Kardeşimde morarmalar oluyor, neden olabilir?

bi arkadaşımda oldu koca koca morluklar hiç bir yerede çarpmadı baya bi tahlil filan tabi devlette sigortada bilemediler. üniveristeye sevk ettiler. akdeniz anemisi varya onun taşıyıcısıymış arkadaşım. ilaçla filan iyileşti. zaten beş doğum birkaçta düşük yapmış 35 yaşında baya kansız kalmıştı. bir de üstüne rejim yapınca patlak verdi tabi şu an gayet iyi. hamd olsun.

yarın gazi ünv.hastanesine gitcek canım.. inşallah kansızlık falan gibi bişidirsenağlama

Bak canım göreceksin , önemli bir şey çıkmayacak .Kalbini ferah tut , her oluşan morluk kötü bir şeyin habercisi olamaz . a.s.

arkadaşım ALLAH yardımcınız olsun rabbim en kısa zamanda bol şifalar versin inşallah bişeyi yoktur kardeşinnin üzülme...

Geçmiş olsun arkadaşım bendede sürekli bu tür morarmalar oluyordu.Şüplehenerek dahiliye doktoruna gittim.Çeşitli tahlillerden sonra ıtp tanısı konuldu.hemataloji bölümüne sevk edildi.Bu kandaki kemik iliginde üretilen ,kanın pıhtılaşmasını sağlayan maddenin vücüdün kendi tarafından antikor olarak görüp yok etmesi.Bir hastalık diyemem tam olarak ama dikkat edilmesi gerekn bir durum.kardeşinizde plt değerine bakılması lazım.Normalde kanda plt değeri 150-400 olması gerekirken benim değerim 70 mesela kardeşinizin bu değeri önemli.
Doktora gittikten sonra bizide habaerdar edersen sevinirim.
Geçmiş olsun canım.

nasıl bi hastalık o arkadaşım, bilgilendirir msin?

Geçmiş olsun arkadaşım bendede sürekli bu tür morarmalar oluyordu.Şüplehenerek dahiliye doktoruna gittim.Çeşitli tahlillerden sonra ıtp tanısı konuldu.hemataloji bölümüne sevk edildi.Bu kandaki kemik iliginde üretilen ,kanın pıhtılaşmasını sağlayan maddenin vücüdün kendi tarafından antikor olarak görüp yok etmesi.Bir hastalık diyemem tam olarak ama dikkat edilmesi gerekn bir durum.kardeşinizde plt değerine bakılması lazım.Normalde kanda plt değeri 150-400 olması gerekirken benim değerim 70 mesela kardeşinizin bu değeri önemli.
Doktora gittikten sonra bizide habaerdar edersen sevinirim.
Geçmiş olsun canım.

süperanne gayet güzel yazmış.benim de 3 "ıtp"li tanıdığım var,kontrolle gayet sağlıklı yaşıyorlar şutarafagitti

canım gecmıs olsun oncelıkle... kaynatamda da once kırmızı olan arkasından da kahverengıye donusen lekeler olustu vucudunda sonra kendını cok bıtkın hıssedıyordu, eklemlerınde agrı oldugunu soyluyordu, kansızlık vardı ve kulagının arkasında kucuk bır sıslık oldugunu soyledı dıskapı hastanesıne gıttı tahlıllerden sonra losemı suphesıyle gazıye sevk ettı doktor orda da acılen tahlıller yapıldı sonuclar aynı cıkınca o gun hastaneye yatırdılar suan 50 gun hastanede yattı bugun taburcu oldu ıyı.. dıkkat et

canım gecmıs olsun oncelıkle... kaynatamda da once kırmızı olan arkasından da kahverengıye donusen lekeler olustu vucudunda sonra kendını cok bıtkın hıssedıyordu, eklemlerınde agrı oldugunu soyluyordu, kansızlık vardı ve kulagının arkasında kucuk bır sıslık oldugunu soyledı dıskapı hastanesıne gıttı tahlıllerden sonra losemı suphesıyle gazıye sevk ettı doktor orda da acılen tahlıller yapıldı sonuclar aynı cıkınca o gun hastaneye yatırdılar suan 50 gun hastanede yattı bugun taburcu oldu ıyı.. dıkkat et umarım cok cok ıyıdır...

miskacım umarım kötü bişey yoktur. bugün doktora gidecekti kardeşin, haberini bekliyoruz dualarımızla canım. en kısa zamanda haberdar et bizi, güzel haberlerinle karşılaşırız inş..

arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim. kardeşim gitmiş ama bakmamışlar biliyo musunuz. 1 temmuza randevu vermişler, geri dönmüş kızcağız napsın. 1 temmuzda gitcek, tabi ben o zamana kadar kalp krizi falan geçirmezsem.
ama-allah korusun-kanserden başka hastalıkların belirtisi de olabileceğini okuyunca biraz içime su serpildi. bilgilerini paylaşan, uyaran herkesten allah razı olsun, hepinizi çokk seviyorum:1hug:a.s.

arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim. kardeşim gitmiş ama bakmamışlar biliyo musunuz. 1 temmuza randevu vermişler, geri dönmüş kızcağız napsın. 1 temmuzda gitcek, tabi ben o zamana kadar kalp krizi falan geçirmezsem.
ama-allah korusun-kanserden başka hastalıkların belirtisi de olabileceğini okuyunca biraz içime su serpildi. bilgilerini paylaşan, uyaran herkesten allah razı olsun, hepinizi çokk seviyorum:1hug:a.s.

Canım ,başka bir hastaneye gitselerdi keşke .süprizzzzz

morarmalr damarsal sorunlarında belirtisi olabiliyor o yüzden eğer bir şey çıkmazsa kalp damara da gisin görünsün üzülem kanser itimali düşük bence ama altında kesinlikle br neden yatıodur

canım benim geçmiş olsun
aklınıza kötü şeyler getirmeyin
trombositpeni olabilir.
onunda zaten tedavisi var canım
güzel haberlerini bekliyoruz.

canım çok geçmiş olsun.içime bi kurt düştü şimdi benimde.bundan yaklaşık 1 ay önce bende de aynı şeyler oldu.kendimi hiçbiryere çarpmamışken bacaklarımda kocman kocaman morluklar oluştu moru da geçmişti hatta karardı.normalde tatlıya karşı alerjim var.kabarırdım hep yine o dönemde çok tatlı yemiştim bende ona bağladım artık kabarmıyor direk kararıyor diye.bende bi problem olabilirmi ki korktum şimdi bunları okuyunca yasenağlamapazartesi ilk işim doktora gitmek olucaksenağlama

benımde bacaklarımda oluyor sadece bıryere carptım sanıyorum tedırgın oldum sımdı

canım çok geçmiş olsun, bir temmuzda güzel haberlerini bekliyoruz, inşallah bir şeyi yoktur..

Canım ,başka bir hastaneye gitselerdi keşke .süprizzzzz

canım kardeşimi korkutmamak için çok üzerine gidemiyoruz. şimdi apar topar, 1 hafta bekleyemeyip başka bi hastaneye koştursak korkar diye düşündük. zaten çaktırmamaya çalışsak da benim günde 10 kere arayıp ne yedin ne içtin diye kontrol etmem tedirgin etti onu, anlıyorum. ben de biraz doğal davranmaya çalışıyorum:1no2:

canım çok geçmiş olsun.içime bi kurt düştü şimdi benimde.bundan yaklaşık 1 ay önce bende de aynı şeyler oldu.kendimi hiçbiryere çarpmamışken bacaklarımda kocman kocaman morluklar oluştu moru da geçmişti hatta karardı.normalde tatlıya karşı alerjim var.kabarırdım hep yine o dönemde çok tatlı yemiştim bende ona bağladım artık kabarmıyor direk kararıyor diye.bende bi problem olabilirmi ki korktum şimdi bunları okuyunca yasenağlamapazartesi ilk işim doktora gitmek olucaksenağlama

arkadaşım geçmiş olsun. bize de haber verir misin dr.un ne dediğini? 1 temmuza kadar beklemek işkence gibi de :KK43:

canım çok geçmiş olsun sen kalbini ferah tut hep iyi şeyler düşün iyi şeyler olur..
bizede haber ver umarım çok basit bir şeydir..

X