• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşinin hayrini gormeyen var mi?

Bir kız kardeşim bir erkek kardeşim var. İkiside iyiki varlar. Hele kız kardeşim Allah ayağına taş degdirmesin. Kızımın da bir kız kardeşi olsun istedim. İki bacı birlikte gecinirler. Ama ikiz oğlan oldu.

Dedem de ayrımcılık yapardı. Dayimlarda görüşmüyoruz ama teyzem iyi ki var. Bence kardeş lazım.

Kalabalık aileden geliyorum, ders çalışmak için gece olmasını herkesin uyumasını beklerdim. Kapasitem çok daha iyi bölüm kazanacak kadardı ama gece çalışıp uykusuz okula gidince istediğim verimi alamadım hiçbir zaman.

Bir oğlum var şuan, daha da istemiyorum. Kardeşten çok kaliteli aile ilişkileri ve yaşam standartlarına ihtiyacımız var. Milletin baskısını boşver, 2. Yapsan 3.yü soracaklar.

Tek çocuk annesiyim. İki kardeşim var. Ben onlara daha düşkünüm ama onlardan tam karşılığını gördüğüm söylenemez. Yine de iyi ki varlar. Hem çocukluğum neşeli geçti, hem de annemin babamın hastalığında sağlığında destek olduk hep beraber.

oğlum pek çok şeyden eksik büyüdü. Sağ küçücük Yeğenlerimin kardeşleriyle arasındaki bağı, ya da oğlumun kuzenlerinin kardeşleriyle arasındaki bağı görünce daha da iyi görüyorum eksikliğini. Oğlum büyüdü, hala bir kardeş, bir abla hayali kurar.

İleride de kardeşinin olmaması büyük sorun. Bir bayram seyranda gideceğin yer yok, bir derdin olduğunda koşacak kimsen yok.
Çocukken de, büyükken de kendi içinde yaşamak zorundasın pek çok şeyi. Aileden olmayanlar gelir gider yalnızca, yine herkes kendi ailesine döner.

benim annem de çok ayrım yaptı ama ben ondan ders almış oldum. Onun yaptığı Hataları tekrar etmiyorum.

olayın İçinden biri olarak, kesinlikle kardeş tavsiye ediyorum. 1. Yi zaten insan çok emekle büyütüyor.3.,4. Çocuk evet onlar daha yorucu ama insanın 1 çocuğa verdiği emekle 2. Çocuk da büyüyor. Çünkü tek kardeşle, çocuk yalnız olmasın diye normalden daha fazla ilgilenmek zorundasınız.

Siz annenizin yaptığı hataları yapmak zorunda değilsiniz. Çok daha bilinçlisiniz. Kardeşler arasındaki bağı siz güçlü tutacaksınız. Anneniz zamanında çok ayrım yaptığı İçin, kardeşinizle aranızda böyle bir uçurum olmuş zaten. Siz böyle yapmak zorunda değilsiniz.

Kardeşim yok, eksikliğini yeri geldi hissettim, yeri geldi çevremde düşmandan beter kardeşleri gördüğümde iyi ki de yokmuş dedim. Ailelere çok büyük iş düşüyor böyle konularda fakat ailenin de yetiştirme tarzı bir yere kadar çünkü bazen olaylar çok farklı gelişebiliyor. 8 kardeşi olup da ilerde yapayalnız kalan insanlar var veya tek bir kardeşi olmamasına rağmen edindiği dostlar sayesinde eksikliğini asla hissetmeyenler. 2.çocuk olayı daha çok anne ve babanın tekrar dünyaya bir can getirmeye hazır olması "Aman çocuğum yalnız kalmasın" düşüncesinden daha önemli.

Bende bunu söyleyince insanlar zalim olduğumu düşünüyor. Ama kardeşim için tek söyleyeceğim kelime keşke olmasaydı.. benim çok daha mutlu bir hayatım olurdu. Yada o kişilikte biri yerine başka biri kardeşim olsaydı.. yani keşke o benim kardeşim olmasaydı..
Hic de zalimlik degil bence. Kimse, bir baskasinin nelere maruz kaldigini bilemez. Sizinle ayni hissiyati paylasiyorum. Keske olmasalardi veya baska karakterde olsalardi ama maalesef.

En büyük manevi zararları kardeşimden gördüm, hala görüyorum. Kesip atmak zor oluyor maalesef.
Eşimse tek çocuk. Kafası rahat, bu yüzdenrabbim verirse tek çocuk istiyorum zira dilim yandı.

Öz kardeşim yok, babamın ikinci evliliğinden en büyüğü benden 10 yaş küçük olan üç tane çocuğu oldu. Onlarla ilişkim hep sınırlı ve mesafeliydi anneleri yüzünden. Hem de benden yaşça çok küçükler. Üç yıl önce babam vefat etti. Babamın eşiyle sorunlar yaşadık ve ciddi tartışmalarımız oldu. Çocuklarla ilişkim iyiden iyiye zayıfladı, zaten rutin bir abla kardeş ilişkimiz de yoktu. Annemle de aram çocukluktan beri kötü. Psikolog güvenli bağlanma sorunum olduğunu söylemişti, anneden kaynaklı. Bir ya da birden fazla öz kardeşim olmasını çok isterdim açıkçası. Çünkü babam öldükten sonra dünyada yapayalnız kalmış gibi hissediyorum kendimi. Bayramda gidip kalacağım bir ev bile yok. Kardeş önemli. Ailevi travmalarınızı çocuklara yansıtmayacağınızdan eminseniz ve tek sebep ailenizse mutlaka kardeşi olmalı çocuğunuzun derim ben.

Her kardeş bir değil iş ailede o çocukları iyi büyütmekle bitiyor. Bence kardeş şart en azından 1 tane olmalı.

Düşüncelerinizi merak ediyorum. Kendi adıma kardeşimle görüşmüyorum. Hiç bi zaman iyi bir ilişkim de olmadı zaten çocukluk dışında. En son babamla bir olup benden mal kaçırma gibi bi olaya giriştiklerini duyunca içimde kalanlar da bitti.
Şimdi bir çocuğum var. Bende annem babam gibi ayrım yapmaktan korktuğum için , çocuğum da benim gibi tercih edilmeyen olma duygusunu yaşamasın korkusuyla hiç 2. Düşünmedim.. hayatım boyunca hep tek çocugum olacak benim dedim.bana niye kardeşi yok diyen anneme dahi sizin gibi ayrım yapmaktansa tek kalsın daha iyi dedim.. Şimdi Herkes 2. Ne zaman diyor. Kardeşsiz olmaz falan filan. Çalışıyorum yogun bi isim var sürekli kendimi geliştirmem gerekiylr kısaca. Çoğu zaman çocuk uyurken ben ders çalışmak zorundayım okumak vs vs biseyler hazırlamak.. uykusuz şekilde yaşıyorum kısaca.zaten oNa zor yetişiyorm. 2 olursa asla yetisemem vicdan yaparım kendime çocuğa eşime herkese yazık olur. Kardes şart mı. Kardesi olmayanlar bir yorum yaparsa özellikle sevinirim.
Bakacak olan sizsiniz. 2.yi isteyen kendisi yapsın. ben getirir sizde oynatırım benimkiyle de...şu çevre baskısına da deli oluyorum.. sanki maddi manevi o bakacak. hadi onu da geçtim ortada onu zerre kadar ilgilendiren durum yokken ikinci şart demek nasıl bir baskıdır!

benim ablam var hatta burada açtığım bir konu bile var.
kendisiyle şuan görüşmüyorum
keşke ya ben olmasaydım ya o
her zaman eşit şekilde büyütüldük asıl mesele ablam evlendikten sonra başladı. ve şuna inanıyorum işin içine el girdi mi işler bozuluyor.
annemle babamı sömürdü ve etimden sütümden yararlanan bir abla var hayatımda. bana k*hpelik yapan hain biri.
yarın annem babam vefat ettikten sonra beni saf dışı bırakmaya çalışıp tüm mirasa konmaya çalışacak bu zaten belli.
tüm isyanımı öfkemi ortaya koydum hakkımı helal etmedim
siz bir anne olarak iki güzel evlat yetiştirebilirsiniz ama sonucunda iki ayrı insan ve karakter ortaya çıkacaktır
benim gözüm bu yaşta açıldı
allahım kimseye kardeş kavgası yaşatmasın
kendisinden nefret etmemek için onu düşünmüyorum

Kardeşlerimle aram çok iyidir. Bir erkek bir kız kardeşim var :KK19: kardeş şart değil, avantajları çok birbirleri için. Ama sizin çalışma şartları buna uygun değilse yapmayın. İyi düşünmek lazım. Siz ayrım yapmazsanız araları kötü olmaz

En büyük manevi zararları kardeşimden gördüm, hala görüyorum. Kesip atmak zor oluyor maalesef.
Eşimse tek çocuk. Kafası rahat, bu yüzdenrabbim verirse tek çocuk istiyorum zira dilim yandı.
benim de duamdır allahım vereceksen hayırlı ve tek çocuk ver diye

Ben tek çocuğum. Babamı 16 yaşında kaybettim. Annemle tekiz. Anneme birşey olursa hayatta yapayalnız kalıcam diye çok korkuyorum.
Kardeş kardeşi atar, yar başında tutarmış. Çok zorlansam bile ben hemen 2. yaptım, yaşım genç olsaydı 3. yüde yapardım.

Bi tane kız kardeşim var, iyiki de var, şükürler olsun.
hem en büyük mutluluk kaynağım, hem de bazen üzüntüm. ama olmasaydı kesinlikle bugünkü ben olamazdım.
henüz çocuğum yok ama birden fazla yapar mıyım bilmiyorum çünkü günümüz şartları çok ağır, hem maddi olarak hem de çalışan kadınlar olarak.

Asla değil.. hatta olmaması daha iyi olurdu..
Hakkımda ne düşünürsen düşün.. sevmiyorum onu. Eminim o da benim için aynı şeyi düşünüyor..
Hakkında kotu olan hıcbısey dusunmuyorum, goz gore gore hak yiyen babam olsa sevmem.
Oyuzden kardesını sevmemen senı gozumde kotu bırı yapmiyor

Kardesim yok. Bir evin tek cocugu olarak yasadim cok mutluyum. Oglum da tek cocuk olarak buyuyor. Eksikligini hissetmiyorum,etrafimda kardesi olup da bin rezillik ceken cok insan var,babam vardi,annem vardi,esim var simdi de hepsi kardesleri yuzunden magdur oldu. İyi ki yok kardesim diyorum,iyi bir sey degil demek ki :KK66:
Biz 3 kiz kardesiz ,bir ablamin cok yardimlarini gördüm ana yarisi gibi diyebilirim ama diger ablam ben merkezli ve kimseyle muhattap olmaz..Kardeşin karakterine göre degisen bir konu bu bence.Yalniz şu var ki , ileride anne babanin Allah vermesin herhangi bir saglik sorununda tek cocuk cok bunalabiliyor destekcisi olmadigi icin.Annem ,babam vefat etti benim ve yillarca 3 kardes cok kosturup baktik helali hoş olsun,tabiki yapicaz da ama söylemek istedigim o anlarda 1 ay bi kardes ilgileniyor ,1 ay digeri gibi ve digeri bu arada dinleniyordu.Benim de tek cocugum var.Rabbim kimseyi kimseye muhtac eylemesin dilerim.Allah ,her seyin oldugu gibi kardesin de hayirlisini nasip etsin isteyenlere.

Biz 3 kiz kardesiz ,bir ablamin cok yardimlarini gördüm ana yarisi gibi diyebilirim ama diger ablam ben merkezli ve kimseyle muhattap olmaz..Kardeşin karakterine göre degisen bir konu bu bence.Yalniz şu var ki , ileride anne babanin Allah vermesin herhangi bir saglik sorununda tek cocuk cok bunalabiliyor destekcisi olmadigi icin.Annem ,babam vefat etti benim ve yillarca 3 kardes cok kosturup baktik helali hoş olsun,tabiki yapicaz da ama söylemek istedigim o anlarda 1 ay bi kardes ilgileniyor ,1 ay digeri gibi ve digeri bu arada dinleniyordu.Benim de tek cocugum var.Rabbim kimseyi kimseye muhtac eylemesin dilerim.Allah ,her seyin oldugu gibi kardesin de hayirlisini nasip etsin isteyenlere.
Amin 🙏
Ne mutlu size ki guzel yardimlasmalariniz,guzel anilariniz var. Benim cevremde hic yok inanin. Esimin kizkardesi var allah dusman basina bile vermesin oylesini. Bana zarari yok ama esime cok zarari var. Bundan sonra da olacak. Veya kpimin birsuru kardesi var,60ina 70i e gelmis insanlar miraslik evden esya caliyorlar dusunebiliyor musunuz? Malda mulkte degilim ama bana olsa aynisi sinirlenirim. Annemin kardesleri de kimi deli kimi manyak,surekli annemin akli onlarda acaba nolur acaba naparlar diye zihnini yoruyor. Hic olmasalardi keske diyorum.

Allah askina ne sarti ya? 2.yi yapsaniz 3.yu isteyecekler sonra 4... kulaklarinizi kapatin baskalarina. Biz 6 kardesiz bunun yararindan cok zararini gordum. Az olsun oz olsun,hayirli evlat olsun, iyi egitim alsin 1 cocuk yeter.

Eşiniz le ortak tek çocuk istiyorsanız 2.düşünmeyin . Bu "karı-koca" nin vereceği bir karar. Ne çocukların ne çevrenin.
Şunuda söyleyeyim her kardes öyle sandiğiniz gibi değil. Kardeş olunca insan arkadasa bile gerek duymuyor. Bu kişinin fıtrati ile ilgili bir durum. Siz böylesiniz diye çocuklarda öyle olmaz.
Bakacak olucak siz ve eşiniz çevreyi boşverin ,kendiniz için mantıklı olanı düşünün. Zaten olacağı varsa nasipte imkansizliğa ,tedbire rağmen yine olabiliyor.

Amin 🙏
Ne mutlu size ki guzel yardimlasmalariniz,guzel anilariniz var. Benim cevremde hic yok inanin. Esimin kizkardesi var allah dusman basina bile vermesin oylesini. Bana zarari yok ama esime cok zarari var. Bundan sonra da olacak. Veya kpimin birsuru kardesi var,60ina 70i e gelmis insanlar miraslik evden esya caliyorlar dusunebiliyor musunuz? Malda mulkte degilim ama bana olsa aynisi sinirlenirim. Annemin kardesleri de kimi deli kimi manyak,surekli annemin akli onlarda acaba nolur acaba naparlar diye zihnini yoruyor. Hic olmasalardi keske diyorum.
Cok sagolun,size hep kötüler denk gelmis kardes izlenimi olarak maalesef.. Bu durumda zaten olsalar noolur ,olmasalar daha iyi diyorsunuz.Benim de basimdan bu yardimlasmali anne_ baba bakimlari gectigi icin öyle yazdim.Her yaşli ayni bakimi gerektirmiyor elbet insallahh da kimseye gerektirmesin ama insaniz ,oldugu takdirde yillarca yatalak kalan oluyor,bir diger eş vefat etmis oluyor ve tek cocuga kaliyor o bakim bu da o kadar yıpratıcı ki ,hani derler ya Rabbim en sevdigim evladima muhtac etmesin ,aynen öyle oluyor...Tek cocuk olmanın avantajlari oldugu gibi dezavantajlari da var ve bu da bunlardan biri..Allah iyilerle karsilastirsin sizi de insallah 🙏🙏

Back