Kardesim yanlis bi evlilik mi yapiyor? Yardim edin ...

Ogretmenim123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2019
191
315
23
Merhabalar

Bugüne kadar hep kendimle alakali konular actim. Böyle bi konu hakkinda size danismam acikcasi benim icin pekte kolay degil.

Söz konusu benim erkek kardesim. Kardesim okumus cokta yakisikli biri. Allahim nazarlardan esirgesin cokta begenilir. Sicak kanli sohbeti güzel ickisi sigarasi olmayan biri. Gezmesi tozmasi dahi yok. Spor yapiyor, güzel degerleri var. Ortamlara girince bi cok kizin ilgilendigi hatta kizlarini kardesimle tanistirmak isteyen teyzeler bile oluyor. Sadece benim gözlemlerim degil, baskalari da gelip kardesimin iyi bi damat adayi oldugunu söylerler.

Kardesimin bes senedir ciktigi bi kiz var. Temiz bi aile kizi, o da okumus, kardesimin anlattigi kadariyla güzel degerleri var. Ikisi yan yana olunca genelde kardesim icin cok yakisikli felan denilir, sicak kanli oldugu belirtilir. Kiz ama sakin pek konusmaz. Aklima takilan bir sey var benim. Benim ananem yaklasik bi bucuk yil önce vefat etti. Kiz kardesim ve enistem teyzemlerdeydiler, erkek kardesimin kiz arkadasi ve ailesi de teyzemlere geldiler bas sagligi dilemek icin. Biz ailece de birbirimizi taniyoruz az cok. Dogal olarak herkes tabii üzgündü o gün. Kiz teyzemlere gelince herkese bas sagligi dilemis. Daha sonra erkek kardesimle konusunca enistemin (yani kiz kardesimin esinin) o günü ne kadar yakisikli oldugunu söylemis.

Baska bi ortam da yine enistemi görünce, Mustafa abi (enistemin ismini degistirdim) cok yakisikli demis.

Kiz kardesim bundan rahatsiz oldu. Erkek kardesimde bozulmus; yüz ifadesinden belliydi.

Öyle cirkin bir sey ki, insan yakistirmak bile istemiyor. Özellikle ananem icin geldiklerin de böyle bir seye dikkat etmesi cok garip.

Erkek kardesim bi defasinda kiz arkadasinin ona fazla iltifat etmedigini hatta kiskanmadigini da söyledi.

Bi keresinde bunlar ayrilma noktasina kadar bile gelmislerdi. Erkek kardesim kizin ona karsi cok soguk olmasindan sikayetciydi.

Ikisi ayri sehirler de yasiyorlar. Bi ara üniversite nedeniyle kizin yasadigi sehire tasinma ihtimali vardi. O dönem ben de staj yapiyordum kizin yasadigi sehirde. Kardesim hatta benim yanimda kalacakti. Kiz kardesime demiski, böyle uzaktan daha iyi, günaha girmeyiz felan demis. Bende taktir ettim tabi. Ne güzel degerleri var dedim. Diger taraftan kardesimle bi araya geldiklerinde birbirlerini öpüyorlarmis felan.... Ben hic bi sekilde yargilamiyorum, kendileri bilir. Beni ilgilendirmez. Ama dedikleri ve yaptiklari birbirini tutmuyor gibi. Sanki kardesimi sevmiyor gibi bana geliyor. Enistem icin de böyle söylemesi hos degil bence.

Ikisini hatta bi kac defa yan yana gördüm. Kardesime karsi sanki hic ilgi alakasi yokmus gibi duruyor. Bi aya kadar sözlenecekler. Ben kardesimin mutsuz bi evlilik yapmasindan cekiniyorum.

Siz ne düsünüyorsunuz. Rica ediyorum akil verin. Kiz icin bugüne kadar kardesime hic olumsuz bir sey söylemedim. Görümcelik yapmak istemiyorum. Cokta yanlis buluyorum böyle seyleri.

Ama bi türlü icime sinmedi bu gördüklerim ve duyduklarimdan sonra.

Siz ne düsünüyorsunuz?

kardeşinizi korumak istemeniz doğal ama yetişkin biri ve bu onun kararı kızın davranışlarından rahatsız olmuyorsa yapacak bir şey yok. karışmanız ara bozuculuk yapmak gibi olur. enişte olayında ise haksızsınız bence. böyle şeylerde yanılmanın vebali büyük olur o da bir genç kız birinin çocuğu sonuçta. ima etmeniz bile hoş değil.enişte konusunda kötü niyetli biri böyle açıkça söylemez bence saflığına gelmiştir ya da erkek kardeşinizin çok yakışıklı olduğunu söylemiştiniz kıskanıyordur biraz egosunu azaltmak için de demiş olabilir.

Tesekkürler yorumlariniz icin. Kiskanmadim kendisini. Kiskanmam icin de bi sebeb yok.

Enistemin konusuna gelince bunlari ben söylemedim. Hatta kimseye söylemedim. Simdi size akil danismak istedim. Öyle cirkin bi düsünce ki vebali büyük oldugu icin Allah katinda ve kimsenin günahina girmek istemedigim icin hic konusmadim. Benim kiz kardesim bana söyledi. Erkek kardesim de bozulmus zaten. Tekrar söylüyorum. Bugüne kadar kiza karsi hic kötü sözüm dahi olmadi. Bunlar ama aklimi karismadi degil..

Bize misafirlige geldiginde kardesimle ortamda dalga gecer gibi takildi. Ben bunlara seyirci kaliyorum. Bir sey söylemiyorum.

Ama kardesim icin endiseliyim dogal olarak. Allah a olan sevgim den asla asla kimsenin günahina girmem. Bu konu da kimeseye danismama. Ortaya bile dökmek istemiyorum. Bu nedenle size danismak istedim.

Evet ben de öyle düsünüyorum zaten. Ortaligi bulandirmak da istemiyorum zaten. Ben mi yanlis düsünüyorum acaba diye size danismak istedim

Benim kimseyle atisma gibi bi niyetim yok. Ortaligi da kizistirmak istemiyorum. Öyle bi niyetim olmus olsaydi bunu burda degil direk kardesimle konusurdum. Rica ediyorum dalga gecer gibi yazmayin. Bi abla olarak endiseli olmam gayet normal. Aklima takilan seyler bunlar; elimde de degil maalesef. Ben de düsünmek istemezdim. Ama düsünüyorum bi kere. Bu yüzden de akil almak istedim, ki akil akil dan üstündür.

Canim mudahale edemezsin zaten
Kendi akillanmadiktan sonra da ne kadar soylersen soyle kotu sen olursun
Enişte ile gelini yanyana getirmeyin yeterli

Kardesiniz karar vermeli..o da biliyor degl mi olanlari? Oyle körkütük aşık degilse saglikli dusunebilir..sonra ayrilirlar,gonlune gore de biri ckmzsa sizi suclarlar,engel oldun zamaninda smdi de evlenemyorm vs der icinize oturur..bu onun hayatı..kendi akli ve kalbiyle yasamali..korunmaya muhtac,kendi kararlarini veremeyen biri olsaydi müdahale edileblrdi belki ama bu durumda iyilik yapym derken kotu olablrsnz bence.

Gercekten kiz icin hic bi kötü düsüncem yok(tu). Hatta staj dönemim de bulusup kahve ictik. Arkadasinin tezi icin yardimci dahi oldum kiz. Kiz en yakin arkadasina yardimci oluyordu tezin de. Ben de hatta teklif ettim. yardimci olayim mi diye. Kizin halini hatrini sorarim. Kisisel olarak kizla hic bi zaman sorunum olmadi. Kiyamam ki, sonucta kardesimin sevdigi kiz. Ama bunlari da düsünmek istemezdim

Haklisiniz.. Zaten bu yüzden susuyorum...

Ben sizi anlyorum..cok sevdgm kardes gbi gordugm erkek arkdslarm oldu..getirip tanistrirlardi benle..icime sinmeyen bsyler olurdu ama susardm..cunku onun hayati..ama ayrilirlarsa beraber gömerdik o ayri

Evet benim de kardesim evli benim esimle nasilsin iyi misinden fazla konusmuslugu yoktur ki esimde gayet yakisikli ve terbiyeli ailedeki hic bir kadina karsi uzunca cumleler kurulmaz

Tesekkür ederim. Ben de ben mi yanlis düsünüyorum dedim kendi kendime. Art niyet aramak da istemedim. Ama öyle de düsünüyorum...

Hiç karışma. Yaşayarak öğrensin. Beş yılda anlamıştır herhalde bir şeyleri. Belki yalnızken farklı bir iletisimleri vardır bilemezsin. Eşim de başkalarının yanında bana adımla seslenir ama yalnızken çok çok farklıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…