Kar'ın Başarı Öyküsü

kar

içim buz tutmuş..
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2007
5.279
10
358
İstanbul
arkadaslar bunu bı arkadasım yazmısdı bende alıntı yapıp sızlerle paylaşmak ıstedım..
Yaşım: 23
Boyum:167
Kilom:59
Başlangıç kilom: 90

YAZACAKLARIMIN ZAYIFLAMAYI GERCEKTEN ISTEYEN AMA ACABA OLURMU DIYEN TUM ARKADASLARIMA ÖRNEK OLMASINI ISTIYORUM LUTFEN YAZACAKLARIMI DIKKATLE OKUYUN...
İlkokuldan sonra kabul edıyorum hıc zayıf bır donem gecırmedım ama tombıs de sayılmazdım.
Lıse yıllarında 68 kıloydum boyum 167. balık etlıydım yanı...
Öss sitresi,adet duzensizliği, bilinçsiz yeme derken bır senede 68 kılodan tam 90 kıloya cıktım.
Aynaya baktıgım zaman kendımı ben bıle tanımıyordum.
Malesef unıversıteye gıttıgımde bu kılodaydım..
Geriye donup baktıgımda cok yazık dıyorum resmen zıyan olmus yıllarım...
İlk yıl bu kıloyla bıttı okul ıkıncı sene spora yazıldım ole bole derken 81 kıloya ındım.
Bu cok guzeldı benım ıcın ama yetmezdı epey bır zaman da bu kıloda kaldım takı 14 nisan 2008 tarıhıne kadar...
Aydasu kendıne gel dedım senın bır sevdıgın var yakında aılesıyle tanısacaksın ıstermısın sana tombıs desınler falan...
Zayıflamak ıcın bır suru neden buldum kendıme...
Veee yataktan kalkmaya usenen ben yollardan alamaz oldum kendımı...
İlk once dıyete baslamadan once bır ay ınternetten arastırdım ne yapmalıyım nasıl zamana yayıp nasıl kalıcı kılo vermelıyım dıye kafaya koymustum bır kere...
İnanın net basında arastırma yaparken bıle elımde cıkolata vardı nasılsa kafaya koymustum zayıflamayı dıye...

14 nısandan ıtıbaren yaptıklarım:

1- Hergun birbuçuk saat yurudum.

2- 6 ogun yemek yedım.

3-İkı kasık seker kullanan ben bır cırpıda sekerı tamanen kestım ve hala asla seker kullanmıyorum ne cayımda ne kahvemde...
Şöyle dusunun 1 kasık seker yaklasık 50 kalorı neden zıyan edeyım dedım sonucta bı elma armutta yaklasık aynı kalorı yada nerdeyse bı dılım ekmek bu haklarımı sekerde tuketmek ıstemedım.

4-Cıps, kola, bıskuvı tamamen cıktı hayatımdan. bi tane bıskuvi o d yaklasık ellı kalorı deger mı bı anlık zevk ıcın, aslaaa

5-Bı ogun sebze yedıysem dıger ogun et yada tavuk yemege calıstım kı dengelensın

6- Diyette pılav, makarna, ekmek yenmez diye bır kural yok cıkarın bunu aklınızdan, onemlı olan besın degısımını kavrayabılmek neyın yerıne ne yada hangı zamanda hangı besın bunu tutturabılmek.. mesela canınız o an ekmek yemek ıstemıyodur ve ıkı dılım ekmek hakkınız vardır bunu ıkı kasık pılavla degıstırebılrsınız yada makarnayla... olay bu degısımı bılembılmek.. bugun ekmek yemedım dersınız ama corba ıcmıssınızdır alın sıze ekmek.. bılınçlı yapmak onemlı...

Mesala ornek bı menu yazmak ıstıyorum

Sabah: 2 dılım ekmek+ 5 zeytın+ 1 kk peynır+ domates+ salata+bol yesıllık+1 yumurta+ sekersız cay

Ara: 4 kayısı+1 cay bardagı yogurt

Ögle: 8 yemek kasıgı sebze yemegı+ 100 gr yogurt+ 1 kepçe corba+ bol salata

Ara: 1 çay bardagı beyaz leblebı

Aksam: 100 gr tavuk+100 gr yogurt+ 2 kasık makarna ya da pılav+ bol salata

Ara: 1 mandalına+ 1 elma

Genelde beslenme duzenım bole oldu arkadaslar ve hep aynı saatlerde yemege gayret ettım.

Yemek saatlerım 10-12-14-16-18-20

Diyetıme son verdıkten sonrada dıkkatlı yemege devam ettım.
Arkadaslar...bakın yeterkİ ısteyelim ben aynı zamanda polıkıstık over hastayım doktorum yerı gelecek ayda bır kılo verdıgıne sevıneceksın dedı ama ole olmadı cunku hıc kaybetmedım azmımı... ve kılo verdıkten sonra tekrar gıttım doktora bana ne dedı bılıyormusunuz ben sende polıkıstık over oldugunu bılmeseydım asla ınanmazdım bu duruma hıc bır sey kalmamıs sen okadar kılo verınce dedı dusunun kıstler bıle kayboldu...

dıyet yaparken calısmıyodum ıstedgım gıbı saatlerıme dıkkat edıyordum 9 aydır calısıyorum ama hala yeme duzenım aynı hala ara ogunlerımı asla atlamıyorum

YETER KI isteyelım arkadaslar hadı buna ınanalım.. herkes yapabılır yeter kı azmetsın yeter kı gayret etsın... ben 90 kılo basladıgım seruvenımı 59 kılo olarak noktaladım... 23 yasına gırdım hayatta daha keyıflı bıse yasamadım benı her goren sok oluyor en yakınlarım bıle tanımıyor... bu muthıs bu duygu neden aynı duyguları sen de yasamayasın kı neden hadı canlan...
eskıden 52 beden gıyıyordum sımdıyse 38 beden... sen neden yapamayasın hadı...kendıme olan guvenım geldı ınanın dehset bır duygu elıne aldıgınız bır kıyafetı acaba bana olurmu dıye dusunmeden almak... bunu herkes yasamalı...
son olarak olculerımı yazmak ıstıyorum

eskıden: gogus: 115 sımdı: 88
bel: 100 simdi: 71
kalça: 120 sımdı: 90

ben basardım...
bundan sonra da elimden geldiğince basarmak ısteyen arkadaslarıma destek cıkmak ıstıyorum...

unutmayın ACI YOKSA KAZANÇ DA YOK ve ZAFERE GİDEN YOLDA ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR...

ACI YOKSA KAZANÇ DA YOK

arkadaşım gönülden tebrik ederim ben de başarı öykümü yazdım,hala devam ediyorum ve Allah izin verirse 65-67 oldum mu bu iş biter:)) (boyum 174 olduğundan) ben çikolatayı ,tatlıyı kesmedim çünkü baktım ki canım istiyor,eğer kendimi engellersem elimde bir paket çikolata bulurum diye kesmedim vallahi=))) önemli olan miktar. ne yediğinizin bir önemi yok. ve hareket çok önemli,hep diyorum bunu. sporcuları örnek alalım, bizim yediklerimizin 10 katını yerler ama kilo almazlar,zayıftırlar her daim. bunun nedeni spor tabiki. yedikleriniz ile spor dengelenirse süper kilo veriyorsunuz. yürüyüş,ev hanımı olsun,öğrenci olsun,çalışan olsun, başta gelen sporlardan biri...

tebrık ederım canım ne guzel ısteyınce oluyomus yanlı bu benım başarı oykum degıl :)benım oykum henız bıtmedı bende 67 kılo ıdım boyumda 1,78 ama on kıla aldım ve vermekle bogusuyorum :) ınş bende yayınlarım basarı oykumu :)

KARCIM merhaba
sok oldum ay bakayım kım vermıs yıne kıloarı dedım bır baktım
benım oykummus canım benım
ınan ağlamaklı oldum ya

KARCIM merhaba
sok oldum ay bakayım kım vermıs yıne kıloarı dedım bır baktım
benım oykummus canım benım
ınan ağlamaklı oldum ya

İlk cümleyi okumadan direk başarı öyküsüne dalmışım:)) demin yazdıklarımı aynen size iade ediyorum.=))))

merhaba,öncelikle kocaman bir maşallah azminiz için,ne kadar sürede verdiniz bu kadar kiloyu ve baştan beri hep diyetisyen kontrolündemiydiniz?

karcım bende bgn başladım diyete gerçi benm derdim sdc 7 kilo vermek.senin verdiğin kiloları okuyunca sdc diorum aslında gözümde okadar büyüyorki hiç veremeyecekmişim gibi geiyor.ama bgn lahana çorbası diyetine başladım bakalım işe yarayacakmı.aslında senin gibi saglıklı bir diyet en iyisi ama ben sonuca çabuk ulaşmak istiyorum umarım kilolarımı verebilirim ve geri almam.senide tebrik ediyorum buarada.bu forumda senin başka yazılarınıda okuyorum çok yararlı bilgiler veriyorsun teşekkürleralkisalkisalkis

öncelikle tebrik ediyorum seni arkadaşım. :) umarım ilerleyen zamanlarda benimde bi başarı öyküm olur. yolu yarıladım diğer yarısı bitince mutlaka paylaşacam sizlerle.......:1hug::enbuyukkk:

tebrik ediyorum aydasuopuyorumnanaktanturkbayragi
bende bu yolda azimle ilerliyorum birgun bende yazacagi oykumu

vay bee :) cidden cok motive edici oldu benim için. bu gün pazartesi ve yine bi diyete başladım .inşaallah bu sefer sonunu getireceğim :)

öncelikle tebrik ediyorum seni arkadaşım. :) umarım ilerleyen zamanlarda benimde bi başarı öyküm olur. yolu yarıladım diğer yarısı bitince mutlaka paylaşacam sizlerle.......:1hug::enbuyukkk:

canım merhaba ınan bana ıstedıkten sonra en guzel basarı hıkayenı gururla yazabılırsın
ben burda basarı hıkayelerını okurken elımde cikolatayla dolasıyordum düsün yanı

tebrik ediyorum aydasuopuyorumnanaktanturkbayragi
bende bu yolda azimle ilerliyorum birgun bende yazacagi oykumu

tatlım oykunu okuacagım zamanı sabırsızlıkla beklıyorum

vay bee :) cidden cok motive edici oldu benim için. bu gün pazartesi ve yine bi diyete başladım .inşaallah bu sefer sonunu getireceğim :)

bilmedıgım bır memlekette bılmedgım bır arkadasımı motıve edebıldıysem ne mutlu bana

aydasu tebriklerkaydirigubbakcemile5

cok tesekkur ederım canım

kendimi gördüm sanki yazıda :) gitmedigim doktor yapmagım diyet içmedigim ot nerdeyse kalmadı önmeli olan herşeyi kafada bitirmek bu kez kararlıyım bütün teknik konular hazır gerisibenim sabrım ve azmim iki üç ay sonra bende başarımız yazıcam buraya :) ne diyim darısı benim ve benim gibilerin başına =)

Tebrikler kilonuzu muhafaza etmenizi dilerim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…