karıncalar...

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
37
Puanlar
158
biz tatildeyken mutfak tezgahını karıncalar basmış. eşim benden sonra geldi memlekete ve gelmeden bişiler dökmüş sanırım tezgaha. şimdi bu canlıları öldürmek istemiyorum. nasıl kurtulabilirim bunlardan? tezgaha kahve döktüm kaçmıyolar, fesleğen döktüm kaçmıyolaar. evi gitgide batırıyorum bunlar kaçsın diye. bir bilen varsa paylaşır mı acaba?

cnm kahve telvesi çok iyi geliyomş ben denemedim ama bide denemek istersen eczanede tox adında bi ilaç var toz şeklinde serpiosun bi iki gn kalıo tercihen bidaha çıkmıyolar evimde her sene ilkbaharda karınca krizleri yaşadıım içn biliyorum nefret ediyorum öldürmekte günah.onun için tavsiye ederim tox u yalnız temizlerken ıslak mendille felan temzle öönce makineye çekme kötü koku oluşuo filtreden süpürürken iğrenç ötesi koku çıkıo lmaz:

ben annemden biliyorumm
anneciğimin evinide böyle hep karıncalar basıyor özellikle mutfağını

annem mutfak tezgahının üzerine bir tepsi koyuyo tepsinin içerisini suyla doduroyu

2 saat sonra tüm karıncalar o tepside

hiçbişey kalmıyor etrafta

karınca suya geliyormuş çünkü

bunu bi dene arkadaşım

Limonu kes karınca çıkan yere koy karınca falan kalmıyor hemde ölmüyorlar ilaca falan boşuna para vermeyin...

suya geliyorlarsa boğulup ölmüyorlar mı?

tuz dökersen gelmezler

karnca bereket derler ama öldürme yazık

bende karıncalar için toz aldım şimdi ama satıcı sürdüğün yere gelmez ama başka yok bulurlar kendilerine dedi yuvaları mutfak dolabının arkasında oraya ulaşma şansım yok keşke yuvalarında hepsi ölseler bida gelmeseler dışarda toprakta oluyorlar iyihoşta evde taş betonda neişleri varya insan sinir oluyor

ben naptıysam çare bulamadım. şimdi taşınıyorum. yeni evimde yoktur umarım karınca

Karınca tabletleri var canım onlardan al evin her köşesine koy.Bendede olmuştu sonra kayboldular..

benim evimde dolu ve heryerdeler..üstelik 6. katta oturuyorum çıldırcam yakında.ne yaptıysam gitmiyorlar.yuvalarını bilmiyorum ama dediğim gibi heryerde oldukları için yuvalarını bilmekte pek mümkün değil..hergün süpür sil yok gitmiyorlar

arkadaşlar bende burdaki yorumlardan okumuştum gazyağının öldürdüğünü kokusundan yuvayı terk ediyolarmış bi camsil şişesine gazyanı doldurdum dolap aralarına sıktım tabi hala mutfak biraz kokuyor ama havalandırıyorum şuan kurtuldum gibi görünüyo

düzeltiyorum ne kurtulması ya resmen savaş veriyorum 1 hafta yoklardı şimdi duvarın arkatarafından çıktılar evimi ilaçlatmam mümkün değil çok pahalı bişey bu gene çıktıkları yeri kapadım ama başka bi delik bulucaklarına eminim ama pes etmicem orayıda kapatıcam taki kış gelene dek böyle devam edicek heralde aç susuz kalıyolar bişey bulamıyolar daha niye ısrarla geliyolarki nette çok araştırdım kurtulmanın kesin yolu yokmu diye malesef yok ama son çare olarak tarım ilacı satan biyerden ilaç alıcam ençok önerilen yöntem o
bu evde onlara yer olmadığını anlamaları lazım kendilerine başka ekmek kapısı bulana dek mücadeleye devam

Son düzenleme:
Allahım bir türlü kurtulamıyorum bu karıncalardan çıldırcam küçücük şeyler ama benim hakkımdan geliyorlar... acilll pratik bir çözümmm istiyorum arkadaşlar....

kızlar karıncalar için sıvı bir ilaç satılıyor.sulandırıp bütün dolapların kapıların yani sıkabildiğiniz her köşeye sıkıyorsunuz.eğer sıktığınız yerleri silmezseniz 4 ay etkili oluyor.ayrıca insanada hiçbir yan etkisi falanda yok.ben ancak bu ilaçla kurtuldum karınca illetinden.tuz limon gibi şeyler asla çözüm olmuyor.toz ilaçlarda etkili ama onuda heryere dökemiyorsun hem çok pis kokuyor hemde evde küçük çocuk olunca sakıncalı oluyor.ilk kullandığım sene evleri temizledikçe sıkıyordum ama şimdi ilkbaharda karıncalar çıktığında sıkıyorum bir daha gelmiyorlar.sizlerede tavsiye ederim almak isterseniz zirai ilaç satan yerlerden bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…