Kardeşinin hayrini gormeyen var mi?

Tabikide şart değil.
Kardeşim var 1 tane. Uğruna ölebileceğim, annemden babamdan eşimden daha öne koyarım onu.
Ama kendim 1 çocuk düşünüyorum.
Hayır/şer meselesi değil bu.
Ayrım yaparım deyip 2. Çocuğu istememek de doğru değil ki. Hataları görüyorsun, öyle yapmazsın. Eğer gerçekten istiyorsan.

Biz 5 kardeşiz, küçükken sanki en kalabalık bizmişiz gibi geliyordu bana. Ama büyüyünce daha çok anlıyorsun. Çok şükür bizde ayrım hiç olmadi, annem babam bizleri kendi anne babalarından daha üst tuttular yeri geldi bizim için ailelerine rest çektiler. Bizde o yüzden daha bağlı olduk.

Şart bana göre. Eğer bi kaybınıza aynı isimle seslenmiyosanız kimse sizin derdinizi sahiplenemez, imkansız bu. Ateş düştüğü yeri yakıyor bu bir gerçek. Tabi sırf bu yüzden bakmakta zorlansanızda kardeş yapın diyemem siz vereceksiniz bunun kararını. Ama şunu söyleyeyim tek çocuk yapıp ben adilim demek kolay. Önemli olan iki cocugunuz varken eşit davranabilmek :)

bir tane erkek kardeşim var en son cocuğumun doğum gününde geldi evime (aralık) bide bayramdan bayrama hayırlı bayram ablam der arar..onun dışındaki görüşmelerimizde ya kavga etmek için bahene çıkarır yada direk bi bahane bulup saldırır .kardeşim var mı var ama işte böle
benimde oğlum tek. kardeşiminde bir oğlu var ikisi kardeş olur yoldaş olur gibi düşünüyordum ama galiba oğlum tek kalıcak çok üzülüyorum ama hayırlı bir kardeşi olmadıktan sonra hiç değilse kafası rahat olur tek olur ..allah yollarını açık etsin tek çocuklarımızın

En ufak bişeyde sürekli vicdan muhasebesi yapılacağı için.
Mesela birine bisey yapıp ötekine yapamazsam beni yer durur.
O yara hiç kapanmadigi için..
Insan korktuğu şeyin esiridir. Esiri olduğunu da bilir.. Ama yine kurtulamaz yine kurtulamaz hep bi kısır döngü.. Kendi içimde bunun cevabını ben dahi bilmiyorum

Muhakkak orası öyledir.

Bende bunu söyleyince insanlar zalim olduğumu düşünüyor. Ama kardeşim için tek söyleyeceğim kelime keşke olmasaydı.. benim çok daha mutlu bir hayatım olurdu. Yada o kişilikte biri yerine başka biri kardeşim olsaydı.. yani keşke o benim kardeşim olmasaydı..

Üç kardeşiz benim için çok kıymetliler. Varlıklarını bilmek yetiyor çoğu zaman. Bence siz ikinci çocuğu istiyorsunuz aslında gerçekten istemeseniz şu konuyu açmazdınız

İki çocuk olduğunda tamamen adil olmak çok yaşamın döngüsüne uygun değil aslında ben ilk çocuğumda çalışıyordum bunda ücretsiz izin aldım , işte ilk adaletsizlik geldi eğer böyle düşünürsek. İlkine 6 yıl birebir zaman ayırdım ikinci bebekte böyle bi ilgi daha az oluyor,al işte bu sefer de ikincinin aleyhine bi adaletsizlik. Velhasıl mutlaka farklılıklar olur önemli olan sürekli bi istismara maruz kalmasın bana göre.

Elimden geldiğince adil olmaya çalışırım/çalışıyorum. Fakat bunun için kendimi de yemem hayatın olağan akışında devam ederim. Sizin tüm konularınız bu travmatik duygunun üzerine kurulu bence klinik psikologa gidin , psikososyal sağlığınız endişe verici durumda

Sizinkinden farklı sebeplerim olsa da 2.cocuk düşüncesi bende de yok. Bazen acaba mı diyorum ama sonra vazgeçiyorum. Ekonomik sebepler,su an dünyanın hem politik hem sağlıksal durumları. O kadar çok şey korkutuyor ki beni. Kalabalık bir cevrede kardeş gibi olduğu bir sürü arkadaşıyla büyüyor. Imkanlarimin tamamını onun için kullanıyorum. 2.cocuk fikri pandemiyle beraber tamamen cikti aklımdan

Kardesim yok. Bir evin tek cocugu olarak yasadim cok mutluyum. Oglum da tek cocuk olarak buyuyor. Eksikligini hissetmiyorum,etrafimda kardesi olup da bin rezillik ceken cok insan var,babam vardi,annem vardi,esim var simdi de hepsi kardesleri yuzunden magdur oldu. İyi ki yok kardesim diyorum,iyi bir sey degil demek ki

Üç kardeşiz benim için çok kıymetliler. Varlıklarını bilmek yetiyor çoğu zaman. Bence siz ikinci çocuğu istiyorsunuz aslında gerçekten istemeseniz şu konuyu açmazdınız
Gerçekten istemiyorum.
Çocuğuma karşı vicdan azabı çekmek istemiyorum bu yüzden konuyu açtım. Neden kardeşim olmadı derse buna uygun bir cevap verebilmek adına açtım.
Böyle gerçekten mutluyum. Büyüdü çok şükür benimle her yere gelebiliyor. Beraber eğlenecegimiz şeyler çıkmaya başladı.
Tüm dünyam o şu an
Gerçekten bu durumdan mutluyum bir eksiklik icin de değilim. Biraz daha büyüse beraber çıkacağımız tatilleri hayal ediyorum.bazen... Sadece o eksiklik icin de olursa ilerde. Ve bizi suçlarsa. Tek çekincem bu. Bunun olmayacağını bilsem hiç sorun yok. Ben zaten aşırı pimpirikli biriyim. Bir şeyi aksasa hemen kendimi yerim. Bana iyi gelmez 2 çocuk. Şu an onunla gerçekten çok mutluyum..

Burda kardeşinizden çok annenizin ve babanızın suçu var. Kardeşinizin hatali davranışlarına çanak tutuyorlar. Size haksızlık eden onlar. Kardeşiniz size zarar veriyorsa görüşmeyin.

İkinci çocuğu yapmış/yapmamış olmanız birinci çocuğunuzu ilgilendirmez ne ona ne kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Annemle babam kardeşimle benim aramda dengeyi kuramadı ben de o yüzden sana kardeş yapmadım gibi akıllara ziyan bi açıklama yapmayı düşünmüyorsunuz herhalde.

İkinci çocuğu biz eşimle istediğimiz için yaptık bu karar kızımı ilgilendirmez. Ben onun için çocuk yapmam o da benim için torun yapmasın.

benim 20 sene sonra kardesim oldu gerci farkli ebeveynden ama yinede insan varligiyla mutlu oluyor en son 2 sene once gordum bebek daha oyle isindim kanim kaynadi vs de diyemem o duygulari hissetmedim ne yalan soyleyeyim ama sevmedigim anlamina gelmesin gorustugumuzde hep yemegini ben yediriyordum altini degisme vs bendeydi benim yapimla alakali heralde
simdi diyorum ilerde cocugum olursa ben muhakkak 3-4 tane yaparim eger iyi giden bir evliligim olursa
ben yanliz cok kaldim onlar yanliz kalmasin biri biriyle anlasamiyorsa oteki arayi bulsun isterim tabi karakterleri nasil olur bilemem Allahimin takdiridir

Ben de tek çocuğum.Zaman zaman keşke bir kardeşim olsa dediğim oldu ama çoğu zaman da iyi ki olmamış dedim İyi yanı da var kötü yanı da var siz hazır değilseniz kimse karışamaz

Benden 6 yaş küçük bi erkek kardeşim var. Özellikle ergenlik dönemine girdikten sonra benim oğlum gibi olmaya başladı. Öl dese ölürüm. Öl desem ölür. Aşırı bağlıyız. Giyim kuşam ondan tut, ikili ilişkilerine kadar bana danışmadan hareket etmez. Anne babasından çok beni dinler, benim lafımla hareket eder. Ben de kendisini aşırı derecede seviyorum.
Ama şimdi hamileyim ve kardeşimle aramdaki bağa rağmen asla ikinciyi istemiyorum. Hiç bir zaman da istememiştim. Hep tek çocuk düşündüm. Benim sebeplerim sizinkilerden çok farklı ama istemiyorum sonuçta. Herkesin düşünce yapısı farklı. Ben sizin ikinci bir çocuğu sitediğinizi beya hazır olduğunuzu sanmıyorum. O yüzden çocuğum kardeşsiz kalmasın diye çocuk yapmayın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…