kariyer

willedwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
1.334
2.689
83
39
günaydın arkadaşlar,

ben bir yıl kadar önce kpss ile kamuya memur olarak atandım. kurumda 2 yılda bir yükselme sınavları açılıyor. iki yıllık bölümlerden bilgisayar, elektrik, inşaat bölümleri mezunları bu sınavlarla teknik kadrolara geçiş yapabiliyorlar. maaş ta 800 lira farkediyor. kamu yönetimi mezunları ise 5 yıl şeflik yaptıktan sonra şube müdürlüğü sınavlarına girerek müdürlüğe yükselebiliyorlar. ben önümüzdeki ygs sınavına giricem ama kararsızım 2 yıllık teknik bir bölüm bitirip teknik kadroyamı geçsem yoksa kendimi zorlayıp uğraşsam kamu yönetimini yazsam 4 yıl okul bittikten sonra şeflik sınavlarına girip 5 yıl şeflik yapıp sonra da şube müdürlüğünemi uğraşsam. ama bunun için önüm de 10 sene var. yaşım 30 ama teknik kadroyu istesem 2 sene sonra büyük ihtimal geçiş yaparım siz olsanız ne yapardınız.

sen YGS ye gir elinden gelenin en fazlasını yap

sonra LYS ye gir elinden gelenin en fazlasını yap

tercih döneminde al okulları saatlerini vs bak internetten hatta git görüş öğrencilerle vs

sana hangisi uyar bir onu öğren

sonra karar ver hangisini oku hangisini dene

o teknik kadrolarda meslek herkes X okuyorsa sen Y oku ki ihtiyaç olsun

ancak yeni alanlarda okuyup teknik kadroya geçince yerinizin de değişebileceği ve yeni işinizi sevmeyebileceğinizi unutmayın

bir de herkes şube müdürü olmaz ayrıca şu anki kuralların aynı şekilde yarına kalacağı belli olmadığı gibi siz 5 yıl sona üni bitirdiğinizde aynı olacağının da garantisi yok tabii ki

evet ideallerin olması güzeldir ama 10 yıl sonra aynı yerde de olabilirsiniz o zaman arkanıza dönüp ben yıllardır neden okudum diye pişman olmayın

işinizin kıymetini de bilin bu arada

Önlisans mezunu isen dikey geçiş sınavı ile kamu yönetimine tamamlarsın profilinde önlisans yazıyor.

Önlisans mezunu isen dikey geçiş sınavı ile kamu yönetimine tamamlarsın profilinde önlisans yazıyor.
önlisans mezunuyum ama teknik kadro sadece bilgisayar inşaat ve elektrik mezunlarına açılıyor. haklısınız dikey geçişle kamu yönetimine geçebilirim.

önlisans mezunuyum ama teknik kadro sadece bilgisayar inşaat ve elektrik mezunlarına açılıyor. haklısınız dikey geçişle kamu yönetimine geçebilirim.
şöylede yapabilirsiniz illa 2 yıllık isterseniz
anadolu üniversitesinde bilişim olarak web tasarım ve kodlama var sınavsız 2.üniversite kapsamında kayıt olursunuz ,kamu yönetimi lisansta aöf de tamamlarsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…