• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karışık Durum

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
Günaydın kızlar,
Fıkırlerınız degerlı benım için, dırekt konuya geçiyorum.

Kp kanser idi, almanyada tedavi görmüştü. Değerleri toparlamıştı. Kemiğe sıçradığı için ancak bu kadar tedavı yapabılıyoruz dedi doktor. Turkıyeye geldı. 1 ay gıbı bır surede degerlerı yıne yukselmeye başladı. Ankarada oturuyorlar. 77 yasında.

Gorumcemın ıkızlerı var ve calısıyor. Esım babası ve tedavı sureci ıle ılgılenmek ıstıyor. Kesınlıkle hak verıyorum. Dolayısıyla ankaraya tayın ısteyecegım dıyor....
Bnm cocuklarım bakıcıya bırakılmayacak kadar kucukler, annem bnmle beraber ankaraya gelse gecınemezler. (Kucuk bır sehırde oturuyrz dıyebılırım) Esımın babasının verdıgı evı var. 1350 tl kıracı var ıcınde. Yanı sunu demek ıstıyrm. O cıvarda kıralar oyle. Bız o eve gececegız. Annem tasınsa babamın emeklı maası sadece o kadar. Anneme konuyu acamıyorum. Uzulur cok hastalanır, bılıyorum.

Esım sızınkılerın kırasını verırız gıbı bırsey soyledı. Annemler onu nasıl kabul edecek bılmıyorum :KK43:

Dıger bır hususta ankaradakı ev senelerdır kıracıda oldugu ıcın bakımsız. Yaptırdak 40-50 bin TL tutar. Ben yaptırmadan oturmak istemem cunku ıcınde esya varken cok zor tadılat.

E evımızın, arabamızın kredısı, buyuk oglumun kresı varken bu borca esım asla gırmek ıstemez. Onu nasıl ıkna ederım bılmıyrm, bırde hastalık basımızdayken tayın yenı duzne kurma tasınma gıbı seylerı dusunmek cok sacma oluyor, ugrasılacak konı degıl.

Ne yapacaz bılmıyrm.

Eşimin bir önerisi şöyle, ben tayin isteyeyim sen bir sene sonra gel. O zaman oğlum 1.5 yaşında olacak aslında yıne baya kucuk oluyor. Kredılerımız oldugu ıcın ucretsız ızın alamam.

Eşime memurlarda refakatcı ıznı oluyor onu kullan önce dedım. Sonra duruma gore hareket ederız dedım. Refakatçi ıznı kemoterapi tedavısı goren hasta babası olan bırı ıcın sıkıntısız cıkar mı? Bu konuda bılgınız var mı?

Dısarıdan nasılgorunuyor? Ne dersıniz? Farklı bakış açılarına ıhtıyacım var. Kp uzuntuden zaten mahvolduk. Bunları dusunmek ıstemıyrm aslında moralımız cok bozuk :(

Duzeniniİ bozmayın bence, refakatçi iznini deneyin ya da doktor hastane imkanı varsa kayınpederinin yanınıza getirebilirsiniz

Ankara iyidir buyrun gelin :) İnşallah buraya gelişiniz ailenizin geleceğine ve kayınpederin sağlığına uğur getirir.

Ben sizin yerinizde olsam aile birliğini bozmaz kocamın peşinden gelirdim. Kirada olan eve geçer oturur, param olunca yaptırırdım. Annenizi nasıl getireceksiniz onu bilemedim. Birlikte yaşama fikrine sıcak bakar mısınız bi süreliğine?

Ankara iyidir buyrun gelin :) İnşallah buraya gelişiniz ailenizin geleceğine ve kayınpederin sağlığına uğur getirir.

Ben sizin yerinizde olsam aile birliğini bozmaz kocamın peşinden gelirdim. Kirada olan eve geçer oturur, param olunca yaptırırdım. Annenizi nasıl getireceksiniz onu bilemedim. Birlikte yaşama fikrine sıcak bakar mısınız bi süreliğine?
Aslında oda mantıklı bırlıkte yasamak ama cnm onda da şöyle bır sıkıntı oluyor
Babamlar burada da kırada oturuyor
Bosa kıra odenecek 750 tl, onun yerıne ankaraya tasınmaları daha mantıklı olur
Babam burada calısıyor ama ankarada zor ıs bulur sankı, yasından dolayı burada da zor bulmuştu
Bu arada babam ben ünıdeyken ıflas ettı
Tek varlıgı emeklı maası
Calısması lazım oluyor gecınebılmek ıcın

Çok zor bir durum.
Farklı şehirlerde olunca da böyle üzücü durumlar oluyor malesef.
Zaten eşiniz bir sene sonra gel demiş.
Bence siz taşınmayın ya bebekle çok zor. Birde kendi ailenizi taşımanız olmaz. Hem onların yaşadığı yeri değiştirmek çok zor artık istemezler hem de çok masraflı olur bir sürü borcunuz varmış kira falan ödeyemezsin. 1-2 ay koymaz ama sonra yük olacak. Bebek masraflı olacak hep zaten.

Eşimden ayrılmam diyorsanız gidin tabi sizde ama ev de çok bakımsız diyorsunuz . Ne gibi bakımsız?
Rutubetli falan mı yani bebeğinizin ve sizin sağlınız açısından mı bakımsız. Dayanılmayacak gibiyse kiraya çıkarsınız annenize arada ayda 1-2 bilet alırsınız gelir size yardıma diye düşündüm.

Bu süreci en az masrafla atlatmaya çalışın derim.
İnşallah kayın pederiniz sağlığına kavuşur en kısa zamanda.

Ankarada yasamayı ıstıyrm aslında ama cocuklar okul cagına gelsın ıstıyrdm
Ankarayı ıyı bılıyorsundur o zaman cnm sen
Ben pek bılmıyrm, ev turan gunes bulvarının orada
Oralarda babamlara ev tutsak kıralar nasıldır fıkrın var mı?

Çok zor bir durum.
Farklı şehirlerde olunca da böyle üzücü durumlar oluyor malesef.
Zaten eşiniz bir sene sonra gel demiş.
Bence siz taşınmayın ya bebekle çok zor. Birde kendi ailenizi taşımanız olmaz. Hem onların yaşadığı yeri değiştirmek çok zor artık istemezler hem de çok masraflı olur bir sürü borcunuz varmış kira falan ödeyemezsin. 1-2 ay koymaz ama sonra yük olacak. Bebek masraflı olacak hep zaten.

Eşimden ayrılmam diyorsanız gidin tabi sizde ama ev de çok bakımsız diyorsunuz . Ne gibi bakımsız?
Rutubetli falan mı yani bebeğinizin ve sizin sağlınız açısından mı bakımsız. Dayanılmayacak gibiyse kiraya çıkarsınız annenize arada ayda 1-2 bilet alırsınız gelir size yardıma diye düşündüm.

Bu süreci en az masrafla atlatmaya çalışın derim.
İnşallah kayın pederiniz sağlığına kavuşur en kısa zamanda.
Sagol cnm

Dusundukce en mantıklısı bu olacak sankı
Ev bakımsız derken ben gormedım ama oturulmayacak gıbı degıldır. Sadece yıllar oncesının mutfak banyosu tuvaletı, eskı kapılar, eskımıs yıpranmıs parkeler, eskı pencereler. 20 yıl olmustur belkıde yapılalı

Duzeniniİ bozmayın bence, refakatçi iznini deneyin ya da doktor hastane imkanı varsa kayınpederinin yanınıza getirebilirsiniz
Dr ımkanı yok cnm
Refakatçi ıznı hakkında bılgın var mı
Vermezlerse napcaz onu dusunuyrm
Sadece kanunu okudum olur gıbı geldı ama

Dr ımkanı yok cnm
Refakatçi ıznı hakkında bılgın var mı
Vermezlerse napcaz onu dusunuyrm
Sadece kanunu okudum olur gıbı geldı ama
3 ay+3 ay veriliyordu ama sürekli bir şeyler değişiyor,son yönetmeliğe bakmak lazim

Ankarada yasamayı ıstıyrm aslında ama cocuklar okul cagına gelsın ıstıyrdm
Ankarayı ıyı bılıyorsundur o zaman cnm sen
Ben pek bılmıyrm, ev turan gunes bulvarının orada
Oralarda babamlara ev tutsak kıralar nasıldır fıkrın var mı?
Benim eski evim de o civardaydı. 1100 lira kira ödüyorduk. Aşağı yukarı 1000-1400 tl oralarda kiralar. Buralardaki evler aslında öyle yeni, yapılı veya lüks değil ama metrekare yüksek genelde. O yüzden kiralar böyle, muhit olarak da iyidir. Giriş kat daireleri daha ucuza bulabilirsin. Aidatlar falan özellikle kışın absürd rakamlara ulaşıyor. 400-500 lira eğer merkezi sistemse. Onu da hesap etmek lazım.

Sizin maaşınız çok mu yüksek

Yani annenizi taşıyıp onların kirasını vermek yerine ücretsiz izin alsanız

Bir de bu tayinler bu kadar kolay mı

Tamam babası rahatsız ama onun da oranları var her an boş kadro vs var mı

Eşin gidecek sonra da sen eş durumundan gideceksin vs vs

Bana açıkcası çok makul gelmedi duygusal yaklaşınca olur gibi ama bence asla annenlerin düzenini bozmayın

Onların yaşını bilmiyorum ama belli bir yaştan sonra şehir değiştirmek üstüne maddi sıkıntı damata bağımlı olmak vs onlara da iyi gelmez kaldı ki babanız iflas vs etmiş yani Adam yıpranır psikolojik olarak

Sonrasında Ankara güzel olur derseniz gidin ama annenizi asla yerinden yurdundan çevresinden etmeyin

Sizin maaşınız çok mu yüksek

Yani annenizi taşıyıp onların kirasını vermek yerine ücretsiz izin alsanız

Bir de bu tayinler bu kadar kolay mı

Tamam babası rahatsız ama onun da oranları var her an boş kadro vs var mı

Eşin gidecek sonra da sen eş durumundan gideceksin vs vs

Bana açıkcası çok makul gelmedi duygusal yaklaşınca olur gibi ama bence asla annenlerin düzenini bozmayın

Onların yaşını bilmiyorum ama belli bir yaştan sonra şehir değiştirmek üstüne maddi sıkıntı damata bağımlı olmak vs onlara da iyi gelmez kaldı ki babanız iflas vs etmiş yani Adam yıpranır psikolojik olarak

Sonrasında Ankara güzel olur derseniz gidin ama annenizi asla yerinden yurdundan çevresinden etmeyin
Maasım 6000 tl
Kesınlıkle soyledıklerının hepsı cok dogru o yuzden kafam cok karıştı :(
Tayın ısıde ankara oldugu ıcın aslında cok olay olmayacak ha dıyınce olmaz onlarda ayrı sıkıntılar

Benim eski evim de o civardaydı. 1100 lira kira ödüyorduk. Aşağı yukarı 1000-1400 tl oralarda kiralar. Buralardaki evler aslında öyle yeni, yapılı veya lüks değil ama metrekare yüksek genelde. O yüzden kiralar böyle, muhit olarak da iyidir. Giriş kat daireleri daha ucuza bulabilirsin. Aidatlar falan özellikle kışın absürd rakamlara ulaşıyor. 400-500 lira eğer merkezi sistemse. Onu da hesap etmek lazım.
Cok tesekkur ederım

Maasım 6000 tl
Kesınlıkle soyledıklerının hepsı cok dogru o yuzden kafam cok karıştı :KK43:
Tayın ısıde ankara oldugu ıcın aslında cok olay olmayacak ha dıyınce olmaz onlarda ayrı sıkıntılar

Maaşın iyi ücretsiz alamamanı anladım şimdi

Yani 3-4 desen al izni otur diyecektim de

Tayinler sıkıntılı bir de kreşe giden çocuğun düzeni vs

Bence eşin biraz refakat izni vs ile uğraşsın o zaman da sizden uzak kalacak ama mesafeyi bilmiyorum git gel yapıp eşin yorulur ama çocukların sen annen baban düzenini korur

Bir de Ankara fikri kesin mi yani şimdi böyle yazınca çirkin oluyor da kusura bakma Allah gecinden versin kp e bir şeyolunca Kv yalnız kalabilecek mi yoksa eşin bir adım sonrası için de mi gidelim diyor

Zira öyle ise tayin için şimdiden harekete geçmesi sağlık sebeplerini dayanak göstermesi de mantıklı olur zira yarın ne ile karşılaşacağını bilemiyoruz

Maaşın iyi ücretsiz alamamanı anladım şimdi

Yani 3-4 desen al izni otur diyecektim de

Tayinler sıkıntılı bir de kreşe giden çocuğun düzeni vs

Bence eşin biraz refakat izni vs ile uğraşsın o zaman da sizden uzak kalacak ama mesafeyi bilmiyorum git gel yapıp eşin yorulur ama çocukların sen annen baban düzenini korur

Bir de Ankara fikri kesin mi yani şimdi böyle yazınca çirkin oluyor da kusura bakma Allah gecinden versin kp e bir şeyolunca Kv yalnız kalabilecek mi yoksa eşin bir adım sonrası için de mi gidelim diyor

Zira öyle ise tayin için şimdiden harekete geçmesi sağlık sebeplerini dayanak göstermesi de mantıklı olur zira yarın ne ile karşılaşacağını bilemiyoruz
Evet, eşim annesını de yalnız bırakmak ıstemıyor. Başında benim olmam lazım dıyor. Bu noktada benım dusuncem de en azından cocuklar okul cagına gelene kadar bı ay bızımle kalır bı ay evınde kalır oyle ıdare edılır seklınde. (Gorumcemle altlı ustlu oturuyorlar, gorumcemın elı ayagı, gorumcem ısten gelıp cocukları falan yemegı herseyı hazır oluyor)

Sanırım dedıgın gıbı ılk etapta refakatçi ıznı olayını netlestırmemız lazım. Insallah alabılır 3 ay ılk etap uygun gorulurse 3 ay ıkıncı etap seklınde toplam 6 ay alınabılıyor. Tayın ıstesek zaten hemen cıkmayacak. Bu 6 ay ıcerisinde ne olur bılınmez.
Zamanla sekıl alması daha uygun olacak sankı
Esım birden panıkle tayın ısteyecem dıye atıldı ortaya. Oda haklı uzuntuden tek dusundugu babasının yanında olmak :(
Sakin davranıp doğru hareket etmelıyız.

Evet, eşim annesını de yalnız bırakmak ıstemıyor. Başında benim olmam lazım dıyor. Bu noktada benım dusuncem de en azından cocuklar okul cagına gelene kadar bı ay bızımle kalır bı ay evınde kalır oyle ıdare edılır seklınde. (Gorumcemle altlı ustlu oturuyorlar, gorumcemın elı ayagı, gorumcem ısten gelıp cocukları falan yemegı herseyı hazır oluyor)

Sanırım dedıgın gıbı ılk etapta refakatçi ıznı olayını netlestırmemız lazım. Insallah alabılır 3 ay ılk etap uygun gorulurse 3 ay ıkıncı etap seklınde toplam 6 ay alınabılıyor. Tayın ıstesek zaten hemen cıkmayacak. Bu 6 ay ıcerisinde ne olur bılınmez.
Zamanla sekıl alması daha uygun olacak sankı
Esım birden panıkle tayın ısteyecem dıye atıldı ortaya. Oda haklı uzuntuden tek dusundugu babasının yanında olmak :KK43:
Sakin davranıp doğru hareket etmelıyız.

Üzüntülü ama öakuk olmalı

Görümceniz yakınmış ve annesinin de ona göre düzeni var

Muhtemelen o da 70 üstüdür ama yine de düzenini bozmamak önemli

tayin hem kolay değil hem de büyük bir hamle önce izinle destek olmazsa düşünülür bir sonraki adım

Bir de baba ne düşünür yani benim yüzümden taşınıp geldiler fikri de hoş olmayabilir zira hastalar hassas olur

Yani babanız ben X şehrinde çalışıyordum burada iş de bulamadım dese laf arasında, sohbet olsun diye kp alınır vs vs

Üzüntülü ama öakuk olmalı

Görümceniz yakınmış ve annesinin de ona göre düzeni var

Muhtemelen o da 70 üstüdür ama yine de düzenini bozmamak önemli

tayin hem kolay değil hem de büyük bir hamle önce izinle destek olmazsa düşünülür bir sonraki adım

Bir de baba ne düşünür yani benim yüzümden taşınıp geldiler fikri de hoş olmayabilir zira hastalar hassas olur

Yani babanız ben X şehrinde çalışıyordum burada iş de bulamadım dese laf arasında, sohbet olsun diye kp alınır vs vs
Evet cnm aynen oyle
Cok tesekkur ederım yorumların ıcın
Konusmak dusunmek beraber ıyı gelıyor bana
Refakatçi ıznını onumuzdekı hafta netlestırmemız lazım
Ayrı sehırlerde olmak cok zor ya of

Sagol cnm

Dusundukce en mantıklısı bu olacak sankı
Ev bakımsız derken ben gormedım ama oturulmayacak gıbı degıldır. Sadece yıllar oncesının mutfak banyosu tuvaletı, eskı kapılar, eskımıs yıpranmıs parkeler, eskı pencereler. 20 yıl olmustur belkıde yapılalı
Ben şahsen eşim kal diyorsa kalırdım. Düzenimi değiştirmezdim. Biraz özlem olacak bebişle yalnız olacan ama annen yardım eder elinden geldiğince.
Eğer eşinle gideceksen de bir annenin babanın yol parası olur. Onlarda torundan ayrılmaz.
Olsun canım evini dert etme borçlarınız varsa sizi sağlık açısından etkilemiyorsa biraz sabret. Kredi borcunuz daha kaç yıl var bilmiyorum ama hiç bir daha kira masrafına girmeyin ileride rahat edersiniz.
Sonuçta aynı durum senin ailene olsa sende gitmek isteyecektin yanlarına. İnşallah çabuk iyileşirde herşey yoluna girer.

Öncelikle geçmiş olsun, Rabbim acil şifalar versin. Bende babamı kanserden kaybettim. Anladığım kadarı ile eşiniz tek erkek evlat, bizde de benzer bir durum olmuştu. Abim tek erkek evlattı oda devlet memuru. Babamın tek erkek evladı benim başka bakcak kimse yok diye ücretli izin olarak gelmişti buraya. Bu şekilde baya bi izinli kaldı. Şimdi hatırlamıyorum ama yaklaşık 2 sene kadar ondan sonrada tayin aldırdı İzmire.

Öncelikle geçmiş olsun, Rabbim acil şifalar versin. Bende babamı kanserden kaybettim. Anladığım kadarı ile eşiniz tek erkek evlat, bizde de benzer bir durum olmuştu. Abim tek erkek evlattı oda devlet memuru. Babamın tek erkek evladı benim başka bakcak kimse yok diye ücretli izin olarak gelmişti buraya. Bu şekilde baya bi izinli kaldı. Şimdi hatırlamıyorum ama yaklaşık 2 sene kadar ondan sonrada tayin aldırdı İzmire.
Allah razı olsun
Allah rahmet eylesın :(
Acaba aldıgı ızın refakatcı ıznı mı ıdı

Back