Kardeşime yardımcı olmak istiyorum doktor hanım!

masraf

Deli ruh hali iyi gelir ama biz cok abarttik.
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
2.787
2.984
meraba doktor hanım benim size sorum şöyle;
üniversiteye geçtiğimiz yıl yerleşen bi kardeşim var ve o zamandan beri onda gördüğüm davranışları anlatıp sizden yArdımcı olmanızı rica edicem
kardeşimde farkettiğim ilk şey ellerini sürekli yıkama huyu olduğuydu. ilk başlarda önemsemedim fakat zaman geçtikçe daha da abarttığını gördüm. mesela yemekten önce ellerini yıkamak için banyoya gidip dakikalarca çıkmıyo, ordan çıkıyo mutfağa gelip bulaşık deterjanıyla ellerini bir kaç kez daha yıkıyo. bunu bi .ok kez sordum ona bana verdiği cevap ne olacak el yıkamaktan zarar mı gelir oldu.
daha sonra başka bişey daha farkettim ki bu çevresindekileri de rahatsız etmeye başlamıştır eminim.. mesela ezan okunur ve hepimiz ezan okunup bittikten sonra azizAllah der işimize devam ederiz. fakat o böyle yapmıyo bi kere diyo emin olamıyo sonra tekrarlıyo sonra bi daha bi daha.. artık yanındaki yeter diyene kadar 3-4-5.. kaç kere olursa.
ben evliyim o annemlerle beraber yaşıyor. çok vakit geçirmiyoruz bunlar benim gözlemlediklerimdi anneme sordum evde neler yapıyor diye el yıkama huyu onun da dikkatini çekmiş hatta komşularla aynı zamanda aldığı deterjan onlarınki yarıya bile gelmeden anneminki bitiyormuş. kardeşin çok yıkıyor ellerini anlatamıyorum abarttığını diyor..
bunun takıntı olduğunu izlediğim programlardan öğrendim ve anneme ilettim psikoloğa gitmeli dedim fakat kardeşimin ikna olacağına inanmıyor. açıkçası o da pek önemsemiyor gibime geldi.
size sorum ben ablası olarak nasıl yönlendirmeliyim sonuçta 18 yaşında bi genç ve psikolog fikri bildiğiniz gibi sıcak bakılan bir durum değil. onu nasıl ikna etmeliyim?
ayrıca devlete mi yoksa özele mi gitsek daha iyi?
bir de bunun kalıtsal olduğunu duymuştum. annemde de küçük takıntılar var mesela ocağın altını kapadım mı camı açık mı bıraktım gibi.. bi keresinde evden uzakta olmamıza rağmen annemin bu evhamı yüzünden gece eve ocağın altını kontrole geldiğimizi hatırlıyorum. ama bu bir kez olmuştu yani ondan görerek öğrenmesi mümkün değil herhalde kardeşimin?
çok uzattığımın farkındayım fakat bir sorum daha var eğer böyle birşey kalıtsalsa ben de bir psikoloüa gidip annemi ve kardeşimi anlatıp kendim için yardım almalı mıyım?

X