How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Kardesim yanlis bi evlilik mi yapiyor? Yardim edin ...

Neyse tesekkür ederim arkadaslar..

Hepimiz hatalar yapabiliriz. Hepimizin istedigi sevdikleriminizin mutlu olmasi. Elestirilerin bi kismi yersiz olsa da Allah hepiniz den razi olsun.

Buna burda aciklik getirmek istyorum. Kardesim ve kendisi ayrilma noktasina kadar gelmislerdi..

Kardesime hep soguk davraniyormus. Güzel söz dahi söylemiyormus.. Asik olmanin dahi günah oldugunu düsünyorum demis. Kardesim de bana abla, bana sadece beni sevdigini söylesin baska birsey istemiyorum dedi.. Iyicene yipranmisti. Aglayarak söyledi bunlari bana... ben de sadece dinledim. Kiz dan ayrildi.. kiz da bu sefer üzerine düstü felan.. ben de bunlarin barisip barismadigini ögrenmek icin sorum, kardesim ne oldu düzeldi mi araniz dedim. Evet abla dedi, iyiyiz simdi dedi. Peki dedim sevildigini hissediyor musun artik dedim.. o esnada söyledi bana. Evet söylememesi gerekiyordu haklisiniz. Bi ozaman söyledi ama.. onun disinda ne o söyler ne ben sorarim.
Kiz kovalanmayi seviyor dedi dersiniz

Kiz kovalanmayi seviyor dedi dersiniz

Ben de öyle düsünüyorum. buna benzer bi kac olay oldu.. Hepte deger görmedigi konusunda dertleniyor kardesim. Ben de bu yüzden deger verdigini düsünmüyorum. Vermis olsa böyle yipratmaz bence. En azindan ben öyle düsünüyorum. Ama kardesime bir sey de söylemiyorum. Ablasi olarak da üzülüyorum. Kardesim onu kaybetmekten cok korkuyor. Her seyine evet der mesela. Benim abimin esi mesela abimle atissalar ben hep yengemi kayiririm. Kötü bi görümce olsam abim de taraftar olurum. Bu kiza da yengeme yaklastigim sekil yaklasiyorum. Ama duyduklarim iste beni tereddütte birakiyor

Merhabalar

Bugüne kadar hep kendimle alakali konular actim. Böyle bi konu hakkinda size danismam acikcasi benim icin pekte kolay degil.

Söz konusu benim erkek kardesim. Kardesim okumus cokta yakisikli biri. Allahim nazarlardan esirgesin cokta begenilir. Sicak kanli sohbeti güzel ickisi sigarasi olmayan biri. Gezmesi tozmasi dahi yok. Spor yapiyor, güzel degerleri var. Ortamlara girince bi cok kizin ilgilendigi hatta kizlarini kardesimle tanistirmak isteyen teyzeler bile oluyor. Sadece benim gözlemlerim degil, baskalari da gelip kardesimin iyi bi damat adayi oldugunu söylerler.

Kardesimin bes senedir ciktigi bi kiz var. Temiz bi aile kizi, o da okumus, kardesimin anlattigi kadariyla güzel degerleri var. Ikisi yan yana olunca genelde kardesim icin cok yakisikli felan denilir, sicak kanli oldugu belirtilir. Kiz ama sakin pek konusmaz. Aklima takilan bir sey var benim. Benim ananem yaklasik bi bucuk yil önce vefat etti. Kiz kardesim ve enistem teyzemlerdeydiler, erkek kardesimin kiz arkadasi ve ailesi de teyzemlere geldiler bas sagligi dilemek icin. Biz ailece de birbirimizi taniyoruz az cok. Dogal olarak herkes tabii üzgündü o gün. Kiz teyzemlere gelince herkese bas sagligi dilemis. Daha sonra erkek kardesimle konusunca enistemin (yani kiz kardesimin esinin) o günü ne kadar yakisikli oldugunu söylemis.

Baska bi ortam da yine enistemi görünce, Mustafa abi (enistemin ismini degistirdim) cok yakisikli demis.

Kiz kardesim bundan rahatsiz oldu. Erkek kardesimde bozulmus; yüz ifadesinden belliydi.

Öyle cirkin bir sey ki, insan yakistirmak bile istemiyor. Özellikle ananem icin geldiklerin de böyle bir seye dikkat etmesi cok garip.

Erkek kardesim bi defasinda kiz arkadasinin ona fazla iltifat etmedigini hatta kiskanmadigini da söyledi.

Bi keresinde bunlar ayrilma noktasina kadar bile gelmislerdi. Erkek kardesim kizin ona karsi cok soguk olmasindan sikayetciydi.

Ikisi ayri sehirler de yasiyorlar. Bi ara üniversite nedeniyle kizin yasadigi sehire tasinma ihtimali vardi. O dönem ben de staj yapiyordum kizin yasadigi sehirde. Kardesim hatta benim yanimda kalacakti. Kiz kardesime demiski, böyle uzaktan daha iyi, günaha girmeyiz felan demis. Bende taktir ettim tabi. Ne güzel degerleri var dedim. Diger taraftan kardesimle bi araya geldiklerinde birbirlerini öpüyorlarmis felan.... Ben hic bi sekilde yargilamiyorum, kendileri bilir. Beni ilgilendirmez. Ama dedikleri ve yaptiklari birbirini tutmuyor gibi. Sanki kardesimi sevmiyor gibi bana geliyor. Enistem icin de böyle söylemesi hos degil bence.

Ikisini hatta bi kac defa yan yana gördüm. Kardesime karsi sanki hic ilgi alakasi yokmus gibi duruyor. Bi aya kadar sözlenecekler. Ben kardesimin mutsuz bi evlilik yapmasindan cekiniyorum.

Siz ne düsünüyorsunuz. Rica ediyorum akil verin. Kiz icin bugüne kadar kardesime hic olumsuz bir sey söylemedim. Görümcelik yapmak istemiyorum. Cokta yanlis buluyorum böyle seyleri.

Ama bi türlü icime sinmedi bu gördüklerim ve duyduklarimdan sonra.

Siz ne düsünüyorsunuz?
Kardeşinizin akli var duyguları var bırakın eksıyi artıyı o düsünsün.Demek iyi anlaşıyorlar ki evlenmeyı düşünüyor kardesınız.Bosuna kotu olmayın

Bence siz yine karismayin ama kardesinizle de uygun bir dille de konusun.Cunku yazdıklarıniza gore tek sebep yok ortada,hic kiskanmamasi,gunah deyip yanyana gelince opulmesi,eniştenin yakisikliligini bir kac defa soylemesi.Yani yazdiklariniza göre kiz aman aman da sevmiyor kardesinizi. Tabi karar yine kardesinizin.

Bence siz yine karismayin ama kardesinizle de uygun bir dille de konusun.Cunku yazdıklarıniza gore tek sebep yok ortada,hic kiskanmamasi,gunah deyip yanyana gelince opulmesi,eniştenin yakisikliligini bir kac defa soylemesi.Yani yazdiklariniza göre kiz aman aman da sevmiyor kardesinizi. Tabi karar yine kardesinizin.

Cok tesekkür ederim. Evet. Galiba kendimi basta fazla iyi ifade edemedim. Böyle düsünmemim bi kac nedeni var aslinda.

Siz de mi kardesimi sevmedigini düsünüyorsunuz. Böyle bi konusma nasil yapilir ki. Kardesimi üzmek istemiyorum. Kizin günahina da girmek istemiyorum. Cokta kolay bi durum degil. Bu hafta kiza evlilik teklifi yapmak istiyor. Hatta ben kardesimi ikna ettim. Git yap dedim, her genc kiz bekler dedim. O da kiz arkadasinin böyle bir sey istemedigini söyledi. Kiz hatta bi kac defa söyledi. Ben de yok dedim, sana kiyamiyor herhalde dedim. Bizim buraya geldiklerinde tek tasini zorla aldirmistik kiza, onun da güzel bi anisi olsun istedik. Kiza gercekten cok destek oldum, hala da oluyorum. Düsündüklerimi kondurmak da istemiyorum. Hatta gündeme bile getirmemistim. Bugün kiz kardesim konuyu bana acinca tekrar düsündüm hepsini göz den gecirdim.

İnsanların özel hayatları ve mizaçları sizi niye bu kadar ilgilendiriyor ? Başka derdiniz mi yok ? Anne babanız ne diyor bu işe ? Size laf düşmez ki. Kız hakkında yazdıklarınız incir çekirdeğini dolduracak şeyler değil. Çok fesatsınız. O mükemmel kardeşiniz de mükemmel zekasıyla karar verebilir heralde öyle değil mi... ayrıca sizi takan yok fazla kendinizi parçalamayın boş yere kendinize edersiniz. Ben burada yok ben şöyle iyi görümceyim, böyle iyi kalpliyim diye üstüne bastıra bastıra söylediğiniz şeylerede zerre kadar inanmadım. Kendinizi kandırırsınız anca.

Son düzenleme:
Hiç eşimin eniştesini akrabalarını yakışıklı mı değil mi gözüyle bakmadım açıkcası biraz garip bişey bu kısım ama geri kalan çok bişey yok ayrıca erkek kardeşin öpüşüp koklaştığını neden anlatıyor orası daha da garip.

Siz müdahil olmayan sonunda onlar aşk kumruları siz ortalığı karıştıran görümce olursunuz.

İnsanların özel hayatları ve mizaçları sizi niye bu kadar ilgilendiriyor ? Başka derdiniz mi yok ? Anne babanız ne diyor bu işe ? Size laf düşmez ki. Kız hakkında yazdıklarınız incir çekirdeğini dolduracak şeyler değil. Çok fesatsınız. O mükemmel kardeşiniz de mükemmel zekasıyla karar verebilir heralde öyle değil mi... ayrıca sizi takan yok fazla kendinizi parçalamayın boş yere kendinize edersiniz. Ben burada yok ben şöyle iyi görümceyim, böyle iyi kalpliyim diye üstüne bastıra bastıra söylediğiniz şeylerede zerre kadar inanmadım. Kendinizi kandırırsınız anca.

Inanip inanmamakla serbestsiniz. Üzerine basa basa yazmamin sebebi kiza karsi gercekten art bi niyetimin olmadigini belirtmekti. Ben de biliyorum güzel düsünceler olmadigini. Allah biliyor icimi. Siz bilseniz bilmeseniz önemli degil aslinda. Düsüncelerim yerli mi yersiz mi onu bilmek istedim. Yine de sagolun

Hiç eşimin eniştesini akrabalarını yakışıklı mı değil mi gözüyle bakmadım açıkcası biraz garip bişey bu kısım ama geri kalan çok bişey yok ayrıca erkek kardeşin öpüşüp koklaştığını neden anlatıyor orası daha da garip.

Siz müdahil olmayan sonunda onlar aşk kumruları siz ortalığı karıştıran görümce olursunuz.
Tesekkür ederim yorumunuz icin. Cok sagolun.

Inanip inanmamakla serbestsiniz. Üzerine basa basa yazmamin sebebi kiza karsi gercekten art bi niyetimin olmadigini belirtmekti. Ben de biliyorum güzel düsünceler olmadigini. Allah biliyor icimi. Siz bilseniz bilmeseniz önemli degil aslinda. Düsüncelerim yerli mi yersiz mi onu bilmek istedim. Yine de sagolun

Kızın sakinliği bile batmış size. Kendiniz gibi birinimi bekliyorsunuz acaba. İnsanların kişilik yapısı, mizaçları farklı olabilir. Yakışıklı dedi diye böyle düşünmek çok çirkince. Öküz altında buzağı arıyorsunuz. Kızın size karşı bir saygısızlığı olur veya ters bir hareketini görürsünüz o zaman konuşursunuz ama yok yan baktı, yok düz durdu şeklinde düşüncelerinizle ancak sevimsiz görümce olursunuz.

Baştan sona okudum ne demek istediğinizi çok iyi anladım... Neler hissettiğinizi de.. Kardesinizle enine boyuna konusun bence.. Ben de kızın günahını almak istemiyorm ama ne evlenme teklifi istiyır ne yüzük istiyor ne kardesinize ilgili... dinen çok düşünüyor her seyi gbi görünüyor ama Baska bir erkeğe(enişteye) yakışıklı (alıcı gözle bakma neticesi) diyebiliyor... Üstelik boşluğuna gelip de değil bir kaç defa demiş. Utanması da yok. Ama Baska konularda pek dindar.
İçim hiç sinmedi kıza. Allah kardesinize doğru yolu en kısa zamanda göstersin.

Kalıbımı basarım ki iyi niyetli değilsiniz. Kıskanç ve fesat olduğunuz kadar çokta tehlikelisiniz. Allahtan benim görümcem değilsiniz zira kendi kazdığınız kuyuya öyle bir düşürürdüm ki sizi... inşallah gelin kızcağız yapar bunuda ezilmez.

Gözden irak olan gönülden de irak olur.belki ayrı oldukları dönem soğumuştur. Cenazede de ilk defa gördüğü kişi için yakışıklı falan demesi uygunsuz olmuş.

Kalıbımı basarım ki iyi niyetli değilsiniz. Kıskanç ve fesat olduğunuz kadar çokta tehlikelisiniz. Allahtan benim görümcem değilsiniz zira kendi kazdığınız kuyuya öyle bir düşürürdüm ki sizi... inşallah gelin kızcağız yapar bunuda ezilmez.

Bu sizin düsünceniz. Kiza kuyu kazmis olsaydim bunlarin hepsini teker teker kardesime anlatirdim. Cok sükür ki, Allahim benim kalbimi görüyor. Fesat da degilim kiskanc da ayrica. Bugüne kadar kimseye kötülügüm olmamistir. Kizi ezmek gibi bi niyetim de yok. Allahim ikisi hakkinda hayirli olanini nasip etsin. Öyle uzaktan beni degerlendirmeniz de gözel olmamis. Ben bu düsüncelerin güzel olmadiginin gayet de farkindayim. Bundan da emin olabilirsiniz. Eger kiz icin her hangi bi kötü düsüncem olmus olsaydi onu en basindan savunmazdim. Ikisi cikmaya basladiklarinda benim halamin kizlari kiz icin ileri geri konusuyorlardi. Ben onlari susturdum. Karsilarina gectim hatta. Emin olun ben hic kimsenin kötü olmasini da magdur olmasini istemem. Ne kötü niyetlisiniz ama. Ben durduk yere neden genc bi kiz icin böyle cirkin seyler düsüneyim. En basinda da dedim, temiz bi aile kizi dedim... Kiz icin Allah var en ufak cirkin bi söz sarfetmemisken benim icin böyle söylememinz cok ilginc. Kizi kayirdigim icin, halamin kizlari benimle konusmuyorlar. Ki biz onlarla cok yakindik. Onlar kizla birlikte büyüdüler.. Kardesim ve kiz cikmaya basladiktan sonra da kiz icin ileri geri konustular, ben konusmlarina bile müsade etmedim. Ne kötü insan misim ama...

Baştan sona okudum ne demek istediğinizi çok iyi anladım... Neler hissettiğinizi de.. Kardesinizle enine boyuna konusun bence.. Ben de kızın günahını almak istemiyorm ama ne evlenme teklifi istiyır ne yüzük istiyor ne kardesinize ilgili... dinen çok düşünüyor her seyi gbi görünüyor ama Baska bir erkeğe(enişteye) yakışıklı (alıcı gözle bakma neticesi) diyebiliyor... Üstelik boşluğuna gelip de değil bir kaç defa demiş. Utanması da yok. Ama Baska konularda pek dindar.
İçim hiç sinmedi kıza. Allah kardesinize doğru yolu en kısa zamanda göstersin.

Cok tesekkür ederim. Allah razi olsun.

Gözden irak olan gönülden de irak olur.belki ayrı oldukları dönem soğumuştur. Cenazede de ilk defa gördüğü kişi için yakışıklı falan demesi uygunsuz olmuş.
Hakli olabilirsiniz. Belki de ayri olduklari dönem birbirinden uzaklasmis olabilirler

Kardesiniz çok akilli ve zeki olduğuna gôre, kizin Kendisi icin Dogru biri olup olmadigini anlayabilir değil mi?
Zatende 5 yıldır beraberlermis.

gôrümcelerin olur olmaz sebepten kendilerini herseye müdahil gorme ve el atma olayi, sonucunda bir sürü problem ve sorun getiriyor.
Sonuc ise şu: kız bunu anliyor er geç, kendisinide esinide aileden uzaklaştırıyor.
Gôrumcede o çok kiymetli kardesine hasret bir sekilde yasiyor. Ammann deyimm karismayin.
Herkes kendi hayatina baksıN

Kardesiniz çok akilli ve zeki olduğuna gôre, kizin Kendisi icin Dogru biri olup olmadigini anlayabilir değil mi?
Zatende 5 yıldır beraberlermis.

gôrümcelerin olur olmaz sebepten kendilerini herseye müdahil gorme ve el atma olayi, sonucunda bir sürü problem ve sorun getiriyor.
Sonuc ise şu: kız bunu anliyor er geç, kendisinide esinide aileden uzaklaştırıyor.
Gôrumcede o çok kiymetli kardesine hasret bir sekilde yasiyor. Ammann deyimm karismayin.
Herkes kendi hayatina baksıN

Cok haklisiniz. Zaten bu yüzden de hic karismiyorum. Ayrica hepte kizardim, ücüncü sahislarin ciftlere karsimalarina. O yüzden de bi size actim konuyu. Emin olun kendimi cok gözlemledim. Kiza gercekten sempatik buluyorum konusunca. Ama bu tür seyler de aklima takildi. Neyse sizin dediginiz gibi yapacagim zaten. Artik ikisi karar verir. Veriyorlar da zaten Allahim ikisi hakkinda hayirli olanini nasip etsin. Hatta kardesime demis benim ona karsi cok sicak davrandigimi. Digerlerinden henüz cekiniyormus. Bana isinmis ama. Öyle dedi. Zaten ben de iyi hissetsin istiyorum. Tek istegim birbirlerine deger versinler. Benim zaten kimseden bi beklentim felan yok. Abla olarakta kardesim icin kaygilanmam gayet normal. Onun disinda zaten hic bi sekilde müdahil de degilim zaten. Olmam da. Kimsenin vebalini almak istemem.

Back