18 aylık oğlum var, yaklaşık 1.5 ay sonra da kızım doğacak. Aralarında az yaş farkı olmasının avantajları ve dezavantajları nelerdir acaba, bu durumu yaşayan anneler biraz anlatabilir mi? Ben çok kıskançlık yaşanacağını düşünmüyorum sanki oğlum daha büyük olsa bu sıkıntı olurdu ama şimdi o büyüyüp anlayana kadar kardeşi de biraz büyümüş olur, yanılıyor muyum?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kardeşler arasında az yaş farkııı.
- Konu Sahibi Gamzeliia
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Öncelikle hayirlisiyla kucağınıza alin inşallah. Çocuklarımın arasında 20 ay var. Benim büyük olan kız küçük olan erkek. Dogdugunda pek birsey anlamadı dediğiniz gibi. Tabi anlamamasınında dezavantajları var. Çünkü bebeğe nasıl davranacağını da anlamayacak yaştalar. Dur kalktan anlamıyorlar maalesef bebegin canını acıtacak şeyleri farkında olmuyorlar. Ve en önemlisi hala onlarda bebek olduğu için bize çok ihtiyaçları oluyor. O yüzden ilk zamanlar yetersizlik duygusunu çok yaşadım ki hala da zaman zaman yaşıyorum. Eskisi kadar birebir ona vakit ayıramıyorum oynayamıyorum. Zaten her ikisinin öz bakımı yeme içmeleri temizlikleri derken günün çoğu geçmiş oluyor. Hiç ekran vermeyen ben maalesef şimdi uzun süreli olmasada tv açmak zorunda kalıyorum. Ki bunun vicdan azabı bile yetiyor. Örneğin şu an onu alıp oyun gruplarına katilabilirdim diye düşünüyorum. Ama şu an tek başıma asansörsüz evde ikisiyle dışarı çıkmam bile çok zor. Ki oyun grubu hayalesiniz evdeyse işten erken geliyorsa ya da anneniz kayınvalideniz yanınızdaysa şanslısınız. İlk günleriniz çok zor geçecek ama inanın zamanla oturuyor dediğim gibi sadece ilk çocuğuma yapamadığım şeylerin vicdanını yapmak beni yoruyor. Kıskançlık konusuna gelince ilk zamanlar farkında değildi şu an 27 aylık oldu ve farkında kıskançlık yaptığı oluyor. Bazen kucağından indir diyor gel oyna diyor. Onun kıyafetlerini giymek istiyor ki küçük geldigi halde giyiyorda ve kızım çok sakin çekingen bir yapıya sahip olmasına karşın sevim derken göz cikarabiliyor arada vurmalar ısırmalari oluyor ki başka hic kimseye böyle davranışları yok geçen gıdıklıyordu kardesi gülüyordu bi anda bebek ağlayınca anladım bir terslik olduğunu bi baktım kaşla göz arasında ısırmış bacağını morartacak şekilde hemde gözünüz hep üzerinde olsun inanın ne yaoacaklari hiç belli olmuyor gelelim avantajlarına bebegim 7 aylık oldu artık ablasına tepki veriyor beraber gülüp oynuyorlar bile o kadar hoşuma gidiyor ki gelip sarılıyor öpüyor kardeşini uykuya götürürken illa kardeşinden öpücük almadan besigine koymama izin vermiyor. Nelerle oynayacağını biliyor ağlayınca gidip kardeşine oyuncak getiriyor onu güldürmeye çalışıyor. İnanın o kardeşlik ilişkisini izlemek insana huzur veriyor. Herkesin dediği gibi ikisinin beraber büyüyüp birbirlerine oyun arkadaşı olmaları işin en güzel kısmı. Evet çok zor ama inanın çokta güzel. Bir anne için çok yorucu ikisinin yakın yaşlarda olmasi ama çok çabuk büyüyorlar. Ha şimdi ki aklımda olsa ya yine yaşları çok yakın olacak sekilde cocuk yapardım yada aralarında 8 9 yaş olacak şekilde yapardım herhalde18 aylık oğlum var, yaklaşık 1.5 ay sonra da kızım doğacak. Aralarında az yaş farkı olmasının avantajları ve dezavantajları nelerdir acaba, bu durumu yaşayan anneler biraz anlatabilir mi? Ben çok kıskançlık yaşanacağını düşünmüyorum sanki oğlum daha büyük olsa bu sıkıntı olurdu ama şimdi o büyüyüp anlayana kadar kardeşi de biraz büyümüş olur, yanılıyor muyum?
- 11 Şubat 2023
- 9.762
- 1
- 21.456
- 268
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin , simdiki aklım olsa aynı senin gibi üst üste dogururdum şimdi ikinciye aslaaaa cesaret edemiyorum. Eltim bebeği 3 aylıkken diğerine hamile kaldı elbette zorluk yaşadı ama şuan sefasını sürüyor, ikisi oynuyor elti işlerine bakıyor :)18 aylık oğlum var, yaklaşık 1.5 ay sonra da kızım doğacak. Aralarında az yaş farkı olmasının avantajları ve dezavantajları nelerdir acaba, bu durumu yaşayan anneler biraz anlatabilir mi? Ben çok kıskançlık yaşanacağını düşünmüyorum sanki oğlum daha büyük olsa bu sıkıntı olurdu ama şimdi o büyüyüp anlayana kadar kardeşi de biraz büyümüş olur, yanılıyor muyum?
Ben bir buçuk yaşındayken kardeşim doğmuş ve çok kıskanmışım onu, hep ağlamışım annem onu kucağına aldıkça sizde bir problem olmaz umarım18 aylık oğlum var, yaklaşık 1.5 ay sonra da kızım doğacak. Aralarında az yaş farkı olmasının avantajları ve dezavantajları nelerdir acaba, bu durumu yaşayan anneler biraz anlatabilir mi? Ben çok kıskançlık yaşanacağını düşünmüyorum sanki oğlum daha büyük olsa bu sıkıntı olurdu ama şimdi o büyüyüp anlayana kadar kardeşi de biraz büyümüş olur, yanılıyor muyum?
Çocuklar kaç yaşında şu anda ne zaman birlikte oynayabiliyorlar. Benim bebeğimde küçük ve bende asla cesaret edemem en az 4-5 yaş olmasını istiyorum aralarının bebeğim zor bir bebek olmamasına rağmen doğumdan sonraki lohusalık psikolojik olarak çok etkiledi beni çok zor geçirdim o dönemi hala daha devam ediyor aslında emzirme sorunları uyku sorunları vs çok zor gerçekten.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin , simdiki aklım olsa aynı senin gibi üst üste dogururdum şimdi ikinciye aslaaaa cesaret edemiyorum. Eltim bebeği 3 aylıkken diğerine hamile kaldı elbette zorluk yaşadı ama şuan sefasını sürüyor, ikisi oynuyor elti işlerine bakıyor :)
- 11 Şubat 2023
- 9.762
- 1
- 21.456
- 268
Şuan 5-4 yaşları ikiz gibi oldular aslında kardeşi doğduğunda tam 1 yasindaydi kardeşi oturup yürüme çağına geldiğinde başladılar oynamaya. Hiç sıkılmiyorlar başka çocuğa ihtiyaç duymuyorlar kavgayı da oyunu da birlikte yaptıkları için ama eltim kaç kez birbirlerinin saçını yolarken yakaladı orası ayrıÇocuklar kaç yaşında şu anda ne zaman birlikte oynayabiliyorlar. Benim bebeğimde küçük ve bende asla cesaret edemem en az 4-5 yaş olmasını istiyorum aralarının bebeğim zor bir bebek olmamasına rağmen doğumdan sonraki lohusalık psikolojik olarak çok etkiledi beni çok zor geçirdim o dönemi hala daha devam ediyor aslında emzirme sorunları uyku sorunları vs çok zor gerçekten.
- 11 Şubat 2023
- 9.762
- 1
- 21.456
- 268
5.5 yaştan sesleniyorum o günleri hala unutmadim ve hala cesaretim yokÇocuklar kaç yaşında şu anda ne zaman birlikte oynayabiliyorlar. Benim bebeğimde küçük ve bende asla cesaret edemem en az 4-5 yaş olmasını istiyorum aralarının bebeğim zor bir bebek olmamasına rağmen doğumdan sonraki lohusalık psikolojik olarak çok etkiledi beni çok zor geçirdim o dönemi hala daha devam ediyor aslında emzirme sorunları uyku sorunları vs çok zor gerçekten.
- 6 Mart 2024
- 2.207
- 2.091
- 48
Vallahi bende üst üste yapmak istiyorum artık ortalık kötü yaşlanmadan çocukları okula götürüp getirmek için yaşıma yetıstirmem lazım hesaplıyorum bunun ardına bida doğursam ben 50 yaşında okula çocuk götürüp ders calıstırcam vallah avantaj dezavantaj bilmem siz gibi aralı dogurma şansımda yok beraber gelıyorlar onların yaşadığı döneme uyamamaktan çok korkuyorum mesela şimdi yeğenleri görünce aklım gidiyor sonra korkuyorum gece nasıl kalkcam ki die korkuyorum ben evden çıkarken çantamı kocasına veren ınsanım şimdi nası yapcam bitane olsa sıkıntı etmem adam bi eliyle çantamı taşır elimi tutar ama şimdi adam ikisini tutarsa ben nolcam korkuyorum hemen arkasına yaş geçmeden diğer embrıyoları almaya gidicez iki iki donduruldu onlarda ikiz tutarsa korkuyorum yürüyen inek modunda ya makınaya bağlı ya iki çocuğa bağlı Süt vericem sizi daha fazla korkutmak istemem ben çok korkuyorum
Tabi espiri bunlar hep ama gerçeklik payı da var .eğer kişisel gelişimlerine ve ahlaki degerlerıne öz bakımlarına kendınıze eşinize vakit ayırabilcek güveniniz varsa siz korkmayın
Tabi espiri bunlar hep ama gerçeklik payı da var .eğer kişisel gelişimlerine ve ahlaki degerlerıne öz bakımlarına kendınıze eşinize vakit ayırabilcek güveniniz varsa siz korkmayın
2 kız kardeşim 40 gün hep yanımdalardı ve sonrada sürekli geldiler hala geliyorlar çok şükür allah onlardan razı olsun ama ileride gelemeyebilirler çalışmaya başlarlarsa kalamazlar yanımda annemde kayınvalidemde çok yaşlı zaten onların yanında rahat olamıyorum. Hep her çocuğun bir kardeşi olmalı mutlaka demişimdir özellikle bu zor zamanlarda kardeşlerim olmasa ne yapardım bilmiyorum. Yaşları küçük olmasına rağmen destek oldular çok. Bakalım ileride ne olur bi deli cesareti gelir belkiVallahi bende üst üste yapmak istiyorum artık ortalık kötü yaşlanmadan çocukları okula götürüp getirmek için yaşıma yetıstirmem lazım hesaplıyorum bunun ardına bida doğursam ben 50 yaşında okula çocuk götürüp ders calıstırcam vallah avantaj dezavantaj bilmem siz gibi aralı dogurma şansımda yok beraber gelıyorlar onların yaşadığı döneme uyamamaktan çok korkuyorum mesela şimdi yeğenleri görünce aklım gidiyor sonra korkuyorum gece nasıl kalkcam ki die korkuyorum ben evden çıkarken çantamı kocasına veren ınsanım şimdi nası yapcam bitane olsa sıkıntı etmem adam bi eliyle çantamı taşır elimi tutar ama şimdi adam ikisini tutarsa ben nolcam korkuyorum hemen arkasına yaş geçmeden diğer embrıyoları almaya gidicez iki iki donduruldu onlarda ikiz tutarsa korkuyorum yürüyen inek modunda ya makınaya bağlı ya iki çocuğa bağlı Süt vericem sizi daha fazla korkutmak istemem ben çok korkuyorum
Simdiki aklim olsaydi keisnlikle sizin gb yapardim. Oglum bes yasinda ve bu saatten sonra basa donmek asla istemiyorum. Zorlugu erken donemde iki kati paralanmak olabilir fakat guzel tarafi o donemi atlattiktan sonra ikiz gb buyumeleri olur. Tek tasla iki kus gb bir sey yani. Bence en guzelini yapmissiniz. Benim o donem yoruldugumdan daha fazla yorulucaksiniz ama sonrasinda birbirlerine cok guzel arkadas olucaklardir eminim.18 aylık oğlum var, yaklaşık 1.5 ay sonra da kızım doğacak. Aralarında az yaş farkı olmasının avantajları ve dezavantajları nelerdir acaba, bu durumu yaşayan anneler biraz anlatabilir mi? Ben çok kıskançlık yaşanacağını düşünmüyorum sanki oğlum daha büyük olsa bu sıkıntı olurdu ama şimdi o büyüyüp anlayana kadar kardeşi de biraz büyümüş olur, yanılıyor muyum?
- 6 Mart 2024
- 2.207
- 2.091
- 48
Kız kardeşler iyi ki varlar bende bitane kızım olsun istiyorum çok merhametli oluyorlar ya2 kız kardeşim 40 gün hep yanımdalardı ve sonrada sürekli geldiler hala geliyorlar çok şükür allah onlardan razı olsun ama ileride gelemeyebilirler çalışmaya başlarlarsa kalamazlar yanımda annemde kayınvalidemde çok yaşlı zaten onların yanında rahat olamıyorum. Hep her çocuğun bir kardeşi olmalı mutlaka demişimdir özellikle bu zor zamanlarda kardeşlerim olmasa ne yapardım bilmiyorum. Yaşları küçük olmasına rağmen destek oldular çok. Bakalım ileride ne olur bi deli cesareti gelir belki
Çok plansız bir hamilelik oldu bizim için korunurken yaşadık hiç beklemiyorduk ve öğrendiğimde hep ağladım insanlara söylemeye bile çekindim, söylediğimde zaten işte büyüğe haksızlık olmuş şimdi sevginden mahrum kalacak emziremeyeceksin ilgilenemeyeceksin vs diyerek daha da moralimizi bozdular, aldırmayı bile düşündüm sonrasında kanamam oldu kürtaj ihtimali oldu bu sefer daha da çok üzüldüm istemedim sınanıyorum diye, şuanda mutluyum ama çevremdeki çoğu insan ikinciye cesaret edemediğini vakit geçtikçe zor geldiğini söylüyo, ben de diyorum ki uykusuz kalma süremizi biraz daha uzattık sonrasında benimkiler oynarken kahvemi yudumlarım sizin de bebekleriniz ağlar benim evim de asansörsüz ve üçüncü kat o konu gerçekten ayrı zor ama annem teyzem anneannem sağ olsunlar arabayla beş dk mesafedeler, annem zaten oğlumda da yalnız bırakmadı hiç ben de gidip geldim arabayla şimdi de biraz ona güveniyorum eşimin ailesi de burda onları da arayınca gelip yardımcı olurlar. Biz de ekransız geldik bu zamana kadar annem de aynı şekilde sizin dediğiniz gibi ikincisi olunca bunalıp mecbur vereceksin ona biraz bozuldum ama alternatif oyuncak arayışları içindeyim oğlum genel olarak oyuncak su ve kum oynamaya bayılıyo hep oyunlar oynuyoruz ama bakalım kardeşi gelince ne kadar eğlenebilecek tek başına. Yine de içimi rahatlattınız amaAllah hepimize bolca kolaylık versinÖncelikle hayirlisiyla kucağınıza alin inşallah. Çocuklarımın arasında 20 ay var. Benim büyük olan kız küçük olan erkek. Dogdugunda pek birsey anlamadı dediğiniz gibi. Tabi anlamamasınında dezavantajları var. Çünkü bebeğe nasıl davranacağını da anlamayacak yaştalar. Dur kalktan anlamıyorlar maalesef bebegin canını acıtacak şeyleri farkında olmuyorlar. Ve en önemlisi hala onlarda bebek olduğu için bize çok ihtiyaçları oluyor. O yüzden ilk zamanlar yetersizlik duygusunu çok yaşadım ki hala da zaman zaman yaşıyorum. Eskisi kadar birebir ona vakit ayıramıyorum oynayamıyorum. Zaten her ikisinin öz bakımı yeme içmeleri temizlikleri derken günün çoğu geçmiş oluyor. Hiç ekran vermeyen ben maalesef şimdi uzun süreli olmasada tv açmak zorunda kalıyorum. Ki bunun vicdan azabı bile yetiyor. Örneğin şu an onu alıp oyun gruplarına katilabilirdim diye düşünüyorum. Ama şu an tek başıma asansörsüz evde ikisiyle dışarı çıkmam bile çok zor. Ki oyun grubu hayalesiniz evdeyse işten erken geliyorsa ya da anneniz kayınvalideniz yanınızdaysa şanslısınız. İlk günleriniz çok zor geçecek ama inanın zamanla oturuyor dediğim gibi sadece ilk çocuğuma yapamadığım şeylerin vicdanını yapmak beni yoruyor. Kıskançlık konusuna gelince ilk zamanlar farkında değildi şu an 27 aylık oldu ve farkında kıskançlık yaptığı oluyor. Bazen kucağından indir diyor gel oyna diyor. Onun kıyafetlerini giymek istiyor ki küçük geldigi halde giyiyorda ve kızım çok sakin çekingen bir yapıya sahip olmasına karşın sevim derken göz cikarabiliyor arada vurmalar ısırmalari oluyor ki başka hic kimseye böyle davranışları yok geçen gıdıklıyordu kardesi gülüyordu bi anda bebek ağlayınca anladım bir terslik olduğunu bi baktım kaşla göz arasında ısırmış bacağını morartacak şekilde hemde gözünüz hep üzerinde olsun inanın ne yaoacaklari hiç belli olmuyor gelelim avantajlarına bebegim 7 aylık oldu artık ablasına tepki veriyor beraber gülüp oynuyorlar bile o kadar hoşuma gidiyor ki gelip sarılıyor öpüyor kardeşini uykuya götürürken illa kardeşinden öpücük almadan besigine koymama izin vermiyor. Nelerle oynayacağını biliyor ağlayınca gidip kardeşine oyuncak getiriyor onu güldürmeye çalışıyor. İnanın o kardeşlik ilişkisini izlemek insana huzur veriyor. Herkesin dediği gibi ikisinin beraber büyüyüp birbirlerine oyun arkadaşı olmaları işin en güzel kısmı. Evet çok zor ama inanın çokta güzel. Bir anne için çok yorucu ikisinin yakın yaşlarda olmasi ama çok çabuk büyüyorlar. Ha şimdi ki aklımda olsa ya yine yaşları çok yakın olacak sekilde cocuk yapardım yada aralarında 8 9 yaş olacak şekilde yapardım herhalde
Amiiin İnşallah. Hamilelik süreci biraz zor oluyor ama eltinizin daha kolay olmuştur benim oğlum o kadar hareketli ki onunla koşturmaktan yedinci aya kadar hamile olduğumun zor farkına varıyordum, şimdi de geceleri bazen ayak ağrıma uyuyamıyorum bakalım doğunca ne yapacağız, çok teşekkür ederim size de İnşallah eltiniz gibi olabilirimAllah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin , simdiki aklım olsa aynı senin gibi üst üste dogururdum şimdi ikinciye aslaaaa cesaret edemiyorum. Eltim bebeği 3 aylıkken diğerine hamile kaldı elbette zorluk yaşadı ama şuan sefasını sürüyor, ikisi oynuyor elti işlerine bakıyor :)
Benim oğlum biraz babasını kıskanacak gibi hissediyorum, arkadaşımızın oğlu oldu ben kucağıma aldım tepki vermedi babası alınca yapıştı adamın bacağına ağlamaya başladı Ay İnşallah yaşamayız ama öyle bir şey, sonrasında anlaşmışsınızdır ama biraz büyüyünce ya dimi?Ben bir buçuk yaşındayken kardeşim doğmuş ve çok kıskanmışım onu, hep ağlamışım annem onu kucağına aldıkça sizde bir problem olmaz umarım
Ay nolur bu kadar korkmayın ya ben de ilk doğurduğumda kendimi inek gibi hissedip hep bunu mu emzircem böyle demiştim daha dur bebek beş dk emiyo az büyüsün memede oyun oynucak hiç bırakmıcak demişlerdi bazen ay git artık memem koptu resmen yeter emme diyorum oğluma açıkcası çağ çok değişik zaten ben şuanda bile ayak uyduramıyor gibiyim bide bence sosyal medya insanı bozuyo yok çocuk psikolojisi yok bilmem ne ya biz nasıl büyümüşüz İnşallah hepsine vakit ayırmaya çalışacağım en başlarda biraz kendimi unutuyorum ama toparlanıcaz bi şekil, arkadaşımın da ikizleri var şuanda büyüdüler hep beraber oynuyorlar süslenip gezmelere gidiyo arkadaşım çocuklarıyla oh diyorum ikisi bir aradan çıkmış, ilk başları illa ki zor olmuştur ama sonrası baya iyi oluyo gibiVallahi bende üst üste yapmak istiyorum artık ortalık kötü yaşlanmadan çocukları okula götürüp getirmek için yaşıma yetıstirmem lazım hesaplıyorum bunun ardına bida doğursam ben 50 yaşında okula çocuk götürüp ders calıstırcam vallah avantaj dezavantaj bilmem siz gibi aralı dogurma şansımda yok beraber gelıyorlar onların yaşadığı döneme uyamamaktan çok korkuyorum mesela şimdi yeğenleri görünce aklım gidiyor sonra korkuyorum gece nasıl kalkcam ki die korkuyorum ben evden çıkarken çantamı kocasına veren ınsanım şimdi nası yapcam bitane olsa sıkıntı etmem adam bi eliyle çantamı taşır elimi tutar ama şimdi adam ikisini tutarsa ben nolcam korkuyorum hemen arkasına yaş geçmeden diğer embrıyoları almaya gidicez iki iki donduruldu onlarda ikiz tutarsa korkuyorum yürüyen inek modunda ya makınaya bağlı ya iki çocuğa bağlı Süt vericem sizi daha fazla korkutmak istemem ben çok korkuyorum
- 15 Temmuz 2016
- 8.163
- 13.630
- 248
Araları tam 18 ay cocuklarımın.
Kızım uslunun uslusu bir bebekti.
Aralarında kapışma olsada yanlız yapamıyorlar.
Ben 3 seneye yakın eve kapandım; 2019-2020 dogumlular zaten panemi cocukları bana zor olmadı.
Hep derim iyi ki peşpeşe oldular. Yoksa tek cocukta kalırdım…
Şimdi cok rahatım. Okullarıda peşpeşe olacak. Küçük büyüğünden görecek ki şimdi bile faydasını görüyorum.
Kızım uslunun uslusu bir bebekti.
Aralarında kapışma olsada yanlız yapamıyorlar.
Ben 3 seneye yakın eve kapandım; 2019-2020 dogumlular zaten panemi cocukları bana zor olmadı.
Hep derim iyi ki peşpeşe oldular. Yoksa tek cocukta kalırdım…
Şimdi cok rahatım. Okullarıda peşpeşe olacak. Küçük büyüğünden görecek ki şimdi bile faydasını görüyorum.
Ya ben de aynı şeyi umuyorum zaten oğlum hala geceleri uyanan bir çocuk, uykusuzluk vs sorun değil pek benim için tek korkum ikisine aynı anda yetemezsem oluyo çünkü haberi alan herkes oğluma haksızlık yaptığımı söyledi çok üzüldüm öyle olunca, ama tek çocuk büyütmek de kolay olmuyo sürekli ilgi istiyo hadi telefon tv görmesin diyorum akşama kadar evde dağıtmadığımız yer kalmıyo her istediğine yetişmeye çalışıyorum hiç oturtmuyo beni şimdi belki kardeşi biraz büyüyüp beraber oynadıklarında daha çok hoşuma gider Ama siz yine de ikinciyi düşünüyorsanız oğlunuz okula başlamadan düşünün. Arkadaşımın bire giden kızı var iki aylık da oğlu, hayattan koptum ya keşke bu kadar fark olmasaymış aralarında diyoSimdiki aklim olsaydi keisnlikle sizin gb yapardim. Oglum bes yasinda ve bu saatten sonra basa donmek asla istemiyorum. Zorlugu erken donemde iki kati paralanmak olabilir fakat guzel tarafi o donemi atlattiktan sonra ikiz gb buyumeleri olur. Tek tasla iki kus gb bir sey yani. Bence en guzelini yapmissiniz. Benim o donem yoruldugumdan daha fazla yorulucaksiniz ama sonrasinda birbirlerine cok guzel arkadas olucaklardir eminim.
- 6 Mart 2024
- 2.207
- 2.091
- 48
Ben oğlumda haftalarca ağladığımı biliyorum yanı meme ucum koptu kopacak diyordum artık şimdi iki tane birden düşününce hormonlarda yükseldi oturup gözlerimin dolduğunu farkediyorum eşim yapma böyle bilinç altına yerlestırme dogumdan sonra lohusa depresyonuna girersen naparım ben iki bebeyle korkma ben işten geldim mi alcam senden Senın kendıne zaman ayırman için ne gelirse elimden yapcam falan diyor haftasonları bakacaksın dışarı çıkabilcem demi diyorum böyle içim doluksaya doluksaya vallahi çıkacaksın nolur bilinç altına böyle şeyler yerleştirme die yalvarıp dururAy nolur bu kadar korkmayın ya ben de ilk doğurduğumda kendimi inek gibi hissedip hep bunu mu emzircem böyle demiştim daha dur bebek beş dk emiyo az büyüsün memede oyun oynucak hiç bırakmıcak demişlerdi bazen ay git artık memem koptu resmen yeter emme diyorum oğluma açıkcası çağ çok değişik zaten ben şuanda bile ayak uyduramıyor gibiyim bide bence sosyal medya insanı bozuyo yok çocuk psikolojisi yok bilmem ne ya biz nasıl büyümüşüz İnşallah hepsine vakit ayırmaya çalışacağım en başlarda biraz kendimi unutuyorum ama toparlanıcaz bi şekil, arkadaşımın da ikizleri var şuanda büyüdüler hep beraber oynuyorlar süslenip gezmelere gidiyo arkadaşım çocuklarıyla oh diyorum ikisi bir aradan çıkmış, ilk başları illa ki zor olmuştur ama sonrası baya iyi oluyo gibi
Benim oğlum da 5.5 aylık diş çıkardı sonrasında çok ısırma vakası yaşadık şuanda da gözüm korkuyor ay nolur kızım daha geç çıkarsın ya diye, memem koptu diye ağladığımda eşim dalga geçerdi oğlum kardeşin de emecek annenin memesini bırak artık diye ay yardımcı olurlar ya bakarız kendimizr süslenir gezeriz aklımız da kalmazz hiç öyle psikolojiye girmeyin her şey güzel olacak güçlü olcazBen oğlumda haftalarca ağladığımı biliyorum yanı meme ucum koptu kopacak diyordum artık şimdi iki tane birden düşününce hormonlarda yükseldi oturup gözlerimin dolduğunu farkediyorum eşim yapma böyle bilinç altına yerlestırme dogumdan sonra lohusa depresyonuna girersen naparım ben iki bebeyle korkma ben işten geldim mi alcam senden Senın kendıne zaman ayırman için ne gelirse elimden yapcam falan diyor haftasonları bakacaksın dışarı çıkabilcem demi diyorum böyle içim doluksaya doluksaya vallahi çıkacaksın nolur bilinç altına böyle şeyler yerleştirme die yalvarıp durur
- 6 Mart 2024
- 2.207
- 2.091
- 48
Yemınle sesli kahkaha attım ne güzel anılar bırakmışlar sıpalar bizeBenim oğlum da 5.5 aylık diş çıkardı sonrasında çok ısırma vakası yaşadık şuanda da gözüm korkuyor ay nolur kızım daha geç çıkarsın ya diye, memem koptu diye ağladığımda eşim dalga geçerdi oğlum kardeşin de emecek annenin memesini bırak artık diye ay yardımcı olurlar ya bakarız kendimizr süslenir gezeriz aklımız da kalmazz hiç öyle psikolojiye girmeyin her şey güzel olacak güçlü olcaz