kariyer ve evlilik

G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi gelecekkorkusu
Bilirsiniz kariyer yapabilmek icin cok calismak gerekir, hatta evliligi bile erteleyenler bu ugurda evlenmeyenler vardir. Hem evliligi hem de iyi bir kariyeri birlikte yurutmek ise ozellikle cocuk varsa zordur yani yipraticidir, ayni zamanda cocuga ayrilan zaman kisitlidir. Yogun calisan anne, cocugunu sabah birakir aksam alir ancak aksam birkac saat birliktedir.

Peki sizce iyi egitimli bir kadin bu dengeyi nasil saglikli bir sekilde kurabilir? Birinden vazgecmek zorunda midir?

kesinlikle hayır...neden vazgeçsin ki...
o kariyeri yapabilecek kapasitede bir kadın,hayatının her alanında programlı ve düzenli yaşamak zorundadır ve bunu da becerir zaten...
çevremizde o kadar çok örnekleri var ki...
birşeylere sahip olurken,diğerini gözden çıkarmamak lazım diye düşünüyorum...
sevgiler...

Hayır değildir elbette ki...
Herşeyin azı karardır, ne çocuğu bakıcının ellerine bırakmak ne de anneye yapış yapış bir halde büyütmek doğru değil bana göre..
O bir kaç saatlik birliktelikte çocuk annesiyle ve babasıyla öyle verimli saatler geçirir ki, alması gerekeni alır...
Çalışmayan anne bütün gün evladının yanında olsa da ona vermesi gerekeni bilemeyebilir...
Sonuçta sadece anneden değil babadan da alması gereken şeyler var...
Eşlerin birbirine desteği çok önemli böyle bir durumda...
Eşime de kendime de güveniyorum ben ve bebeğim doğduktan bir süre sonra çalışırım bir terslik olmazsa..
Ben çalışarak mutluyum ve ben mutlu olursam bebiş de mutlu olur diye düşünüyorum..
İlk iki sene sıkıntı çekeriz ama o da bebek sahibi olmanın güzelliği bence...

çocuklarla geçirilen zamanın miktarı değil kalitesi önemlidir.eğer anne akşam çocuklarıyla 1 saatini dahi güzel ve ilgilenerek geçirebiliyosa ne mutlu.sadece şu var çocukları bırakacak emin birileri varmı.ben kendi adıma küçük bebeğimi sadece annane yada babaneye emanet edebilirim tabi onlar da razı olursa.başka türlü kariyer benim çocuklarımdan önemli değil.ne zaman akılları başlarına gelir ozaman kres anaokulu.o zaman bile çocukların başına neler geliyo.bu yüzden korkuyorum

ben yapamadım..
yani evlilik aşamasında değil ama çocuk aşamasında mutlaka kariyere birmüddet ara verilmeli diye düşünenlerdenim..
şu an bebek benim için herşeyden daha önemli olduğu için ücretsiz izindeyim..
pişmanda değilim..

çocukta yaparım, karıyer de................)))

neden kendıme sınırlar koyayım kı? hepsının yerı ayrı ayrı..

benim annem ben doğmadan çalışıyormuş.
ben doğunca 9 ay boyunca bana bakmış, sonra bakıcıya bırakıldım, annem işine devam etti.
benim için de hiçbir sorun olmadı, uzun 1 süre o kadın baktı bana(anaokuluna başlayana kadar), hatta kadını çok seviyormuşum annem kıskanıyormuş :roflol:
kuzenimin bebeği oldu 4 yıl önce
işini bıraktı bebişine bakmak için, 1-2 yıl baktı bebeğine, şimdi tekrar çalışıyor, kız da kreşe gidiyor, çok mutlu, arkadaşlarını çok seviyor, ayrıca çocukların evde annesiyle oturmasındansa yaşıtlarıyla kaynaşması sosyal kimliğini oluşturması açısından çok önemli.
bence 2si de aynı anda yürüyebilir. neden yürümesin ki. bebeğim olunca işimi tamamen bırakmam ben kendi adıma, 1 yıl falan bakarım bebişime

Son düzenleyen: Moderatör:
bencede kesinlikle hepsi bir arada yürütülebilir elbetteki eger destek de varsa esiniz tarafindan dahada kolay olur. calisan kadinin herseyi planlidir düzenlidir o yüzdende hersey cok güzel yürür.calisiyorum diye evlnmemek yada cocuk sahibi olmamak yada evliyim cocugum var diyerek calismamak bana göre degil. böyle daha mutluyum.:teytey:

kişiden kişiye,kariyerine ve ihtiyacina göre değişen bir durum bence..

her anne için cocuk ön plandadir..fakat işine göre ayiracagi vakit değişir..memurluk yada ogretmenlik gibi cikiş saatleri makul olan anneler için elbetteki cocuklarina ayiracak vakitleride enerjileride olur..dogru programlamayla..ama aksam 7-8'e kadar calişip eve bitap gelen annenin cocuguna ayiracagi vakitin pek kaliteli olacagini sanmiyorum..cünkü o da bir insan..tümgün iş basinda kafa patlatiyor eve gelip cocuguyla ancak oynayabilir gibime geliyor..

secim yapmaya gelince ihtiyac bu durumda cok önemli..eger maddi olarak ihtiyaclari yoksa calişmak yerine cocugunu kendi yetiştirmeyi secmesi daha kolay olur..

kişisel fikrim ise..ben ne olursa olsun cocugun özellikle 0-7 yas arasinda annesiyle büyümesi taraftariyim..karakterli,bilgili,saygili,edepli,hayirli,saglikli bir cocuk yetiştirmek kariyerimin kat be kat önünde gelir bana göre..tabi öyle anneler var ki cocugu dadi yada büyük ebeveynler yetiştirse daha hayirli olur dedirtir..öylesine terbiye etmekten,cocuk yetiştirmekten bihaberler..kötüden örnek olmaz diyerek bunlari es geciyorum :) sonuc olarak bana göre bir denge kurulmasina gerek yok..maddi olarak ihtiyaci yoksa cocugunu kendi yetiştirmeyi tercih etmelidir..

Yaşamadan ya da onu içimde hissetmeden cevap veremem açıkçası...
kariyerim önemlidir hem de çok...bunun için kendimden sosyal hayatımdan yaşam şeklimden hatta uykumdan ödün verebilirim...
ama çocuğum için karıyerimden vazgeçerim dersem yalan söylemiş olurum...çünkü bilmiyorum...işimi bırakıp evde otururum diyemem açıkçası...oturmam da diyemem...yaşayıp görmem lazım...hissettiğim şey gerçekten de çocuk da yaparım kariyer de ama yapabilecek miyim zaman gösterecek...

1 yasina kadar cocuk annesiyle olmasi gerektigini dusunuyorum
ama ondan sonrasi okadarda gerekli degil, hatta ana okuluna gitmesi bencede daha mantikli
sonra anneye yapisan baska kimseye gitmeyen, hatta babasi ile birlikteyken bile illede anneyi isteyen annesi yaninda olmayinca aglayan cocuklar yetistiriyoruz gørdugum kadari ile..

Bukadar yapismamali cocuga bence..

en guzeli doguma bir veya iki ay kala izine ayrilirsin
yaklasik bir yasina gelince bebek tekrar kariyerine geri dønersin =)

evli değilim ama
çoçukta yapmak istiyorum kariyerde
çalışmak benim için çok önemli
çalışma hayatıma devam etmeyi çok istiyorum.

bir bayanın hem anne hemde çalışması gerektiğini düşünenlerdenim
ALLAHIMinş. herşeyi gönlümüze göre verir.

Çocuğum yok ama çalışan bir annenin evladı olarak ;

Annemin çok yoğun bir iş temposu vardı,babamdan sonra eve gelirdi,genelikle cok yorgun olurdu ama bizde dengeyi saglayan babaydı.Annem gelmeden önce hep birlikte yemeği yapar,masayı hazırlardık kaydirigubbakcemile5,cünkü bilirdik ki annemiz eve yorgun gelecekti,ve kısıtlı zamanımızı daha kaliteli gecirmeliydik hihoyyyt.Anne eve gelmeden işler bir sekilde halledilir,yemek sonrası beraber zaman gecirilirdi.Haftasonları sinema,tiyatro,piknik,park gibi faaliyetlerimiz olurdu muhakkak.Eger fedakar ve bilinçli bir eşe sahipseniz denge bir sekilde kuruluyor.:1hug:

Annem çalistigi için o zamanlar çok annesiz kaldik
Annesiz derken yanlis anlasilmasin, bizi her zaman doyururdu, tertemiz giydirirdi ama aramizda bag olmamisti cunku ben daha çok anneannee bagliydim...
annemle hiç anne-kiz olamadik :çok üzgünüm:

O yuzden hep derdim, çocugum olsun, isimi gucumu birakicam derdim...
ama yapabilirmiyim, bilemiyorum
Aslinda bu yere gelene kadar çok savastim, çok ders çalistim, çok emegim var...
Ve alistim...

Kismet, hele bi evleniyim, hele bi bebem olsun (allah kismet ederse), o zaman derdim iste kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…