Benim oglum bu yil anasinifina basladi ben de ise geri dondum. Oyuzden ikinci cocuk fikrinden tamamen uzaklastim. Tum onlemleri aldim artik olursa basim ustune yapicak bisey yok ben haksizlik olarak gormuyorum. Tabiki ilgi bolunucek ama kisa bir sureligine. Sonrasinda eger ki iyi anlasirlarsa bu dengeyi kurabilirseniz cok rahat edersiniz bence.Ya ben de aynı şeyi umuyorum zaten oğlum hala geceleri uyanan bir çocuk, uykusuzluk vs sorun değil pek benim için tek korkum ikisine aynı anda yetemezsem oluyo çünkü haberi alan herkes oğluma haksızlık yaptığımı söyledi çok üzüldüm öyle olunca, ama tek çocuk büyütmek de kolay olmuyo sürekli ilgi istiyo hadi telefon tv görmesin diyorum akşama kadar evde dağıtmadığımız yer kalmıyo her istediğine yetişmeye çalışıyorum hiç oturtmuyo beni şimdi belki kardeşi biraz büyüyüp beraber oynadıklarında daha çok hoşuma gider Ama siz yine de ikinciyi düşünüyorsanız oğlunuz okula başlamadan düşünün. Arkadaşımın bire giden kızı var iki aylık da oğlu, hayattan koptum ya keşke bu kadar fark olmasaymış aralarında diyo
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kardeşler arasında az yaş farkııı.
- Konu Sahibi Gamzeliia
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 15 Temmuz 2016
- 8.163
- 13.631
- 248
Benim cocuklarimin arası tam 18 ay.
İyi ki arka arkaya yapmışım, arasını biraz açsan tek cocukta kalırdım.
2019-2020 dogumlu oldukları için pandemi de evde olmak beni hiç etkilemedi. Evde kimse olmadan rahat rahat büyüttüm.
Allah kolaylık veriyor. Kızım dünyaya gelmiş uslunun da uslusu bir bebekti. Oglumda 4 ay gaz sancisi saatleri biraz zorladı. Oda uslu insanı zorlayan bir bebek değildi.
2019-2020 dogumlu oldukları için pandemi de evde olmak beni hiç etkilemedi. Evde kimse olmadan rahat rahat büyüttüm.
Allah kolaylık veriyor. Kızım dünyaya gelmiş uslunun da uslusu bir bebekti. Oglumda 4 ay gaz sancisi saatleri biraz zorladı. Oda uslu insanı zorlayan bir bebek değildi.
- 2 Temmuz 2023
- 9.253
- 26.046
- 468
Iki kizimin arasi 23 ay.Benim oğlum da 5.5 aylık diş çıkardı sonrasında çok ısırma vakası yaşadık şuanda da gözüm korkuyor ay nolur kızım daha geç çıkarsın ya diye, memem koptu diye ağladığımda eşim dalga geçerdi oğlum kardeşin de emecek annenin memesini bırak artık diye ay yardımcı olurlar ya bakarız kendimizr süslenir gezeriz aklımız da kalmazz hiç öyle psikolojiye girmeyin her şey güzel olacak güçlü olcaz
Kucuk olan 16 aylik oldu, buyuk kizim daha yeni yeni kiskancligi birakti. Komsumun 3 kizi var, buyuk olanla 2. Arasinda yas farki cok ama 2.ve 3. Arasinda 12-13 ay var sanirim, onlar iyi anlasiyorlar mesela ama komsum biraz fazla disiplinli bir anne ben o kadar degilim galiba.
Dilerim siz benim kadar zorlanmazsiniz, saglicakla buyutun bebisleri
Amin amin bizimde ilki tedaviyle ikinci kendiliginden oldu mucize gibi inanın zor olsada o kadar güzel yanları oluyor ki insan o zorluğa rahatlıkla katlanıyor simdiden iletişim halinde olmaları birbirlerini guldurmelwri bile çok hoşuma gidiyor eminim oglum ayaklanıp yürüyünce çok daha rahata erecegim. Annelik zaten başlı başına zor mevzu tek cocuklada iki cocuklada Allah onlara can sağlığı versin de gerisi boşÇok plansız bir hamilelik oldu bizim için korunurken yaşadık hiç beklemiyorduk ve öğrendiğimde hep ağladım insanlara söylemeye bile çekindim, söylediğimde zaten işte büyüğe haksızlık olmuş şimdi sevginden mahrum kalacak emziremeyeceksin ilgilenemeyeceksin vs diyerek daha da moralimizi bozdular, aldırmayı bile düşündüm sonrasında kanamam oldu kürtaj ihtimali oldu bu sefer daha da çok üzüldüm istemedim sınanıyorum diye, şuanda mutluyum ama çevremdeki çoğu insan ikinciye cesaret edemediğini vakit geçtikçe zor geldiğini söylüyo, ben de diyorum ki uykusuz kalma süremizi biraz daha uzattık sonrasında benimkiler oynarken kahvemi yudumlarım sizin de bebekleriniz ağlar benim evim de asansörsüz ve üçüncü kat o konu gerçekten ayrı zor ama annem teyzem anneannem sağ olsunlar arabayla beş dk mesafedeler, annem zaten oğlumda da yalnız bırakmadı hiç ben de gidip geldim arabayla şimdi de biraz ona güveniyorum eşimin ailesi de burda onları da arayınca gelip yardımcı olurlar. Biz de ekransız geldik bu zamana kadar annem de aynı şekilde sizin dediğiniz gibi ikincisi olunca bunalıp mecbur vereceksin ona biraz bozuldum ama alternatif oyuncak arayışları içindeyim oğlum genel olarak oyuncak su ve kum oynamaya bayılıyo hep oyunlar oynuyoruz ama bakalım kardeşi gelince ne kadar eğlenebilecek tek başına. Yine de içimi rahatlattınız amaAllah hepimize bolca kolaylık versin
- 11 Şubat 2023
- 9.771
- 1
- 21.518
- 268
Valla sprem yumurtaya erip doğumda bebek olarak çıkana kadar kustu, tukurugunu bile yutamadi ilk kızı kolikti uykusuz kaldı, doğumda dikişleri tutmadı ikinci kez dikişe aldılar her iki doğumunda da bu oldu vs vs asla kolay olmadı onun için de ama çok sabırlı bir insandır bu dünyaya anne olmak için gelenlerden sizin de Allah yardımcınız olsun. Allah sağ salim bir avazda doğurmaya nasip etsin.Amiiin İnşallah. Hamilelik süreci biraz zor oluyor ama eltinizin daha kolay olmuştur benim oğlum o kadar hareketli ki onunla koşturmaktan yedinci aya kadar hamile olduğumun zor farkına varıyordum, şimdi de geceleri bazen ayak ağrıma uyuyamıyorum bakalım doğunca ne yapacağız, çok teşekkür ederim size de İnşallah eltiniz gibi olabilirim
Aramızda hep bir anlaşmazlık oldu küçükken. En küçük kardeşimle olmadı hiç mesela. Ama büyüyünce düzeldi zamanla herkes aynı olacak diye bir şey yok tabiki. Sizinle desteğinizle anlaşırlar, kaynaşırlarBenim oğlum biraz babasını kıskanacak gibi hissediyorum, arkadaşımızın oğlu oldu ben kucağıma aldım tepki vermedi babası alınca yapıştı adamın bacağına ağlamaya başladı Ay İnşallah yaşamayız ama öyle bir şey, sonrasında anlaşmışsınızdır ama biraz büyüyünce ya dimi?
Hahahahaha ben doğurayım kırkımız çıktığı gibi spiral taktırmaya koşucam artık başka şeye güvenim kalmadı bi üçüncüyü de kaldıramam aah ah benim oğlum da bir yaşına girince ben çalışmaya başlayacaktım ama kul plan yaparken Allah gülermiş ya öyle oldu işteBenim oglum bu yil anasinifina basladi ben de ise geri dondum. Oyuzden ikinci cocuk fikrinden tamamen uzaklastim. Tum onlemleri aldim artik olursa basim ustune yapicak bisey yok ben haksizlik olarak gormuyorum. Tabiki ilgi bolunucek ama kisa bir sureligine. Sonrasinda eger ki iyi anlasirlarsa bu dengeyi kurabilirseniz cok rahat edersiniz bence.
Ay herkes aynı şeyi söylüyor aslında bi 3-4 sene geçince insanlara daha zor geliyor tekrar başa dönmek galiba, e konuşan bi çocuk var her derdini söylüyor kendisi uyuyor yiyor vs o rahata alışınca bidaha kim başa dönüp uykusuz kalacak gaz sancısı kolik ağlama vs çekecek diye düşünüyorlar sanırım. İnşallah benim kızım da uslu olur, oğlum şükür öyle bizi çok uykusuz bırakan bi çocuk değil sadece çok hareketli gün geçtikçe de huyları hep değişiyor ama ilk zamanları zorlamadı umarım yine aynı şekilde olur ikincisi de.Benim cocuklarimin arası tam 18 ay.
Ben de bi video izledim geçen gün adam diyor ki ya iki çocuk ya hiç çocuk, çünkü tek çocukta oyun da oyuncak da sizsiniz ama iki çocuk olunca yapmanız gereken tek şey kahvenizi yudumlarken birbirinize vurmayıııın güzelce oynayıııın diye seslenmek çok hoşuma gitti video şimdi herkese onu diyorum ama çok da doğru çocuk evde tek olunca her şey bize kalıyor ilgilenmezsen evde bi yerler kırılıp dökülüyor ilgilensen yemek temizlik kalıyor, e sürekli çevrede arkadaşlara da gidilmiyo yazın hadi parka çıkıyoruz ama kışın o da zor, en iyisi evde iki çocuk olsun ikisi aynı anda oyun kurmaya başladıktan sonra rahatıızzAmin amin bizimde ilki tedaviyle ikinci kendiliginden oldu mucize gibi inanın zor olsada o kadar güzel yanları oluyor ki insan o zorluğa rahatlıkla katlanıyor simdiden iletişim halinde olmaları birbirlerini guldurmelwri bile çok hoşuma gidiyor eminim oglum ayaklanıp yürüyünce çok daha rahata erecegim. Annelik zaten başlı başına zor mevzu tek cocuklada iki cocuklada Allah onlara can sağlığı versin de gerisi boş
- 15 Temmuz 2016
- 8.163
- 13.631
- 248
İnşallah…Ay herkes aynı şeyi söylüyor aslında bi 3-4 sene geçince insanlara daha zor geliyor tekrar başa dönmek galiba, e konuşan bi çocuk var her derdini söylüyor kendisi uyuyor yiyor vs o rahata alışınca bidaha kim başa dönüp uykusuz kalacak gaz sancısı kolik ağlama vs çekecek diye düşünüyorlar sanırım. İnşallah benim kızım da uslu olur, oğlum şükür öyle bizi çok uykusuz bırakan bi çocuk değil sadece çok hareketli gün geçtikçe de huyları hep değişiyor ama ilk zamanları zorlamadı umarım yine aynı şekilde olur ikincisi de.
Ay böyle zorluklarda çok üzülüyorum, benim ilk hamileliğim de kusmakla geçti sonra suyum geldi çocuk gelmedi sezaryene alındım epidural yaptılar vücudum uyuşmadan ilk kesik atıldı sonra oğlum enfeksiyon kaptı bir hafta yoğunbakımda kaldı Ve biz eşimle üç dört çocuğumuz olsun ne güzel diyen insanlarız herhalde bunların üstüne böyle hamile kalmasam kolayca cesaret etmezdim korkutucu bi süreç çünkü. Ama şükür Rabbim halimize acıdı da bu hamileliğim daha kolaydı. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, Allah herkesin yardımcısı olsun.Valla sprem yumurtaya erip doğumda bebek olarak çıkana kadar kustu, tukurugunu bile yutamadi ilk kızı kolikti uykusuz kaldı, doğumda dikişleri tutmadı ikinci kez dikişe aldılar her iki doğumunda da bu oldu vs vs asla kolay olmadı onun için de ama çok sabırlı bir insandır bu dünyaya anne olmak için gelenlerden sizin de Allah yardımcınız olsun. Allah sağ salim bir avazda doğurmaya nasip etsin.
Kıskançlık illa ki oluyor bence ne kadar fark olursa olsun, ama biraz küçük olunca adapte olmak daha kolay olabilir öbür türlü evde mesela beş altı sene sadece ilgi sende kardeş gelince hop bölünüyor, iki yaşındaki çocuk bunu kolay kavrayamaz ama beş yaşındaki hemen farkediyo.Iki kizimin arasi 23 ay.
Kucuk olan 16 aylik oldu, buyuk kizim daha yeni yeni kiskancligi birakti. Komsumun 3 kizi var, buyuk olanla 2. Arasinda yas farki cok ama 2.ve 3. Arasinda 12-13 ay var sanirim, onlar iyi anlasiyorlar mesela ama komsum biraz fazla disiplinli bir anne ben o kadar degilim galiba.
Dilerim siz benim kadar zorlanmazsiniz, saglicakla buyutun bebisleri
Amaan disiplinli olmak da ne bileyim ben de hiç öyle değilim herhalde zorlanacaksak da böyle zorlanalım ya güler eğleniriz yeri gelir ağlarız çok teşekkür ederim
- 11 Şubat 2023
- 9.771
- 1
- 21.518
- 268
Allah güzel günler yaşamayı nasip etsinAy böyle zorluklarda çok üzülüyorum, benim ilk hamileliğim de kusmakla geçti sonra suyum geldi çocuk gelmedi sezaryene alındım epidural yaptılar vücudum uyuşmadan ilk kesik atıldı sonra oğlum enfeksiyon kaptı bir hafta yoğunbakımda kaldı Ve biz eşimle üç dört çocuğumuz olsun ne güzel diyen insanlarız herhalde bunların üstüne böyle hamile kalmasam kolayca cesaret etmezdim korkutucu bi süreç çünkü. Ama şükür Rabbim halimize acıdı da bu hamileliğim daha kolaydı. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, Allah herkesin yardımcısı olsun.
İnşallah inşallah inşallah sanırım küçük olan 2 yaşa geldikten sonra rahat dönemimiz başlayacaktırBen de bi video izledim geçen gün adam diyor ki ya iki çocuk ya hiç çocuk, çünkü tek çocukta oyun da oyuncak da sizsiniz ama iki çocuk olunca yapmanız gereken tek şey kahvenizi yudumlarken birbirinize vurmayıııın güzelce oynayıııın diye seslenmek çok hoşuma gitti video şimdi herkese onu diyorum ama çok da doğru çocuk evde tek olunca her şey bize kalıyor ilgilenmezsen evde bi yerler kırılıp dökülüyor ilgilensen yemek temizlik kalıyor, e sürekli çevrede arkadaşlara da gidilmiyo yazın hadi parka çıkıyoruz ama kışın o da zor, en iyisi evde iki çocuk olsun ikisi aynı anda oyun kurmaya başladıktan sonra rahatıızz
- 27 Ağustos 2022
- 4.642
- 7.815
- 88