• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşime rest çekeyimmi?

lxuxtti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2021
629
655
53
41
Merhaba Arkadaşlar,
ben 42 ,erkek kardeşim 38 yaşinda.Ekimizde evli çocuklu almanyada yaşiyoruz.
Kardeşim evlenil 12 sene oluyor.
Ikisi bize karşi çok mesafeli davraniyorlardi ,daha doğrusu gelin bizi pek sevmez .Biliyorum sevmek zorunda değil fakat senede belki birkere evime gelirlerdi,evlerimizde arabayla 30 dak.
Ayni şehirden ev aldilar çünkü bütün aile burda .Birden kardeşim yalniz veya yeğenimle beraber haftada bir gelmeye başladi, seviniyordum ,yeğenimi çok severim onunla zaman gercirmek istiyordum .
Aldiği evi tadilat yaptirdiği adam dolandirmiş, hem parasini almiş hem işini yapmadan kacmiş.
Almanyada sifir almak çok zor ,fiyatlar 350.000€-400.000€ başliyor.Hepimiz eski ev alip içini yapiyoruz,bizde inşaat icindeydik.
Eşim inşaatci ,yardim etsin diye konuştum .Burda ben hata yaptim ,kardeşim dedim ailem dedim .Sadece ben öyle görüyormuşsum .
Çünkü o bize bir kere bile yardim etmekte teklif etmedi.Eşim orda çalişirken bir yemek bile vermemişler .Karisi dişarda gezerken bir yemek yapip getirmemiş.Kardeşim gel dişarda yiyelim demiş ama eşim asla üstü pisli ,kendi pisli dişariya öyle gitmez.
Neyse işler bitti kardeşim yine araya mesafe koydu gelmez oldu.
Görüşmeye başladi ,bu sefer kv taşiniyormuş yardim istedi .Ben bu sefer git demedim eşime ama işte ailedendir dedik.
Görüşme yine kesildi .
Biz eşimle arada gidiyorduk hem çocuklari görmek için hem kv gecmiş olsun dileğine.
Eşim ameliyat oldu onlar sadece birkere hastane ziyaretine geldiler.
Belki 7 sene oldu ailecek evime gelmediler.
Ailesi türkiye yaşayacak bir müdet ,kardeşim gelmeye aramaya başladi .
Havalimanina götürmemizi söyledi bana " biriniz beni havalimina götürmeniz gerekiyor"
öyle ricada bulunmak veya zamaniniz varmi diye sormak yok .Bende müsait değilim dedim eşime sen sor dedim.Benim halletmemi bekliyor .
Birde havalimanina gitmek için burdan bir metroya biniyorsun altinda indiriyor .Birtek kendi birde valiz.
Anlamiyorum ,sinirlendim ,kafamda eski defterler acildi .
Şimdi resti ceksem götürmediğimiz için olacak,oysaki okadar yaptiklarimiz hiçe sayilacak.
Eşime söylemek istemiyorum.
Ne yapsam?

Benim eşime el gibi, sadece hastanede geçmiş olsun diye gelen kişiye, sadece ihtiyacı olduğunda evime gelen kişiye kardeş demem, ne giderim ne yardım ederim..

Eşimin rahatsızlığı durumunda erkek kardeşimin herkesten çok yanımda olması lazım yapılacak edilecek şeyler için.. Karşılığını görmediğim iyiliği sadece sokak canlarına yapıyorum.. Böylece kafam rahat oluyor. Yoksa bakın biz şunu şunu yaptık ama o bize gelmedi, yardım etmedi, üstüne şunu istedi vs vs sorunlar hiç bitmiyor, insan üzülüyor..

İçinizden geçeni yapın korkmayın. O sizi kaybetmekten korkmuyor.
Bana öyle geliyor ki siz yine kıyamayıp onu havalimanına götüreceksiniz bir de üstüne harçlık vereceksiniz...

Işi düşünce kardeş olduk bitince el
Işte bende bir değişik fedakarlik aptallik huyu var ,kiyamiyorum .
Belkide korkuyorum terslenmekten Aile sicakliği hic bir zaman yaşamadim ,hep içimde bir özlem var.
Sorun aslindan bende olduğunun farkindayim ,sadece bu kardeşime değil bütün aile ferlerime böyleyim .
Siz burda aileci kocalari vuruyorsunuz ya bende biraz öyleyim .Herkesin işine koştum .
Iki kardeşimi evledirdim sayilir ,manevi destek yardim .Şimdi birkere müsait olmadiğimi söylediğim zaman yüz ceviriyorlar.
Bu kadar yakin olmak ve bu kadar uzak olmak zoruma gidiyor .
Burdan taşinalim gözden irak gönülden irak olsun dedim .Ama kendi evimden kendi yurdumdan olacağim.

Madem ki o isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara mantığında... Sizin mantiginizda bana dokunmayan yılan bin yil yaşasıncı olsun
yani...
şimdi müsait değiliz dersem benim yüzüm kara oluyor
bana dokunmayan yilan derken?
hic bir karşilik beklelememekmi gerekiyor?

Benim eşime el gibi, sadece hastanede geçmiş olsun diye gelen kişiye, sadece ihtiyacı olduğunda evime gelen kişiye kardeş demem, ne giderim ne yardım ederim..

Eşimin rahatsızlığı durumunda erkek kardeşimin herkesten çok yanımda olması lazım yapılacak edilecek şeyler için.. Karşılığını görmediğim iyiliği sadece sokak canlarına yapıyorum.. Böylece kafam rahat oluyor. Yoksa bakın biz şunu şunu yaptık ama o bize gelmedi, yardım etmedi, üstüne şunu istedi vs vs sorunlar hiç bitmiyor, insan üzülüyor..
nasil önleyeceğim bu durumu ?
ben biraz bu sorunlari cözemiyorum,şimdi ypzüne vurmak istemiyorum.
Biraz gec kaldim çünkü yakinda saten ance belki senede bir görüşürüz

yani...
şimdi müsait değiliz dersem benim yüzüm kara oluyor
bana dokunmayan yilan derken?
hic bir karşilik beklelememekmi gerekiyor?
Mesafe diyorum kardes bile olsaniz bir mesafeniz olsun. Iletisim bir hayattir. Iletisimi dogru tutarsaniz hayatiniz da guzellesir. Nerde ne kadar taviz vereceğiniz sizin tercihinizdir

nasil önleyeceğim bu durumu ?
ben biraz bu sorunlari cözemiyorum,şimdi ypzüne vurmak istemiyorum.
Biraz gec kaldim çünkü yakinda saten ance belki senede bir görüşürüz
Ben direkt yüzüne vuruyorum. Çok açık sözlüyümdür. İçime atıp kendimi üzemem. Benden bir şey istediği anda "kendisinin ben ihtiyacım olduğunda yanımda olmadığını, tek taraflı fedakarlık yapmak istemediğimi, o sebeple isteğini yapmayacağımı" söylüyorum. İnanın çok hafifliyor insan. Kendini düzeltip düzeltmemek karşıdakine kalıyor artık..

Konudan bağımsız ama millet aa tek çocuk olur mu hiç kardeşi olsun hemen olsun vs kafamı ütülerken onlara kardeşin çok da gerekli bir şey olmadığını anlatmaya çalışırken bunlardan bahsediyorum aslında. Ki bu en basiti. Neler var. O kafa şişirenlerin miras işleri araya girince bi birbirlerine nasıl düşman olduklarını da biliyoruz. Konuya dönecek olursak eşinizi ezdirmeyin o nasıl kendi çekirdek ailesini öncelikli tutuyorsa siz de öyle yapın

Merhaba Arkadaşlar,
ben 42 ,erkek kardeşim 38 yaşinda.Ekimizde evli çocuklu almanyada yaşiyoruz.
Kardeşim evlenil 12 sene oluyor.
Ikisi bize karşi çok mesafeli davraniyorlardi ,daha doğrusu gelin bizi pek sevmez .Biliyorum sevmek zorunda değil fakat senede belki birkere evime gelirlerdi,evlerimizde arabayla 30 dak.
Ayni şehirden ev aldilar çünkü bütün aile burda .Birden kardeşim yalniz veya yeğenimle beraber haftada bir gelmeye başladi, seviniyordum ,yeğenimi çok severim onunla zaman gercirmek istiyordum .
Aldiği evi tadilat yaptirdiği adam dolandirmiş, hem parasini almiş hem işini yapmadan kacmiş.
Almanyada sifir almak çok zor ,fiyatlar 350.000€-400.000€ başliyor.Hepimiz eski ev alip içini yapiyoruz,bizde inşaat icindeydik.
Eşim inşaatci ,yardim etsin diye konuştum .Burda ben hata yaptim ,kardeşim dedim ailem dedim .Sadece ben öyle görüyormuşsum .
Çünkü o bize bir kere bile yardim etmekte teklif etmedi.Eşim orda çalişirken bir yemek bile vermemişler .Karisi dişarda gezerken bir yemek yapip getirmemiş.Kardeşim gel dişarda yiyelim demiş ama eşim asla üstü pisli ,kendi pisli dişariya öyle gitmez.
Neyse işler bitti kardeşim yine araya mesafe koydu gelmez oldu.
Görüşmeye başladi ,bu sefer kv taşiniyormuş yardim istedi .Ben bu sefer git demedim eşime ama işte ailedendir dedik.
Görüşme yine kesildi .
Biz eşimle arada gidiyorduk hem çocuklari görmek için hem kv gecmiş olsun dileğine.
Eşim ameliyat oldu onlar sadece birkere hastane ziyaretine geldiler.
Belki 7 sene oldu ailecek evime gelmediler.
Ailesi türkiye yaşayacak bir müdet ,kardeşim gelmeye aramaya başladi .
Havalimanina götürmemizi söyledi bana " biriniz beni havalimina götürmeniz gerekiyor"
öyle ricada bulunmak veya zamaniniz varmi diye sormak yok .Bende müsait değilim dedim eşime sen sor dedim.Benim halletmemi bekliyor .
Birde havalimanina gitmek için burdan bir metroya biniyorsun altinda indiriyor .Birtek kendi birde valiz.
Anlamiyorum ,sinirlendim ,kafamda eski defterler acildi .
Şimdi resti ceksem götürmediğimiz için olacak,oysaki okadar yaptiklarimiz hiçe sayilacak.
Eşime söylemek istemiyorum.
Ne yapsam?
Onlarin sizin ile ilişkisi okuduğum kadarıyla son derece çıkarcı bir ilişkiymiş.Sizde bunu farkt etmişsiniz zaten.Kibarca red edin.Ne düsünürlurse düşunsunler.Evet haklisiniz insan gecmişteki emeklerine kıyamıyor ama hiç degilse böyle insanlara bundan sonra emek harcamazsiniz. Mesela Benim de görumcem bana bes dk mesafede oturuyor du .Dört yil boyunca ona neler yaptım .Hasta oldu kostum,hergun cocuklarina bak dedi baktim her konuda.alti ay once yurtdısine taşindı.Birkac gun once kaynana ile tartiştik onunla alakasi yoktu kaynana da gecmis defteri acmiş onu kişkirtmis şimdi aramayi kesti yani gitti butun emekler.simdi onlara üzulüyorum.Aman boşverdim inceldigi yerden kopsun.Eşim yanimda o bana yeter.Demem o ki insanlara çok fazla iyilik yapmayacaksiniz ki sonradan beklentiye girip üzulmeyesiniz.Yada kime yapacaginiz iyi seçmek.lazim akraba bile olsa.Umarim yardımci olmuşumdur.Hoscakalin.

Onlarin sizin ile ilişkisi okuduğum kadarıyla son derece çıkarcı bir ilişkiymiş.Sizde bunu farkt etmişsiniz zaten.Kibarca red edin.Ne düsünürlurse düşunsunler.Evet haklisiniz insan gecmişteki emeklerine kıyamıyor ama hiç degilse böyle insanlara bundan sonra emek harcamazsiniz. Mesela Benim de görumcem bana bes dk mesafede oturuyor du .Dört yil boyunca ona neler yaptım .Hasta oldu kostum,hergun cocuklarina bak dedi baktim her konuda.alti ay once yurtdısine taşindı.Birkac gun once kaynana ile tartiştik onunla alakasi yoktu kaynana da gecmis defteri acmiş onu kişkirtmis şimdi aramayi kesti yani gitti butun emekler.simdi onlara üzulüyorum.Aman boşverdim inceldigi yerden kopsun.Eşim yanimda o bana yeter.Demem o ki insanlara çok fazla iyilik yapmayacaksiniz ki sonradan beklentiye girip üzulmeyesiniz.Yada kime yapacaginiz iyi seçmek.lazim akraba bile olsa.Umarim yardımci olmuşumdur.Hoscakalin.
teselliniz için çok teşekür ederim.
Işte ailimiz diyoruz kardeşim diyorum ama sadece ben diyormuşsum

Çok rest çekmelik bi durum yok aslında
İsteklerine olumlu cevap vermeyin
Müsait değiliz deyin geçin
Zaten sanırım siz isteklerini karşılamadıkça o sizinle görüşmeyi kesecek
aslinda öyle bende kendimi anlatmayacağim gibi,anlamak istemez hakli yere haksiz düşürim adi bir havalimanina götürmek olur

Benim lafla sözle uğraşacak gücüm olmadığından havalimanına götürürdüm heralde.digeri yorucu geliyor.yalniz aranızda iletişim kopukluğu var gibi.anne babanız yaşıyormu?

Back