Kariyer planlaması için hangisini seçmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İş dünyasından hiç anlamam
Kafa olarak da meslek olarak da memurum ben
Ama deneyim olarak söyleyebilirim ki ilk yıllar bazı zorlukları göze almak daha kolay oluyor
1. Firma her açıdan daha cazip ve 4 ay kısa bi süre
Ben olsam erken uyur yine 1. Firmayı seçerdim valla
Sonra işe alınınca da oralardan ev tutardım

Gerekirse evi taşıyın ama 1. De çalışın. Başta her şey zor olur ama düzeni oturtunca asla pişman olmazsınız

Annenizi dinleyin. Küçük yerde kendini geliştiremez sin. Kendin kadar kalırsın.
Fakat emin ol alanında alakali bilmediğin bir sürü şey var dir. Onları öğrenme sansin olur

2 ve 3 u gec. Yil.olmus 2022 hala karin tokluğuna stajyer somuren yer var demek ki. Bu yuzden ulke olarak burnumuz b.ktam cikmiyo iste.

Ben olsam 1 i secer o civara tasinirim. Gelecegi olmasi onemli. Bir de esimden ornek vereyim. Esim suan bir japon firmasinda calisiyor. Daha once ayni sektorde bi turk firmasinda calisiyordu. Japon firmasina gecince insan oldugunu anladi adam.

Aslında normal işe giriş olsa 1. Firmaya verilen maaşı yükseltmelerini isteyin derdim, ama staj olarak baslayacağınız için asıl kadroya geçerken düzenleme yapacalaklarını söylerler kesin.
Bende olsam 1. Firma ile çalışırdım baktın yol yoruyor perişan oldun, ev bulma konusu da zorladı diğer bahsettiğin anternatif işlerden birine artık tecrübeli olarak daha iyi bir maaşa da geçersin.

1. Firmaya üretim ve orada olmadan iş takip günlerinde evden çalışma olur mu en azından haftada 1 gibi sorabilirsin, mümkün mü sizin sektörde bilemedim tabi.

Hakkında hayırlısı :)

Merhaba; ben yerinizde olsaydım kesinlikle 1. Seçeneği seçerdim ve kendime Kadıköy de ev ve ev arkadaşı bakardım. Onlar da zaten sizin için neler yapabileceklerini düşünmeye başlamışlar. Ben de kendimi en iyi şekilde göstermeye çalışırdım. Tartışmasız 1. Seçenek diyorum. Bol şans diliyorum :)

Lutfen 1. olsun.Ben okurken cok heyecanlandim.Bu firsati kacirmayin.Bir şekilde oraya adim atin.Gerekirse ilk ay bir pansiyonda kalin.Sartlari görüp ona göre karar verirsiniz.

1 yada 4.
Açıkçası kurumsal firmalarda stajda para alınmıyor ama cvde güzel yer oluyor.
1 zaten iyi bir firma. Kendini orada bulabilecek yer edinebilir, yükselirim dersen kaçırma.

4.de ise sizinle birlikte yükselebilir. İyi bir konumda çalışabilirsiniz. İşi iyi öğrenirsiniz, gerçekten öngördüğünüz gibi olursa da sözünüz geçer.

Diğer iki seçenek elenebilir diye düşünüyorum.

Yanlış anlamayın ama birinci firma bukadar büyük ve kurumsalsa yeni mezunla çalışmak neden istesin. Tecrübeli personel ister. İşin pirini ister. Staj fırsatı verir ama hemen iş imkanı sunmaz. Sizin şuan teorik bilgi dışında bir tecrübeniz yok. Yani illaki gel bizde başla dediklerine göre altında ben olsam birşey arardım çünkü oraya ilk ve tek başvuru yapan siz değilsinizdir. Tecrübeli elemanları nerde, onlara noldu? Kaçtılarmı yoksa farklı kariyermi yapıyorlar? Yada anlatıldığı kadar büyük ve kurumsalmı değiller? Bunları düşünün biraz. Çünkü çok büyük firmalar yeni mezunların peşinden koşmaz, 3 kez aramaz. Hele stajyer için asla. Okadar vakitleri olmaz bikere. Bunları yönetici tecrübelerimden yazıyorum. Günde kaç tane iş, staj başvurusu geliyor inanamazsınız. Daha kimsenin peşinden koşup istersen servisi uzatırım demedim, demem.
Öyle hemen biranda biyerlere gelemezsiniz. Sıfırdan başlamak herzaman daha iyidir, sağlam basarsınız emin yükselirsiniz. O yüzden bence 4.ü seçencek hata 2 bile ilk etapta iyi firsat eğer sizinle çalışmayı düşünüyorlarsa.

Beni tanımadığınız için böyle düşünmeniz normal. Yazdıklarımın hiçbirinde abartı yok, bu firma dünyanın en büyük mümessillik şirketlerinden biri. Ben firmaya görüşmeye gitmeden önce iyice araştırdım, burayı da bana daha önce orada staj yapan bir arkadaşım tavsiye etti. Gerçekten güzel bir portfolyo hazırlamıştım kendim hakkında. Üniversite okuyayım bitti kafasında olmadım hiçbir zaman. Size gelen stajyerler gibi donanımsız değilim. Üniversiteden önceki süreçte liseden sonra dahi bu alanda kendimi geliştirmek için çabaladım. Gittiğim fuarların, katıldığım kursların haddi hesabı yok. Bizim alanımızı bilmediğiniz için böyle düşünüyorsunuz ama bizim alanımızda teorik bilgi daha önemli. Adam bilgisayarlı tasarım uygulamasını bilmeyeni işe almaz. Ancak ben 3 tane biliyorum. Bunların 2’si okul bir aldığım kurstan öğrendiğim.
Bu adamlar bilgisayarlı kalıp programı bilmeyeni işe almaz, alamaz. Elindeki insan işine yaramaz. Ki ben yine 2 tane biliyorum. Hemde profesyonel bir şekilde kalıp çıkarıp serileyip pastal atabilirim. Ben daha 23 yaşındayım, hırslıyım. Alanımda en iyilerinden olmak için çabaladığımın gittiğim bütün iş yerleri farkında. Altında birşey aramaya gerek yok. Yönetici tecrübelerinizden bilirsiniz ki sizde hırslı, donanımlı bir çalışanı tercih edersiniz. Bizim alanımızda eğer bilgisayar programlarını iyi derecede kullanabiliyorsan tecrübeye, teorik bilgiye çok gerek olmuyor. Alanlarımız farklı olduğu için ön yargılı yaklaşmanız normal.
Ayrıca ifşa olmamak için isim vermiyorum ama sandığımdan daha büyük bir firma. Mesela ben 17 ülkede mümessillik yapıyorlar diye biliyordum aslında 70 ülkede aktif bir şirketmiş. 70 ülkenin pazarında olan bir firma. Elbette deneyimli elemanları vardır, ben bulunmaz Hint kumaşı olduğumu iddia etmedim neticede. Ama hırslı, tuttuğunu koparan cinsten insanı da kaçırmak istememeleri doğal. Keşke bir tebrik etseydiniz, en azından başarımın takdir edilmesini isterdim. Direkt ön yargılı sanki abartıyormuşum gibi söylemeniz hoş olmadı.

Teşekkür ediyorum.
1’i imkan olarak fazlasıyla zorlayacağım, bugün ev arkadaşı arayanları arayacağım. Umarım biriyle anlaşabilirim.

Lutfen 1. olsun.Ben okurken cok heyecanlandim.Bu firsati kacirmayin.Bir şekilde oraya adim atin.Gerekirse ilk ay bir pansiyonda kalin.Sartlari görüp ona göre karar verirsiniz.
Çok teşekkür ediyorum fikir için

Çok teşekkür ediyorum :)
Evet çok çabaladılar,İK beni özellikle defalarca aradı ama yol mevzusu herşeyi bozuyor. Bakalım umarım şansım yaver gider :)

Gerçekten öyle, Türk firmalara gittim kurumsallık çok yoktu ama ilk yerde kesinlikle öyle değildi. Bi resmiyet bi değer vardı. Gördüm yani bunu. O yüzden zorlamak istiyorum, hem belki yurtdışı imkanım olur. Teşekkür edemiyorum fikirleriniz için.

Evet sizi tanımıyorum, zira sizde beni tanımıyorsunuz o yüzden bana gelen başvurların en az sizin kadar bilgili ve donanımlı olduklarını bilmemeniz çok normal. Artık herkes sizin gibi, okuyayım iş bulayım yok. Herkes kendini geliştiriyor 1 değil gerekirse 5 program öğreniyor, çoğu insan artık 3 dil konuşuyor vs. Dediğim gibi siz beni bilmiyorsunuz ama benim alanınız hakkında bilgilerim var :) az çok firmayı tahmin ettim açıkcası.
Ben dünkü çocuk değilim, mezun olalı 20 sene olacak nerdeyse ve tek bir sektörde çalışmadım çok farklı ülkelerde çok farklı sektörlerde çalıştım ve çok fazla tecrübem var. Sizin yaşınız kadar tecrübem var dersem yalan olmaz sanırım. Yani çok hırslı elemanda gördüm. Çok tecrübelesinide. Sıfırınıda.
Ben bana para kazandırcak elemanı tercih ediyorum. Belli bir planlamam var verdiğim maaşın şukadar kattını kazandırmalı bana gibi gibi bisürü kriter. Ve bu kriterlere büyük firmalarda yeni mezunlar uymuyor malesef, iş dünyası sizin bahsettiğiniz gibi yürümüyor gerçekten. Size tabiki başarılar dilerim, motivasyonu yüksek, potansiyel vaad eden bir izlenim yarattınız bende. Ama dediğim gibi yavaş yavaş, emin adımlarla. Yolunuz açık olsun.

Her ikisini de yapabiliyorum.
İkisini de seviyorum ama modelist olarak daha iyi hissediyorum kendimi. Başvuru yaptığım yerlere finallerimde çalıştığım tasarım ile kalıbımı götürmüştüm, beğenmişlerdi. Bilemiyorum, sizce hangisini tercih etmeliyim?

Bence öyle düşündüm aslında.
Ya çok istiyorum umarım olur :)
1.yer. annene katılıyorum.
avrupa yakasındaysa neden kadıköyde ev arkadaşlığı düşündüğünü anlamadım. iş yerine yakın yerde neden değil?
Servis güzergahında bir yer olsun diye düşündüm. Bakırköy’de ev arkadaşı arayanların kiraları çok pahalı.

Fikir için teşekkür ediyorum haklısınız.

Oraya yakin biyerde ev arkadasligi falan bulamaz misin?
Şuan ev bakıyorum ailem karşılayacağını söyledi. Umarım olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…