• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşinin hayrini gormeyen var mi?

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Düşüncelerinizi merak ediyorum. Kendi adıma kardeşimle görüşmüyorum. Hiç bi zaman iyi bir ilişkim de olmadı zaten çocukluk dışında. En son babamla bir olup benden mal kaçırma gibi bi olaya giriştiklerini duyunca içimde kalanlar da bitti.
Şimdi bir çocuğum var. Bende annem babam gibi ayrım yapmaktan korktuğum için , çocuğum da benim gibi tercih edilmeyen olma duygusunu yaşamasın korkusuyla hiç 2. Düşünmedim.. hayatım boyunca hep tek çocugum olacak benim dedim.bana niye kardeşi yok diyen anneme dahi sizin gibi ayrım yapmaktansa tek kalsın daha iyi dedim.. Şimdi Herkes 2. Ne zaman diyor. Kardeşsiz olmaz falan filan. Çalışıyorum yogun bi isim var sürekli kendimi geliştirmem gerekiylr kısaca. Çoğu zaman çocuk uyurken ben ders çalışmak zorundayım okumak vs vs biseyler hazırlamak.. uykusuz şekilde yaşıyorum kısaca.zaten oNa zor yetişiyorm. 2 olursa asla yetisemem vicdan yaparım kendime çocuğa eşime herkese yazık olur. Kardes şart mı. Kardesi olmayanlar bir yorum yaparsa özellikle sevinirim.

Erkek kardesim var .Faydasindan ve guleryüzunden ziyade huysuzlugunu ve tersligini cektim.Sever miyim severim ama uzaktan.Ama bi yegenim var dünya tatlısi iste onun varligina paha bicemiyorum.Anne babanin tutumundan bagımsız karar vermeye calis ne olursa olsun.Kardes destek midir evet dogru iliskiler kurulursa bir ses ,bir nefes ,bir destektir.Bu şansı taniyın cocugunuza.

Mecbur değilsiniz tabiki
İnsan dna sına en yakın kişi kardeşidir
İlkel benlikte ise en büyük rakibimiz kardeştir
Ben kardeşlerimi dünyaya değişmem
İki kızım var biri olmadan diğeri eksik kalırdı sanki
Kardeş güzel ayrıntıdır
Nereden baktığını bilirsen

Aileniz size haksızlık ediyor Olabilir ama siz bunu anlamış ve yapmayacak biri olarak bence çocuğunuza kendi canımdan bi arkadaş çokta güzel olur.. çocuklar yalnız büyüR evet Ama her kardeş hayırsız olucak diye bişey yok aksini düşünün hep Allah yardımcınız olsun

Düşüncelerinizi merak ediyorum. Kendi adıma kardeşimle görüşmüyorum. Hiç bi zaman iyi bir ilişkim de olmadı zaten çocukluk dışında. En son babamla bir olup benden mal kaçırma gibi bi olaya giriştiklerini duyunca içimde kalanlar da bitti.
Şimdi bir çocuğum var. Bende annem babam gibi ayrım yapmaktan korktuğum için , çocuğum da benim gibi tercih edilmeyen olma duygusunu yaşamasın korkusuyla hiç 2. Düşünmedim.. hayatım boyunca hep tek çocugum olacak benim dedim.bana niye kardeşi yok diyen anneme dahi sizin gibi ayrım yapmaktansa tek kalsın daha iyi dedim.. Şimdi Herkes 2. Ne zaman diyor. Kardeşsiz olmaz falan filan. Çalışıyorum yogun bi isim var sürekli kendimi geliştirmem gerekiylr kısaca. Çoğu zaman çocuk uyurken ben ders çalışmak zorundayım okumak vs vs biseyler hazırlamak.. uykusuz şekilde yaşıyorum kısaca.zaten oNa zor yetişiyorm. 2 olursa asla yetisemem vicdan yaparım kendime çocuğa eşime herkese yazık olur. Kardes şart mı. Kardesi olmayanlar bir yorum yaparsa özellikle sevinirim.
Ben de 2.yi yapmayı düşünmüyorum ve resmen linç yiyorum sanki benim dogurudugumun onlara ne faydası olacaksa yap Allah yap.Cogu kişinin kardeş ilişkisi böyle.benim oğlum da çok istiyor ama hem kötü bir evliliğim var hem de bir çocuğa daha bakacak gücü bulamıyorum kendimde

Değil öyle arkadaşları ol ur ki kardeşe gerek kalmaz

Ben tek çocuğum ve artık ileride anneme babama birşey olursa ne yapacağım tek başıma diye düşünüyorum. Hayat belli sıkıntılar karşımıza çıkabiliyor ben boşandım mesela bir kızım var ileride aileme birşey olursa tek başıma kalacagim kızımla. Ben heo kardeşin olsun istersim ama maddi açıdan ve bakacak kimse olmadığından ailem yapmadı kendim hep derdim iki çocuk yapıcam ama boşandım malesef yine gerçekleştiremeceğim onu da

Biraz yetiştirme biraz da karakter meselesi bunlar... siz ayrım yapmasanız bile, bir taraf aç gözlüyse hep daha fazlasını ister sevginin de malın da... kendi annemin kardeşleriyle ilişkilerine bakıyorum 2 tane aç gözlü ve bencil kardeşle çok sıkıntılı zamanlar geçirdi ... halbuki annanem 4 evladına da eşit davrandı adil olmalarını söyledi ama onlar aç gözlüydüler... kendi kardeş ilişkilerime bakıyorum ablam da abim de hayatta ki en büyük şansım, güvencem düştüğüm de bile anne diye değil abla diye koşardım ... tek çocuk olduğumu düşünüyorumda kabus gibi yapa yanlız korkutucu bir hayat geliyor gözüme.

Benim kardeşlerim var, hiç birinin de hayrını görmedim aksine hep zarar ve üzüntü verdiler bana.
Çok da lazım bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hani ileride anne baba gidince onlarla kalacağız falan hikaye bence.
Kardeşi olmayan arkadaşım bile benim kardeşlerimi görüp "ay iyi ki kardeşim yok" demişti.

Öyle düşünmeyin her kardeş bir değil.Ailede bitiyor iş.Aile eşit davranır sevgi ortamında büyütürse hayatında kardeşinden önemli kimse olmaz öyle diyeyim.Benim de var,dünya bir yana o bir yana.Aile kavga anlarında karışmamalı ya da cocuk ayırt etmemeli.Öyle güzel bir duygu ki kardeşlik.Yine diyorum aileye cok sorumluluk düsüyor,her kardes bir değil bazen keske olmamış diyorsun.

Ben de 2.yi yapmayı düşünmüyorum ve resmen linç yiyorum sanki benim dogurudugumun onlara ne faydası olacaksa yap Allah yap.Cogu kişinin kardeş ilişkisi böyle.benim oğlum da çok istiyor ama hem kötü bir evliliğim var hem de bir çocuğa daha bakacak gücü bulamıyorum kendimde
Aynen bana da çevrem de bi baskı. Sanki onlara doğurmuş olcam

O yoğunlukta bi tane yapip guzelce buyutun o bile başarı bnce..insanlarn istekleri bitmz..cocugunuzun da oyle dostlari olur ki kardeşten öte..her kardes iyi olck diye bi durum da yok..benim icn annenin mutlulugu,rahatlığı hep on plandadr. Sizin tereddutunuz var ki yapmyorsnz..gerisi boş..

Hayatında kendisine olumsuz yansıyan her şeyi insanlar neden taklit eder? Ya da neden rol-model alırlar? Bana hep saçma geldi bu. Mesela sizin söylediğiniz; Annem şöyle şöyle kötüydü ya bende böyle olursam ya da babam şöyle şöyle kötü davrandı ya bende çocuğuma aynısını yaparsam vs.vs. İyi de bu durumda çocuğunuza yapmamanız gerekmiyor mu? Siz kötü olanı yaşayıp, tecrübe edindikten sonra neden halâ bu şüphe var aklınızda? Sizin onu yaşatmayacak tecrübeye ulaşmış olmanız gerekmiyor mu? Yani ben hayatım boyunca başıma gelen kötü şeyler için asla endişelenmedim ya bende yaparsam diye çünkü yapmam, çünkü neden yapiyim? O kötü olan davranışı ben zaten başkalarına yapmamam gerektiğini yaşayarak tecrübe edindim. Yani bilmiyorum bana insanların ben böyle kötülük yaşadım ya bende yaparsam cümlesine anlam veremiyorum bana çok saçma geliyor.

ben kardeşinden yana yüzü gülenlerdenim. iyi ki var çok şükür. ama kendim ne yalan söyleyeyim daha 1. yi doğurmadan %80 tek çocukta kalırım gibi düşünüyorum. gerek ekonomik gerekse dünya düzeninden dolayı tek çocuk yapmak bana mantıklı geliyor.

Kardes olmak mecburiyetinde degil. Keske benim de kardesim olmasaydi. Onun birakin hayrini gormeyi, benim hayatima verdigi zararlarin haddi, hesabi yok. Varligindan evde hep rahatsiz olmusumdur. Babam ve annem, hayatlarini hep kardesime adadilar. Bana, onun yaptigi yanlislar yuzunden hic olanak sunulmadi, hep ikinci plana atildim, soz hakkim olmadi. Daha ben bir hadiseye hic baslamamisken onun yaptigi yanlislar yuzunden ben de yargisiz infaza ugradim hayatim boyunca. Hep tek kardes olmak isterdim. Benim hayatima cok zarari dokundu, onu sevmekle nefret etmek arasinda gidip geliyorum. Annem ve babami halen somurmekte.

Çok iyi kardeşlerim var. Beni ayakta tutuyorlar. Ama tam tersi olsa ben de kardeş istemezdim. Kardeşinin İyi mi kötü mü olacağını bilemezsiniz ama siz anne olarak ayrım yapıp yapmamaya karar verirsiniz

Back