Karsiliksiz iyilik yapar misiniz?

rosalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
892
320
73
37
Merhaba kizlar,

Benim esimin ailesinin durumu yok, bizim durumumuz ise iyi cok sukur. Simdi kisaca anlatayim, 1,5 yildir evliyiz, esim ailesine maddi destekte bulunur hep, ben de hic burun kivirmam, gonulsuzluk yapmam, acirim bile, anne babadir versin derim. Ben 1-2 ay kadar once esimin ailesinin yaninda idim, kaynanamin eski bir cay kasigi takimi var, gorumcem annem bunlari hic begenmiyor dedi, ben de nesi var gayet guzel, begenmiyorsan bana versene dedim, ve kaynanam vermedi. Utancimdan yerin dibine girdim o anda, ilk defa kv den birsey istemistim. Ama bu bana milat oldu artik bundan sonra ben de esime ailesine para yollarsa gonlumun olmadigini soyledim, bu olayi da anlattim. Esim tabi her zamanki gibi annesine toz kondurmaz, vermediyse bir bildigi vardir, annem cimri degildir bilmem ne der durur.

Simdi maddi zorluklari oluyor, cevreden borc aliyorlar, esim yardim etmek istiyor ama ben gonulsuzum diye edemiyor. Bazen acaba ben bana yakisani mi yapsam diyorum, hem onlar orada fakirlik cekerken benim yaptigim hic hos degil diyorum, ama sonra o bana eski cay kasigini vermedi diye de sinir olup vazgeciyorum, sizce ne yapmaliyim? Vicdanimin sesini mi dinlemeliyim, yoksa kisasa kisas mi yapmaliyim?

Not: Arkadaslar gelen yorumlara istinaden ekliyorum mesele sadece cay kasigi meselesi degil, baska cimriliklerini de gordum esimin ailesinin burada uzun uzun anlatamayacagim, yani kv her konuda cimridir bana karsi ama umursamadim ben simdiye kadar, cay kasigi bardagi tasiran son noktaydi, demek istedigim suydu, bir cay kasigi bile vermedi(!)

Son düzenleme:
nasıl yani çay kaşığı yüzünden zor durumda olan ailenize yardım ettirmiyormusunuz. eşinizin ailesi sizinde ailenizdir. öyle şey olur mu ya.
dediğin gibi eski demekki hatırası var takım halinde olduklarına göre birisi hediye vermiştir.
bu yaptığınız kötülük kendi çocukları varken elalemden borç istemek çok onur kırıcı bir durum.
umarım siz oğlunuzdan böyle görmezsiniz. senelerce besleyip büyüttüğü çocuklar bir kadın üzünden onlara yardım edemiyor .
yazık size hanfendi çok yazık.

Son düzenleme:
Esinizin yaptigi iyilikle kayinvalidenin cay takimini vermesi ayni sey degil.
Her begenmedigimiz esyamizi isteyene verecek olsaydik, zamanla esya kalmazdi elimizde herhalde. Sizin "begenmiyorsan bana versene" lafiniz bana gore ciddiye bile alinamayacak bir laf, saka yapmissiniz gibi duruyor. Insanlar size birseyini vermedi diye onlara gonul koymaya hakkiniz yok. Ister begensin, ister begenmesin, ihtiyaci var demek ki kadinin. Ne munasebet yani baskasina verecek.

Onlarin gecim sIkIntisi cekerken, elalemden borc alarak idare ederken, onlari uzaktan izlemeniz hos degil. Anladigim kadariyla insanlar size verin diye baski da kurmuyorlar, gururlular demek ki. Kendi yasadiginiz cay takimi olayiyla maddi yardim meselesini karsilastirmayin. Cok alakasiz seyler bunlar.

Sadece size yazık diyesim geldi nedense çay kaşığı yahu çay kaşığı Allah size vicdan versin ne diyeyim bide karşılıksız iyilik miş miş o oğulada aferin ihtiyacı olan annesine durumu olduğu halde karısı istemiyor diye yardım etmiyor vay ki ne vay

cnm ben bi parantez açayım madem yardım isityorsun şimdi senin için çaykaşığı ama durumu olmayan için takımı bırak 1 tanesi bile ihtiyaçtır o yüzden vermemiştir . sen o an anlayamamışsın cnm . ama açıklığa kavuştur gönlünü al bence tatlı bir dille ...sende çay kaşığınmı yoktu neden istediysen onu anlamadım ..od a şimdi şöyle düşünüyordur bnm çay kaşığıma minnet ediyor parasımı yok demiştir belkide alabileceğini düşünerekten oda senin istemeni yadırgamıştır . zengin ve fakirlerin değerleri farklı olur cnm anlamaya çalış

demek ki sen karşılıksız iyilik yapanlardan değilmişsin
insan bir çaykaşığı için kırılırmı
annelerimizin alıpta kullanmadığı beğenmediği fincanlar çatallar olabiliyor
ben bunu annemden biliyorum
ve hep annem bunları saklar bir ev ziyaretinde hayırlı olsunda falan değerlendirir
sana layık görmemiş olabilir daha güzelini alacaktır belki ayıp bugeline verilir mi demister

Bana yardim eden para veren oğlum gelinim gelse kullanilmis cay kasigini beğenmediğimi soylesem bana ver dese acikcasi saka yapiyor sanirdim

Yani beğenmeyecek ne var bana versen ben kullanirim gibi demeye calisiyor anlardim..

Hem size cay kasigini verse ne yapacak kadin üstüne birde masraf olacak..

Bana tuhaf geldi ya kocaniza annene para vermeyeceksin çünkü bana cay kasigini vermedi diyebilmek nasil bir ruh halidir bilemedim......

bu yaptığınız gerçekten çok üzücü karşılıksız iyilik demişsiniz ama siz bir ailesiniz onlar senin ailen eşini bu yaşa kadar büyütmüş insanlar yaptığınız yardım ele değil anne babaya yardım... bir çay kaşığı yüzünden onlar zor durumdayken eşinize baskı yapıp yardım etmiyorsanız çok çok ayıp.. yardım yapabildiğinize göre sizin maddi durumunuz onlardan daha iyiyken bir çay kaşığını neden istiyorsunuz anlamış değilim. ayrıca bu durumda olan senin ailen olsaydı annen çay kaşığını vermedi diye yardımı kesecekmiydin bunuda merak ediyorum... eşinin ailesinide kendi annen babanın yerine koyup öyle hareket etmende yarar olacaktır. oda olmuyorsa hepimiz yaşlanıp anne baba kayınvalide kayınpeder olacağız empati kurmayı deneyebilrsin.. Allah kimseye hayırsız evlat , gelin ve damat nasip etmesin ...

Ailelere yardım iyilik değil, evlatlık vazifesidir.. kaldı ki o çay kaşığını beğenmiyordur ama anısı vardır, birisi vermiştir veya öylesine söylemiştir.. eşiniz maddi destek oluyor diye her beğendiğinizi önünüze sermek zorunda değiller.. başlık ne kadar itici "karşılıksız iyilik".. neyse siz dikkat edin de 30 sene sonra onların konumuna düşmeyin aman aman

Bence abartmışsınız biraz, alt tarafı bir çay kaşığı. Ayrıca bana göre iyilik, o bana bir şey vermedi ben de ona yardım etmem denebilecek bir durum değildir.
Çay kaşığı takımı, iyilik yaptığınız için kazandığınız sevapların yanında ne ki...

Yani nedense genelden bayağı farklı düşündüm konuyu okuyunca. Elbette ailesine yardım etmelisiniz ihtiyaçları varsa ve sizin durumunuz da varsa. Ancak benim anlamadığım nokta siz -üstelik onun da beğenmediği- bir şeyi istediğinizde, size hediye vs gibi bir açıklama yapmadan hayır diyebilmiş olması. Nedense çok tuhaf geldi bana, çok mahcup edici bir durum yani bir bahane uydurmak ya da yavrum eski o size uymaz demek çok mu zor? Zaten karşı tarafta size yardım eden biri varken.

Dediğim gibi yardım etmeye devam etmeniz gerektiğini düşünsem de kayınvalidenizin de açıkçası sizi utandırıcı bir pozisyona düşürüp,kabalık yaptığını düşünüyorum. Başka konularda da cimri olduğunu belirtmişsiniz sonradan, bu da hoş değil bence, sonuçta yardım eden sizsiniz, neden size karşı cimri ki?

Son düzenleme:
Bence gayet haklısın. Ama kocan seni dinlemeyip annesine maddi destekte bulunuyorsa ya da bulunmak istiyorsa orası fena bu da demek olurki kocan annene senden daha çok önem veriyor. Ben hiç böyle şeylere katlanamam helede kaynanam böyle kötü biriyse benim için bu evlilik bitmiştir.

Burdan bakinca bir cay kasigi gibi duruyor ama cok dolmussunuz esinizin ailesine karsi. eski konularinizdan bunu soyleuyorum.
Eskiler cogu zmn eskide kalmiyor ne yazikki, ve bunu yasayan biliyor. herkesin takintisi avrdir sizinkide bunlar olmus.
Cokmu ihtiyaclari avr ne bitmez borsmus, gordugum kadariyla yillardir odenen bir borc var ortada. ihtiyaclari varsa esiniz versin yine ama bu basit kasik mevzusunuda enlatmaniz iyi olmus bence.
Begenmiyorsan bana ver diyince ne zannetti acaba, dalga gectigini sandiysa yinede al senin olsun demesi gerekirdi. ama goruyorumki zaten pek bisey vermeye gonullu degiller.
Takmayin kafaniza, gercekten degmez. Giden para olsun sizin huzurunuz bozulmasin.
Ben hep oyle yapiyorum bundan bes sene sonra ins herseyin dahada yoluna girdigi, eskilerin dahada eskide kalip kafamin rahat edecegi gunleri dusunup ya sabir cekiyorum.
Sen milyon kerede sozum eglirken cicek bile almadiniz desen kimse seni anlamayacak. ama hicc kimse.
O yuzden birak, bosver, paran varsa ver gitsin zekatin olsun, cocuklarinin sadakasi olsun.

İnsanlar zorluk sıkıntı fakirlik çekince biraz cimri olabilir.Yokluk olunca daha alamam deyip elinde tutmak isteyebilir.Onların ne yaşadığını bilemeyiz.
Sizde bilemezsiniz ve sırf bu yüzden de onlara yardım etmemek,yüz çevirmeyi istemek hoş bir davranış değil.
Böyle yaptığınızda beğenmediğiniz o aileden hiç bir farkınız kalmaz.

Ailesinin maddi durumu kötüyse eşiniz elbette yardım edecek ailesine,siZin kendi ailenizin maddi imkanı kötü olsa siz yardım etmezmisiniz?

Beni diger konulardan da takip ederek iyi analiz etmissin. Evet bana bir isteme cicegi bile almadilar, nisanliyken hediyeler, elbiseler almadilar, bakma simdi burada dillendiriyorum, o zamanlar sesim de cikmazdi. Ne fakirlik anlayamadim ben de, kayinpeder hem emekli, hem calisiyor 2200 tl kadar maasi var. esim univ.i burslarla okumus, arada bir esim dara dustukce para yollamislar sadece. Ama gel gor ki, annem babam beni okuttu da okuttu diye dilinden bir dk dusurmez. Gorumce de univ.i hep burslarla okumus, hatta gorumce bursundan para artirip ailesine veren bir kiz, bunu bile gordum. Yeni ev aldilar o yuzden borclari var, durumlari darda. Yalniz hic durumumuz yok da demiyorlar ki, standartlarinin cok ustunde bir ev aldi kv, madem durumun yok biraz daha ucuz ev al de mi? Esim de illaki destekledi onlari, annem yillarca kirada oturdu, bu evi haketti dedi. Bence durumlarinin hic duzelmeyisinin, surekli fakir oluslarinin yegane sebebi cimrilik. Allah bilir sebebini ama cok cimriler, hic bereketleri olmuyor. Cay kasigini isterken dalga gecmedim, ciddi soyledim ama yuzum yere dustu resmen vermedigini gorunce, cok utandim, oysa nisanlilik da dahil hic mi hic birsey istemedim onlardan.

belki sizde kendinize göre haklısınız dır fakat Eşinizin ailesi zor durumde ve Eşinizin evlatlık vazifesi bu gönülsüzlük yapmanız pek hoş olmamış. . siz yapın iyiliğinizi balık bilmezse halik bilir.. Bakın sizinde vicdanınız rahat etmemiş ki burda sormussunuz bize. benim şahsi fikrim budur kardeşim. .

Sorun cay kasigi degil yahu Kadin sadece ornek gostermis cay kasigini...

Hepiniz oyle yuklenmissinizki kadina..

iyilik zaten karsiliksiz olur arkadasim karsilikli iyilik denmez ona.

merhaba belli ki iyi niyetli birisin,öyle olmasaydın bunu vicdan yapıp sormazdın.Eşin ve sen üstünüze düşeni yapmışsınız,yapmayan da var ama bence kendini hiç bozma,elinizden geliyosa yardım edin.Belki durumun iyi olduğu için ihtiyacın olmadığını düşünmüştür,onun dışında da bazı davranışları rahatsız etmiş o da onun yapısı napıcan canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…