Karin ve bacak lipo-germe tecrubeleriniz

gebito

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2008
6.493
14.410
Merhaba,

Surekli kilo vermeye calisiyorum ve verdikce geri aliyorum. Daha fazla bu konuyla ugrasmak istemiyorum ve karin lipo-germe yaptirsam mi diye dusunuyorum. Yurtdisinda yasiyorum. Ameliyati ancak yaz sicaklarinda olabilirim. Zor mu olur? Ameliyat sonrasi zorluklarini yazar misiniz? Pisman misiniz? Memnun musunuz? Ameliyattan 1-2ay sonra yurtdisina donmem sikinti olur mu? Ameliyati baska sehirde olsam ameliyat sonrasi yolculuk va bakim sikinti yaratir mi?

Gecen yil ust bacagimdan supheli bir ben alindi, dikis dahi atilmadi, sadece oydu aldi doktor. Bir yildan fazla oldu. Izi hala kipkirmizi. Eger bacak germe yaptirirsam dikis izleri nasil iyilesiyor kucucuk bir ben izi bile duruyor.

Doktor gecen hafta hemoglobin a1c’me baktirdi yok seker hastalik bir durumum.

5 ay önce mini karın ve lipo kombini yaptırdım sehir dısında.1 hafta kaldım.Drenlerim biraz uzun kaldı ve ucaga drenli binmistim😄 dikis sorunları vs icin en az 15 gün kalsanız iyi olur.Toparlanma süreci ilk 1 hafta agrılı oluyor sonrasında evde tabi 2 ay ağır kaldırmadan hafif isler yapmak gerek.Sizin tam karın germe olursa o biraz daha mesakkatli diye duydum.Yalnız germeden ziyade benim lipo yapılan kısımlarım cok acıyordu.Degisik bir acısı var tam tarifte edemiyorum.Bacak germeyi ayrı bir operasyonla yaparlar muhtemelen.İz olarak mutlaka kalacaktır ama görüntü sizi mutlu eder amaan varsın kalsın.

aslında çok kilolu biri değilim. Bmi’im 26, 40 beden giyiyorum ama ameraika bedeniyle :) yani burada bedenler büyük.
Mini ve büyük karın germenin ne farkı var. Aslında ben kendim kilo verip kalan küçücük göbeğimi lipo-germe yaptırmayı ve bir daha şişmemeyi hayal ediyorum. Bilmiyorum dopru bir düşğnce mi? Bacaklarım da o kdar kalın değiller, böylesi bir iz kalacaksa bacaklarıma hiç bir müdehale yaptırmayabilirim. Ancak daha önce bacaklarına lipo yaptıran bir tanıdığım lipodan sora tüm vücudunun kalınlaştığıno, eskiden yağlı olmayan bölgelerinin de lipo sonrası yağ tutmaya başladığını söyledi( tabi beslenme ve yğksek kalori alımı nedenli)

aslında çok kilolu biri değilim. Bmi’im 26, 40 beden giyiyorum ama ameraika bedeniyle :) yani burada bedenler büyük.
Mini ve büyük karın germenin ne farkı var. Aslında ben kendim kilo verip kalan küçücük göbeğimi lipo-germe yaptırmayı ve bir daha şişmemeyi hayal ediyorum. Bilmiyorum dopru bir düşğnce mi? Bacaklarım da o kdar kalın değiller, böylesi bir iz kalacaksa bacaklarıma hiç bir müdehale yaptırmayabilirim. Ancak daha önce bacaklarına lipo yaptıran bir tanıdığım lipodan sora tüm vücudunun kalınlaştığıno, eskiden yağlı olmayan bölgelerinin de lipo sonrası yağ tutmaya başladığını söyledi( tabi beslenme ve yğksek kalori alımı nedenli)

Kendi vücudunu daha iyi tanirsin ama BMI 26 olan bir insan kilolu olamaz.
Hafif balık etlisindir.
Madem yurtdişindasin birde zayiflama iğnesini dene.
Cevremde deneyen ve süper sonuç alan insanlar mevcut.
Birazcık yağ için bıçak altina yatmaya değmez.

Hafif balık etlisindir.
Evet çok kilolu değilim. Genel bir kilom var. Ne yaşam söyleyeyim ben vücudumu sever beğenirim. O nedenle karın germe yaptırıp sonra vucudumu sevmemekten korkuyorum. Tek derdim göbeğim. Boyum 176, zamanında 52 kiloydum ama yine göbeğim vardı. Ortaokulda sopa gibiydim ama göbeğim düzleşsin diye günde 300mekik çekerdim. Olmadı. Hiç bir zaman göbeksiz biri olamadım. Artık 40 yaşımdayım ve 60 yaşımda da göbeğimi sorun etmek istemiyorum. Gerdireyim ve bunu kafamdan sileyim istiyorum.

Ama arkadaşım dedi ki o bacak lipo olduktan sonra kolları, gıdısı falan yağlanmış. Öyle bir durumdan korkuyorum. Gerçi şöule de bir şey var, o arkadaşım 10 tüp bebek tedavisi görmüş bu ameliyattan sonra yıllar içinde, o hormonlar, psikolojik yıkımlar da onda bu yağlanmaya sebep olmuş olabilir. Bilemiyorum.

Ama benim göbek sporla giden bir göbek değil. Veriyorum kilo, sonra geri alıyorum. Olmuyor malesef :KK43: senelerdir oturtamadım kilosuz bir hayat

Hafif balık etlisindir.
Zayıflama iğnesi ozempic mi? Yan etkilerinden korkarım. Bir de ben şimdi başlasam 5 ayda 15 kilo veririm. O sprun değil. Sorun 9 ayda verdiğim tüm kiloları geri almış olurum :KK43:(

Zayıflama iğnesi ozempic mi? Yan etkilerinden korkarım. Bir de ben şimdi başlasam 5 ayda 15 kilo veririm. O sprun değil. Sorun 9 ayda verdiğim tüm kiloları geri almış olurum :KK43:(

Evet ozempic. Yan etkisi ameliyattan azdir diye düşünüyorum.
Ayrıca kilo almaya yatkin bir vücudun varsa liposuction sonrasi ayni kiloyu tekrar alirsin malasef.
Tek çıkar yolu metabolizman alışana kadar diyet yapmak
Benimde vücudum kilo almaya yatkin. Mecbur ömürlük diyet yapıyorum.
Bende çok araştırdım ama çekilen yağ tekrar geri geliyor ve vücut deforme oluyor

Evet ozempic. Yan etkisi ameliyattan azdir diye düşünüyorum.
Ayrıca kilo almaya yatkin bir vücudun varsa liposuction sonrasi ayni kiloyu tekrar alirsin malasef.
Tek çıkar yolu metabolizman alışana kadar diyet yapmak
Benimde vücudum kilo almaya yatkin. Mecbur ömürlük diyet yapıyorum.
Bende çok araştırdım ama çekilen yağ tekrar geri geliyor ve vücut deforme oluyor
Peki kendim kilo verip son kalan göbeği gerdirsem?

Yağ aldırmın ne yan etkisi var ki? Ozempic kalp ve karaciğere zarar veriyor diye biliyorum.

Chatgptte sordum da hiç öyle değilmiş;

Ozempic’in karaciğer ve kalp üzerindeki etkileri konusunda bazı gözlemler mevcut olsa da, ciddi zararlar nadiren görülür ve genellikle yüksek risk taşıyan hastalar için dikkatli takip önerilir.

Karaciğer Üzerine Etkiler

Ozempic’in karaciğer üzerinde doğrudan toksik bir etkisi olduğu kanıtlanmamıştır, ancak nadiren karaciğer enzimlerinde yükselme gözlemlenebilir. Diyabet hastalarında bazı ilaçlar karaciğerde yağlanma veya hepatit riskini artırabilir, bu nedenle Ozempic kullanırken karaciğer fonksiyonlarının takip edilmesi faydalı olabilir.

Kalp Üzerine Etkiler

Ozempic, kalp sağlığına olumlu etkiler sunabilir. Bazı çalışmalarda, bu ilacın kardiyovasküler riskleri (kalp krizi ve inme gibi) azalttığı gözlemlenmiştir. Ancak yan etki olarak çarpıntı veya kan basıncında değişiklik gibi belirtiler görülebilir. Kalp hastalığı riski yüksek bireylerde, doktor kontrolü altında kullanılması önerilir.

Özetle, Ozempic’in karaciğer ve kalbe ciddi zararlar verdiğine dair güçlü bir kanıt yoktur, ancak düzenli kontrol altında kullanılması ve olası yan etkilerin gözlenmesi önemlidir.

Peki kendim kilo verip son kalan göbeği gerdirsem?

Yağ aldırmın ne yan etkisi var ki? Ozempic kalp ve karaciğere zarar veriyor diye biliyorum.

Chatgptte sordum da hiç öyle değilmiş;

Ozempic’in karaciğer ve kalp üzerindeki etkileri konusunda bazı gözlemler mevcut olsa da, ciddi zararlar nadiren görülür ve genellikle yüksek risk taşıyan hastalar için dikkatli takip önerilir.

Karaciğer Üzerine Etkiler

Ozempic’in karaciğer üzerinde doğrudan toksik bir etkisi olduğu kanıtlanmamıştır, ancak nadiren karaciğer enzimlerinde yükselme gözlemlenebilir. Diyabet hastalarında bazı ilaçlar karaciğerde yağlanma veya hepatit riskini artırabilir, bu nedenle Ozempic kullanırken karaciğer fonksiyonlarının takip edilmesi faydalı olabilir.

Kalp Üzerine Etkiler

Ozempic, kalp sağlığına olumlu etkiler sunabilir. Bazı çalışmalarda, bu ilacın kardiyovasküler riskleri (kalp krizi ve inme gibi) azalttığı gözlemlenmiştir. Ancak yan etki olarak çarpıntı veya kan basıncında değişiklik gibi belirtiler görülebilir. Kalp hastalığı riski yüksek bireylerde, doktor kontrolü altında kullanılması önerilir.

Özetle, Ozempic’in karaciğer ve kalbe ciddi zararlar verdiğine dair güçlü bir kanıt yoktur, ancak düzenli kontrol altında kullanılması ve olası yan etkilerin gözlenmesi önemlidir.

Benimde bildiğime göre bir zarari (kanıtlanmış) yok.
Yağlanmış karaciğer ve kalp damarları uzun vadede daha zararlidir diye düşünüyorum.
Tabiki ameliyat ve ozempic arasi kalan insanlar için bu söylediklerim.
Ben şahsen sıkı diyet ve spor yandaşiyim ama bazen olmayinca olmuyor ve doktor yardımı gerekli oluyor.
Benim yağ aldiranlarda gözlemlediğim durum iç açıcı değil.
Göbekden çekilen yağ depolari kilo aldığın zaman başka yerde fazlaca çıkıyor.
Mesela göbek düz kalıyor ama sirt veya kollar hunharca yağlaniyor.

X