı bilmiyorum ben bunları hiç araştırmadım kas altı doku azsa daha iyi varsa kas üstü daha iyi doktorun ne diyorsa o olsun hangisi içine siniyorsa

Canim bende hala arastirma icindeyim..herkesin memnunuiyeti farkli..her bir doktorda farkli konusuyor..bende ne yapacagimi sasirdim

Kaszarı altı ameliyat oldum görüntü portakal görüntüsü tabii ki de değil, yuvarlak protez kondu. Kas zarını önermemelerinin sebebi her doktorun bunu beceremeyecek olması, baya zor bi yöntem. O zar denilen fasya bayağı kalın bi yapıda silikonu sarıp sarkmasını önlüyor ilerde. Kas altı olan arkadaşların fotoğraflarındaki görüntüyle aynı benim göğüslerim de. Ama bu dediğim gibi zor bi yöntem, ben koltukaltından kaszarı altıyla oldum bi de zorun da zoru 5 saat kaldım nerdeyse ameliyatta.. Ama ağrısı sızısı pek olmuyor. Kas altı biraz ağrılıymış sanırım. Umarım herkesin gönlüne göre olur ama ben tavsiye ederim.. sevgiler.

Canım,ben kas zarı altı yöntemi ile ameliyat oldum.Protezim yuvarlak protez.Üçbuçuk seneyi geçti ameliyat olalı.Meme dokum oldugu için doktorlar genelde kas üstü ve kas zarı altı yöntemini uygun gördü.Dual planda uygun gören doktorlar oldu tabi.Ben şöyle söyleyebilirim.Yeterli meme dokun varsa güzel bir yöntem.Ama bence kas üstünden bir farkı yok.Benim meme üst kısımda doku çok azdı mesela,zamanla protezin dalgalanmasını hissettim tek gögüste.O kısımı doldurup protezi gizlemek zorunda kaldık.Yani seninde yeterli meme dokun yoksa eğer zaman sonra bu sorunu yaşayabilirsin.Forumda eski olan birçok kişi bu sorunu yaşadı bir iki sene sonra.Hatta kas altı olanlar bile yaşadı.Kasın bile protezi gizleyebilmesi için belirli miktar kalın olması gerekiyor..
Kas zarıaltı,yuvarlak protez portakal gibi dururmu,uygun vücutta durmaz.. Ama dedğimi gibi kas üstü ile aynı gibi olan bu yçntemde sıfır meme dokusu varsa protezide hissedersin,yapayda durabilir.Bu damla protez içinde geçerli bir durum..
Sana tavsiyem yönteme asla takılma.Her yöntemi uygulayan doktorlarla görüşürsen zaten senin için uygun yöntemi tavsiye eder..
Böyle bir yöntem gerçekten varmı?! İnan bende pek inanmıyorum Yurtdışı ameliyat olan kişilerin bilgilerine bakarsan kas altı ve kas üstü birde dual planı görürsün.Kas zarı altı yöntemi ile ilgili sert yorumlar yapan doktorlarda var.Kas üstü yapıyor,kas zarı altı diyor diyen doktorlar!
Ben pek takılmıyorum aslında.Önemli olan benim için sonucun sorunsuz olması
Senin gögüs yapın nasıl?Hiç doku varmı?Şekli şemali nasıl canım?

Merhaba kızlar ve arzum77 özellikle sana merhaba demek istiyorum canım : ) foruma daha yeni üye oldum. Bende göğüslerim çok küçük olduğu için silikon taktırmak istiyorum ve şuan araştırma aşamasındayım.
Arzum canım senin yazdığın aydınlatıcı mesajları ilgiyle okuyorum ve sana çok teşekkür ediyorum. Bir sorum olacaktı tatlım "Ameliyattan sonra zamanla dalgalanma olduğu için o kısmı doldurup protezi gizlemek zorunda kaldık" yazmışsın. İkinci bir ameliyatla mı oldu bu nasıl giderildi o dalgalanma? Birde arkadaş olarak ekleme nasıl oluyor bilmiyorum. Beni ekleyebilir misin? Resimlerine bakmak istiyorum eğer mümkünse. Sevgiler, teşekkürler

Merhaba Senem.. Benim meme üst kısımda doku yoktu,altta meme dokum vardı.Kas zarı altı yöntemi protezi çok iyi saklayan bir yöntem değil ve biraz meme dokusu olan kişilerde başarılı sonuçlar verebiliyor.Ama benim altta meme dokum oldugu içinde kas altı yöntemi olmazdı,alt kısımda çift meme görüntüsü olabilirdi.Bu yüzden mecburen bu yöntemi tercih ettik Ödemlerim gittikçe,gögsüm normal bir kıvama geldikçe asıl sonuç ortaya çıkıyor tabi.Bu süre altı ay bir sene kadar sürebiliyor.Benim üst kısımda doku olmadıgı için ve derim ince oldugu için zamanla protezin dalgalanmasını hissettim.Bu karşı taraftan çokta belli olacak bir durum değildi aslında ama ben fark ediyordum durumu.Doktorumunda önerisi ile o kısıma karnımdan alınan yağ dokusu ile doldurduk.Yani protezin üzeri,deirinin altı beslenmiş protez gizlenmiş oldu..Yağ alınması tabi ameliyat şartlarında yapıldı.Narkoz aldım ve ameliyat oldum..
Fotoğraflar üyelerin istediği kişilerin görebilmesi şeklinde ayarlanıyor.Benim fotoğraflarım özel oldugu için sadece benim izlediğim üyeler fotolarımı görebiliyor Yeni üyeleri ve konu ile ilgili yorumları olmayan veya yani ilgili oldugunu gördüğüm üyeleri güvenlik sebebi ile ekleyemiyorum özür dilerim Belki zaman sonra snein yorumlarını gördükçe eklerim ama

Canim simdi benim anladigim bir sey yazmissin :)
Cift goruntulu meme nasil oluyor yani benim meme dokum var simdi ben kas alti yaptirirsam tuaf mi gozukecek

Yeniden merhaba arzum : ) güvenlik sebebiyle resimlerin özel olması konusunda çok haklısın saygı duyuyorum.
Ben evlendikten sonra mersine taşındım. Daha önce İstanbulda yaşıyordum. İstanbulda Murat Topalan ve Akın Demiralay'a muayene oldum. İkisi de farklı yöntemleri önerdi. Akın Bey koltuk altı kesisi ile yuvarlak 275 cc protez, Murat Bey ise meme altı kesisi ile dual plan yöntemi önerdi. Ayrıca Murat Bey koltuk altı kesisi ile yapılan ameliyatı asla yapmayacağını, çok körlemesine bir yöntem olduğunu, kanama kontrolünün yapılamayacağını, kol hareketlerine bağlı olarak protezlerin yanlara doğru oynayacağını vs. bahsetti. Burda yazamayacağım çok sert ifadelerde kullandı bu yöntemle ilgili. Mersin de gittiğim bir diğer doktor ise kas zarı altı yöntemi ile ameliyatımı yapabileceğini, çok daha ağrısız ve kanamasız bir yöntem olduğunu, diren kullanmayacağını söyledi. Göğüs dokumu kas zarı altı için yeterli buldu aslında az ama sıfır değil yani göğüs dokum. Dual planda kas zarı altı yöntemine göre çok daha fazla ağrı olduğu için o yöntemden çok korkuyorum açıkçası. Sanki kas zarı altı daha iyi gibi geliyor bana. Kızım daha küçük ve kucağa alınmak istiyor sürekli. Toparlanma sürecim de dual planda daha uzun olacak ama senin bu dalgalanma problemin de kafamı karıştırdı ne yapsam bilemedim : (

Canim simdi benim anladigim bir sey yazmissin :)
Cift goruntulu meme nasil oluyor yani benim meme dokum var simdi ben kas alti yaptirirsam tuaf mi gozukecek
Canım..Bu soruna Double bubble komplikasyonu diyorlar.Yani meme alt kısımda çift katmanlı görüntü problemi oluyor.Maalesef forumda bunu yaşayan arladaşlarımız olmuştu
Bir doktor sitesinden buldugum açıklamayı eklemek istiyorum,daha iyi anlayabilmen açısındanda bir iki foto ekliyorum canım...

ALINTIDIR:

Meme büyütme ameliyatında kullanılan silikon protezin ameliyat sonrasında fark edilip edilmeyeceği hastalarım arasında büyük merak konusu olmuştur. İyi ve kurallarına uygun yapılmış olan bir meme büyütme ameliyatı sonrasında meme de farklılık hissedilmemesi gerekir. Meme büyütme ameliyatında çoğunlukla silikon protezler göğüs bölgesindeki kas dokusu altına yerleştirilir.Dolayısıyla silikon protezin üzerinde kas dokusu, az da olsa meme dokusu ve deri dokusu yer alır. Tüm bunların altındayken silikon protezin farkedilme olasılığı neredeyse sıfırdır diyebiliriz.

Bazı durumlarda ise silikon protezi kas üzerine yerleştirmek gerekir.Bu durum genelde hastanın yeterli meme dokusu varsa tercih ettiğimiz uygulamadır. Çünkü yeterli meme dokusu varken protez kas altına yerleştirilirse ‘Double Bubble’ olarak adlandırılan komplikasyon ortaya çıkar.Bunu engellemek içim meme dokusu yeterli olan hastalarda kas dokusu üzerine yerleştirilir ve bu hastalarda da protez dışarıdan farkedilemez.

Bende bir resim alıntısı yüklemek istiyorum. Bu resime göre ben kas altı ile dual plan arası fark göremiyorum. Siz?

Murat beyin koltukaltı kesisi in söylediği riskler var canım. Kimi bu şikayetleri fazlası ile yaşıyor,kimi fark etmiyor yada umursamıyor.. Benim görüştüğüm tüm doktorlardan sadece bir doktor koltukaltı kesisi tavsiye etti.Ama koltukaltı kesisinde ya sıvı silikon kullanılıyor yada belirli bir boyuta kadar tercih edilebiliyor.Ben açıkcası ne riskleri göz önüne aldım nede o boyuttaki protezi istedim..
Kas zarı altı yöntemi kas üstü yöntemi ile aynı sayılır.Arada sadece bir zar var.O ne kadar etkilidir açıkcası tartışılır.Ve birçok doktor bu yöntem için hayal ürünü olarak benzetme yapıyor :)
Yeterli meme dokusu varsa üst ve alt kısımda iyi bir sonuç verebilir tabi.Dual plan yöntemide kas altı ile aynı sayılır.Hani ne derler göz boyama gibi bir yönteme iki isim takılmış sanki Bazı doktorlarda bu görüşte Önemli olan birazda bizim kendimizi muayene edip karar vermemiz.Doktorların açıklamaları içimize sinmeli ve işte bu demeliyiz..Ağrılardan korkup yanlış kararlar verme.Ağrılar gelip geçici ama alacağın sonuç kalıcı.. Bşr komplikasyon yaşayıp tekrar ameliyat olmak daha kötü öyle değilmi

Aaaa evet cok tuaf bir goruntu cikiyor ayy insallah ben boyle olmam cokta meme dokum yok aslinda bunu doktora da sorarim valla burda uye oldugum icin cok seviniyorum bilmedigim seyleri ogrendim hep hatta doktora gittigimde agzi acik dinledi beni cok bilgilisiniz dedi

Prof. Dr. Arzum77 isbasinda yine..... Kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…