Ben hic vermiyorum mutfagimin eksigini ben bilirim.hatta ondanda alirim.pazari ben karsilarim mutfagin bir bolumunu karsilarim geri kalani eve aksesurlar vs onlari alirim geri kalani bakimjma harcarim.esim ne maasimi bilir ne maas gunumu.ona bu hakki hic vermedimArkadaşlar merhaba,çalışan kadınlar maaşının ben kadarını eşine vermeli sizce?Erkeğin,maaş için sorun çıkarması doğru mu?Kadın,kendi ailesine para gönderme konusunda nasıl davranmalı?Objektif fikirlerinize ihtiyacım var
Ay aryaIyide herkes istedigi miktari ailesine verirse, evde para kalmaz ki
Bizim ortak hesap ve ayri hesabimiz var. Ben her ay ortak hesaba bir miktar para yatiririm, ortak giderler için. Diger miktarda kendi hesabimda kalir. Gerçe bu geçen iki ayda maddi zorluk çektigimiz için benim hesaptada pek para kalmiyor.
Ama genelde biraz para kaliyor ve kendime kiyafet felan alirim, yada kizim için birsey gördüysem. Ayni sistem esim içinde geçerli, onunda kendine ait hesabi var.
Elbette hersey tam ikiyi bölünmez, güven olmasida lazim. Yada karsindaki için iyi niyet. Mesela maddi zorluk olmasina ragmen, yine esim "birsey olmaz, al o kiyafeti iste, sende çok çalisiyorsun, elbette para harcayacaksin" diyor. Yani birazda karsilikli anlayis ve paylasim ile alakali bence.
Ve "koca aldim esek degil" cümlesine baya baya güldüm. Harika!
ELbette sekerim erkek de kadin da dedim zaten ben. İkisi de gonlunden geceni ailesine verebilir. Tum ev yuku neden erkekte olsun ki hayat musterek. Ne kendi maasimi kocaya verip harclikla yasarim ben ne de aynisini kocamin yapmasini beklerim mesela. Koca aldim esek degilben aylik giderler icin ortak hesap yapmayi da karsilikli guvensizlik olarak goruyorum. Neden ortak hesap,ben 50 lira koyduysam esim de 50 koydu mu acaba diye gormek icin mi? Veya ben elektrik faturasi odedim diye acaba esim ne odedi onu mu gormek istiyorum neden yani. Ortak hesap sadece birikim icin olabilir,herkesin maasindan kalani oraya atabiliriz belki. Gerci ona da gerek yok,benim maastan kalan bende dursun esiminkinden kalan esimde dursun.
Ay aryaalemsin
Ayol kendilerini zorlamayacak miktarlari versinler ailelerine lazimsa. Hani onu ben neden soyledim su sekilde, hep kiziyorlar ya erkek kendi ailesine para verince. Kadina geldiginde veremez diyorlar. Yok oyle ayrimcilik ikisi de versin ailesine. Kadininki aile de erkeginki bostan korkulugu degil hani o baglamda.
Simdi ben ise girdigimde kocam benden maasimi istese,bana da icinden harclik verse dirsek gosteririm. Ne munasebet? Calismaya beynim var da kendi paramla kendi evimi idare etmeye mi beynim yok?
Sen mutluysan sistemin iyidirBence iki tarafta aileye para vermesin. Yani kari koca gelmis 50-60 yasina. Evlat olmasa geçinemiyeceklermi? Ha evlat olarak arada mutfak alis verisi yaparsin yada cidden bir para sikisiliginda verirsin. Ancak her ay düzenli bir sekilde para verilmez. Yani bir anne baba bunu zaten istememeli.
Ve "bana para ver, sana harçlik vereyim" sistemide dedigin gibi tuhaf. Ben harçlik almak için çalismiyorum. O halde benim sistemim gayet iyiymis :)
Ne saf kocalar gordum,calisip maasini ev hanimi olan esine veriyor icinden sigara parasini dilenerek aliyordu coguCalisan koca maasını karısına veriyor mu, hayır
Calisan kadın neden kazandığını kocasına vermek zorunda kazandığı paraya sahip cıkamıyor mu?
Kazandığınız parayı Kocanıza vermek zorunda degılsınız
Kendi kazandığın paradan sigara alabilmek ıcın yalvarmak... Ne desem bilemedimNe saf kocalar gordum,calisip maasini ev hanimi olan esine veriyor icinden sigara parasini dilenerek aliyordu cogubence cok komik.
Daha neyine karışabilir ufak harclık alıp veriyomuşsunuz zatennben maaşımdan 500 tl alıyorum geri kalanı eşime yolluyorum
bittikçe ay sonuna doğru alırım tabi
bu benim kendi tercihim
anneme de her ay 150 tl gönderrim harici
eşim sorun çıkarsa bu konuda ben arızanın daha büyüğünüü çıkarrım kimse kusura bakmasın
Daha da komigini anlatabilirim. Alt katimizda dukkan var,sahibi eleman almak istedi emekli bir amcayi. Emekli amca kabul etti ertesi gun gelip baslayacakti. Bir telefon geldi ki vazgectim dedi adam. Meger karisi izin vermiyorum calismana,calisirsan gozun acilir paralarini baska kadinlarla yersin demisKendi kazandığın paradan sigara alabilmek ıcın yalvarmak... Ne desem bilemedim
Daha neyine karışabilir ufak harclık alıp veriyomuşsunuz zatenn
Evet zorla isterse itici olur ihtiyacı varsa verilir tabikiYok bunu kendi isteğimle yapıyorum eşim diretmiyor yani
Eğer diretse o zaman arıza çıkarrım diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?