Kardeşinin hayrini gormeyen var mi?

Amin,Allah hepimizi iyilerle karsilastirsin,akilsizlarimiza da akil versin inanin cok zor boylesi.

Onlar oyle dıye sız neden cocuk ıstemıyorsunuz sızın cocugunuz oyle olmaz cunku annenızın babanızın yaptıgı sekılde yapmazsınız. Bız 5 kardesız asla oyle bı durum olmadı ve ıyıkı varlar kardeslık cok guzel bı duygu tek buyuyen cocuklara uzuluyorum ben. Bızım aılede kardese cok onem verılır herkes bırbırıne cok duskun ayrımda kımse yapmaz. Hatta suan kızım kardeslerımın yanında erkek kız bekar kardesım var onlar goturdu bakıyorlar ben sınava calısıyım dıye kı cocugum asırı huysuz ve yaramaz. Sızın yetıstırme tarzınızla alakalı bence esıt sekılde davranırsanız hıc sıkıntı olmaz kucukkende asılarsınız cocuklarınızı. Benım kucuk olan hergun mızırdanıyor ablam benım ablam neden baska evlerde dıye ablam olmayınca cok sıkılıyorum ben bu evde dıyor.
Cocuk ıstemıyorsanız o ayrı ama ısteyıpte sırf o dusunceden yapmıyorsanız bence yapınn kardes destektır guzel yetıstırırsenız.

BUGUN ARKADAŞIMIN BABASI VEFAT ETTİ 1 YIL ÖNCEDE ANNESİ VEFAT ETMİSTİ VE KIZIN CIGLIKLARI KULAGIMDAN GİTMİYO BEN KİMSESİZ KALDIM DİYE AGLADI HEP VE BEN BUGUN 2. COCUK YAPMAYA KARAR VERDİM BENDE KARDEŞIMLE ANLAŞAMIYORUM AMA BİLİRİM BİŞİ OLURSA GELİR BENİ DÜŞTÜGÜM YERDEN KALDIRIR

Tek bir kardeşim var, erkek, aramız iki yaş, benim canım, kıymetlim.
Oğlum tek çocuk.
Çocuklarla çalışan bir uzman olarak kardeşin çocuğun gelişiminde önemli olduğunu düşünüyorum.
Bununla birlikte tek çocuk sahibi olmanın farklı avantajları olduğunu da inkar edemem.
Kısacası bu konudaki doğru, herkese, şartlara, ortama göre değişir.
Etrafı bırakıp kendi şartlarınıza göre karar vermenizi tavsiye ederim.

Kesinlikle gerek yok. Hiç bir faydası yok çünkü. Benim bir abim bir de kardeşim var. Zaten eğitim sebebiyle farklı şehirlere dağıldık, koptuk. Formalite aranıyor. Ailem dar gelirli hepimize yetemediler. Zorluk çektik. Hem maddi hem manevi sıkıntı yaşadık. Sevgili abimin bi faydası olmadı. Kardeşim de şu an benim için vicdani bir yük. Üniversiteye gidecek ve ihtiyaçları için kendi ihtiyaçlarımdan kısıyorum. Düşünüyorum tek çocuk olsaydım nasıl olurdu diye gayet de güzel olurdu. Maddi açıdan çok daha fazla imkanım olur daha iyi kararlar verebilir daha iyi yaşayabilirdim. Ne abimin düğün masrafı olurdu ne de kardeşimin okul masrafı. İstenmese de hep bi kıyaslama oluyor zaten, başkaları yapmasa da siz yapıyorsunuz. O yüzden ben de sadece tek çocuk yaparım herhalde çünkü bi de cinsiyetler farklıysa hiç de birbirlerine yoldaş olmuyor aksine köstek oluyorlar.

Kardeşlerim var hayrını görmedim iki tane erkek kardeş çocukluktan beri istemezler küçük kardes mali verirsen beni kardeşi olarak görecekmiş digeride beni reddetti neymiş anneme bakmıyormuşum ben evlenmeyecek misim benim çocuğum olmayacakmış mis oysa kendi yurt dışlarında fink atiyor bende ailenin bakıcısı olacak misim ya böyle işte ikisiyle de görüşmüyorum

Su hayatta en fazla kardesimden yana sansliyim. Allah razi olsun bana karsi kanatsiz melek gibidir. Ancak kizima kardes dusunmuyorum, dusunemiyorum. Bu devirde cocuk yetistirmek zor, eskisi gibi sokaga salamiyorsun. Ben sabah cikar aksam ezaninda gelirdim eve cocukken. Televizyon seyrettirmek yasak, yurutece bindirmek yasak. Daha kizim 1 yasina varmadan sacimda beyazlar cikti, yuzum gozum sisti kiristi, gecen seneki halimden bile eser yok coktum kaldim. Calisan bir kadinim, bakici derdi hep aklimda. Siz buyutmussunuz ne guzel. Ancak 2.ye cesaret ederken iyi dusunun. Hersey en basa saracak. Acikcasi ben cesaret edemiyorum. Gozum cok fena korktu.

Herkes 2.cocugu yapacak diye bir sart yok.hatta bence herkesin cocugu olacak diye bir şartta yok tercih meselesi. Benim benden 13 yas kücük kardesim var cok bagliyiz birbirimize annesi gibiyim. Ben kücükken annem calisiyordu annemi doğru düzgün göremeden büyüdüm ,ben evlenirken bana hicbir maddi destekte bulunamadilar hatta bana takacaklari bilezikleri kendim aldim.cünkü yoktu. ama kardesim annemle büyüdü ve gecen yil evlenirken tüm dügün masraflarini ailem karsiladi. Ama ben bunu evlat ayrimciligi olarak hic düsünmedim hatta kardesim daha rahat büyüdü daha rahat evlendi diye seviniyorum. Benim 1 oglum var 6 yasinda zaten 2.cocugu istiyordum ama gecen yil ciddi bur hastalik sürecine girince iyice duygusallastim keske kardesi olsaydi diye. Simdi hamileyim rabbim isteyen herkese istedigi kadar hayirli evlat nasip etsin.

Anne ve babanın yetiştirme tarzı ile kardesler arası bağ o kadr ilişkili ki...
Biz de 3kardesiz.. 3kız kardes.. İyi ki varlar.
Hem mutlu hem üzgün anlarım da... Candan öteler...
Hem arkadaslarım hem kardeslerim hem dostlarım onlar...
Küçüklüğümüzden bugüne varlıklarına bin şükür
Oyun arkadaşlarım, sırdaşlarım, kızımın anne yarıları onlar
Anne ve baba tutumu kardes sevgisinde, kardes bagında çok çok önemli..
Ve ebeveynlerin(hakkını verebilen) öldükten sonra geride yavrularına bıraktıkları en değerli mirasları kardeştir.
Kızım 4yaşına girdikten 1ay sonra inşaallah 2.bebeğimiz dünyaya gelecek...
Allahım aralarındaki bağı güçlü tutmayı, kardes sevgisini aşılamayı, sevmeyi saymayı ve birlikte mutlu olmayı vb öğretmeyi nasip etsin
Sizin düşüncenize de saygı duyuyorum umarım en doğru kararı verirsiniz sevgiler

benım 5 yas benden buyuk bır abım var 2 kardesız yanı
10 senedir konusmuyorum sadece aynı ortamlarda karsılasıyorduk sadece
şimdi 5 senedır oldugu ortama bıle gırmıyorum artık

kardeş sart degıl
benım 4 yasında kızım var kardes düşünmuyorum ısterse 5 kardesın olsun yıne de yalnız öleceksın ve hayatda tek basına mucadele edeceksın yasadıklarını senden baska kımse senı sen gıbı anlayamayacak yanı abımden sadece zarar gordugum ıcın kardes ılıskılerı nasıl olur bılmem , kardese hıc ıhtıyac duymadım hatta benden olabıldıgınce uzak olsun derdındeyım .

bence oncelık cocugumuza hayatda tek basına mucadele edebılmeyı guclu olmayı ogretmek gerek
bırde suda onemlı suan cocugunuza sundugunuz sartları kardesı olunca yarıya mı boleceksınız yoksa ıkıncıye de ılkıne sundugunuz sartların aynısını ılkının bulundugu sartları azaltmadan sunabılecek mısınız buda onemlı benı asıl tutan bu
maddı olarak kımsenın hakkını bolup dıgerıne pay etmeden ıkısınede elımden gelebılecek en ıyı sartı sunabılmek isterım , yasım 33 maddı ve manevı benım gucum bu sebeple ıkıncı cocugu kaldırmaz

Tek çocuk kalırsa iyi şartlarda okur buyur. Yani durumumuz böyle devam ederse. Neredeyse hiç bi şeyden eksik kalmadığı bir hayatı olur..
Ama kardeşi olursa en basiti asla bir koleje gönderme şansım kalmaz onu.. özel okullardan bahsediyorum. Mecbur devlet okuluna gider. Bunu da ben istemiyorum..
Ama dediginiz gibi tek çocuk olursa hem ben istediği kadar ilgilenirim onunla. Hem.maddi imkanları iyi olur. Çoğu şeyde gözü kalmaz.. sanırım.onun için en mantıklısı tek çocuk olması.. haklisiniz. Inanın ddiğerkonuma.bakin bende erkek kardeşimle görüşmüyorum. Keşke benim öyle bir kardeşim olmasaydı..
Etrafımdaki insanlara bakıyorum aman aman çok iyi kardeş bunlar dediğim binde bir.. o kadar az kk.. genelde hep bir sorun

Hayır, kardeş şart değil. Bazı durumlarda olmaması daha hayırlı hem de. Bende de var iki tane benden büyük. En küçük çocuk olduğum ve yıllar sonra aileye katıldığım için yaş farkımız çok fazla. Çocukluğumda onlar lise, üniversite sebebiyle şehir dışındaydılar sürekli. Yani ben aslında tek çocuk olarak büyüdüm ve bu durumdan gayet memnundum.

İkisiyle de ilişkilerimiz gayet resmidir, öyle canım cicimli kardeş ilişkilerim hiç olmamıştır. Biriyle uzak diğeriyle yakın yaşıyoruz. Birinin bazı konularda desteği çok olmuştur hakkını yiyemem. Ama diğeri bana hayatım boyunca (dolaylı olarak) en büyük zararı vermiş, beni en çok tüketmiş insandır. Açık açık anlatmak istemiyorum. Fikirlerimiz, karakterlerimiz de tam zıttır zaten. Aynı ortamda bulunmak zorunda olduğumuz zamanlarda “naber”den öteye gitmez konuşmamız, o da anne baba hatrına. Yanaktan öpüşüp selamlaşmamız bayramdan bayrama senede iki keredir düşünün.

Uzun lafın kısası üç kardeş değil de tek çocuk olmayı yeğler miydim? Kesinlikle yeğlerdim. Bence siz de çocuğunuzun olanaklarını düşürmeyin, neyiniz varsa onun için kullanın, o kardeşsiz de mutlu olur. Burada bir söz okumuştum “dostunu dışarıda ara, düşmanını annen de doğurur” diye, o kadar doğru ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…