- 21 Mayıs 2013
- 986
- 1.016
- 88
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben bunu diyemem..izin veriyo da yapıyor diyemem buna vicdanım izin vermez....bende erkek evlat yetistiriyorum ama bir bayanım ve biliyorum ki ask kadının gozunu kor eder.
benim oglum da birine umut verip yuz ustu bırakacaksa bi kızı,o kızda anne babasının gulu degil miydi..pamuklara sarınarak buyutulmedi mi..ne kadar emek bi evlat yetistirmek..
insan asıksa gozu kor olur..yanlısları is isten gecince suratına duvar gibi carpar..
bilmiyorum anne misiniz ama evlat sahibi olunca anlarsınız..gereksiz bi koruma gudusu yası sizden kucuk olan herkesi korumak istiyor insan ama imkansız tabi..
hmmm anladım ama daha sakin ol, belki kız mutlu..sanırım kendi genclik deneyimlerim filan aklıma geldi,bende fantagzi filan yoktu ama cok sevip umutlanıp hayal kırıklıgına ugramıstım..sanırım bu kızın onu yasamasını istemiyorum ondan..bide kızla burcumuz dogum gunumuz dahi aynı ama yıl hesabı kucuk tabi..benziyor da huylarımız..bian cok asırı empati yaptım sanırım
kardeş niye bu kadar sert girdin, anladım da benim cinselliğe bakış açım farklı ve bu doğrultuda yorumumu yaptım sakin :)ya siz yada ben anlama zorlugu cekiyoruz sanirim.
konu sahibinin derdi onlarin ne yasadigi degil. kardesinin etrafta namus abidesi diye dolasip annesinin aman oglum kimsenin hakkina girme demesinin ustune bunlari yapmasi. kendi kiz kardesine yapilmasini istemedigi seyi baskasina neden yapabiliyor diyor. ilerde kizi birakirsa yazik degilmi kiza diyor.
bir bakima cok marjinal gunumuz icin ama erkek kardesinin namusunu elestiriyor.
merhaba hanımlar,
nasıl tepki verecegimi bilemedgim bi konu var.
erkek kardesim 26 yasında bekar ama 6 yıldır aynı kızla beraber.
ben hasbel kader elime gecen kondomdan dolayı aralarındaki ılıskının cinsel boyutu oldugunu tahmin ediyordum kaldı kı banane diyip kafa bile yormadım bu duruma.
ama ıkı gun once ulu orta bıraktıgı mesajları artık edepsizlik boyutuna ulastı..kıza oyle mesajlar atmıs ve kız oyle cvplar vermis ki iyi ki o msjları ben gordum babam gorse kalp krizi gecirirdi sanırım.
asıl sorun bu msjlar da degil benim kardesimin bu kızı tepe tepe kullanması ve evliligi ayrılıgı vs. iplememesi..dun agzını aradım.ayrılırsanız uzulur musun diye.ya ne bileyim diyor odun..peki evlilik diyorum,cocuk dusunursem evlenirim belki diyor..
o kıza agız dolusu laf sayasım var kendine bu kadar assagılık mesajları layık gorup hala buzuk dudaklı fotolarını yolladıgı icin... kardesiminde agzına edesim var dısarda kendini namus bekcisi gosterip o kıza o kadar igrenc msjlar attıgı icin..ama hicbisey yapamıyorum,uykularım kactı..kız minnak ufak tefek masum yuzlu anası babası yaslı insancıklar..bunlar ayrılırsa bu salak kız depresyona girer bidaha cıkamaz...offf
biraz gec cvp verebilirim minik bebegim var.
siz ne yapardınız fikirlerinizi bekliyorum.
kardeş niye bu kadar sert girdin, anladım da benim cinselliğe bakış açım farklı ve bu doğrultuda yorumumu yaptım sakin :)
Aynen, gencecik kız. Aklı bir karış havadadır şimdi, e bir de çocuğa aşık. Gözü hicbir şey görmüyordur.Aynı şeyleri yazacaktım. Bir çok kişi "kız zaten bilincindedir,sonuçlarına katlanır" diye yazmış. Çok şaşırdım. Bilincinde olunsaydı 'kız zarı diktirme' diye bir olay olur muydu?
Olan kızlara oluyor şu memlekette.
Türk ahlakı denilince benım aklıma en muhafazakar sehirlerin taciz ve tecavüz sıralamasında bir numara olmaları gelıyor. 50 yasında adamların 12 yasında kızlarla evlenmesı gelıyor. Ha bır de evlenmeden önce kızlık zarını diktiren kızlarla herkesle yatıp evlenmek ıcın bakire kız arayan erkekler... O yuzden uzun sure bırlıkte olan ıkı gencin özgürce cınsellık yasaması konusu bu yuksek Türk ahlak yapısından oldukça uzak bence.
Ama kardeşinin telefonunu karıştırıp sevgilisiyle mesajlarını okuyan abla tipik bir Türk :)
Umarım bu dediğin gibidir işin aslı Sephoraa. Benim pek umudum yok ya. İnsan kardeşini tanır. Konu sahibesinin dediğine göre kardeşi namus bekçisi bir tip. Ve böyle bir tip gözünde evlenmeden bir erkekle sevişen kadın ahlaksızdır, sevişilen kişi kendisi olsa bile.Bence öyle değil. Kardeşi konu sahibinin sıkıştırmalarını sürekli geçiştirmiş. Belli ki özel hayatı hakkında konuşmak istememiş. Evlenmeyi düşünmüyor musunuz sorusuna, belki ilerde çocuk isteyince olabilir demiş. Kızı seviyor musun deyince e yani demiş. Evlenmeyeceğim, sevmiyorum amacım sadece cinsellik dememiş ki. Ya da bakire kız arıyorum, bakire olmazsa evlenmem de dememiş. Sadece ablasına net şeyler söylememiş bu konu hakkında, burdan hareketle kardeşinin kızı kullandığına varmış konu sahibi.
Kızın aşağılandığını söylemiş ama muhtemelen aşağılama değil bir tür fantazi paylaşıyorlar. Aşağılama falan yok ortada, konu sahibi yok yere üzülüyor.
Başlarda da söyledim tekrar söyleyeyim, içinde bulunduğumuz, yetiştiğimiz çevre kişiliklerimiz üzerinde bir yere kadar etkili olur. Sonrası bizim kararımızdır. Muhafazakar bir aileden ya da çevreden muhafazakar olmayan gençler yetişebilir. Kız için bekaretin ne kadar önemli olduğunu bilmiyoruz. Konu sahibi de bilmiyor muhtemelen. Sadece kendini kızın yerine koyuyor.
gayet iyi anladım ben konu sahibini, sen de aynılarını yapıyorsun sonuçta, sakin ol demek istedim benim bakış açımdankonu sahibinin derdine anlamadiniz heralde diye soruyorum ben, yoksa sizin cinsellige bakis acinizi elestirmiyorum.
ayrica; siz esinizle bu ayip seyleri yapmiyormusunuz? gibi bir soruda yeterince sert bir giris bence kardes.
Açıkçası konu sahibin de iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Kızın aile yapısını da biliyorsa endişelenmekte haklı.Aynen, gencecik kız. Aklı bir karış havadadır şimdi, e bir de çocuğa aşık. Gözü hicbir şey görmüyordur.
Bu düşüncesizliğin bedeli ömür boyu süren aşağılama ve toplum tarafından cezalandırma olmamalı. Hele ki erkek tarafı böbürlene böbürlene kızın uğrunda infaz edildiği fantezilerden rahatlıkla bahsediyorken. Hiç adil değil.
O dediğin tipteki mesajları da çok gaddar buldum.Kadınlarımız böyle konularda doğrucu Davud maskesine bürünüp evlilik dışı cinsellik yaşayan kadınlara duydukları nefreti kusuyorlar. O mesajların hepsinin alt metninde " Ohh iyi olmuş, ben boşuna mı o kadar sene elime erkek eli değdirmedim. O yaptığın seksler yanına kar mı kalacaktı?" cümleleri var.
Türk ahlakı denilince benım aklıma en muhafazakar sehirlerin taciz ve tecavüz sıralamasında bir numara olmaları gelıyor. 50 yasında adamların 12 yasında kızlarla evlenmesı gelıyor. Ha bır de evlenmeden önce kızlık zarını diktiren kızlarla, herkesle yatıp evlenmek ıcın bakire kız arayan erkekler... O yuzden uzun sure bırlıkte olan ıkı gencin özgürce cınsellık yasaması konusu bu yuksek Türk ahlak yapısından oldukça uzak bence.
Ama kardeşinin telefonunu karıştırıp sevgilisiyle mesajlarını okuyan abla tipik bir Türk :)
merhaba hanımlar,
nasıl tepki verecegimi bilemedgim bi konu var.
erkek kardesim 26 yasında bekar ama 6 yıldır aynı kızla beraber.
ben hasbel kader elime gecen kondomdan dolayı aralarındaki ılıskının cinsel boyutu oldugunu tahmin ediyordum kaldı kı banane diyip kafa bile yormadım bu duruma.
ama ıkı gun once ulu orta bıraktıgı mesajları artık edepsizlik boyutuna ulastı..kıza oyle mesajlar atmıs ve kız oyle cvplar vermis ki iyi ki o msjları ben gordum babam gorse kalp krizi gecirirdi sanırım.
asıl sorun bu msjlar da degil benim kardesimin bu kızı tepe tepe kullanması ve evliligi ayrılıgı vs. iplememesi..dun agzını aradım.ayrılırsanız uzulur musun diye.ya ne bileyim diyor odun..peki evlilik diyorum,cocuk dusunursem evlenirim belki diyor..
o kıza agız dolusu laf sayasım var kendine bu kadar assagılık mesajları layık gorup hala buzuk dudaklı fotolarını yolladıgı icin... kardesiminde agzına edesim var dısarda kendini namus bekcisi gosterip o kıza o kadar igrenc msjlar attıgı icin..ama hicbisey yapamıyorum,uykularım kactı..kız minnak ufak tefek masum yuzlu anası babası yaslı insancıklar..bunlar ayrılırsa bu salak kız depresyona girer bidaha cıkamaz...offf
biraz gec cvp verebilirim minik bebegim var.
siz ne yapardınız fikirlerinizi bekliyorum.
Ben konuda tek bir terbiyesiz goruyorum.