- 21 Kasım 2017
- 27.493
- 120.024
Eve çıkacaksanız Kadıköy yerine Bakırköy taraflarında bir yere çıkın bari. 4 ay sürüp bitse katlanılır derdim de fazlaysa taşınılabilir.Pendik’te yaşıyorum, ilk yer Bakırköy’de. En yakın Kartal köprüsüne ayarlayabildik servisi. Oradan da servis 5.30da geçiyor. Benim olmama pek imkan yok. 4 ay sürecek ama sonrasında devam edeceğim.
Evet yakın. 1.yerin zaten servisi var ama en yakın kartala gelebiliyorlar. Oradan da servis 5.30da geçiyor. Acaba minibüsler saat kaçta başlıyor bilmiyorum.Pendik Bakırköy arası Marmaray güzergahına yakın mı?
Pendik'ten marmarayla Yenikapı, Yenikapı'dan m1a metrosyla bakırköyPendik’te yaşıyorum, ilk yer Bakırköy’de. En yakın Kartal köprüsüne ayarlayabildik servisi. Oradan da servis 5.30da geçiyor. Benim olmama pek imkan yok. 4 ay sürecek ama sonrasında devam edeceğim.
kurumsal olmayan firmalara karşı alerji oluştu da bende :))1 cepte, eğer olursa 2 3 4 hiçbirine dönüp bakmam bile. Açıkçası en çok orayı istiyorum.
2.yer yine bana uzak ama 1e göre daha yakın yerde. Orada da bildiğiniz ayakçı olarak kullanılacağım, işi öğrenemeyeceğim için olumsuz bakıyor bizimkiler.
4’ü neden düşünmediniz peki bakış açınızı merak ettim? :)
1 hem kurumsal hem kendimi geliştirebileceğim bir yer. 2 kurumsal ama bir nevi ayakçılık yapacağım asla kendimi geliştiremeyeceğim bir yer.Ben 1 derim. Oturacağınız yeri işe göre ayarlamak daha makul. Kendinizi geliştiremeyeceğiniz, kurumsal olmayan yerlere hiç bakmayın bile.
Tekstilde ne olarak çalışıyorsunuz acaba? Üretim bölümü mü yoksa kesimhane modelhane gibi bir yer mi? Umarım ilk seçeneceğim olur çok istiyorumBence ilk yer. Tekstilde çalışıyorum ve önü açık olan gelişebileceğin yer ilk seçenek.
Muhasebedeyim ben. Türkiye'deki markalarla çalışıyoruz. bir firmamızda Amerika, Japonya ve İngiltere ile çalışıyor. O bölümde çalışan arkadaş işe başladığından beri baya kendini geliştirdi1 hem kurumsal hem kendimi geliştirebileceğim bir yer. 2 kurumsal ama bir nevi ayakçılık yapacağım asla kendimi geliştiremeyeceğim bir yer.
Tekstilde ne olarak çalışıyorsunuz acaba? Üretim bölümü mü yoksa kesimhane modelhane gibi bir yer mi? Umarım ilk seçeneceğim olur çok istiyorum
Yani övmek için söylemiyorum ama bölüm derslerimin tamamı AA, manken üzerinden kalıp çıkarabiliyorum bilgisayarlı kalıbı seri bir şekilde çıkarabiliyorum aklımdakini hemen kesip dikebiliyorum. Geçen yıl online eğitimde kızlar hocadan çok benden anlıyorlardı, gece 3’te dahi mesaj atan soru soran oluyordu. Durmadım kendimi hep geliştirdim bunları da onlara farkettirdim bu yüzden ısrar ediyorlar. Keşke olsa, keşke gidebilsem oraya. :)4 is ogrenme acisindan daha mantikli.
1 de sukse acisindan daha faydali. Ayrica sizi israrla cagirmalari falan bence cok guzel bir sey. Ben cok sevinirdim boyle bir duruma.
Maasa gore karar verilebilir. Maas vermeyen secenegi hic dusunmeyin bile. Yine servis olmayan, gidip gelmesi zor olan yerleri de dusunmeyin, insana eziyet boyle isler.
Kariyerinizin başında başka herhangi bir soumluluğunuzun olmadığı bir aşamadasınız. Fırsatıınız varken sırf uzak diye imkanları kaçırmayın. Gerekirse şartlarınızı seçeceğiniz işe göe ayarlayın.1 hem kurumsal hem kendimi geliştirebileceğim bir yer. 2 kurumsal ama bir nevi ayakçılık yapacağım asla kendimi geliştiremeyeceğim bir yer.
Oraya hayran oldum desem fazla olmaz sanırım.Aklına ilk gelenden hiç şaşma derim ben
Buraya da epey istekli olduğun cümlelerinin içinde var.
Herşey istediğin gibi olsun, gönlünce olsun
Evet burası İstanbul gibi değil zaten, küçük bir kasaba gibi. Yine de kurumsallaşmaya giden b irksç firmanın merkezi burada. 4’te onlardan biri. Tabiki 1’le karşılaştırılamaz bile.Pendik'ten marmarayla Yenikapı, Yenikapı'dan m1a metrosyla bakırköy
Hiç trafiğe takılmadan rahat rahat bir buçuk saatte gelebilirsin aslında, eğer evin marmaraya, işin metroya çok uzak değilse İstanbul sartlarinda gidemeyecek is değil. Servis yerine toplu taşımayla gidersin.
Ayrıca Pendik istanbul'un öteki ucu. Bunca yıldır İstanbul'dayim, bir iki kere anca gitmisimdir pendik'e. O kadar uzak bir yerde yaşıyorsunuz ki şehre , stajdan sonra işte de aynı sorunlari yaşayabilirsiniz. Pendik'te yaşayıp eve yakın iş beklemek bence beyhude bir çaba.
Teşekkürler bebeeekGözüm kapalı 1. seçeneği seçerdim. Şimdiden hayırlı olsun başarılar
Bende öyle düşünüyorum, ev aramalarıma devam edeyim o zaman :) umarım olur, umarım gidebilirim oraya. Gerçekten bulunmaz bir fırsat.Kariyerinizin başında başka herhangi bir soumluluğunuzun olmadığı bir aşamadasınız. Fırsatıınız varken sırf uzak diye imkanları kaçırmayın. Gerekirse şartlarınızı seçeceğiniz işe göe ayarlayın.
Ev değiştirip 1.seçeneği seçerdim.Merhaba. Aşırı derecede kararsız kaldığım bir konu olduğu için fikir almak istiyorum.
Bu yıl iyi bir üniversitenin Moda tasarım bölümünden mezun olacağım. Hem kalıp hem tasarım hem dikiş biliyorum. Kalıp daha ileri seviye. Bilgisayarda kalıp çizip onu tasarıma dökebiliyorum. Dönem stajım için 3 4 yere başvuru yaptım, şükürler olsun ki hepsi benimle hem staj için hemde geleceğe yönelik çalışmak istediklerini söylediler. Yani gireceğim yer stajdan ziyade benim yükselebileceğim bir yer olmalı.
Ama hangisine gideceğime karar veremiyorum.
1. yer Avrupa yakasında mümessillik (yani temsilcilik) yapan bir firma.. Bu firma bayağı büyük, Japonya, ABD, Belçika olmak üzere 16 ülkede aktif. Zaten merkezi Japonya’da. İçinde kumaş laboratuvarı, üretim bölümü, tasarım bölümü vs var. Ama bana çok uzak. Buraya gitmek için sabah 4’te kalkıp hazırlanmaya başlamam gerekecek. Kadıköy civarında ev arkadaşlığı yapmayı düşündüm ama bilemedim.
2.yer yine kurumsal bir şirket, Türkiye’de ünlü bir giyim markası. Üst segmente hitap eden bir mağaza. Burada üretim yok, gelen ürünler paketlenip yollanıyor o kadar. Mağazalara ne kadar ürün verileceğini vs ayarlıyorsun takibini yapıyorsun. İşi öğrenebileceğim bir yer değil. Kalıp vs yok. Biraz uzak.
3.yer Zara Bershka gibi yerlere çalışıyor, burası da kafama yatıyor gibi ama ilk 4 ay stajyer maaşı dahil hiç maaş verilmeyecek. Karın tokluğuna çalışacağım.
4.yer ise kurumsal olmayan ama kurumsallaşmaya giden bir firma. İçerisinde üretim bölümü, modelhane gibi bölümler var. Burası da Belçika gibi ülkelere dikim yapıyor. Zara, Oxxo, Std gibi markaların ürünlerini dikiyor. Servisi var. İlk 2 3 hafta üretimde çalıştıktan sonra modelhaneye alınacağım. Çünkü alanımda bilgisayar üzerinde seri kalıp çizebilen pek yok.
Durum böyle. Annem ilk olanı çok istedi, çünkü benim yurtdışı hayalim var. Beni değerlendiren beyefendi pazartesiden beri 3 kere arayıp “isterseniz x yere kadar servisi uzatabiliriz, sizinle çalışmayı çok isteriz, ayarlayabilirseniz dönem ortası dahi olsa bizimle iletişime geçin yine de sizin için düzenleme yapabilir miyiz bakacağım” tarzında konuştu. Ben 4.yeri kabul edebilirim diyorum orada da yükselme imkanım var. Ben bu sektörde en iyilerden olup adımı duyurmak istiyorum. Bu yüzden mantıklı bir seçim yapmam şart.