Kardeşimin evine gidemiyoruz

Konu sahibi arada bir yerde yazmış. Eşine söylemiş, eşi de geçiştirmiş. Asıl sorun kadın da zaten. Eşler kendi aileleri ile karşı tarafı yüz göz etmeden köprü görevi görmeliler. Burada konu sahibinin kardeşi aradan çekilmiş, damatla aile başbaşa kalmış.
Evet söylemiş hatta yüksek sesle söylemiş duyarsa duysun diye normal söylemek varken direkt gidip sen benim de kardeşimsin ama ben kimsenin girmesini istemiyorum dese sorun kalmayacak ( bu Arada kendi annesi kardeşlerinin girmesini sorun etmiyor tek problem bizim girmemiz) hani o mahremciler kutsalcılar var ya kendi kardeşine annesine mahrem değil demek ki

Adam belli ki misafir sevmeyen insanlardan birisi. Belki de ailesine gücü yetmedi diye bıktım artık aile iliskilerinden diyip delirdi açıkçası kendisini tam olarak tanımıyoruz.

Bu olanlar tabii ki hoş olmamış. Ancak birisi yazmıştı ilk gidişte 30 gün kalinacagini en başından biliyor muydu? Bunu kız kardeşinize söylemiş miydiniz o da bunu onunla konuşmuş muydu? Bunlar amaan kızımın evi değil mi diye düşünülse de değil. O ev oncelikle ablanizin ve eşinin evi. Esin çiğnenme durumu varsa huyu da yumuşak değilse bu böyle ne kadar devam edecek diyip rest çekmiş belli ki.

Kendince rahatsız olduğunu belirtmiş ama bir değişiklik olmamış diye düşünmüş olabilir. Bunu direkt babayı arayarak yapması elbet doğru ve uygun olmamış en azından ben olsam 2 de değil belki 4 5 te yapardım o ayrı. Ama belli ki onu rahatsız eden bir durum olmuş. Belki ailenizdeki bir üye laf sokan birisi, açıkçası sizi tanımıyoruz.

Belki fazla naif düşünüp farklı bakıyorum olaya ama eğer bu tarz şeyler varsa adam belli seviye birilerini istememekte haklı olabilir. Bu, bu kadar yine de uzamali miydi ya da eşi için hatır gösteremez miydi? Ben olsam gösterirdim ama o göstermemiş belli ki.
misafir sevmeyen olur mu? kendi akrabalarını evine doldurup hizmet ettiren, bütün binayı yemeğe çağırıp bir güzel ağırlamayı seven, arkadaşlarını eve çağıran eşleriyle birlikte oturup muhabbeti seven biri. bize gelince iş çığrından çıkıyor
Kalmak için gidildiğinde 30 gün değil 2-3 gün kalındı,adamın buna bile tahammülü yok. Koltuğun bir köşesi onun yeri, oraya oturanı kaldırıyordu. Öyle maço öyle egolu

İnsanın inadına inadına gidip rahatsız edesi gelmiyor mu Allah aşkına 😡Ama serde kerdesin yuvası bozumasindi var değil mi? Ya elin YaBaNiniN sizin kardeşlik ilişkinize yaptığı işe ne yapacaksınız?Bence çözüm kardeşinle, gerekirse Elin YaBaNiyLa üslup dahilinde konuşmak..
Baştan tavırlarını umursamadık, biz gidince evden çıkıp gitmesini, bizimle oturmamasını umursamadık, biz kardeşimizi ziyarete gidiyoruz neticede. oturduğu yerde arkadaşı komşusu kimsesi yoktu sıkılıyordı,arabaları yok bizim gitmemiz daha kolay diye gidiyorduk ayda 1 belki 2 ayda 1 kere. kardeşimin onda kalmak istemesinin sebebi de okullar açılacak ve şehir dışına üniversiteye gidecekti,yeğeniyle vakit geçirmek için ve ablasına yardım etmeye gitmişti. Yani böyle savunmam da çok saçma geliyor. Beraber büyüdüğün , her şeyini bildiğin can parçan ama evine gitmek için geçerli sebeplerinin olması gerekiyor. Tuhaf neyse...

Ben yaşadım bu durumu. Bu teklifi aileden ve eşimden bekledim ancak olmadı. Olaylar hep büyüdü de büyüdü. Bu duruma biri el atmazsa soğuk savaşlar içten içe tüketiyor insanları. Ben hem ablanız açısından hem de eşiniz açısından ele alıyorum durumu gerçekten çok kötü. Siz mesela konuşmaya olumlu bakıyorsunuz bence bu çok güzel. Topluca bir görüşme organize etseniz önce küçükler sonra büyükler olmak üzere çok güzel olur. Anlatın ne düşünüyorsanız dökün içinizi belki adam hiç ummadığınız şeyleri görüp içinde büyüttü. Emin olun ablanız biliyordur ne olduğunu. Önce ablaya açın bu durumu o eşiyle konuşsun bir araya getirsin sizi. İnanın konuşarak, doğru iletişimle açılmayacak kapı, kalp yoktur.
Teklifi kendi ailenizden ve eşinizden mi beklediniz. Kardeşim de bizden bekliyor mudur acaba diye düşündüm. Ama babamı yumuşatmak zordur, damadın yüzünü görmek istemiyor.
Haklısınız konuşmayı bildikten sonra herkes kendi derdini anlattıktan sonra açılmayacak kapı yok da. bizim damat ta kendini ifade etmeyi sevmeyen biri...

Eşiniz engellimi kalkıp rahatsız ise kendisi temizlesin 11 yıldır evliyim bir gün duymadım eşimden böyle saçma bir söz

Bende çalışıyorum eve gelip evde de iş yapıyorum o da çalışıyor o da evde iş yapıyor

Totolarını kaldırırsanız benim eşim hassas benim eşim sevmez benim eşim rahatsız olur diye işte herşeye çıkar o dil
Yok eşim engelli değil hatta çoğu ev işini beraber yaparız. Ama ben benim yiyip içtiğim tabağı bardağı, işten geldiğinde onun kaldırmasını beklemem, eğer hasta vs değilsem. Aynı şekilde o da kendi kirlilerini sepete atmakla, kendi birşey atıştırıyorsa bulaşığını makineye koymakla yükümlüdür. Yani herkes kendi dağınıklığını toplar

Sanki kardeşini evin sahibi değilde yancısı sayıyor ben öyle algıladım ‘ benim evim benim kurallarım ‘ yerinde olsam kardeşimi sürekli kollar olurdum , eniştenin bu karakterle kardeşine evde fazlalık muamelesi yapması olası yada kovuyor falan olmasıda olası

Kadında olunca da erkekte olunca da embesillik.
Görüşmek istememe gibi bir seçeneği yok dağ ayısının. Evlenmeyecek o zaman.
Başka aile istemeyen kesinlikle evlenmesin.Aldığın kadın ağaç kovuğundan çıkmadı. Ya da yetiştirme yurdunda büyümüş birini alsınlar ne güzel kimsesiz.Kendi karısını aile binasına tıkıp eşinin ailesini istememek de haklı diyenleri ayakta alkışlıyorum , umarım böyle bir şey başka bir yakınınızın başına gelmez..

Ben kadınınkini de normal bulmuyorum. Neymiş odadan bez almış. Histeri krizi gibi. Buldumcuk olmak gibi geliyor. Böyle yatak odama girdiler, kutsalıma saldırdılar diye kendini duvara çarpan saç baş yolan bi tip canlanıyor gözümde. Bilmiyorum bana garip geliyor.
Bana da hep garip gelmiştir. Bir de kendi ailesine karşı yapmayıp eşinin ailesine yapılması daha çok saç baş yoldurur

misafir sevmeyen olur mu? kendi akrabalarını evine doldurup hizmet ettiren, bütün binayı yemeğe çağırıp bir güzel ağırlamayı seven, arkadaşlarını eve çağıran eşleriyle birlikte oturup muhabbeti seven biri. bize gelince iş çığrından çıkıyor
Kalmak için gidildiğinde 30 gün değil 2-3 gün kalındı,adamın buna bile tahammülü yok. Koltuğun bir köşesi onun yeri, oraya oturanı kaldırıyordu. Öyle maço öyle egolu
İlk gidişte bir ay ikinci seferde 3-4 gün kalındı dememiş miydiniz? Ben ilk sefer için dedim 30 gün olarak.

Eve akşam veya gün içerisinde birilerinin gelmesi ile yatıya kalınması aynı şey değildir.

Adam dediğiniz gibi size garezi olarak davranıyor da olabilir yaşayan sizsiniz. İlk sorunuzun sonunda sizce bizim yanlış yaptığımız bir şey var mı diye farklı bir bakış açısı isteyerek sordunuz. Bu nedenle ben damadı da tanımadığım için dışarıdan bir gözle ve sınırlar çerçevesinde yorumlarımı ilettim.

İlk gidişte bir ay ikinci seferde 3-4 gün kalındı dememiş miydiniz? Ben ilk sefer için dedim 30 gün olarak.

Eve akşam veya gün içerisinde birilerinin gelmesi ile yatıya kalınması aynı şey değildir.

Adam dediğiniz gibi size garezi olarak davranıyor da olabilir yaşayan sizsiniz. İlk sorunuzun sonunda sizce bizim yanlış yaptığımız bir şey var mı diye farklı bir bakış açısı isteyerek sordunuz. Bu nedenle ben damadı da tanımadığım için dışarıdan bir gözle ve sınırlar çerçevesinde yorumlarımı ilettim.
hayır 1 ay kalınmadı, 1 ay kalınmasını gerektiren bir durum olmadı zaten, ilk doğum yaptığında annemle kardeşim 3-4 gün kaldı. onda da beyfendi ne sofraya oturmuş ne yanlarında otururken yüzü gülmüş. annem böyle olacağını bilseydim kalmazdım dedi, sırf kardeşim doğum yaptım kimse gelmedi yardıma demesin diye gitti annem.

Merhabalar. Kız kardeşim 3 yıllık evli. Eşi bizimle pek barışık değildi başından beri, konuşmayı sevmez etmez yanaşmaz onu öyle kabul ettik. Bir hareketimize gıcık oldu mu bittik, daha da yüzümüze bakmaz. öyle huyları var değişik.
Başımızdan şöyle bir olay geçti ve hala sürdürülüyor malesef,
3 kız kardeşiz. En küçük kardeşimle annem evli olan kardeşim yeni doğum yaptığında onda kaldılar ona yardımcı olmak için, burda zaten bizim damat gıcık olmuş yine onun sevmediği diziler izleniyor diye, onun yanında otursalar uzanamıyormuş rahat edemiyormuş, ayrı odaya geçip konuşsalar ondan gizli ne konuşuluyormuş diye söylenmiş. Bu hareketinden 1 ay sonra en küçük kardeşim 19 yaşındaydı o zaman yine böyle kalmaya gitti tek başına hem yeğenini görmek hem ablasına yardımcı olmak için 3-4 günlüğüne. 3. gününü telefon gelmiş bizim damattan babama. Ben rahatsızım ayrı odalarda oturuyorlar, covid vardı o zaman ortadan salatadan yemiyor ben ordan yiyorum diye tabağını ayırıyor benden demiş, bir de yatak odama giriyor bundan dolayı çok rahatsızım demiş. Babam şok olmuş tabi ne demek yatak odama giriyor sen varken mi giriyor demiş, yok demiş olmasam da girmesin ben bundan rahatsızım, babam da o zaman gelip alayım kızı demiş nasıl anlıyorsanız öyle anlayın demiş. Ayrıca annesiyle ablası da odama giriyorlar demiş ( biz de doğum öncesi temizliğe gitmiştik ben yatak odasını süpürürken odaya girdi bu ya da ev kalabalıksa kardeşinin nişanı vardı başka bir zaman odaya giyinmeye gitmiştik) yoksa bizim ne işimiz olur onun yatak odasında. Babam da annemi almış arabayla gitmişler kardeşimi almaya damat evde yok, kardeşlerim şok olmuş ne oldu aniden geldiniz diye,onların haberi zaten yokmuş arandıklarından, orda babam kardeşime sormuş odasına giriyormuşsun o varken mi girdin yok demiş ablam bebeği sallıyordu benden bezini getirmesini istedi ben de odaya bıraktım çıktım eniştem de kapıdan odaya giriyordu ben çıkarken demiş..
evlerine de o kadar çok gitmiyorduk zaten biz gidince damat evden işim var diye çıkıyordu biz kardeşimle oturuyorduk babam da olsa gidiyordu adam. tokum diyip sofraya oturmuyordu vs böyle hareketleri vardı.
hal böyle olunca babam da kardeşimi alıp gelmiş, bir daha da evinize gelmeyiz demiş. Aşağıda da kayınvalidesi demiş bir yere bu kadar çok gidilmez ki, siz kim bilir benim oğluma ne yaptınız da böyle davranıyor vs.
Benim nikahım oldu sonrasında damat bey gelmedi. Bir ay sonra annesi vefat etti ben gitmedim babamla annem gitti 2-3 saat annem durmuş babam başka yere uğramış son 1 saatte babam gelmiş oraya. Ki annem babamı zorla götürmüş babam orda işim yok demiş annem aman ayıp olur demiş, bu arada aile binasında oturuyor kardeşim. sonrasında babam suçlu oldu niye o kadar az durdu bizim cenazemiz vardı da herkes sordu demişler. babası babamı aramaz oldu asla bu durumdan dolayı kızmış, ama kimse niye gelmiyorsunuz etmiyorsunuz demiyordu öncesinde.
1 yıldır kardeşimin evine gitmiyoruz haliyle eşim de yatak odası muhabbeti yapan bacanağının yüzünü görmek istemiyor,babam da o damat evime gelmesin dedi, kardeşim annemlere gelir bebeğiyle , giderken babam bırakır kapısına kadar geri döner. böyle bir hale geldik.
Yeğenime çok düşkünüm görmeye gidemiyorum bile. o gelirse ayda bir ya da 2 ayda bir görüşüyoruz.
Bu durumun düzelme imkanı var mı? Biz nerde yanlış yaptık ne yapmamız gerekiyordu da yapmadık. Sizden görüş almak istiyorum.
bu arada istanbuldayız ayrı şehirlerde değiliz.
Damadın yaptıklarının hepsi bahane .Sizle görüşmemek için yapılmış ortaya atılmış.Damat kusura bakmayın hiç olgunlaşmamış ve adam bile değil.Yaptıklarının elle tutulur hiç bir yanı yok. Evliliklerde iki aile bir araya geliyor.Tamamen farklı iki aile.Öyle herşey ulu orta söylenmiyor.Bir cümle kurarken düşüneceksin bu nereye gider diye .Hadi gençsin yaptın bir hata.Sonrası aile olduk der biraz orta mı yumuşatmak adına adım atarsın.Size kolay gelsin.Bundan sonra bence yapacağınız tek şey; kızınız bebeği ile gelsin gitsin onu görün.Kızınızın da, aileniz her durumda onun arkalarında olduğunu hissettirsin.Onun dışında konuyu kapatsınlar utanacak biri varsa o da karşı taraf.
Bizde bir yorumda da var burada. Bazı erkek aileleri gelinin ailesi ile görüşmesini istemez.Bizim ülkeye mahsusu bu da.Erkek tarafının böyle garip çirkin kıskançlıkları vardır.Kızlarımız toy cahil bu insanlarla nasıl uğraşacağını bilemiyor işte.Kolay değildir o tip kıskanç insanlar.
Burada kardeşiniz eşi dinlemeyip bebekle gelmiş gitmiş bu çok doğru olmuş.
Son olarak olay üzerinden bakıldığında; o kadar saçma yorumlar okudum ki, yeni doğum olmuş, kız annesi kızını almış yardıma gitmiş kızına (bu yardım aynı zamanda elbette damat için de) ki bu bizim ailelerde böyledir zaten.Kız anneleri gider zaten doğumlarda normali budur.Anne ve kız doğum için orada uzun da kalınmamış ne için gelindiği belli.Yatak odasına ablanın istediği bezi almak için giriyor veya üstünü değiştirmek için.Sanki aylarca kalınmış orada.Bütün bunlar o damadın bahanesi.Bunlar için babanın aranması ne kadar çirkin bir şey.Ailemde etrafımda eş dostta kendi çocuğumda bir sürü doğum olayı yaşadık.Böyle absürd bir şey ne duydum ne yaşadım. Siz dediğim gibi o damatla çok muhatap olmayın bahane üretmeye hazır biri belli.

Yazdıklarınızı agzi açık okudum. Ayıbın büyüğü kardeşinizde, enişte dediğiniz zaten öküzün teki. Allahim böyle öküzler niçin ve nasıl evleniyor, aklim almıyor. Bakin cidden kinamiyorum, bende evliyim, esimde öküzlük belirtilerine henüz rastlamadim, inşallah rastlamamda. Bu adam kendini ne sanıyor ya? Sizin kiz kardeşiniz napiyor? Tepkisiz kalamaz ya bunca şeye? Bu ne büyük terbiyesizlik ya, ne biçim insanlar evlenip coluk çocuğa karışıyor...

Damadın yaptıklarının hepsi bahane .Sizle görüşmemek için yapılmış ortaya atılmış.Damat kusura bakmayın hiç olgunlaşmamış ve adam bile değil.Yaptıklarının elle tutulur hiç bir yanı yok. Evliliklerde iki aile bir araya geliyor.Tamamen farklı iki aile.Öyle herşey ulu orta söylenmiyor.Bir cümle kurarken düşüneceksin bu nereye gider diye .Hadi gençsin yaptın bir hata.Sonrası aile olduk der biraz orta mı yumuşatmak adına adım atarsın.Size kolay gelsin.Bundan sonra bence yapacağınız tek şey; kızınız bebeği ile gelsin gitsin onu görün.Kızınızın da, aileniz her durumda onun arkalarında olduğunu hissettirsin.Onun dışında konuyu kapatsınlar utanacak biri varsa o da karşı taraf.
Bizde bir yorumda da var burada. Bazı erkek aileleri gelinin ailesi ile görüşmesini istemez.Bizim ülkeye mahsusu bu da.Erkek tarafının böyle garip çirkin kıskançlıkları vardır.Kızlarımız toy cahil bu insanlarla nasıl uğraşacağını bilemiyor işte.Kolay değildir o tip kıskanç insanlar.
Burada kardeşiniz eşi dinlemeyip bebekle gelmiş gitmiş bu çok doğru olmuş.
Son olarak olay üzerinden bakıldığında; o kadar saçma yorumlar okudum ki, yeni doğum olmuş, kız annesi kızını almış yardıma gitmiş kızına (bu yardım aynı zamanda elbette damat için de) ki bu bizim ailelerde böyledir zaten.Kız anneleri gider zaten doğumlarda normali budur.Anne ve kız doğum için orada uzun da kalınmamış ne için gelindiği belli.Yatak odasına ablanın istediği bezi almak için giriyor veya üstünü değiştirmek için.Sanki aylarca kalınmış orada.Bütün bunlar o damadın bahanesi.Bunlar için babanın aranması ne kadar çirkin bir şey.Ailemde etrafımda eş dostta kendi çocuğumda bir sürü doğum olayı yaşadık.Böyle absürd bir şey ne duydum ne yaşadım. Siz dediğim gibi o damatla çok muhatap olmayın bahane üretmeye hazır biri belli.
Biz de bahane olduğunu düşündüğümüz için çok üstüne gitmedik damadın, onu yok saydık kardeşimi aradık onu çağırdık görüştük.o hayatımızda yokmuş gibi davranmaktan başka çare bırakmadı
evet kız kısmı ailesine çok gitmez ya da kızın ailesinin ne işi var damat evinde diye düşünenlerden bu aile.biz kardeşime her zaman hissettiriyoruz söylüyoruz yanındayız, bize söylemediğin bir şey olmasın, olur da ayrılmak istersen kapımız sana açık diye babam da annem de ben de hep söylüyoruz.
Öyle bir aileye düştü ki bize göre bu düşünce tarzı cahillikten görgüsüzlükten ve bencillikten başka bir şey değil
öyle yorumlar yapılıyor ki nasıl girersiniz yatak odasına ya da niye kalıyorsunuz diye soruluyor. temizliğe gittik kaldık, doğumdan sonra annem yardıma gitti kaldı. biz kalmasaydık eminim bunu da sorun edip bahane haline getireceklerdi. bir yardımınızı görmedik derlerdi bu seferde.

Yazdıklarınızı agzi açık okudum. Ayıbın büyüğü kardeşinizde, enişte dediğiniz zaten öküzün teki. Allahim böyle öküzler niçin ve nasıl evleniyor, aklim almıyor. Bakin cidden kinamiyorum, bende evliyim, esimde öküzlük belirtilerine henüz rastlamadim, inşallah rastlamamda. Bu adam kendini ne sanıyor ya? Sizin kiz kardeşiniz napiyor? Tepkisiz kalamaz ya bunca şeye? Bu ne büyük terbiyesizlik ya, ne biçim insanlar evlenip coluk çocuğa karışıyor...
Evet kardeşim de ayıp etti. aralarında ne konuştular bizi ne kadar savundu ( inşallah savunmuştur ) o kısmını bilmiyorum.
Ama damat hala kendisini haklı buluyor ki ne bir özür ne bir mahcubiyet görmedik

Kardeşinizle hiç açık açık konuşmayı denediniz mi? Konuşmadıysanız bir gün arayın, çok özledim seni şu gün bana gelsene oturalım hasret giderelim deyin, annenizi, diğer kardeşinizi çağırmadan başbaşa oturun, onu çok özlediğinizi, çok üzüldüğünüzü söyleyip olayların neden bu duruma geldiğini sorun, kardeşiniz eşinin niye böyle bir tavır takındığını biliyordur, belki sizin bilmediğiniz veya gözden kaçırdığınız haklı gerekçeleri vardır, işin aslını astarını konuşup anlamaya çalışın.

Kardeşiniz derse ki eşim şu şu olaylara çok kırıldı o yüzden tavır yapıyor, o zaman anne babamızda üzülüyor, eğer oluru varsa sen eşini ben bizimkileri ikna edeyim bizde bir akşam yemeği düzenleyelim dersiniz.
Eğer ki enişteniz ortada hiçbir sebep yokken eşinin ailesiyle görüşmek istemiyorsa durumu olduğu gibi kabullenip kardeşinizle ailenizin veya kendi evinizde eşi olmadan görüşmeye devam edersiniz.
Çok teşekkür ederim umarım başarabiliriz günün birinde.

Siz yazdıklarımı ağzınız açık okudunuz. Biz bir de bunları yaşadık. Hayatımızın en kötü günlerindendi neye uğradığımızı şaşırdık

Evet kardeşim de ayıp etti. aralarında ne konuştular bizi ne kadar savundu ( inşallah savunmuştur ) o kısmını bilmiyorum.
Ama damat hala kendisini haklı buluyor ki ne bir özür ne bir mahcubiyet görmedik
Peki sizler kardeşinizle konuştunuz mu? Yani öküz eşinin yanlış yaptiginin farkinda mi? Yoksa genel itibariyle cok pasif biri mi kardesiniz? Tepki vereceğini bilse sizin embesil enişte bu kadar cozutmazdi diye düşünüyorum.

Peki sizler kardeşinizle konuştunuz mu? Yani öküz eşinin yanlış yaptiginin farkinda mi? Yoksa genel itibariyle cok pasif biri mi kardesiniz? Tepki vereceğini bilse sizin embesil enişte bu kadar cozutmazdi diye düşünüyorum.
Evet farkında eşinin hatasının, özür dile desem dilemez diyor ona göre doğru diyor.
Kendi ailesine karşı öyle değil diyor. Ben de onlar geldiğinde yatak odasına sokmuyorum artık dedi.
Ben olsam eve sokmam ya neyse

X