Amin,Allah hepimizi iyilerle karsilastirsin,akilsizlarimiza da akil versin inanin cok zor boylesi.Cok sagolun,size hep kötüler denk gelmis kardes izlenimi olarak maalesef.. Bu durumda zaten olsalar noolur ,olmasalar daha iyi diyorsunuz.Benim de basimdan bu yardimlasmali anne_ baba bakimlari gectigi icin öyle yazdim.Her yaşli ayni bakimi gerektirmiyor elbet insallahh da kimseye gerektirmesin ama insaniz ,oldugu takdirde yillarca yatalak kalan oluyor,bir diger eş vefat etmis oluyor ve tek cocuga kaliyor o bakim bu da o kadar yıpratıcı ki ,hani derler ya Rabbim en sevdigim evladima muhtac etmesin ,aynen öyle oluyor...Tek cocuk olmanın avantajlari oldugu gibi dezavantajlari da var ve bu da bunlardan biri..Allah iyilerle karsilastirsin sizi de insallah
benım 5 yas benden buyuk bır abım var 2 kardesız yanıDüşüncelerinizi merak ediyorum. Kendi adıma kardeşimle görüşmüyorum. Hiç bi zaman iyi bir ilişkim de olmadı zaten çocukluk dışında. En son babamla bir olup benden mal kaçırma gibi bi olaya giriştiklerini duyunca içimde kalanlar da bitti.
Şimdi bir çocuğum var. Bende annem babam gibi ayrım yapmaktan korktuğum için , çocuğum da benim gibi tercih edilmeyen olma duygusunu yaşamasın korkusuyla hiç 2. Düşünmedim.. hayatım boyunca hep tek çocugum olacak benim dedim.bana niye kardeşi yok diyen anneme dahi sizin gibi ayrım yapmaktansa tek kalsın daha iyi dedim.. Şimdi Herkes 2. Ne zaman diyor. Kardeşsiz olmaz falan filan. Çalışıyorum yogun bi isim var sürekli kendimi geliştirmem gerekiylr kısaca. Çoğu zaman çocuk uyurken ben ders çalışmak zorundayım okumak vs vs biseyler hazırlamak.. uykusuz şekilde yaşıyorum kısaca.zaten oNa zor yetişiyorm. 2 olursa asla yetisemem vicdan yaparım kendime çocuğa eşime herkese yazık olur. Kardes şart mı. Kardesi olmayanlar bir yorum yaparsa özellikle sevinirim.
Tek çocuk kalırsa iyi şartlarda okur buyur. Yani durumumuz böyle devam ederse. Neredeyse hiç bi şeyden eksik kalmadığı bir hayatı olur..benım 5 yas benden buyuk bır abım var 2 kardesız yanı
10 senedir konusmuyorum sadece aynı ortamlarda karsılasıyorduk sadece
şimdi 5 senedır oldugu ortama bıle gırmıyorum artık
kardeş sart degıl
benım 4 yasında kızım var kardes düşünmuyorum ısterse 5 kardesın olsun yıne de yalnız öleceksın ve hayatda tek basına mucadele edeceksın yasadıklarını senden baska kımse senı sen gıbı anlayamayacak yanı abımden sadece zarar gordugum ıcın kardes ılıskılerı nasıl olur bılmem , kardese hıc ıhtıyac duymadım hatta benden olabıldıgınce uzak olsun derdındeyım .
bence oncelık cocugumuza hayatda tek basına mucadele edebılmeyı guclu olmayı ogretmek gerek
bırde suda onemlı suan cocugunuza sundugunuz sartları kardesı olunca yarıya mı boleceksınız yoksa ıkıncıye de ılkıne sundugunuz sartların aynısını ılkının bulundugu sartları azaltmadan sunabılecek mısınız buda onemlı benı asıl tutan bu
maddı olarak kımsenın hakkını bolup dıgerıne pay etmeden ıkısınede elımden gelebılecek en ıyı sartı sunabılmek isterım , yasım 33 maddı ve manevı benım gucum bu sebeple ıkıncı cocugu kaldırmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?