Kargo derdi

Bu vesile ile yerelden alisveris yapin diyecegim ben.

Bazen sasirtan sonuclari olabiliyor, eski kucuk sehrimde bir ayakkabici vardi, hayatimda o denli rahat topuklu ayakkabi giydigim donemi hatirlamiyorum, suan yok ama batti sanirim :KK43:

neyse kamu spotumu yaptim gideyim, kargo olayina yorumum yok cunku.

Bu sorunun bi çözümü olduğuna inanmıyorum aslında ama sanırım dertleşmezsem de çatlayacağım en son

Küçücük ufacık bir ilçede yaşıyorum
İlçenin küçüklüğünden olsa gerek herkes kendi kuralını koymuş onu uyguluyor
Medeniyet uğramamış henüz buraya

Ne zaman internetten bi şey alsam kargo işi işkenceye dönüyor benim için
Bugün artık sinirimden oturdum ağladım (belki de ön lohusayım bilmiyorum 😂)
Son zamanlarda yaşadıklarımı anlatmak istiyorum
Kargo ismi veriliyor mu bilmiyorum ama vereyim de sonra inşallah beni dava filan ederler
Birbirimizle muhattap oluruz en sonunda 😑

-Ptt kargo yaşadığım yerde resmen özerkliğini ilan etmiş
Daha önce kar yağdı ben mi getireceğim kargoyu mu demediler, teslim etmedikleri halde teslim etmiş gösterip teslimatı mı uzatmadılar
Neler yaptılar neler
Son kargomda da en az 1 hafta kargomu şubede beklettiler ve hiçbir kargo hareketi de olmadı internette
Ben herhalde taşıyan arabaya bi şey oldu dedim
Sonradan öğrendim ki şubede bekletiyorlarmış
Müşteri hizmetleri de bahane olarak bina numarası yazmadığım için bulamadılar dedi
İlçe küçük, evimizin olduğu bina tanınan bir bina, adres daha önce kargo getirdikleri adres
He tamam dedim geçtim mecbur gittim aldım
-Ups kargo buraya sadece bir gün geliyor diye kargo beklediğim süre boyunca evden çıkmadım mağdur olmasınlar diye
Onlar da sözde 2 gün gelmiş ben evde yokmuşum
İadeye düşünce öğrendim ben bunu
Sonra yine biz il merkezine gidip kendimiz aldık
- Yurtiçi kargo yine evde olduğum halde bugün zile basmış açmamışım aşağıdan
Zil çalışmıyorsa ne yapayım dedi adam
Ama herkese çalışan zil bi bugün kargocuya çalışmadı herhalde
Şikayet etsem bunun kanıtı da olmaz
Yine saf saf gidip kargoyu şubeden alacağım

Artık böyle yakamı bağrımı yırtmak istiyorum gerçekten
İnsanlar kolaylık olsun diye internetten sipariş verir
Bana da işkence oldu bu iş
Bu ürünleri zaten gidip alasım olsa mağazasından alırım ben
Sürekli şubeden alacaksam internetten almanın ne olayı kalıyor?
Yaşadığım minicik ilçede aksi gibi istediğim her ürün de yok
Pahalı ucuz demeyip alamıyorum da
Valla sinir bastı yine bugün beni 🤦‍♀️
Tmm derdin bu mu diyolarlar ama valla bana da dert.
G.dolaps satısı yapıyorm
Tek derdim kargo
10 tl ye verdfiğim seyler oluyor,ay diyorm 3km yürüyemicem kargo icin Ptt ye veriyorm.
Vermesi dert,ulastırması der.
Kargo görevlisi 2 yıldır yok bizim subede.
Normal ptt sırasında bekliyorsun.
Kac kere sikayet ettik yok.
Siparisim onaylanmıs,kadın daha teslimatı almamıs.5 gün gecince otomatik onay oluyo cünkü.
kapasınlar komple biz de kurtulalım onlarda.

2 kargo memuru, 1 de dağıtımcı olan ptt gerçekten 20 bin kişilik yerin kargosu için yeterli değil mi?
Bilmediğim içinmsoruyorum tüm samimiyetimle
Tüm ülke ptt üzerinden kargo gönderiyor olamaz çünkü
1 hafta hiç hareket dahi yazılamayacak durumda olması kargolarımın normal mi?
Kargo memuru dağıtıma çıkmaz, kargo memuru diye bir şey yok aslında o memur büro çalışanı, yani dışarı çıkamaz. Büro içinde çalışır sadece. 20 bin kişinin dağıtımının tek bir personelde olması sizce yeterli mi? Hem kargo hem de posta dağıtıyor bu kişi. Günde en az 250-300 teslimat veriyorlardır bir partide o adama. Altlarında çoğu zaman araba, motor da olmuyor. Yetiştirmeleri mümkün değil yani.

Kargonuz şubeye mi bırakılmış? Kabul edildikten sonra 1 hafta hiç hareketsiz şubede mi kalmış?

Şimdi ben kalkıp tüm adaletsizliklerini burada anlatamam. Ben şubede tek başıma çalışıyordum esnaf gibi. Kargo, gişe, posta yapmamı bekleyip bir de o arayıp ulaşamadığınız şubenin telefonlarına cevap vermemizi istiyorlardı. Düşünün önümde 60 kişi işlem için sıra beklerken, bir andan da şube telefonuna cevap vereceğim. Mümkün değil yani.

Suistimal eden personel de çok. Ben her personel düzgün çalışıyor diyemem ama PTT kurum olarak o kadar eksik ki personele ağzını açıp tek bir şey söyleyemiyor. Vatandaş çok haklı, personel de haklı olduğu için şikayetler amacına ulaşmıyor kurumda.

hayatımda beni en en en çok sinirlendiren şeylerden biridir bu.
şirket evrağını kaybetti O.-.S kargo
şikayet vara kadar yazdım 50 kere de aradılar ama yok kayboldu gitti bir daha çıkardık
asla çalışmam bundan sonra mesela o kargoyla.
yine gidip kargodan alabiliyorsunuz allahtan
kaybolmuş da olabilirdi.

Kapının önüne kamera tak, geldik bulamadık dedikleri günlerin kaydını gönder genel müdürlüğe şikayet edicem tüketici hakem heyetine de :KK70: sosyal medya etkili olabiliyor bu tip durumlarda ama kargodan herkes yılmış durumda. Artık rezalet sayılabilmesi için kargonun kaybolması, ciddi hasar görmesi falan gerekiyor. “Geldik bulamadık” olayını kanıksadı herkes. Hatta o meşhur kargo firmasının adını evde bulamadık kargo olarak değiştirmişlerdi 🤣 ben ilçede değil ama zamanında küçük bir şehirde yaşarken kar yağdı ondan getirmedik olayını yaşamıştım. kargom gelmiş 1 hafta şubede bekletip geri göndermişler. Üstelik gelin alın bile dememişlerdi. 🤦🏻‍♀️

şube size çok mu uzak ? birde trendyol ile alışveriş yapıyor iseniz teslimat noktası seçme durumunuz var. Benim hemen yan tarafımdaki terzi teslimat noktası olarak görünüyor bazen hemen ordan gidip alıyorum
Şube bana uzak değil
Ama ben kargo evime gelsin istiyorum
İnternetten almanın mantığı bu çünkü bence

Bu vesile ile yerelden alisveris yapin diyecegim ben.

Bazen sasirtan sonuclari olabiliyor, eski kucuk sehrimde bir ayakkabici vardi, hayatimda o denli rahat topuklu ayakkabi giydigim donemi hatirlamiyorum, suan yok ama batti sanirim :KK43:

neyse kamu spotumu yaptim gideyim, kargo olayina yorumum yok cunku.
Küçük yerde yaşıyorum
Alabildiğimi burdan alıyorum zaten
Ama kitap yok mesela burda
Kitabın yerelde alternatifi de yok
O kalıyor 😬😬
Tmm derdin bu mu diyolarlar ama valla bana da dert.
G.dolaps satısı yapıyorm
Tek derdim kargo
10 tl ye verdfiğim seyler oluyor,ay diyorm 3km yürüyemicem kargo icin Ptt ye veriyorm.
Vermesi dert,ulastırması der.
Kargo görevlisi 2 yıldır yok bizim subede.
Normal ptt sırasında bekliyorsun.
Kac kere sikayet ettik yok.
Siparisim onaylanmıs,kadın daha teslimatı almamıs.5 gün gecince otomatik onay oluyo cünkü.
kapasınlar komple biz de kurtulalım onlarda.
Görevli olmasa onU da anlayacağım ama var işte
Bayağı varlar yani
Bence de bu işi böyle üşenerek sevmeyerek yapacaklarsa yapmasınlar
Mutlaka daha iyi yapacak biri vardır
Valla bunaldim bu kargo işlerinden

Bizim de burda ptt sorun
Zigon sehpa sipariş etmiştim
Ptt de 2 sokak aşağıda he
Varış şubesinde kaldı 4 gün
Artık üstünde çay kahve mi içtiler bilmiyorum 🥴
Aradım dediler ki ürün oldukça ağır ve taşıyacak eleman yok gelip alır mısınız :KK53:
Yani beni getircez diye bile kandırmadılar
Direkt getiremiyoruz dediler :KK53:
Birşey alırken anlaşmalı kargo ptt ise iptal ettiğim çok oldu
Yurtiçi daha iyi anlaştığım kargo😬
Ups de 2 haftada anca gelmişti
Sürat halı örtümü çankırıdan çıkarıp bursada gezdirip izmire getirmişti
Mng eşimin aldığı bi ürünü ankaradan çıkarıp antalya adana fethiyede gezdirip 1 hafta sonra getirmişti
Gün gün kargomuz bugün nereyi geziyor diye takip ediyorduk
En son dayanamadık aradık adam diyor karışıklık olmuş yanlış geçilmiş adresiniz afedersiniz :KK53:
Kargocu arıyor Antalya x sokakta 460lı sokak yok diyor :KK70: artık kargo komedi bizim için
Napalım kek börekle mi karşılayalım uğrasınlar diye
😝

Bizim de burda ptt sorun
Zigon sehpa sipariş etmiştim
Ptt de 2 sokak aşağıda he
Varış şubesinde kaldı 4 gün
Artık üstünde çay kahve mi içtiler bilmiyorum 🥴
Aradım dediler ki ürün oldukça ağır ve taşıyacak eleman yok gelip alır mısınız :KK53:
Yani beni getircez diye bile kandırmadılar
Direkt getiremiyoruz dediler :KK53:
Birşey alırken anlaşmalı kargo ptt ise iptal ettiğim çok oldu
Yurtiçi daha iyi anlaştığım kargo😬
Ups de 2 haftada anca gelmişti
Sürat halı örtümü çankırıdan çıkarıp bursada gezdirip izmire getirmişti
Mng eşimin aldığı bi ürünü ankaradan çıkarıp antalya adana fethiyede gezdirip 1 hafta sonra getirmişti
Gün gün kargomuz bugün nereyi geziyor diye takip ediyorduk
En son dayanamadık aradık adam diyor karışıklık olmuş yanlış geçilmiş adresiniz afedersiniz :KK53:
Kargocu arıyor Antalya x sokakta 460lı sokak yok diyor :KK70: artık kargo komedi bizim için😝
Bana da orta sehpa ama sunta haa kare bisey.
Kıızım 4-5 aylık,Aras kargo dedi ben bunu cıkaramam agır.(asansörle cıkaracak 4.kata)
Ben aldım kızımı aldım sehpayı cıktım.
İcimden adamım diye gezme bro demistim:KK70:

Kargo memuru dağıtıma çıkmaz, kargo memuru diye bir şey yok aslında o memur büro çalışanı, yani dışarı çıkamaz. Büro içinde çalışır sadece. 20 bin kişinin dağıtımının tek bir personelde olması sizce yeterli mi? Hem kargo hem de posta dağıtıyor bu kişi. Günde en az 250-300 teslimat veriyorlardır bir partide o adama. Altlarında çoğu zaman araba, motor da olmuyor. Yetiştirmeleri mümkün değil yani.

Kargonuz şubeye mi bırakılmış? Kabul edildikten sonra 1 hafta hiç hareketsiz şubede mi kalmış?

Şimdi ben kalkıp tüm adaletsizliklerini burada anlatamam. Ben şubede tek başıma çalışıyordum esnaf gibi. Kargo, gişe, posta yapmamı bekleyip bir de o arayıp ulaşamadığınız şubenin telefonlarına cevap vermemizi istiyorlardı. Düşünün önümde 60 kişi işlem için sıra beklerken, bir andan da şube telefonuna cevap vereceğim. Mümkün değil yani.

Suistimal eden personel de çok. Ben her personel düzgün çalışıyor diyemem ama PTT kurum olarak o kadar eksik ki personele ağzını açıp tek bir şey söyleyemiyor. Vatandaş çok haklı, personel de haklı olduğu için şikayetler amacına ulaşmıyor kurumda.
Çalışan olmasa inanın hak vereceğim size
Ups kargo çalışanı mağdur olmasın tek gün geliyor diye 8 gün evden çıkmadım gelip de beni bulmakla uğraşmasın diye
Kargocu düşmanı değilim yani
Aksine kargo gelecek günler erken kalkarım ki telefonu duymam filan belki diye

Buradaki pttde Kargo memuru dediğim 2 arkadaş sadece kargo işlerine bakan ayrı bir odada duran iki kişi
Dağıtım için ayrıca kaç kişi var onu bilmiyorum
Minimum 1 olsun hadi
Ama o memurlar değil dağıtım yapan
20 binlik ilçe çoluğu,çocuğu, yaşlısı, genci her gün sürekli kargo gönderiyor olabilir mi?
Hepsi de pttye üstelik

Benim kargom da 20sinde kargoya verilmişti 28ine kadar hiçbir hareket değişikliği olmadı sistemde
Sonra müşteri hizmetlerini arayınca şubede olduğunu öğrendim
Ben aldıktan 2 dk sonra bi mesaj geldi kargo dağıtıma çıkarıldı diye sonra 1 mesaj bizzat'a teslim edildi diye

Şube bana uzak değil
Ama ben kargo evime gelsin istiyorum
İnternetten almanın mantığı bu çünkü bence

Küçük yerde yaşıyorum
Alabildiğimi burdan alıyorum zaten
Ama kitap yok mesela burda
Kitabın yerelde alternatifi de yok
O kalıyor 😬😬

Görevli olmasa onU da anlayacağım ama var işte
Bayağı varlar yani
Bence de bu işi böyle üşenerek sevmeyerek yapacaklarsa yapmasınlar
Mutlaka daha iyi yapacak biri vardır
Valla bunaldim bu kargo işlerinden
Evinizi bir türlü bulamadıkları için teslimat noktasını bulmaları daha kolay olur diye düşündüm😁.En kötüsü gidip kargo görevlisine kendinizi tanıtın böyle böyle sorun yaşadım diyin telefon numaranızı verin gelmeden önce hberleşin nasıl olsa tek bir şube varmış sizi tanırsa birdaha şaşırmaz

Kapının önüne kamera tak, geldik bulamadık dedikleri günlerin kaydını gönder genel müdürlüğe şikayet edicem tüketici hakem heyetine de :KK70: sosyal medya etkili olabiliyor bu tip durumlarda ama kargodan herkes yılmış durumda. Artık rezalet sayılabilmesi için kargonun kaybolması, ciddi hasar görmesi falan gerekiyor. “Geldik bulamadık” olayını kanıksadı herkes. Hatta o meşhur kargo firmasının adını evde bulamadık kargo olarak değiştirmişlerdi 🤣 ben ilçede değil ama zamanında küçük bir şehirde yaşarken kar yağdı ondan getirmedik olayını yaşamıştım. kargom gelmiş 1 hafta şubede bekletip geri göndermişler. Üstelik gelin alın bile dememişlerdi. 🤦🏻‍♀️
Yine başrol ptt
Arayınca kar var ben mi getireceğim dedi adam bana
Ona var bana yok çünkü kar 😂
Bugün yollar iyi değil yarın getirsem kısmına da razıyım da bu ters tavır sinirimi bozuyor

Bana da orta sehpa ama sunta haa kare bisey.
Kıızım 4-5 aylık,Aras kargo dedi ben bunu cıkaramam agır.(asansörle cıkaracak 4.kata)
Ben aldım kızımı aldım sehpayı cıktım.
İcimden adamım diye gezme bro demistim:KK70:
Valla canlarının kıymetini biliyorlar
Bitane kargocu vardı eşimi benden çok aramıştı evi bulmak için😅
Dedim bu kadar yön sorunu varsa yapmasın bu işi😅
Sonunda buldu evi iki sohbet ettiler ayaküstü
Ondan sonra hep o çocuk getirdi kargolarımızı
Ama artık nasıl nazlı oldu eşimi arıyor abi aşağıya in getiriyorum kargoyu diyor
Eşim işteyken eşime diyormuş yenge kapıya çıksın alıversin
Eşime dedim artık bu kargo yasak😂
Utanmasa bi el atıver de kalan kargoları dağıtalım dicek öyle bi mıymıy tipti😂

Evinizi bir türlü bulamadıkları için teslimat noktasını bulmaları daha kolay olur diye düşündüm😁.En kötüsü gidip kargo görevlisine kendinizi tanıtın böyle böyle sorun yaşadım diyin telefon numaranızı verin gelmeden önce hberleşin nasıl olsa tek bir şube varmış sizi tanırsa birdaha şaşırmaz
Daha önce o adrese o kargodan bi sürü teslimat yapıldı
Adresimi bulamıyor olamazlar
Kaldı ki kapı numarası yazsam bulamaz asıl
Küçük yerde mi yaşıyorsunuz bilmiyorum ama küçük yerkerde kapı numarası ciddiye bile alınmıyor 😂

Valla canlarının kıymetini biliyorlar
Bitane kargocu vardı eşimi benden çok aramıştı evi bulmak için😅
Dedim bu kadar yön sorunu varsa yapmasın bu işi😅
Sonunda buldu evi iki sohbet ettiler ayaküstü
Ondan sonra hep o çocuk getirdi kargolarımızı
Ama artık nasıl nazlı oldu eşimi arıyor abi aşağıya in getiriyorum kargoyu diyor
Eşim işteyken eşime diyormuş yenge kapıya çıksın alıversin
Eşime dedim artık bu kargo yasak😂
Utanmasa bi el atıver de kalan kargoları dağıtalım dicek öyle bi mıymıy tipti😂
Biz dr bazen çok yıldığımızda bi sonraki gideceği yeri söylüyor peşinden gidip alıyoruz
Ki yetişiliyor
Düşün o kasar küçük bi yerde yaşıyorum 😂

Trendyol üzerinden alıyorsan gel al noktası var, belki dikkatini çekmemiştir diye söyleyeyim dedim. Yurda gelen kargoları genelde yakında bakkala vs. bıraktırıyorum ki orada olmadığım zaman uğraşmayayım.

Ben bu kargo getirmeme olaylarının artık sona erdiğini düşünüyordum ya sektör çok büyüdüğünden dolayı. Birkaç yıl önce ben de ptt çalışanını şikâyet etmiştim kargomu getirmiyor diye, adama savunma yazısı yazdırmışlardı tam emin değilim adı savunma yazısı mı :KK70:Savunmasında klasik geldim ama evde yoktuyu kullandı, hiçbir şey de olmadı sonra.

Yurtiçini aradım şimdi kargom bugün gelecekmiş tekrar
Çok heyecanlıyım 😂

Trendyol üzerinden alıyorsan gel al noktası var, belki dikkatini çekmemiştir diye söyleyeyim dedim. Yurda gelen kargoları genelde yakında bakkala vs. bıraktırıyorum ki orada olmadığım zaman uğraşmayayım.

Ben bu kargo getirmeme olaylarının artık sona erdiğini düşünüyordum ya sektör çok büyüdüğünden dolayı. Birkaç yıl önce ben de ptt çalışanını şikâyet etmiştim kargomu getirmiyor diye, adama savunma yazısı yazdırmışlardı tam emin değilim adı savunma yazısı mı :KK70:Savunmasında klasik geldim ama evde yoktuyu kullandı, hiçbir şey de olmadı sonra.
Ama ben gelip almak istemiyorum
Gelip alacak olsam mağazaya giderim zaten 😂😂
Normal zamanda daha enerjim vardı
Ama şu an öyle zaman oluyor ki evde odadan odaya geçemiyorum rahatsızlıktan
İnternetten aldığım kargom evime gelsin istiyorum 😂
Çok mu şey istiyorum ya?
Kargonun mantığı bu değil mi zayen? 😂

Çalışan olmasa inanın hak vereceğim size
Ups kargo çalışanı mağdur olmasın tek gün geliyor diye 8 gün evden çıkmadım gelip de beni bulmakla uğraşmasın diye
Kargocu düşmanı değilim yani
Aksine kargo gelecek günler erken kalkarım ki telefonu duymam filan belki diye

Buradaki pttde Kargo memuru dediğim 2 arkadaş sadece kargo işlerine bakan ayrı bir odada duran iki kişi
Dağıtım için ayrıca kaç kişi var onu bilmiyorum
Minimum 1 olsun hadi
Ama o memurlar değil dağıtım yapan
20 binlik ilçe çoluğu,çocuğu, yaşlısı, genci her gün sürekli kargo gönderiyor olabilir mi?
Hepsi de pttye üstelik

Benim kargom da 20sinde kargoya verilmişti 28ine kadar hiçbir hareket değişikliği olmadı sistemde
Sonra müşteri hizmetlerini arayınca şubede olduğunu öğrendim
Ben aldıktan 2 dk sonra bi mesaj geldi kargo dağıtıma çıkarıldı diye sonra 1 mesaj bizzat'a teslim edildi diye
Kargonuz şubede unutulmuştur. Oluyor böyle şeyler. Ben haksızsınız kesinlikle demiyorum. Son derece haklısınız. Ama işte PTT'nin kendi sistemi çok kötü olduğu için çürükleri de ayıklayamıyor. Şikayet etseniz de bir karşılığı olmuyor. Sadece kargo olarak düşünmeyin postayı da aynı kişi dağıtıyordur. O postaların da ayrı ayrı evlere verilmesi gerekiyor vs. PTT kendi de biliyor.

Ayrı bir odada duran arkadaşlar oradan çıkmaz işte. Sizin bölgeye bakan da bir kşi vardır. Bir kişiye 5-6 tane mahalle veriyorlar bakın sokak değil. PTT'nin kafa müşteri memnuniyeti odaklı değil, işler bir şekilde yürüsün odaklı çalışıyor. Dediğim gibi siz haklısınız ama şikayet etseniz de çözümü olmaz. Bunu anlatmaya çalışıyorum, olanı savunmuyorum yanlış anlamayın.

X