Bende yemek takımı bakarken yana yakıla kare tabak arıyordum, ama beğendiğim tarzda kare model bulamadım hep yuvarlak tabak modellerini beğendim. Karelerin daha modern ve farklı durduğunu düşünüyorum. Ama sonunda çok beğendiğim bir model olunca yuvarlak almaya karar verdim. Bu kararımı almamda yeni evli bir arkadaşıma yemeğe gitmem etkili oldu. Şöyle ki bu arkadaşımın yemek tabakları kare idi. Dışardan gayet güzel ve modern duruyordu evet, ama masaya oturunca kare tabakların çok yer kapladığını farkettim, ortada meze tabakları vardı, ee onlarda kare tabi, kare kare her yer, ve masada çok yer kalmadı, sıkışık bir görüntü oldu, bardaklar da konacak ama yer yok nerdeyse, ama yuvarlak tabaklarda köşeye bardakları koyunca bir kare tabağı koyacak yere sığdırmış oluyorsun.. birde kare tabaktan tabağa değişirmi bilmem ama, yemek yerken çatalı ve bıçağı kenara koyuyorum yani yaslıyorum, ama kayıp düştü hep..Hem yemek yiyen için hoş değil hem ev sahibi içinde kirlenen masa örtüsü demek.
Yemek sunumuyla ilgili de tabakta çok boş yer kaldı, sanki içinde azıcık yemek varmış gibi oldu, eğer yemeği güzel servis ederim gözede hitap ederim diyorsan ona diyecek hiç birşeyim yok :)
Başka bir günde çay saatine gittim, masada değil, elde tabak şeklinde yedik. O da çok daha zor. Neden çünkü sadece 4 köşesi var sadece oralardan tutabiliyorsun, yuvarlak tabak daha dengeli, tutması da daha kolay.
Bulaşık makinesinde yıkama ile ilgili de kareleri dizince çok daha yer kaplıyor mesela yuvarlak tabakları dizince arada bir mesafe kalır, sende bir salata kasesi ya da oval tabak sığdırabilirsin ama karelerde yer kalmıyor.. birde bu durumda üstüne koymak istersende işte tabakların kenarları çarpmayla çizilebiliyor, eğer sert bir şekilde bir yere çarparsanda kırılabilir. Köşeleri kırılır diyenlerde zaten bu sebeple olabilir diyorlar.
Ben tüm bunları saydım ama ben sakın kare tabak alma demiyorum, zevkine göre bulursan alabilirsin ama bu gibi durumların oluşabileceğini de göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim canım.. Bende ilk etapta kare almak istiyordum belki istediğim gibi bulsaydım yemek takımını tüm bunlara rağmen karede alabilirdim aslında.. Ama yuvarlak tabağın daha kullanışlı, masada duruşu açısından da daha sıcak durduğuna kanaat getirdim. E birde klasik yani, kare tabak moda (ama şimdilik), yuvarlak takım ise klasik (ömürlük).
Benim görüşüm bu şekilde belki sana karar vermende yardımcı olur bu söylediklerim