• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardesimin igrenc mesajları..

Konu sahibi ben sizi çok takdir ettim. Keşke tüm anne ve ablalar sizin gibi düşünceli olsa, empati kurabilse. Bence kardeşinizle konuşun ablana yapılmasını istemediğin hiç birşeyi başka bir kıza yapma, ah alma deyin. Niyeti ciddi değilse kıza umut vermesin.

ben bunu diyemem..izin veriyo da yapıyor diyemem buna vicdanım izin vermez....bende erkek evlat yetistiriyorum ama bir bayanım ve biliyorum ki ask kadının gozunu kor eder.
benim oglum da birine umut verip yuz ustu bırakacaksa bi kızı,o kızda anne babasının gulu degil miydi..pamuklara sarınarak buyutulmedi mi..ne kadar emek bi evlat yetistirmek..
insan asıksa gozu kor olur..yanlısları is isten gecince suratına duvar gibi carpar..
bilmiyorum anne misiniz ama evlat sahibi olunca anlarsınız..gereksiz bi koruma gudusu yası sizden kucuk olan herkesi korumak istiyor insan ama imkansız tabi..

Arkadaşım sen hassassın ama herkes öyle olmaz

Bizi de ana baba yetiştirdi evlenmeden birlîkte olduk diye anamıza babamıza bir şey olmadı

Siz önemsiyor ve üzülüyorsunuz da kızın önemsemediği açık

Bir de yazmışlar hani kendi ablasına yapılmasını istemediğini niye yapıyor diye böyle bir durum da yok kendi ablası yapsa da garip görmez ki

Karşıdaki yetişkin ve çoğunluk ile aynı tabulara sahip değil zina vs onun düşünceleri değil demek ki

Bir de bu durum çok da istisna değil muhafazakar çevreden de var evlenmeden birlikte olan tanıdıklarım ya da benim gibi aleni biçimde birlikte yaşayan

Hem benim hem de eşimin ailesinde böyle bir kaç çift var benim bildiğim bu kadar korkunç değil diye anlatıyorum üzülmeyin diye

sanırım kendi genclik deneyimlerim filan aklıma geldi,bende fantagzi filan yoktu ama :KK45: cok sevip umutlanıp hayal kırıklıgına ugramıstım..sanırım bu kızın onu yasamasını istemiyorum ondan..bide kızla burcumuz dogum gunumuz dahi aynı ama yıl hesabı kucuk tabi..benziyor da huylarımız..bian cok asırı empati yaptım sanırım:KK22:
hmmm anladım ama daha sakin ol, belki kız mutlu..
dert etme böyle üzme kendini

ya siz yada ben anlama zorlugu cekiyoruz sanirim.
konu sahibinin derdi onlarin ne yasadigi degil. kardesinin etrafta namus abidesi diye dolasip annesinin aman oglum kimsenin hakkina girme demesinin ustune bunlari yapmasi. kendi kiz kardesine yapilmasini istemedigi seyi baskasina neden yapabiliyor diyor. ilerde kizi birakirsa yazik degilmi kiza diyor.
bir bakima cok marjinal gunumuz icin ama erkek kardesinin namusunu elestiriyor.
kardeş niye bu kadar sert girdin, anladım da benim cinselliğe bakış açım farklı ve bu doğrultuda yorumumu yaptım sakin :)

merhaba hanımlar,
nasıl tepki verecegimi bilemedgim bi konu var.
erkek kardesim 26 yasında bekar ama 6 yıldır aynı kızla beraber.
ben hasbel kader elime gecen kondomdan dolayı aralarındaki ılıskının cinsel boyutu oldugunu tahmin ediyordum kaldı kı banane diyip kafa bile yormadım bu duruma.
ama ıkı gun once ulu orta bıraktıgı mesajları artık edepsizlik boyutuna ulastı..kıza oyle mesajlar atmıs ve kız oyle cvplar vermis ki iyi ki o msjları ben gordum babam gorse kalp krizi gecirirdi sanırım.
asıl sorun bu msjlar da degil benim kardesimin bu kızı tepe tepe kullanması ve evliligi ayrılıgı vs. iplememesi..dun agzını aradım.ayrılırsanız uzulur musun diye.ya ne bileyim diyor odun..peki evlilik diyorum,cocuk dusunursem evlenirim belki diyor..
o kıza agız dolusu laf sayasım var kendine bu kadar assagılık mesajları layık gorup hala buzuk dudaklı fotolarını yolladıgı icin... kardesiminde agzına edesim var dısarda kendini namus bekcisi gosterip o kıza o kadar igrenc msjlar attıgı icin..ama hicbisey yapamıyorum,uykularım kactı..kız minnak ufak tefek masum yuzlu anası babası yaslı insancıklar..bunlar ayrılırsa bu salak kız depresyona girer bidaha cıkamaz...offf
biraz gec cvp verebilirim minik bebegim var.
siz ne yapardınız fikirlerinizi bekliyorum.

aralarında olan şeyden size ne ki
belki Müstehcen Konuşmayı seviyorlar

Ben konu sahibini anlıyorum, empati yapıyor ve insan ister istemez endişe de duyar bu konuda. Yani tamam şimdi alan veren razı falan da yarın öbür gün istenmeyen bir hamilelik vs. bişey olursa bu kız bu çocuğun üstüne kalacak. Bu defa kötü olan konu sahibinin kardeşi olur. Siz bilmiyor musunuz bizim kızları, yaparken ederken her şey güzel ama istenmeyen bir sonuç ortaya çıkınca sütten çıkmış ak kaşık gibi davranmaya bayılırlar. Şu ülkede yaşadığı cinselliğin arkasında adam gibi durabilen kaç kadın var?

Yine de yapacak bişey yok, koskoca insanlar. Namus abidesi diye dolaşıp herkesten namussuz gezen erkek müsveddesi çok.

kardeş niye bu kadar sert girdin, anladım da benim cinselliğe bakış açım farklı ve bu doğrultuda yorumumu yaptım sakin :)

konu sahibinin derdine anlamadiniz heralde diye soruyorum ben, yoksa sizin cinsellige bakis acinizi elestirmiyorum.
ayrica; siz esinizle bu ayip seyleri yapmiyormusunuz? gibi bir soruda yeterince sert bir giris bence kardes.

Türk ahlakı denilince benım aklıma en muhafazakar sehirlerin taciz ve tecavüz sıralamasında bir numara olmaları gelıyor. 50 yasında adamların 12 yasında kızlarla evlenmesı gelıyor. Ha bır de evlenmeden önce kızlık zarını diktiren kızlarla, herkesle yatıp evlenmek ıcın bakire kız arayan erkekler... O yuzden uzun sure bırlıkte olan ıkı gencin özgürce cınsellık yasaması konusu bu yuksek Türk ahlak yapısından oldukça uzak bence.
Ama kardeşinin telefonunu karıştırıp sevgilisiyle mesajlarını okuyan abla tipik bir Türk :)

Aynı şeyleri yazacaktım. Bir çok kişi "kız zaten bilincindedir,sonuçlarına katlanır" diye yazmış. Çok şaşırdım. Bilincinde olunsaydı 'kız zarı diktirme' diye bir olay olur muydu?
Olan kızlara oluyor şu memlekette.
Aynen, gencecik kız. Aklı bir karış havadadır şimdi, e bir de çocuğa aşık. Gözü hicbir şey görmüyordur.
Bu düşüncesizliğin bedeli ömür boyu süren aşağılama ve toplum tarafından cezalandırma olmamalı. Hele ki erkek tarafı böbürlene böbürlene kızın uğrunda infaz edildiği fantezilerden rahatlıkla bahsediyorken. Hiç adil değil.
O dediğin tipteki mesajları da çok gaddar buldum.Kadınlarımız böyle konularda doğrucu Davud maskesine bürünüp evlilik dışı cinsellik yaşayan kadınlara duydukları nefreti kusuyorlar. O mesajların hepsinin alt metninde " Ohh iyi olmuş, ben boşuna mı o kadar sene elime erkek eli değdirmedim. O yaptığın seksler yanına kar mı kalacaktı?" cümleleri var.

Türk ahlakı denilince benım aklıma en muhafazakar sehirlerin taciz ve tecavüz sıralamasında bir numara olmaları gelıyor. 50 yasında adamların 12 yasında kızlarla evlenmesı gelıyor. Ha bır de evlenmeden önce kızlık zarını diktiren kızlarla herkesle yatıp evlenmek ıcın bakire kız arayan erkekler... O yuzden uzun sure bırlıkte olan ıkı gencin özgürce cınsellık yasaması konusu bu yuksek Türk ahlak yapısından oldukça uzak bence.
Ama kardeşinin telefonunu karıştırıp sevgilisiyle mesajlarını okuyan abla tipik bir Türk :)

bu konuda aciklama yapmayi neden kendime dert edindim bunuda bilmiyorum ama konuyu gercekten anlamadiginizi dusunuyorum.
konu sahibi diyorki benim kardesim etrafta namus namsu diye dolasir boyle biseyi kendi ailesine yakistirmaz ama elin kizina yapiyor, buna karsiyim diyor. bari yapiyor kizla evlensede ortada birakmasa diyor. ortada kalirsa uzulurum diyor.
yani o saydgiginiz Turk ahlaki seylerini bie bakima elestiriyor zaten.
telefon karistirmaya gelinse once kondom bulmus suphelenmis sonrasinda telefonu ortada acik gorunce bakmis demekki. pesnde kosup karistirma yok yani.
neyse sonuc olarak soylenen seyler ayni ama algilama farkli sanirim. kimse kimsenin cinselligini ayiplamiyor. ya oldugu gibi gorunsun yada forundugu gibi olsun bari iki yuzlu olmasinlar diyoruz bir bakima.

Konu sahibesine helal cidden.

Kadınlara ahlak bekçiliği yapılıyor madem toplumda erkeklere de yapılsın öyle yağma yok. Takılayım sonra da yaşım gelince annemib bulduğu kızla evleneyim zihniyetini engeller bu abla vallahi.

İkiyüzlülükten ben de nefret ediyorum , bu hanımı eylemlerinde sonuna kadar destekliyorum.

Çocuğu evlenmezse dümdüz edecek gibi yazdıklarından öyle anlafım. Merak etmyelim bence o kıza yazık olma şansı yok :)

Bence öyle değil. Kardeşi konu sahibinin sıkıştırmalarını sürekli geçiştirmiş. Belli ki özel hayatı hakkında konuşmak istememiş. Evlenmeyi düşünmüyor musunuz sorusuna, belki ilerde çocuk isteyince olabilir demiş. Kızı seviyor musun deyince e yani demiş. Evlenmeyeceğim, sevmiyorum amacım sadece cinsellik dememiş ki. Ya da bakire kız arıyorum, bakire olmazsa evlenmem de dememiş. Sadece ablasına net şeyler söylememiş bu konu hakkında, burdan hareketle kardeşinin kızı kullandığına varmış konu sahibi.

Kızın aşağılandığını söylemiş ama muhtemelen aşağılama değil bir tür fantazi paylaşıyorlar. Aşağılama falan yok ortada, konu sahibi yok yere üzülüyor.
Başlarda da söyledim tekrar söyleyeyim, içinde bulunduğumuz, yetiştiğimiz çevre kişiliklerimiz üzerinde bir yere kadar etkili olur. Sonrası bizim kararımızdır. Muhafazakar bir aileden ya da çevreden muhafazakar olmayan gençler yetişebilir. Kız için bekaretin ne kadar önemli olduğunu bilmiyoruz. Konu sahibi de bilmiyor muhtemelen. Sadece kendini kızın yerine koyuyor.
Umarım bu dediğin gibidir işin aslı Sephoraa. Benim pek umudum yok ya. İnsan kardeşini tanır. Konu sahibesinin dediğine göre kardeşi namus bekçisi bir tip. Ve böyle bir tip gözünde evlenmeden bir erkekle sevişen kadın ahlaksızdır, sevişilen kişi kendisi olsa bile.
Neyse dilerim ki sen haklı çıkarsın.

2 yıl önce mi ne istanbulda polonyalı bir kızla tanıştım. Türk bir çocukla 1 yıl aynı evde yaşamışlar. Çocuk buna seninle evlenemem namuslu bir kızla evlenicem demiş:KK57::21::KK57::KK57:kız iki gözü iki çeşme durumu anlamamuş bana sordu. Hala birbirimizi sevmedik mi beni sevmiyor mu diye soruyordu. Bu nasıl bir kafa arkadaş?? Erkeklerimiz bonzai havalarında.

konu sahibinin derdine anlamadiniz heralde diye soruyorum ben, yoksa sizin cinsellige bakis acinizi elestirmiyorum.
ayrica; siz esinizle bu ayip seyleri yapmiyormusunuz? gibi bir soruda yeterince sert bir giris bence kardes.
gayet iyi anladım ben konu sahibini, sen de aynılarını yapıyorsun sonuçta, sakin ol demek istedim benim bakış açımdan

Aynen, gencecik kız. Aklı bir karış havadadır şimdi, e bir de çocuğa aşık. Gözü hicbir şey görmüyordur.
Bu düşüncesizliğin bedeli ömür boyu süren aşağılama ve toplum tarafından cezalandırma olmamalı. Hele ki erkek tarafı böbürlene böbürlene kızın uğrunda infaz edildiği fantezilerden rahatlıkla bahsediyorken. Hiç adil değil.
O dediğin tipteki mesajları da çok gaddar buldum.Kadınlarımız böyle konularda doğrucu Davud maskesine bürünüp evlilik dışı cinsellik yaşayan kadınlara duydukları nefreti kusuyorlar. O mesajların hepsinin alt metninde " Ohh iyi olmuş, ben boşuna mı o kadar sene elime erkek eli değdirmedim. O yaptığın seksler yanına kar mı kalacaktı?" cümleleri var.
Açıkçası konu sahibin de iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Kızın aile yapısını da biliyorsa endişelenmekte haklı.
Benim yaşadığım yerde muhafazakarlıktan ziyade töre korkusundan kimse dilediği hayatı yaşayamaz.
Aile yapısını ve çevresini bildiğim bir kızın bunları yaşadığını duysam,onun adına ben de çok endişelenirdim.
Sonucu Güldünya Tören çünkü...

Türk ahlakı denilince benım aklıma en muhafazakar sehirlerin taciz ve tecavüz sıralamasında bir numara olmaları gelıyor. 50 yasında adamların 12 yasında kızlarla evlenmesı gelıyor. Ha bır de evlenmeden önce kızlık zarını diktiren kızlarla, herkesle yatıp evlenmek ıcın bakire kız arayan erkekler... O yuzden uzun sure bırlıkte olan ıkı gencin özgürce cınsellık yasaması konusu bu yuksek Türk ahlak yapısından oldukça uzak bence.

benim kardesimin tlfununda internet bile yok msjları tam anlamıyla okumadan yorum yapmayın bence

merhaba hanımlar,
nasıl tepki verecegimi bilemedgim bi konu var.
erkek kardesim 26 yasında bekar ama 6 yıldır aynı kızla beraber.
ben hasbel kader elime gecen kondomdan dolayı aralarındaki ılıskının cinsel boyutu oldugunu tahmin ediyordum kaldı kı banane diyip kafa bile yormadım bu duruma.
ama ıkı gun once ulu orta bıraktıgı mesajları artık edepsizlik boyutuna ulastı..kıza oyle mesajlar atmıs ve kız oyle cvplar vermis ki iyi ki o msjları ben gordum babam gorse kalp krizi gecirirdi sanırım.
asıl sorun bu msjlar da degil benim kardesimin bu kızı tepe tepe kullanması ve evliligi ayrılıgı vs. iplememesi..dun agzını aradım.ayrılırsanız uzulur musun diye.ya ne bileyim diyor odun..peki evlilik diyorum,cocuk dusunursem evlenirim belki diyor..
o kıza agız dolusu laf sayasım var kendine bu kadar assagılık mesajları layık gorup hala buzuk dudaklı fotolarını yolladıgı icin... kardesiminde agzına edesim var dısarda kendini namus bekcisi gosterip o kıza o kadar igrenc msjlar attıgı icin..ama hicbisey yapamıyorum,uykularım kactı..kız minnak ufak tefek masum yuzlu anası babası yaslı insancıklar..bunlar ayrılırsa bu salak kız depresyona girer bidaha cıkamaz...offf
biraz gec cvp verebilirim minik bebegim var.
siz ne yapardınız fikirlerinizi bekliyorum.

hiç kafanızı yormayın bence, ayrılırsada ayrılsın kızda iğrençmiş çünkü, ve o mesajları tahmin edebiliyorum, o yüzden kıza da üzülme kardeşinede üzülme, aynı durum benim kardeşimde de oldu ben resmen soğuk terledim o msjları görünce, ve size şunu söyliyim malesef bu tarz konuşan kız ve erkek çok, yani ben eşimle bile öyle konuşamam

Ben konuda tek bir terbiyesiz goruyorum.

bende o terbıyesizin siz oldugunuzu dusunuyorum bu kadar abuk bi msj yazdıgınız icin..
olayın icergini bilmeden siz kim oluyor da bana hakaret ediyorsunuz kaldı ki ben kimseye terbiyesiz demedim..kimsiniz siz ne oldugunuzu zannediyorsunuz

Back
X