• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

karma wc konusu (pis konu)

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.548
598
Hanımlar selam, mutlaka duymuşsunuzdur bi cinsiyetsiz tuvalet polemiği var, o polemik sanırım hala devam ediyor. Odtü'de öğrencilerin isteğiyle bir binadaki wc'ler kadın ve erkek karma yani ortak yani kadın erkek ayrımı olmaksızın kullanıma açılmış. Bunu da sanırım eşcinsel öğrenciler, lgbti bireyler falan talep etmiş. Bayağı tartışmaya sebep oldu. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sonuç olarak bu şu an tek bir yerde uygulansa da yarın öbür gün ülke geneline yayılırsa belki de hepimizi ilgilendiren bir şey olacak. Özellikle kadınlar bu durumdan rahatsızmış.

Şimdi bu ülkede karma WC yok mu, var aslında ama daha büyük yerlerde, mesela AVM falan gibi, oralarda kadın ve erkek wc'si ayrı. Ben ayrı olmasından memnunum çünkü erkeklerin arasında üstümü başımı düzeltmekten, adetim arkama mı geçmiş kontrol etmekten, bunu bir kadına uluorta sormaktan rahatsız olmasam zaten herkesin içinde yaparım. Ya da kadınca bişey konuşmaktan çekinmesem erkeklerin de yanında, yemek masasında falan yapardım bunu. Erkeklerin de kadınlarla aynı wc'leri kullanmaktan memnun olacağını sanmıyorum ama erkeklerin WC konusunda ne kadar pis olduğunu hepimiz biliyoruz. Sifon çekmezler, sağa sola idrar sıçratırlar, el yıkamazlar her yere dokunurlar, başka şeyler de yaparlar falan. Buraya bile kaç tane konu açılıyor kocam sifon çekmiyor falan diye. Ortak WC medeniyetmiş güya, bu nasıl medeniyet ben anlamadım. Eşitlik adı altında saçma hareketler yapmaya gerek var mı sizce? Eşitlik lafı bu ülkede yanlış anlaşılıyor. Yani bu şekilde ne mahremiyet kalıyor ne de hijyen. Ortak wc'lere mecburen giriyoruz bazen ama karma WC nedir yahu? Bu ülkede hiçbir konuda ayarımız yok. Birşeyi de ayarı düzgün yapsak dişimi kıracağım. Bunu medeniyet diye savunmak doğru mu? Ben mi yanlışım anlamadım ki.

ODTÜ'deki karma tuvalet kaldırıldı diye biliyorum ben. Şimdi cinsiyetçilik yapma niyetim yok yani ayy erkekler çok pis kadınlar adeta bir gül goncası, hayatta erkeklerle aynı tuvaleti kullanmam gibi. Genel olarak public tuvaletler pis hatta bazen AVM'deki kadın tuvaletleri erkeklerinkinden daha pis oluyor yani. Medeniyetle ya da cinsiyetle alakalı olarak görmüyorum ben bunu. Yalnız transseksüellerin hissettiği cinsiyetin tuvaletine girebilmesinin önemli olduğuna inanıyorum. Queer'e falan girersem işin içinden çıkamayız tüm kulüpçe tabi. :)

Bu ülkede kadın erkek karma tuvaletlerin yaygınlaşacağına inanıyor musunuz cidden ?

Ben kocamla parkta yanyana oturunca bile uyari almış biriyim. İçiniz rahat olsun

Bu ülke beni her an her zaman şaşırtma potansiyeline sahip. Bu dediğimiz Konyada olmaz ama İzmirde olabilir, misal. Ben de İzmirde yaşıyorum. :D

Açık söylemek gerekirse ben hayatımda kadın tuvaleti kadar pis çok az yer gördüm. Çöpe öylece konmuş açık pedler, damlamış kanlar. Sifon çekmek sadece erkeklerde değil genel olarak Türk halkında yaygın bir alışkanlık değil zaten. Ben ortak kullanımın yaygınlaşacağını düşünmüyorum ama yaygınlaşsa da temizlik açısından farklı olacağını sanmıyorum.

Böyle birşeye kesinlikle karşıyım bazen zorda kaldığımızda abdest almak mecburiyetinde bile kalabiliyoruz o zaman mescidlerin yanına ayrı bayan wc yapmalılar.

Erkek wcsine düzenli olarak giriyor gibi yazmışsınız. Ben pisliğin cinsiyeti olduğuna inanmıyorum. Ki kadın tuvaletlerinde de yazdığın her şeyi görüyorum. Ben cinsiyetlere ayırmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Özellikle cafelerde tek kişilik tuvalet/lavabolar oluyor ona bile kadın erkek diye tabela asiyorlar. Neden ama? 10-15 kişilik tuvaleti bir yere kadar anlarım. Aynaya bakıp makyaj yapmak üst baş düzeltmek için. Ki kapalı kadınlar var baş örtüsünü duzeltiyorlar bazen. Karışık olsa yapamazlar. Birinin de dediği gibi türkiyede olmaz o.

Daha önce 4 erkekle ev arkadaşlığı yapmış biri olarak :kusmuk: ve bir daha asla diyorum
Pislerdi işte
Sadece 1 tanesi temizdi benim ev arkadaşlarımın
Gerisi :kusmuk:

Zaten bana bu modernizm altındaki saldırgan feminizm, hayvan hakları ve lgbti aktivite ve söylemlerinden baygınlık geldi
Kendim o kadar açık görüşlü bir insanım kim naparsa yapsın
Ama keşke insanlarla saldırganlaşmadan konuşabilseler
Bir de veganlar çıktı onları unutmuşum bak :işsiz:

Son düzenleme:
bizim tuvaletleri temizleyen ablalar hep erkek tuvaletlerinin tertemiz kadın tuvaletlerinin berbat olduğunu söylerlerdi,
ki benim de kadın tuvaletinde klozetin oturulan kapağında bok (açıkca yazdım kusura bakılmasın) duvarda kan görmüşlüğüm var.
daha geçen ay şu yeni izmitteki köprüde temiz kabin bulamadığım için eşimle erkek tuvaletine yolladım çocuğu.
sanırım bazı erkekler evlerindeki özensizliği dışarıda göstermiyorlar,
bazı kadınlar da tam tersi, dışarda kendi pisliklerini temizlemekten iğrenip, her yeri batırıp çıkıyorlar, mesela klozete oturmamak için tepesine kuş gibi tüneyip her yere dışkı bulaştırmak gibi....
pisliğinden değil ama ayna karşısında makyaj yaparken üzerimi düzeltirken vs rahatsız olabileceğimden karma tuvaleti tercih etmem.

Rahat olun böyle bir şey yaygınlaşmaz :)
Toplum kültürü olarak kaldıramayız bu durumu zaten.
Belki tek tuvalet tek kabin kullanılabilir ama çoklu kabin olduğunda yan kabinde bir erkek varken tuvaşete girebilecek turk kadını olduğuna pek ihtimal vermiyorum :)
Adam yanda ıkınıyor, gaz çıkarıyor, kadın işemeye çalışıyor vs
Yada tam tersi kadın pedi açıyor, poşet sesi, yapıştırıyor çekiyor vs...
eşlerin arasında bile özel alan olduğuna inanan biriyim bu kadarı bana fazla.

Back
X