• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin düşüncesiz hareketleri

Evet ailemden bitiyor zaten çoğu şey. Yazın taşınıcaz burdan o zaman mecbur yurtta kalıcak annem diyo ki bana 1 sene daha idare ediverin taşınmayın diyo yani zaten bu sene idare edicez 3 aydan beri bizde. Annemler çok düşüncesiz bu konuda. Sizin de Allah yardımcınız olsun sizin durumunuz nasıl?

ya ailelerin bir çocukları için diğerine yaptırım uygulamalarını anlamıyorum.
sanki biri öze diğeri üvey.
bence konuyu annenize anlatın. çok pis eşim rahatsız oluyor, bizim aramız açılıyor ya söyle kendini toparlasın yada yurda gitmek zorunda diyin.

Merhaba. Annemler köyde yaşadığı için kız kardeşim bizde kalıyor bi önceki konumda bahsetmiştim dershaneye gidiyo burda, köyden servis olmadığı için. 16 yaşında kendisi ama hiç bişey dikkat etmiyo mesela afedersiniz tuvalete giriyo pis bırakıyo tuvaleti, yattığı yatağı toplamıyo her yer kıyafet çıkardığı çıkardığı yerde, kıyafetlerimi hiç sormadan giyer. Direk yüzüne söyleyemiyorum rahatsız olduğumu ama yüz ifademden belli ediyorum anlamıyor ama. Eşimin ayakları küçüktür biraz onun çoraplarını dahi giyiyor. Bunaldım iyice gerçekten bide bebeğim var. Annemlerin zaten fazla ilgilendiği yok sinir oluyorum artık nasıl dayanıcam bilmiyorum.
sizin gibi insanlar insani sadece cileden cikarir .
16 yasinda cocuk daha cocuk .
sen yapma veya soyle yap demezsen o bunu dusunmez .
surat ifademle belli ediyorum demissiniz ama 16 yasindaki insan surat ifadesi takip etmez .
gercek hayatta kimseye bisey diyemeyip gelip foruma yazan tiplere sinir oluyorum .
al kardesini adam gibi konus sabah yatagini topla , benim kiyafetlerimi giyme de .
bunu yapmazsan sana nasil yardimci olmamizi bekliyorsun ki ????
kardesinizden yasinin ustunde seyler beklediginizi diger kinudada yazmistik 16 yainda biri misafirlige gidecekler ben koye doneyim i dusunemez .
alt tarafi 2 kelime edecektiniz inuda edemediniz bosa buraya yazip durmayin

Alın kardeşinizi karşınıza güzelce anlatın. Benim bebeğim var yoruluyorum arkanı toplayamıyorum. Senden çok bir işte beklemiyorum kendi yediğini kaldır çamaşırlarını yıka tuvaleti banyoyu yıka kullandıktan sonra deyin. Ayıp birşey yok bunda

Ergen olabilir ama aynı zamanda koskoca bir insan sonuçta tuvalette çıkmadan kakasını bırakmamayı nasıl akıl edemez şaka gibi:KK57:Bu nasıl bir eğitim, bu nasıl bir çock yetiştirme...madem anneniz eğitimden analmıyor konu sahibesi siz zorla eğiteceksiniz artık.

Ergen olabilir ama aynı zamanda koskoca bir insan sonuçta tuvalette çıkmadan kakasını bırakmamayı nasıl akıl edemez şaka gibi:KK57:Bu nasıl bir eğitim, bu nasıl bir çock yetiştirme...madem anneniz eğitimden analmıyor konu sahibesi siz zorla eğiteceksiniz artık.

Kız kardeşinizden de çekinecekseniz zaten analık ediyorsunuz size bırakmışlar hiç çekinmeyin terbiye alsın biraz 16 küçük mü zaten küçük çocuk bile yapmaz bunu bu ne rahatlık surat asmaktan anlayacak bi yeri kalmamış Allah ne verdiyse anlatın gerekirse bağırın

Dile getirmek zorundasınız öyle alışmış söylemezseniz değişmez. O ev sizin ve size uygun yaşamak zorunda.

Aslında gördüğünüz problemleri hemen söylerseniz daha iyi olur. Mesela eşinizin çorabını giydiğini mi gördünüz, hemen ablacım çorabın yok mu neden bunu giyindin? Yoksa alalım sana, eniştenin çorabını giymek pek hoş olmaz diyebilirdiniz.

Size daha önce de söylendi söyleyin. Eşyalarını falan dagitmaması gerektiğini. Annenizle de konuşun ayrica bu konuyu o da uyarsın kızını

Neden uyarmiyorsunuz anlamadım . Yani sorunlulugunu alıyorsanız uyarmaniz da lazım. Kısa sureligine gelmemiş ki idare edesiniz,

Yılbaşında ki meseleyi ne yaptınız,nasıl cozdunuz

Benim kardeşim de yeni 17sine bastı. Yani gerçekten büyük konuşmak istemiyorum şuraya kardeşimin konusunu açmaya bile utanırım.. öyle canımdır. Evet biraz dağınık ama tamamen annemin hatası. Bir de genç yani, bana göre çocuk.
Tuvaleti kötü bırakırsa kuzum böyle yapma bak arkandan temizle. Buraya ben de giriyorum, enişten de giriyor hoş olmuyor. Sen de öğren böyle şeyleri derim. Çorapları giyiyorsa ki giysin gerçekten ne eşim ne ben tınlamam😃 Gider alırım 2 paket. Hatta buraya geldi benim çorapları biraz değişik diye spor çorap istedi eşiminki büyük olmasına rağmen ondan verdim. Mağazaya gidince de aldık birlikte. İstediği kıyafetimi de giysin ona vermeyeceğim de kim vereceğim?
Elbiselerimizi hangimiz dağıtmadık o yaşta ya?😂 Herkes maşallah annesinden 30 yaşında doğmuş gibi😀

Merhaba. Annemler köyde yaşadığı için kız kardeşim bizde kalıyor bi önceki konumda bahsetmiştim dershaneye gidiyo burda, köyden servis olmadığı için. 16 yaşında kendisi ama hiç bişey dikkat etmiyo mesela afedersiniz tuvalete giriyo pis bırakıyo tuvaleti, yattığı yatağı toplamıyo her yer kıyafet çıkardığı çıkardığı yerde, kıyafetlerimi hiç sormadan giyer. Direk yüzüne söyleyemiyorum rahatsız olduğumu ama yüz ifademden belli ediyorum anlamıyor ama. Eşimin ayakları küçüktür biraz onun çoraplarını dahi giyiyor. Bunaldım iyice gerçekten bide bebeğim var. Annemlerin zaten fazla ilgilendiği yok sinir oluyorum artık nasıl dayanıcam bilmiyorum.
Yüzüne söyle düzgünce

Tuvaleti pis bırakan, bedenini de bırakır. Anneniz hiç eğitim vermemiş mi? Benim beş yaşındaki çocuğum, klozetel yanlislikla çis damlatsa koşup kolonyalı peceteyle siliyor, pis oldu diyerek. Kardeşinizin yaşı da büyük. Buna çok şaşırdım.

Back