- 12 Nisan 2018
- 9.937
- 37.180
- 498
- Konu Sahibi retro_hippo
Karpuz pasta 
Bir önceki kategoriye yetişemedim o yüzden bir fırsat bulup bu kategoriye katıldım çok şükür
Malzemeler
Kek kısmı için
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ıspanak püresi
Aldığı kadar un
Vanilya
Kabartma tozu
Krema kısım için
4 su bardağı süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
100 Gr Pınar labne
Vanilya
Üst kısmı için
Orman meyveli sos
Damla çikolata
Öncelikle kekinden başlayalım.. yumurta ile şekeri çırpıp diğer malzemeleri sırası ile ekliyoruz. Göz kararı da unu ekliyoruz. Yağladığımız tart kalıbına kek harcını döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirip ılımaya bırakalım.
Kreması için labne hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Ilıyınca labne ve vanilyayı da ekleyip iyice çırpıyoruz. Ve kekimizin orta kısmına döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
Orman sosunu üzerindeki talimatlara göre hazırlıyoruz ve üste yayıyoruz. Damla çikolata ile karpuz çekirdeği yapıyoruz. Birkaç saat buzdolabında dinlendiriyoruz ve servise hazır..
Ve sunum

Bir önceki kategoriye yetişemedim o yüzden bir fırsat bulup bu kategoriye katıldım çok şükür

Malzemeler
Kek kısmı için
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ıspanak püresi
Aldığı kadar un
Vanilya
Kabartma tozu
Krema kısım için
4 su bardağı süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
100 Gr Pınar labne
Vanilya
Üst kısmı için
Orman meyveli sos
Damla çikolata
Öncelikle kekinden başlayalım.. yumurta ile şekeri çırpıp diğer malzemeleri sırası ile ekliyoruz. Göz kararı da unu ekliyoruz. Yağladığımız tart kalıbına kek harcını döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirip ılımaya bırakalım.
Kreması için labne hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Ilıyınca labne ve vanilyayı da ekleyip iyice çırpıyoruz. Ve kekimizin orta kısmına döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
Orman sosunu üzerindeki talimatlara göre hazırlıyoruz ve üste yayıyoruz. Damla çikolata ile karpuz çekirdeği yapıyoruz. Birkaç saat buzdolabında dinlendiriyoruz ve servise hazır..
Ve sunum

Son düzenleyen: Moderatör: