Kariyer planlaması için hangisini seçmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pendik’te yaşıyorum, ilk yer Bakırköy’de. En yakın Kartal köprüsüne ayarlayabildik servisi. Oradan da servis 5.30da geçiyor. Benim olmama pek imkan yok. 4 ay sürecek ama sonrasında devam edeceğim.
Eve çıkacaksanız Kadıköy yerine Bakırköy taraflarında bir yere çıkın bari. 4 ay sürüp bitse katlanılır derdim de fazlaysa taşınılabilir.

Pendik’te yaşıyorum, ilk yer Bakırköy’de. En yakın Kartal köprüsüne ayarlayabildik servisi. Oradan da servis 5.30da geçiyor. Benim olmama pek imkan yok. 4 ay sürecek ama sonrasında devam edeceğim.
Pendik'ten marmarayla Yenikapı, Yenikapı'dan m1a metrosyla bakırköy
Hiç trafiğe takılmadan rahat rahat bir buçuk saatte gelebilirsin aslında, eğer evin marmaraya, işin metroya çok uzak değilse İstanbul sartlarinda gidemeyecek is değil. Servis yerine toplu taşımayla gidersin.
Ayrıca Pendik istanbul'un öteki ucu. Bunca yıldır İstanbul'dayim, bir iki kere anca gitmisimdir pendik'e. O kadar uzak bir yerde yaşıyorsunuz ki şehre , stajdan sonra işte de aynı sorunlari yaşayabilirsiniz. Pendik'te yaşayıp eve yakın iş beklemek bence beyhude bir çaba.

kurumsal olmayan firmalara karşı alerji oluştu da bende :))
dediğim gibi sonrasında sıkıntı yaşanılıyor özlük haklarında genellikle
sizde kariyerinize çok güzel bir yerden başlayabilecekken neden bir ve iki olmasın dedim
bazen işi bilmekten tecrübe etmekten gittiğiniz çalıştığınız yerler önemli oluyor
ismi duyulmuş bir yerde yaptığınız uzun dönemli staj İK tarafından daha çok dikkat çekecektir

Ben 1 derim. Oturacağınız yeri işe göre ayarlamak daha makul. Kendinizi geliştiremeyeceğiniz, kurumsal olmayan yerlere hiç bakmayın bile.
1 hem kurumsal hem kendimi geliştirebileceğim bir yer. 2 kurumsal ama bir nevi ayakçılık yapacağım asla kendimi geliştiremeyeceğim bir yer.
Bence ilk yer. Tekstilde çalışıyorum ve önü açık olan gelişebileceğin yer ilk seçenek.
Tekstilde ne olarak çalışıyorsunuz acaba? Üretim bölümü mü yoksa kesimhane modelhane gibi bir yer mi? Umarım ilk seçeneceğim olur çok istiyorum

Muhasebedeyim ben. Türkiye'deki markalarla çalışıyoruz. bir firmamızda Amerika, Japonya ve İngiltere ile çalışıyor. O bölümde çalışan arkadaş işe başladığından beri baya kendini geliştirdi

Yani övmek için söylemiyorum ama bölüm derslerimin tamamı AA, manken üzerinden kalıp çıkarabiliyorum bilgisayarlı kalıbı seri bir şekilde çıkarabiliyorum aklımdakini hemen kesip dikebiliyorum. Geçen yıl online eğitimde kızlar hocadan çok benden anlıyorlardı, gece 3’te dahi mesaj atan soru soran oluyordu. Durmadım kendimi hep geliştirdim bunları da onlara farkettirdim bu yüzden ısrar ediyorlar. Keşke olsa, keşke gidebilsem oraya. :)

1’den sonra en mantıklı seçenek 4 sanırım. 1’i yine de zorlayacağım,fikirleriniz için teşekkür ederim

1 hem kurumsal hem kendimi geliştirebileceğim bir yer. 2 kurumsal ama bir nevi ayakçılık yapacağım asla kendimi geliştiremeyeceğim bir yer.
Kariyerinizin başında başka herhangi bir soumluluğunuzun olmadığı bir aşamadasınız. Fırsatıınız varken sırf uzak diye imkanları kaçırmayın. Gerekirse şartlarınızı seçeceğiniz işe göe ayarlayın.

Evet burası İstanbul gibi değil zaten, küçük bir kasaba gibi. Yine de kurumsallaşmaya giden b irksç firmanın merkezi burada. 4’te onlardan biri. Tabiki 1’le karşılaştırılamaz bile.
Ben süre tuttum oyalanmadan tam 2 saat 25 dakikada gittim. Bu benim için büyük bir süre değil ama sabah 5.30da çıkıp iş yerine varabilir miyim onu düşünüyorum. Varabilirsem 1 benim için çökmeyi bir seçenek kalıcı olarak oraya yerleşirsem kendi evimi de tutabilirim.

Gözüm kapalı 1. seçeneği seçerdim. Şimdiden hayırlı olsun başarılar
Teşekkürler bebeeek

Bende öyle düşünüyorum, ev aramalarıma devam edeyim o zaman :) umarım olur, umarım gidebilirim oraya. Gerçekten bulunmaz bir fırsat.

Ev değiştirip 1.seçeneği seçerdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…