Kartal Devlet Hastanesi Kadin Dogum Muayene Rezaleti!!!!

maralalmila

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
1.539
1.754
Selam arkadaslar bilmeyenleriniz icin ben bir tup bebek sureci icerisindeyim. Bu surecte tup bebek doktoru disinda ozel olmayan bir kadin dogum uzmanina gorunerek onlarinda fikrini almak istedim. Rahim filmimi ve bu zamana kadar yapilan testlerimi alip bugun saat 10.40 da Kartal Devlet Hastanesi Kadin Dogum bolumu doktoru Mehmet Salim (Koyucu soyadini yanlis yazmis olabilirim) randevu aldim. Tabiki devlet hastanelerinin yogunlugu bilinen bir gercek. Saat 11 e ceyrek varken iceri alindim. Bi tane asistan kiz iceri girdigim anda sikayetoniz nedor diye sordu. Tam durumu anlatmaya baslayacaktim ki iceride benden baska 2 hastanin daha muayene edilsigini gordum
Bir tanesi bolmeli yerde genital muayene koltugundaydi. Digeri ise benim bulundugum yerde oturmus sikayetimi dinlemeyi bekliyordu.
Devlet hastanelerinin yogunlugunu anliyorum doktorlarin ne zorluklarla karsilastiginin farkindayim ama bu kadarina da gercekten de pes dedim. Asistana dedim ki sizon hasta haklari ile alakali bilginiz varmi? Benim ve doktormun arasinda olmasi gereken bir rahatsizlik tarifini merakli bekleyislerle beni dinlemek isteyen baska hastalarin onunde mi anlatacagim bu nasil bir sacmaliktir. Kiz biraz korktu tabi yaklasimimdan. Tamam onlar ciktiktan sonra aliyim dedi peki dedim. Hastalarin cikmasi da bir 10 dakkayi buldu. Ben yaklasik 40 dakika gecikme ile iceri girdim. Dedimki doktor bey nerede? O yok ben bakiyorum demez mi delirmemek elde degil. Doktoruda bi yarim saat once gormustum. Ne olursa olsun biz uzman doktoe kontrolu icin muayene rabdevusu aliyoruz. Yeniyetme asistani baksin teshisi koyup ilac yazip yollasin diye degil. Kizda dedi 6.5 dakka 1 hasta bakmak zorundayim o yuzden 3 er 3 er aliyorum. Kizada uzuldum ama bu bir hizmet degil hizmet kandirmacasi. O insanlarada yazik bizim gibi hasta olanlarada. Ne hasta bu hizmetten memnun ne asistan
Doktor desen adam birakmis gitmis asistanin ustune. Suc duyurusunda bulunacagim. Doktor yokke asistan kafasina gore muayene edemez ilac yazamaz yazsa zaten uzman doktor olurdu. 10 dakikada.bir muayene olunamaz. 3 hasta ayni anda odada bulunamaz. Tam bir rezillik yasattiklari. En cokta doktorun olmayisi. Gereken yerlere bildirimleri mi yapacagim. Bir kadinin bedeni bu kadar ucuz olamaz. Kimbilir kac hastaliklar gozden kaciyor kacina yanlis tedavi uyvulaniyor. Asistan asistandir doktor doktor. Bende tabiki muayene olmadan ciktim. Sizlerlede durumu paylasmak istedim arkadaslar. Sakin devletten randevu aldiginizda doktorunuzun disindaki asistanlara.muayene olmayin. Mesai saatinde randevu alarak beklediginiz doktorunuz kimse o muayene etmek zorundadir. Asistanlari degil.

Şikayet etseniz de bi sonuç çıkacağını sanmıyorum, randevu alırken bu bi .... hastanesidir uzman ve ekibi ıvır zıvır uyarı veriyolar. Onun arkasına sığınırlar. Ben geçen gün acile gittim, bi iğne yapıldı kan verdim döndüm. Tanıya ne koymuş diye bakmak için girdiğimde yok efendim oksijen vermişler, yatış yapmışlar vsvs bi sürü yapmadıkları şey yazıyo. Aradım şikayet oluşturdum gelen cevap “yanlışlıkla” yapmışlar. Hadi biri yanlışlık ikisi yanlışlık onca şeyi nasıl yanlış yazdılar bilemiyorum..

Şikayet etseniz de bi sonuç çıkacağını sanmıyorum, randevu alırken bu bi .... hastanesidir uzman ve ekibi ıvır zıvır uyarı veriyolar. Onun arkasına sığınırlar. Ben geçen gün acile gittim, bi iğne yapıldı kan verdim döndüm. Tanıya ne koymuş diye bakmak için girdiğimde yok efendim oksijen vermişler, yatış yapmışlar vsvs bi sürü yapmadıkları şey yazıyo. Aradım şikayet oluşturdum gelen cevap “yanlışlıkla” yapmışlar. Hadi biri yanlışlık ikisi yanlışlık onca şeyi nasıl yanlış yazdılar bilemiyorum..
Ayyy ayni seyi bana da yaptilar sacmasapan tani koyuyolar sonra ozelde tamamlayici saglik sigprtam provizyon alamiyor. Ben hic devlete gitmemistim kadin dogum acisindan bi daha asla diyorum allah dusurmesin. Sirf bakmis olmak icin hasta bakiliyor. 6 dakikada 1 hadta bakiliyor nasil saglikli bir tedavi olunabilir bu mu devletin bize hizmeti yani dicek soz yok

X