- 29 Ağustos 2017
- 1.174
- 2.155
- 36
Arkadaşlar benim hikayem biraz uzun ama gerçekten buraya yazıp destek almaktan başka bir yol bulamadım. Gerçekten çok korkuyorum. Şuan 10+1 hamileyim. Bundan 10 yıl önce sağ yumurtalığımdaki kist, apse yapmıştı ve oldukça büyük bir kitle oluşmuştu o tarafta. Bu nedenle sağ yumurtalık ve tüpümü ameliyatla aldılar. Ancak ne yazık ki karın içi yapışıklıklar mevcuttu ve yapışıklıkla bağırsağıma kadar yapışmıştı ve bu yüzden yumurtalık, tüpüm alınırken bağırsağım zedelendi. Ve ikinci ameliyata aldılar hemen . Bu ameliyatta bağırsağımı karnımdan dışarı dikip bir torbaya bağladılar. Bu uygulamanın ismi tıp dilinde kolostomiydi ve bağırsağım bir süre böyle dinlendikten sonra geri içeri dikilecekti. Neyse 4 aylık bir süreç sonrası tekrar ameliyat oldum ve bağırsağımı içeri aldılar. Sağlığıma kavuşmuştum. Tabi bu süre içerisinde gerçekten çok zor zamanlar geçirmiştim. Neyse ki şimdi iyileştim ve çok şükür tek yumurtalık ve tek tüp ile hamile kaldım . Ancak önceki ameliyatlarıma bağlı olarak karın içinde yapışıklıklarkm var. Bu da doğumumu riskli hale getiriyor. Çünkü bu durumda bağırsak gibi diğer organlarımın doğumsırasında zedelenme durumu mevcut. Ne yapacağımı bilmiyorum lütfen benzer durumları yaşayıp iyi hikayeleri olan yazabilir mi ?