Kargo derdi

1 hafta beklediğim kargoda aradım işte
Yuvarlayıp kapattılar telefonu
Şikayet dilekçesi yazdırmak istiyorum diye ayrıca mı belirtmem lazım?
Sen kucucuk ilcede, ben koskoca Izmir'de yasiyorum o sorunu, en son müşteri temsilcisini aramamda burnumdan alev cikti bence ama sahitlerim yok ispatlayamam. Her seferi ayri bi sinir krizi. Ozellikle ptt ve ups getiriyosa

Ailemle birlikte yaşiyorken farklı firmalarla benzer sorunları ben de yaşamıştım. Biraz kenarda kalan küçük biyerdi. Çözüm getirmemiştim, internetten sipariş vermiyordum pek.
Şimdi aileme kargo yollamak istediğimde babamın iş yeri adresine yolluyorum o zaman sorun olmuyor. Ailem zaten internet alişverişi yapmıyor. 😁

bende küçük bir ilçedeyim, ptt burada da öyle :halay: nedense dağıtıma çıkmıyor bir türlü oraya gelen kargolar. bir şey alırsam pttye verilmesin diye dua ediyorum artık. diğer kargolarla çok o sıkıntıyı yaşamıyorum çünkü tanıdık birbirimizi artık hshdhh arasa geldi mi babamın ya da eşimin dükkana bırakıyor adımı gördüğü gibi. en iyisi trendyol express. gelince arıyor, aşağıda market var yoksam oraya bırakıyor direk. ama küçük ilçelerde daha rahat çalışıyorlar bence bu da gerçek.

Şirketlere mail atın. Durumu anlatın.daha önce telefonla bile şubeye ulaşamadığım için genel merkeze mail attım şubeye ondan sonra ulaşabilir olduk. Ki büyük bir şehir de yaşıyorum. Burada bile şubeden şubeye değişiyor davranış şekilleri. Ama PTT kargo için diyecek sözüm yok onu bir türlü çözemedim çok geç geliyor. Ups de asla güncelleme yapmıyor. Transfer sürecinde yazan ürün elime ulaşmıştı daha önce kaç kez yaşadım.

Bu sorunun bi çözümü olduğuna inanmıyorum aslında ama sanırım dertleşmezsem de çatlayacağım en son

Küçücük ufacık bir ilçede yaşıyorum
İlçenin küçüklüğünden olsa gerek herkes kendi kuralını koymuş onu uyguluyor
Medeniyet uğramamış henüz buraya

Ne zaman internetten bi şey alsam kargo işi işkenceye dönüyor benim için
Bugün artık sinirimden oturdum ağladım (belki de ön lohusayım bilmiyorum 😂)
Son zamanlarda yaşadıklarımı anlatmak istiyorum
Kargo ismi veriliyor mu bilmiyorum ama vereyim de sonra inşallah beni dava filan ederler
Birbirimizle muhattap oluruz en sonunda 😑

-Ptt kargo yaşadığım yerde resmen özerkliğini ilan etmiş
Daha önce kar yağdı ben mi getireceğim kargoyu mu demediler, teslim etmedikleri halde teslim etmiş gösterip teslimatı mı uzatmadılar
Neler yaptılar neler
Son kargomda da en az 1 hafta kargomu şubede beklettiler ve hiçbir kargo hareketi de olmadı internette
Ben herhalde taşıyan arabaya bi şey oldu dedim
Sonradan öğrendim ki şubede bekletiyorlarmış
Müşteri hizmetleri de bahane olarak bina numarası yazmadığım için bulamadılar dedi
İlçe küçük, evimizin olduğu bina tanınan bir bina, adres daha önce kargo getirdikleri adres
He tamam dedim geçtim mecbur gittim aldım
-Ups kargo buraya sadece bir gün geliyor diye kargo beklediğim süre boyunca evden çıkmadım mağdur olmasınlar diye
Onlar da sözde 2 gün gelmiş ben evde yokmuşum
İadeye düşünce öğrendim ben bunu
Sonra yine biz il merkezine gidip kendimiz aldık
- Yurtiçi kargo yine evde olduğum halde bugün zile basmış açmamışım aşağıdan
Zil çalışmıyorsa ne yapayım dedi adam
Ama herkese çalışan zil bi bugün kargocuya çalışmadı herhalde
Şikayet etsem bunun kanıtı da olmaz
Yine saf saf gidip kargoyu şubeden alacağım

Artık böyle yakamı bağrımı yırtmak istiyorum gerçekten
İnsanlar kolaylık olsun diye internetten sipariş verir
Bana da işkence oldu bu iş
Bu ürünleri zaten gidip alasım olsa mağazasından alırım ben
Sürekli şubeden alacaksam internetten almanın ne olayı kalıyor?
Yaşadığım minicik ilçede aksi gibi istediğim her ürün de yok
Pahalı ucuz demeyip alamıyorum da
Valla sinir bastı yine bugün beni 🤦‍♀️

Bazı çalışanlar gerçekten yalancı, nasıl olsa bir şey olmadığını biliyor evde bulamadık diyip iş yapmıyorlar.

Hatta geçen hafta eşim gitti almaya neden Eve getirmediniz diye sorunca, abla getirmeyin ben şubeden alacam dedi diyormuş😂😂
Manyağım herhalde getirmeyin diyeceğim.

Allahtan bizim güvenlik alıyor
Eve geldik bulamadık sorunu olmuyor
Ama gerçekten PTT ye düşmesin kargo düşerse bay halimize 😣
En iyisi şikayet etmek o da işe yararsa 🙃
Ettim buradan aldığım tavsiyeyle
Özellikle dilekçe yazdırmak istiyorum demek gerekiyormuş
Bakalım sözde gelecekmiş bugün tekrar
Evde tüm kapıları açtım bekliyorum gelirse duyayım mutlaka diye
Tüm ev yemek koktu 😂
Sen kucucuk ilcede, ben koskoca Izmir'de yasiyorum o sorunu, en son müşteri temsilcisini aramamda burnumdan alev cikti bence ama sahitlerim yok ispatlayamam. Her seferi ayri bi sinir krizi. Ozellikle ptt ve ups getiriyosa
Ben de bugün oturdum ağladım valla en son sinirden
İnsan kargosu için ağlar mı ağlıyor işte 😂😂
Ailemle birlikte yaşiyorken farklı firmalarla benzer sorunları ben de yaşamıştım. Biraz kenarda kalan küçük biyerdi. Çözüm getirmemiştim, internetten sipariş vermiyordum pek.
Şimdi aileme kargo yollamak istediğimde babamın iş yeri adresine yolluyorum o zaman sorun olmuyor. Ailem zaten internet alişverişi yapmıyor. 😁
Ben de çalışırken işe istiyordum da şimdi çalışmıyorum
Resmen mecburum kargolara 🙄
bende küçük bir ilçedeyim, ptt burada da öyle :halay: nedense dağıtıma çıkmıyor bir türlü oraya gelen kargolar. bir şey alırsam pttye verilmesin diye dua ediyorum artık. diğer kargolarla çok o sıkıntıyı yaşamıyorum çünkü tanıdık birbirimizi artık hshdhh arasa geldi mi babamın ya da eşimin dükkana bırakıyor adımı gördüğü gibi. en iyisi trendyol express. gelince arıyor, aşağıda market var yoksam oraya bırakıyor direk. ama küçük ilçelerde daha rahat çalışıyorlar bence bu da gerçek.
Personel eksiği olan yerler varmış
Ama bizimki onlardan biri değil ben eminim eksik olmadıklarına
Aksine fazlalar bile bence

Ekspres isimli kargolara ben de bayılıyorum
Ama onlar küçük yerlere pek çalışmıyorlar
Arada bi denk geliyor
Çok nadir 😭

Ayni durumdan muzdariptim, sikayetvar a yazdim. Sürat kargoydu problemli olan kargo şirketi ve 2 3 gun icinde çözüldü bir daha da benzer bir durum yasamadim

Şirketlere mail atın. Durumu anlatın.daha önce telefonla bile şubeye ulaşamadığım için genel merkeze mail attım şubeye ondan sonra ulaşabilir olduk. Ki büyük bir şehir de yaşıyorum. Burada bile şubeden şubeye değişiyor davranış şekilleri. Ama PTT kargo için diyecek sözüm yok onu bir türlü çözemedim çok geç geliyor. Ups de asla güncelleme yapmıyor. Transfer sürecinde yazan ürün elime ulaşmıştı daha önce kaç kez yaşadım.
Geçen ptt müşteri hizmetlerini aradın
Adam lafı yuvarlayıp beni postaladı resmen
Her şeye onu bilemiyorum dedi
Ptt kargonun o kısmı bilr sıkıntıymış
Telefonun fişini filan çekiyor o çılgınlar
Asla aranmıyor burdaki şubeleri
Ama kesin çok geçerli bi bahaneleri vardır

Şimdi yurtiçini şikayet ettim sözde ilgilendiler
İnşallah gekir bu sefer
Bazı çalışanlar gerçekten yalancı, nasıl olsa bir şey olmadığını biliyor evde bulamadık diyip iş yapmıyorlar.

Hatta geçen hafta eşim gitti almaya neden Eve getirmediniz diye sorunca, abla getirmeyin ben şubeden alacam dedi diyormuş😂😂
Manyağım herhalde getirmeyin diyeceğim.
Spor olsun istemiş adam sana
Valla telefonda yalan konuştum ben de
9 aylık hamileyim gelemiyorum dedim 😂😂

2 sene oldu galiba. Ben telefon aldım. Zaten bi iğne bile alsam gelene kadar çatlıyorum. Telefonda hepten yüreğim ağzımda. Kargo dağıtıma çıktı akşam oldu yok. Eşimin de iş dönüşü denk geldi Allah'tan dedim uğra bi şubeye gelmedi. Tam kapanmak üzereyken girmiş. Dağıtım elemanı demiş abi hepsi yetişti valla bi bu yetişmedi yarına kaldı. Eşim aldı da geldi. Kriz yani. 🤣🤣
Kanfjajzjajahaj aynısı bizimde başımıza geldi. Adam 9binlik telefonu ayakkabılığın üzerine atmış kaçmış, aramayı geçtim kapıyı tıklamaya tenezzül bile etmemiş 😂

Ayni durumdan muzdariptim, sikayetvar a yazdim. Sürat kargoydu problemli olan kargo şirketi ve 2 3 gun icinde çözüldü bir daha da benzer bir durum yasamadim
Pttyi şimayet ettim
Teslim etmedikleri halde ettik yazdıkları için
Herhalde bundan sonra sırun yaşamam demiştim
Ki sonraki kargomu hiç eve bile getirmediler
adresi bulamadık dediler 😂

Bu sorunun bi çözümü olduğuna inanmıyorum aslında ama sanırım dertleşmezsem de çatlayacağım en son

Kargo ismi veriliyor mu bilmiyorum ama vereyim de sonra inşallah beni dava filan ederler

Daha önce kar yağdı ben mi getireceğim kargoyu mu demediler, teslim etmedikleri halde teslim etmiş gösterip teslimatı mı uzatmadılar
Neler yaptılar neler
Son kargomda da en az 1 hafta kargomu şubede beklettiler ve hiçbir kargo hareketi de olmadı internette
Müşteri hizmetleri de bahane olarak bina numarası yazmadığım için bulamadılar dedi
İlçe küçük, evimizin olduğu bina tanınan bir bina, adres daha önce kargo getirdikleri adres
-Ups kargo buraya sadece bir gün geliyor diye kargo beklediğim süre boyunca evden çıkmadım mağdur olmasınlar diye

Vallahi aynı şeyden günlerdir benim de sinirlerim tepemde . Pazartesi ebebekten birşeyler aldım , ertesi gün vermişler kargoya . Kargom sende diye abidik gubudik birşey . Baktım UPS ve PTT kargoyla geliyormuş . 2 gündür dağıtım şubesinde görünüyor . Çakıldım kaldım eve , akşam gidip salı gününe kadar da evde yokum . Delirtiyor bu internet alışverişi insanı .

Sabır diliyorum size ve tüm kargo bekleyenlere :KK43:

Geçen ptt müşteri hizmetlerini aradın
Adam lafı yuvarlayıp beni postaladı resmen
Her şeye onu bilemiyorum dedi
Ptt kargonun o kısmı bilr sıkıntıymış
Telefonun fişini filan çekiyor o çılgınlar
Asla aranmıyor burdaki şubeleri
Ama kesin çok geçerli bi bahaneleri vardır

Şimdi yurtiçini şikayet ettim sözde ilgilendiler
İnşallah gekir bu sefer

Spor olsun istemiş adam sana
Valla telefonda yalan konuştum ben de
9 aylık hamileyim gelemiyorum dedim 😂😂
9 aylık sayılırsın niye yalan olsun 🤣 orda doğurursun korkusundan getirirler 🤣

bizim ilçede de sadece PTT kargo da bunları yaşıyoruz ,

utanmadan da hergün öğlen fabrikamıza yemeğe gelir yer giderler ,

Valla ya
Sinirim bozuldu artık
İnsan bi kere de bir alışveriş yapıp huzurla ürününe ulaşamaz mı?
Hep bi mücadeleye girmem gerekiyor 😑😑

Ana merkezlerini arayıp şikayet ettiniz mi hiç? Yıllar evvel bir kargo şirketi lakayt davranıp önemli bir teslimatımı kaybettiğini söylemişti bunu da çok rahat dile getirmişlerdi, ana merkezi arayıp ortalığı ayağa kaldırmıştım, bazen şubelerin rahat tutumlarından merkezler haberdar olmuyor, sonrasında ne yapıp edip kargomu buldular ve teslim edilmesi gereken yere teslim ettiler.

Siz de şikayet edin, küçük yerdesiniz mecbursunuz algısı yüzünden böyle davranıyor olabilirler, ben de küçük bir yerdeyim ama ptt kargo (ki kendileri İstanbul gibi koca şehirde bile verimli çalışmıyor)dışında diğerleriyle kargo işim oluyor, velev ki elemanlar yeniyse adresi bulamıyorlarsa veya getiremeyeceklerse bile en azından telefon açıyorlar adres tarifi yapıyoruz.

Ben once kuruma söyluyordum genelde de diyalog kurarim cep telefonlarini alirim problem yasamamistim. 1 defa adres bulunamadi diye aradilar aras kargodan indirim almistim okuma yazma bilen birini oturtun Belediyeyi nasil bulamaz dedim 😂
Evde 1 kez mng kargo getirmemis fark etmedim beni aldigim firma aradi, ortaligi bir karistirdim ertesi sabah kapimdaydi. Meger araclari yokmus blablabla.
Sorun olursa aldigim yer -Genelde aldigim yer %70 trendyol -
Sikayet var ve kargo firmasina ulasiyorum sorun olsada cozuluyor. yanlis yazdigim adresi bile arayip bir karisiklik olmus sizsiniz dimi dediler ve getirdiler.

Bu arada ben gel al noktasini tavsiye etmiyorum. Bir kere urun acil lazimdi kapatip gitmisler yan dukkana soruyorum yoklar diyorlar sonra ben bastirinca kapiyi actilar meger anahtar varmis urunu aldim ciktim. 10 gun sonra kargo kodu icin beni aradilar bir guzel hakladim. Gel alda cozum degil pat diye kapatip gittiklerinde yapacak bsy kalmiyor

Ptt de şöyle bir durum var kargo elemanlari yok, postacilara kargolarida dagittiriyorlar araclari yok cogu motor veya yaya dagitima cikiyor cidden yogunlar hangi bolge varsa onun kargosuda onda. Ama aksama kdr calisma durumlari yok 4e kdr sisteme tebligatlari girmeleri gerekiyor. Problemin kaynagi calisanlar degil kurum. Ptt kargo diye ayri bir olusum ztn yok.

Seninki yalan olmamış 8 , 9 aynı hesap 😂
Aramızda 1 ayın hesabı olmaz dedim 😂😂
Vallahi aynı şeyden günlerdir benim de sinirlerim tepemde . Pazartesi ebebekten birşeyler aldım , ertesi gün vermişler kargoya . Kargom sende diye abidik gubudik birşey . Baktım UPS ve PTT kargoyla geliyormuş . 2 gündür dağıtım şubesinde görünüyor . Çakıldım kaldım eve , akşam gidip salı gününe kadar da evde yokum . Delirtiyor bu internet alışverişi insanı .

Sabır diliyorum size ve tüm kargo bekleyenlere :KK43:
Çiftlik bank mağduru gibi kargo mağdurları diye grup kuracağım bu gidişle😂
bizim ilçede de sadece PTT kargo da bunları yaşıyoruz ,

utanmadan da hergün öğlen fabrikamıza yemeğe gelir yer giderler ,
Bizde de ptt en çılgınları
Diğerleri sra ara arıza çıkarıyor
Ana merkezlerini arayıp şikayet ettiniz mi hiç? Yıllar evvel bir kargo şirketi lakayt davranıp önemli bir teslimatımı kaybettiğini söylemişti bunu da çok rahat dile getirmişlerdi, ana merkezi arayıp ortalığı ayağa kaldırmıştım, bazen şubelerin rahat tutumlarından merkezler haberdar olmuyor, sonrasında ne yapıp edip kargomu buldular ve teslim edilmesi gereken yere teslim ettiler.

Siz de şikayet edin, küçük yerdesiniz mecbursunuz algısı yüzünden böyle davranıyor olabilirler, ben de küçük bir yerdeyim ama ptt kargo (ki kendileri İstanbul gibi koca şehirde bile verimli çalışmıyor)dışında diğerleriyle kargo işim oluyor, velev ki elemanlar yeniyse adresi bulamıyorlarsa veya getiremeyeceklerse bile en azından telefon açıyorlar adres tarifi yapıyoruz.
Geçen haftaki kargomda merkezlerini arayıp şikauet ettim
Çünkü şubenin telefonu çalmıyordu bile
Beni engellemedilerse sonsuz meşgule almışlar 🙄
Adam benim suçum gördüğü bina numarası kısmını uzun uzun açıklayıp kendi suçları olan kısımlar için hep bilemiyorum dedi
Ben de mecbur tamam dedim
Ama şikayet dilekçesi doldurmak istiyorum deyince sanırım işler daha ciddiye biniyor
Bugüb öyle yaptım gelecek bugün tekrar dediler

Yurtiçi kargo da yine geçen hafta arayarak ben aşağıdayım demişti bu ne demekse artık 😂
Bu hafta direkt çekip gittiler
Numarasına ulaşıp neden haver vermediniz deyince ben sizi arayamam dedi
Umarım kurumca yeni bi sisteme geçmişlerdir de müşteri aramak yasaktır 🤦‍♀️
Gerçekten tamamen mecbursun zihniyeti
yanlis yazdigim adresi bile arayip bir karisiklik olmus sizsiniz dimi dediler ve getirdiler.
Ağlayasım geliyor öyle deme 🙄

Neler yaptılar neler

Bi dönem eşimle kurye olarak çalıştık kendi özel aracımızla esnaf kurye olarak.Biz arayıp gidiyorduk teslimata kurumsal firmalar sallıyor ama parça başı ücret kazanınca işler değişiyor.Hepsi express by express gibi firmalar teslim edene kadar uğraşırlar.Reklam amaçlı değildir bu firmalar esnaf kuryeye teslim ettiğin paket başı ücret öderler varsa böyle bir seçeneğin onları tercih et bence.

X