Kardeşimin düşüncesiz hareketleri

Zalım gadın!
Annelerin en terlik atanı seni, oklavayla kovalayanı!
O nasıl öğüt kız, tırstım senden.
Konu sahibinin kardeşi arsızın teki, eşine teşekkür etmeli idare ettiği için, görümce olunca tepkini koy pabuç bırakma diyoruz.

16 yasında ergen neticede yav..hem ergen hem kardes absürt hareketler cok olası da sizin alıp karsınıza konusup ablalık yapacaginiza burada 16 yas sorunsalını ona söylemeyip dert yapmanız?

Bir de eniştesinin çoraplarını giymek hoşuna gitmiyordur bence kim neden bundan hoşlanır ki Çorabı yoktur belki?? Kızmaktan bile çekindiğiniz için o da belki size çorabım yok demekten çekiniyordur
Çorabı var olmaz mı ama başkalarının eşyalarını giymeyi seviyor heralde. Kardeşim ama bende bu kadar bilmiyordum gerçekten insan aynı evin içinde daha iyi tanıyor

Konu sahibinin kardeşi arsızın teki, eşine teşekkür etmeli idare ettiği için, görümce olunca tepkini koy pabuç bırakma diyoruz.
Valla enişte yerden göğe kadar haklı.
Görümcem veya kaynım gelecek. Tuvaleti b.klu bırakacak, yatağını toplamayacak, kıyafetlerini falan etrafa saçacak. Bir de üstüne çorabımı, kıyafetimi izinsiz giyecek he mi?
Bir ay bile katlanamaz, kapının önüne koyardım.
Hem adam mecbur mu ya? Baldız okuyacak diye evinde donla oturma rahatlığından vazgeçmiş. Bir de adamcağızın çoraplarına göz dikmiş! Valla yine iyi damatmış. Şu devirde kimse kolay kolay baldızı, görümceyi bir sene evinde besleyip barındırmaz.

16 yasında ergen neticede yav..hem ergen hem kardes absürt hareketler cok olası da sizin alıp karsınıza konusup ablalık yapacaginiza burada 16 yas sorunsalını ona söylemeyip dert yapmanız?
16 yaşında ama küçük değil. Kendim söyleyemediğim için yazdım buraya zaten fikir almak için.

Evet eşimden allah razı olsun gerçekten ama benim ailem düşüncesiz bu kadar idare ediyoruz bide seneye de idare ediverin diyolar
Etmeyin, ev mi alıyorsunuz başka yerde mi iş buluyorsunuz, bir an önce planınızı kurun, kimsenin keyfini beklemeyin. Asıl sizin yanınızda rahatlıktan okumada gözü olmaz. Zorluk görecek ki motive olsun.

Başta güzelce konuşsanız, ablacım bak genç kızsın tuvaleti kullandığında bir dön bak nasıl bıraktığına senden sonra giren insanlar da onlar bunu görmek zorunda değil sen görsen bu şekilde hoşuna gider mi deseniz, kıyafet için de bak bikaç sene sonra üniversiteye gidiceksin yurtta kalcaksın belki evde kendi düzenini tertibini oluşturman lazım daha temiz derli toplu olsan iyi olmaz mı diye böyle arkadaşça yaklaşsanız daha iyi olur sanki, ben sana çorap alırım eğer çorabın azaldıysa ya da yoksa ama eniştenin çorabını giymen hoş olmuyo , diye konuşsanız

Reactions: Cac
16 yaşında ama küçük değil. Kendim söyleyemediğim için yazdım buraya zaten fikir almak için.
Kücük degil ama ergen.Ve ergenler maalesef boyle. İnanın kizimi her gün kac kere fircaliyorum.Usengecler resmen..Surat asmak yerine soyleyin

Güzel güzel soyleyin evde yasamanin kurallari var esyalarini toplarmisin ortaligi dagitmadan halledelim .bebekle zor oluyor bana sen yardim et bana birazcik. esinizde yardim etsin onu gorurse utanir belki evin bir duzeni olmali ama söyleyin kibarca anlayacaktır. Kiz kardeşiniz aslinda naziniz gecer

Kardeşin sizde kalması çok absürt görünce kalsa kabul edermiydin ? Ayrıca madem zorunlu kalmaya önce annenle konuş 16 yaşına gelmiş bir kızın kendi mokunu temizlemeye kapasitesi olmaliydi annen tembihlesin sende güzel dille anlat herşeyi aklı eriyor yeni neslin sadece işine gelmiyordur ilk okula başlamayan oğlum bile tuvalet adabini bilir ya ...

Tesekkur ederim. Benzer durumlar. Yani saygisiz bi kardeş ama gelip kalsın otel gibi kullansın bixim evi bu şehiri gezmek istediğinde vs. Ama biz oraya gidince ki annemlerin evi yani yaptığı terbiyesizlikler yine çok. Ona ragmen annem hep idare rtmemi istiyordu. Sonunda artik kendi evime beni böyle saymayan sürekli saygisiz ve terbiyesiz davranan bi kardeşi kabul edemeyeceğimiz söyledim. Ama söyleyene dek nasil korktum stres yaşadım anlatamam
Yani uzun lafın kisasi annenizin dediği o lafı annemde kesin bana derdi Tasinmayin daha diye Afedersiniz biz iyi oldukça semer vurmaya çalışıyorlar. Asla taşınmaktan vazgeçmeyin ve kizkardesinixi uyarın güzelce. En azından başka bi konuda bir daha daha çekinirler vede suanki hal ve hareketlerine çeki düzen verir kardesiniZ. Değişmezler demeyin. Sizin sessiz halinize alıştıkları için bu konfordan vazgeçmemek için sizi ciddiye almamış gibi yaparlar, kötü evlat kötü abla bile ilan edebilirler. Asla taviz vermeyin. Saygı ile sizin doğru olduğunuzu savunun yeter. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Alıp karşına konuşmalısın bence

Neden söyleyemiyorsunuz? Neden kardeşinizden bu kadar çekiniyorsunuz onu anlamıyorum ben. Yanlış hatırlamıyorsan yılbaşında da bi sıkıntı olmuştu? O konuyu nasıl halletmiştiniz?

Ergen daha, rahat davranabilir, yanlışının bilincinde olmayabilir.
Siz konuşacaksınız. Düzen tertip öğretin kırmadan üzmeden

Kardeşiniz sonuçta söyleyin. Çocuk değil. Ablacım böyle böyle yoruluyorum deyin. Size yardımcı bile olur bence. Ama kendinizi kapatıp doldurmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…