Karı-koca arasında maaş/para mevzusu?

Ekonomiden kim iyi anliyorsa ay sonu sorunsuz cikariliyorsa para yönetimi onda olmalı...ben alacak verecek işlerini yani muhasebe tutma işini sevmediğimden maaslarla eşim ilgilenir. Evde ortak bir para bulundurun giderleri kapattıktan sonra ihtiyacı olan alsın. Eşinizle bu konuyu güzelce konuşun senin paran benim param olayını bizim paramız haline getirirseniz çözüm bulunur bence...

Ben hic vermiyorum mutfagimin eksigini ben bilirim.hatta ondanda alirim.pazari ben karsilarim mutfagin bir bolumunu karsilarim geri kalani eve aksesurlar vs onlari alirim geri kalani bakimjma harcarim.esim ne maasimi bilir ne maas gunumu.ona bu hakki hic vermedim

Canım senin esinin tanimanla ilgili. Ben esime güveniyorum. Maas kartim onda ve istedigim tutarida her zaman ceker verir. Her ay beninyanina oturtur unuttugu zamanda ben soylerim bu ay harcamalar nasil diye.oda tek tek bilgisayarimizda gelir gider tablomuz var. Beraber tek tek inceleriz.artan parayı konuşuruz.3 cocukluyuz masraflar tahmin edersin.o ev kradisi cekti benim maasimla gecindik.araba aldi benim maasimla gecindik.cok sukur simdi aylik artirmaya calisiyoruz.bazen altin hesabina yatirma bana ceyrek al derim hic itiraz etmez.istedigim herseyi alirim kresi karti bendedir.niye bunu aldin demez.anneme her ay 150tl mutlaka gönderirim hatta kendine göndertirim. Yani demem o ki parani takip et.baktim aklin almiyor verme. Esim hatta para isleriyle de sen ugras der.aman bosver derim guvenirim.hatta beni ucretsiz izne cikartti ve yine istedigim gibi harcamami yapiyorum.

Ay arya alemsin
Ayol kendilerini zorlamayacak miktarlari versinler ailelerine lazimsa. Hani onu ben neden soyledim su sekilde, hep kiziyorlar ya erkek kendi ailesine para verince. Kadina geldiginde veremez diyorlar. Yok oyle ayrimcilik ikisi de versin ailesine. Kadininki aile de erkeginki bostan korkulugu degil hani o baglamda.
Simdi ben ise girdigimde kocam benden maasimi istese,bana da icinden harclik verse dirsek gosteririm. Ne munasebet? Calismaya beynim var da kendi paramla kendi evimi idare etmeye mi beynim yok?

Iyide herkes istedigi miktari ailesine verirse, evde para kalmaz ki

Bizim ortak hesap ve ayri hesabimiz var. Ben her ay ortak hesaba bir miktar para yatiririm, ortak giderler için. Diger miktarda kendi hesabimda kalir. Gerçe bu geçen iki ayda maddi zorluk çektigimiz için benim hesaptada pek para kalmiyor.

Ama genelde biraz para kaliyor ve kendime kiyafet felan alirim, yada kizim için birsey gördüysem. Ayni sistem esim içinde geçerli, onunda kendine ait hesabi var.

Elbette hersey tam ikiyi bölünmez, güven olmasida lazim. Yada karsindaki için iyi niyet. Mesela maddi zorluk olmasina ragmen, yine esim "birsey olmaz, al o kiyafeti iste, sende çok çalisiyorsun, elbette para harcayacaksin" diyor. Yani birazda karsilikli anlayis ve paylasim ile alakali bence.

Ve "koca aldim esek degil" cümlesine baya baya güldüm. Harika!

Bence iki tarafta aileye para vermesin. Yani kari koca gelmis 50-60 yasina. Evlat olmasa geçinemiyeceklermi? Ha evlat olarak arada mutfak alis verisi yaparsin yada cidden bir para sikisiliginda verirsin. Ancak her ay düzenli bir sekilde para verilmez. Yani bir anne baba bunu zaten istememeli.

Ve "bana para ver, sana harçlik vereyim" sistemide dedigin gibi tuhaf. Ben harçlik almak için çalismiyorum. O halde benim sistemim gayet iyiymis :)

Çalışırken maaşımın bir kısmını birikim için ortak hesaba gönderirdim, kalanı bende olurdu. Eşimin maaşıyla tüm harcamalar olurdu, onun naaşının bir kısmıda yine ortak hesaba giderdi. Şuan ben çalışmıyorum, yine iki hesap var, çünkü eşim para harcamayı çok sever, maaşı yatınca direkt birikim hesabına bir kısmını yatırır ki tüm maaş uçup gitmesin

Eşinizin zorla maaşınızı sizden almak istemesi hiç hoş değil. Ortak bir karar almanız lazım. Maaşın bir kısmını esinize göndermeniz de sorun değil ama istemiyorsanız, saygı duymalı fikrinize.

Biz de kimse kimseye karışmazdı öyle paylaşım borç biriktirme vs olmayınca herkes kendi parasını ederdi . Ücretsiz izne çıkınca herüfe bakar oldum
Ben de kalsın paralar de niye elinde kalıyormuş ifrit olurum böylelerine de

Sen mutluysan sistemin iyidir

Anne babaya para verme olayi cok cesitli bende. Kimisi maddi destek olarak verir kimisi jest olsun diye verir. Ben calistigim donemde annemi tatile gotururdum mesela. Kendi parasiyla elbette gidebilir ama ben jest yapmak istiyordum.
Bir arkadasimin annesinin sosyal guvencesi yok, adam annesine 250 lira yakit parasi verdi diye karisi kiyameti kopardi. Ama karisi 5 bin olan maasini 3,5 soyleyip kendi annesine veriyordu herkes boyle durumlarda kendisine bakacak.

Herkesin maasi kendinde durur ihtiyac neyse kim yakinsa o alir yada kim giderse borclari esim öder para biterse benden alir benim biterde ondan alirim nebilimm biz hic sorun etmedik simdiye kadar ortak hesap gibi kullaniyoruz ikimizde maaslarimizi

Ne saf kocalar gordum,calisip maasini ev hanimi olan esine veriyor icinden sigara parasini dilenerek aliyordu cogu bence cok komik.

evlenince insanlar maaşlarını ortaya koyarlar, borçlarını faturalarını öderler. alışverişlere birlikte gider parayı birlikte harcarlar. ben sana vereyim sen bana ver ya da sen tut benden harcarız olmaz. benim bildiğim bu yani yoksa niye evleniyorsunuz ki

Daha neyine karışabilir ufak harclık alıp veriyomuşsunuz zatenn

Kendi kazandığın paradan sigara alabilmek ıcın yalvarmak... Ne desem bilemedim
Daha da komigini anlatabilirim. Alt katimizda dukkan var,sahibi eleman almak istedi emekli bir amcayi. Emekli amca kabul etti ertesi gun gelip baslayacakti. Bir telefon geldi ki vazgectim dedi adam. Meger karisi izin vermiyorum calismana,calisirsan gozun acilir paralarini baska kadinlarla yersin demis adamcagizin da calismayi isteme sebebi meger emekli maasina zaten halihazirda karisinin el koymus olmasiymis

Ben vermiyorum maaşımı evin tüm harcamalarını eşim yapar ben de kendi maaşımla kıyafet kozmetik kuaför harcamalarını yapıyorum yetmezse eşimin kartından da harcıyorum ama evin sorumluluğu bana ait ortak yapmıyoruz kadın vs ben buluyorum eşim ödüyo ama sorumluluk genel olarak ben de. Maaşını ne yapıyo Bi fikrim yok

benim şu ara maaşlarım aksıyor. o yüzden gelen para bende kalıyor, anca yetiyor. maaşımı tam alsam ev giderlerinin bir kısmını karşılar ihtiyacımı yine kendime ayırırdım. ya da ihtiyacımı ayırır kalanı eşime gönderir, herhangi bi ödeme yapmazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…